W grudniu ☃️ seks na każdym kroku ❤️🔥, będę mamą w nowym roku! 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Meldujemy się po wizycie, mała waży 893g w 27 tygodniu także patrząc na siatki centylowe jest dobrze 😀 PTP nadal oscyluje pomiędzy 10-14 sierpnia
oloska, Cotakoza lubią tę wiadomość
👰♀️🤵♂️💒 06.2021
Starania o pierwsze 👶 od 07.2022
👱♀️ 27
💊 fertilcare, metformina
AMH- 3,83ng/ml
SHBG- 107,9nmol/l
FSH- 7,08mlU/ml (4dc)
LH- 4,78mlU/ml (4dc)
Estradiol- 27pg/ml (4dc)
Testosteron- 0,573ng/ml
👱♂️ 28
💊 fertilman
brak badań na tą chwilę
od 10.2022 starania z żelem Conceive plus
03.12.2022 ⏸️🥹
beta hcg 70,500mlU/ml
5.12 beta 203,9mlU/ml przyrost 167% 😁
09.12 jest pęcherzyk w macicy 🥹
10.12 beta 1594,47mlU/ml przyrost 136,5% 😄
16.12 pęcherzyk z zalążkiem zarodka 😄
09.01 2,24cm dzidziutka 🥰 serduszko jak dzwon 🥹 rośniemy jak na drożdżach
31.01 prenatalne- niskie ryzyka, 6cm dzidzi, prawdopodobnie dziewczynka 🩷
06.02 wszystko dobrze, maluszek dzisiaj bardzo spokojny 😄
06.03 wszystko dobrze, ruchliwa dzidzia, nisko łożysko
-
Hello, u nas też ok. Jedynie mam łożysko przodujące brzeżnie. Więc muszę bardziej uważać. Stan na wczorajszą wizytę - 996g dzidziusia. Także czuć już trochę ciężkości.
Pozdrawiamy!oloska lubi tę wiadomość
29 👱♀️
31 👨🦱
starania od 02.2022 👶
Suple 👱♀️: inozytol, olej z wiesiołka, zioła ojca sroki, pregnastart
Suple 👨🦱: kwasy omega 3, wit D
🍀✊ -
Drogie Mamusie!
Pozwoliłam sobie napisać akurat w tym temacie, bo sama byłam tutaj z Wami przez chwilę...
Chciałam więc życzyć Wam wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Mamy ♥️! Część z Was pewnie ma już dzieci poza tymi maluszkami w brzuszkach, część z Was nosi pierwsze dziecko pod sercem... Ale każda z Was jest już mamusią! Dlatego dzisiaj świętujcie, uśmiechajcie się, odpoczywajcie, bo to Wasze święto 💐💕!Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2023, 08:31
oloska, Victoria006, PaniJulietta lubią tę wiadomość
👩32 &🧔38
03 grudnia 2022 - ⏸️
16 stycznia 2023 - 9t4d/7t4d - poronienie samoistne 💔
20 maja 2023 - ⏸️ - rośnij mój tęczowy Maluszku 🙏🌈
21 stycznia 2024 - Antosia już z nami 🩷 3410g, 54cm, 10/10pkt 🥹
Idziemy po rodzeństwo dla Tośki ❤️:
12 listopada 2024 - ⏸️
13 listopada 2024 - 11dpo - beta HCG 28 mIU/l 🍀, progesteron 15.70 ng/mL 😩
16 listopada 2024 - 14dpo - beta HCG 151.9 mIU/l 🤩 średni dwudniowy przyrost 203.6% 🥳, progesteron 32.21 ng/mL 🚀
23 listopada 2024 - 21dpo - beta HCG
3429,1 mIU/mL, średni dwudniowy przyrost 144% 🥰, progesteron 24,39 ng/mL 🤞
Pierwsza wizyta 04 grudnia ⏳🎁🎄
-
Niemampomyslunanick, dziękuję ślicznie, pięknie napisane ❤️❤️
Kochana, mignęły mi Twoje dwie kreseczki na majowym wątku, ogromnie trzymam kciuki za Twojego 🌈 Kropeczka! 🤞🤞🤞❤️
Dziewczyny, wszystkiego dobrego dla Was dziś, miłego dnia 😉😘
Jak tam samopoczucie u Was? Lecą nam te tygodnie, u mnie dziś 3 trymestr 😳 niby mi się dłuży, a jednak upływa ten czas szybciutko... 😁Niemampomyslunanick, Ola-Ola1992 lubią tę wiadomość
-
Kochane Wszystkiego dobrego dla nas 🙂
U mnie czas bardzo szybko leci nawet nie wiem kiedy 🙂 ogarniamy pokoj dla malutkiej wiec tyle ile mogę to działam z mężem 🙂 czujemy się dobrze mala po wizycie we wtorek miala 1100, doktorek powiedzial ze to taka mala kluseczka🙂 najgorsze mam noce bo nie mogę spać potrafię wstać o 3 i juz nie śpimy i disco w brzuszku sie zaczyna 😀
A co u was słychać?? Cos tu ostatnio bardzo cichutko 🙂oloska lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny 🙂 no strasznie cicho na tym wątku 🤔 ja już powoli czuję się jak słonica chociaż jakoś strasznie dużo nie przytyłam (bo 7kg) ale dźwiganie balastu przed sobą daje się we znaki szczególnie kręgosłupowi 🙂 w środę wizyta i III prenatalne także zobaczymy co tam słychać u Hani 🥰 mam nadzieję że ładnie przykoksiła i nadal utrzymuję się w normach, chociaż widać że będzie okruszkiem 😄
Niemampomysłunanick musiałam gdzieś przegapić twoje dwie kreseczki 🫣 bardzo gratuluję (mówiłam Ci że szybko je zobaczysz 😄) i trzymamy kciuki żeby kropek zdrowo rósł 🤞
W końcu chyba zaczęliśmy na poważnie brać się za temat pokoju i wyprawki dla małej bo pokój powoli się odgraca 😄 chyba czujemy już presję czasu 🫣😅 wózek i fotelik też już kupione także kolejny krok poczyniony 😁 zaczynam czuć się coraz bardziej przygotowana i spokojna że zdążymy 😉
A jak tam u Was? Pokoje już gotowe, ciuszki poprane i poukładane, wszystkie zakupy zrobione? 😁Niemampomyslunanick lubi tę wiadomość
👰♀️🤵♂️💒 06.2021
👱♀️ 27
💊 fertilcare, metformina
AMH- 3,83ng/ml
SHBG- 107,9nmol/l
FSH- 7,08mlU/ml (4dc)
LH- 4,78mlU/ml (4dc)
Estradiol- 27pg/ml (4dc)
Testosteron- 0,573ng/ml
👱♂️ 28
💊 fertilman
brak badań na tą chwilę
03.12.2022 ⏸️🥹
beta hcg 70,500mlU/ml
-
Hej dziewczyny, co u Was? Jak odczuwacie III trymestr? ☺️
Ja nie ukrywam, że opadłam dość mocno z sił. To jednak prawda, że 4-6 miesiąc to złoty czas w ciąży, a od 7 zaczyna się robić ciężko 😵💫
Ile ważycie? ☺️ Kiedy macie ostatnie prenatalne?Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2023, 08:22
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
Ja mam właśnie dzisiaj ostatnie prenatalne 😄 zobaczymy co tam słychać u Hani 😀 ja w sumie się czuję dobrze w tym III trymestrze i oprócz tego że te dodatkowe kilogramy i coraz większy brzuszek utrudniają trochę funkcjonowanie i czasami wywołują bóle krzyża to innych dolegliwości brak 😃😃 i mam nadzieję że już tak zostanie, ale Choco masz rację, że człowiek czuję się już bardziej ociężały i ma mniej energii, no ale postęp ciąży robi swoje
Ja przytyłam jakieś 7-7,5kg także chyba nie jest tak źle, bo od wszystkich słyszę, że oprócz "ładnej piłeczki" z przodu nie widać po mnie tych dodatkowych kilogramów 😄oloska lubi tę wiadomość
👰♀️🤵♂️💒 06.2021
👱♀️ 27
💊 fertilcare, metformina
AMH- 3,83ng/ml
SHBG- 107,9nmol/l
FSH- 7,08mlU/ml (4dc)
LH- 4,78mlU/ml (4dc)
Estradiol- 27pg/ml (4dc)
Testosteron- 0,573ng/ml
👱♂️ 28
💊 fertilman
brak badań na tą chwilę
03.12.2022 ⏸️🥹
beta hcg 70,500mlU/ml
-
Victoria006 wrote:Ja mam właśnie dzisiaj ostatnie prenatalne 😄 zobaczymy co tam słychać u Hani 😀 ja w sumie się czuję dobrze w tym III trymestrze i oprócz tego że te dodatkowe kilogramy i coraz większy brzuszek utrudniają trochę funkcjonowanie i czasami wywołują bóle krzyża to innych dolegliwości brak 😃😃 i mam nadzieję że już tak zostanie, ale Choco masz rację, że człowiek czuję się już bardziej ociężały i ma mniej energii, no ale postęp ciąży robi swoje
Ja przytyłam jakieś 7-7,5kg także chyba nie jest tak źle, bo od wszystkich słyszę, że oprócz "ładnej piłeczki" z przodu nie widać po mnie tych dodatkowych kilogramów 😄Victoria006 lubi tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
Wracam z aktualizacją po prenatalnych 🙂 Hania waży już 1266g i rozwija się prawidłowo, wszystkie parametry w normie, dzisiaj była obrócona główką w dół ale lekarz mówił, że może się jeszcze przekręcić bo to dopiero 30 tydzień i ma jeszcze trochę miejsca 🙂 to by się zgadzało bo czasami czuję kopniaczki w różnych miejscach czyli pewnie nieźle się tam kręci 😄 od początku słyszę że będzie mała i tak zostanie bo jest mniejsza od średniej o tydzień, który ciągnie się za nami już od dłuższego czasu, taka już jej natura okruszka 😄🥰
W końcu dzisiaj udało nam się zrobić jakiekolwiek zdjęcie w 3D bo zawsze cała się zasłaniała 🙂 ale chyba wiedziała, że dzisiaj ostatnia szansa i zlitowała się nad mamusią 😄 także wrzucam pierwsze zdjęcie do albumu Hani dla forumowych ciotek 😁
Niemampomyslunanick, oloska, ChocoMonster, Cotakoza lubią tę wiadomość
👰♀️🤵♂️💒 06.2021
👱♀️ 27
💊 fertilcare, metformina
AMH- 3,83ng/ml
SHBG- 107,9nmol/l
FSH- 7,08mlU/ml (4dc)
LH- 4,78mlU/ml (4dc)
Estradiol- 27pg/ml (4dc)
Testosteron- 0,573ng/ml
👱♂️ 28
💊 fertilman
brak badań na tą chwilę
03.12.2022 ⏸️🥹
beta hcg 70,500mlU/ml
-
Victoria006 wrote:Wracam z aktualizacją po prenatalnych 🙂 Hania waży już 1266g i rozwija się prawidłowo, wszystkie parametry w normie, dzisiaj była obrócona główką w dół ale lekarz mówił, że może się jeszcze przekręcić bo to dopiero 30 tydzień i ma jeszcze trochę miejsca 🙂 to by się zgadzało bo czasami czuję kopniaczki w różnych miejscach czyli pewnie nieźle się tam kręci 😄 od początku słyszę że będzie mała i tak zostanie bo jest mniejsza od średniej o tydzień, który ciągnie się za nami już od dłuższego czasu, taka już jej natura okruszka 😄🥰
W końcu dzisiaj udało nam się zrobić jakiekolwiek zdjęcie w 3D bo zawsze cała się zasłaniała 🙂 ale chyba wiedziała, że dzisiaj ostatnia szansa i zlitowała się nad mamusią 😄 także wrzucam pierwsze zdjęcie do albumu Hani dla forumowych ciotek 😁
Piękna Hania 🥰! Chociaż jedno zdjęcie na pamiątkę będzie miała, taka cwaniara 😂!Victoria006 lubi tę wiadomość
👩32 &🧔38
03 grudnia 2022 - ⏸️
16 stycznia 2023 - 9t4d/7t4d - poronienie samoistne 💔
20 maja 2023 - ⏸️ - rośnij mój tęczowy Maluszku 🙏🌈
21 stycznia 2024 - Antosia już z nami 🩷 3410g, 54cm, 10/10pkt 🥹
Idziemy po rodzeństwo dla Tośki ❤️:
12 listopada 2024 - ⏸️
13 listopada 2024 - 11dpo - beta HCG 28 mIU/l 🍀, progesteron 15.70 ng/mL 😩
16 listopada 2024 - 14dpo - beta HCG 151.9 mIU/l 🤩 średni dwudniowy przyrost 203.6% 🥳, progesteron 32.21 ng/mL 🚀
23 listopada 2024 - 21dpo - beta HCG
3429,1 mIU/mL, średni dwudniowy przyrost 144% 🥰, progesteron 24,39 ng/mL 🤞
Pierwsza wizyta 04 grudnia ⏳🎁🎄
-
Victoria, o jakie piękności! ❤️❤️❤️ jakie cudne, pełne usteczka, już się nie mogę doczekać zdjęcia po porodzie!
Super, że wszystko dobrze. A wagą nie ma się co martwić, jak idzie swoim równym torem. Nie każdy bobas musi ważyć 4 kg przy porodzie 😉😁
Ja kopniaki czuję w sumie w większości w jednym miejscu, łącznie z tworzeniem się twardej guli w momentach chyba rozciągania tej kończyny która tak kopie, dlatego jestem bardzo ciekawa ułożenia młodej, bo trochę obstawiam, że to noga.
I nie spodziewałam się, że niektóre ruchy są takim specyficznym doświadczeniem. Kopniaki kopniakami, wypchnięcia też ok, ale takie ruchy z jednoczesnym przemieszczeniem... o pani, dziwne toto 😁
U mnie pozytywnie, przygotowania stanęły w miejscu, jakoś przestałam czuć presję na zakupy i ogarnianie, także czekam na ponowną "wenę".
A czuje się nieźle, pogoda pozytywnie nastraja, chociaż za duże słońce mi nie służy, zaczyna mi się robić słabo, więc staram się tak tylko troszkę wystawiać. Przytyłam już 10 kg 🤯 co wydaje mi się mega dużą wartością, bo jeszcze przecież tyle do końca, ale no, jem sporo, ciągnie mnie do słodyczy, więc co się dziwić. Spróbuję to trochę rozchodzić 😁Victoria006 lubi tę wiadomość
-
Ja dzisiaj wizytuję, także się dowiem jak waga, bo ostatnie pomiary były ponad 3 tygodnie temu. A prenatalne za dwa tygodnie, 15.06, także teraz mamy czas intensywnego podglądu Małej, bo w międzyczasie jeszcze wizyta u drugiej lekarki. Ciekawa jestem, czy ułoży się jakoś ładnie do zdjęcia pamiątkowego 😉
ChocoMonster, Victoria006 lubią tę wiadomość
-
oloska wrote:Ja dzisiaj wizytuję, także się dowiem jak waga, bo ostatnie pomiary były ponad 3 tygodnie temu. A prenatalne za dwa tygodnie, 15.06, także teraz mamy czas intensywnego podglądu Małej, bo w międzyczasie jeszcze wizyta u drugiej lekarki. Ciekawa jestem, czy ułoży się jakoś ładnie do zdjęcia pamiątkowego 😉
oloska lubi tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
Jesteśmy już po "ważeniu", mamy 1280g dziś 😉 także chyba szykujemy się na standard w połowie skali wagowej, co jak dla mnie jest super opcją, bo przy porodzie by wychodziło takie 3400, czyli idealnie. Ale wiadomo, zobaczymy co z tego wyjdzie. Doktorek był dziś mało rozmowny, bardzo się cieszę, że to nie jedyny lekarz, bo byłabym mocno rozczarowana, z racji braku pozowania i ładnych fotek nie dostałam nawet wydruku z wymiarami z wizyty 🙈
Choco, to będziemy szły łeb w łeb te dwa tygodnie, bo u mnie następna wizyta 6, a i prenatalne dwa dni przed Tobą 😉 ale coś czuję, że Twój synek będzie ciut bardziej przypakowany 😉 -
oloska wrote:Jesteśmy już po "ważeniu", mamy 1280g dziś 😉 także chyba szykujemy się na standard w połowie skali wagowej, co jak dla mnie jest super opcją, bo przy porodzie by wychodziło takie 3400, czyli idealnie. Ale wiadomo, zobaczymy co z tego wyjdzie. Doktorek był dziś mało rozmowny, bardzo się cieszę, że to nie jedyny lekarz, bo byłabym mocno rozczarowana, z racji braku pozowania i ładnych fotek nie dostałam nawet wydruku z wymiarami z wizyty 🙈
Choco, to będziemy szły łeb w łeb te dwa tygodnie, bo u mnie następna wizyta 6, a i prenatalne dwa dni przed Tobą 😉 ale coś czuję, że Twój synek będzie ciut bardziej przypakowany 😉
Potwierdzam! Byłabym zawiedziona, gdybym chodziła do jednego lekarza (chodzę na NFZ i prywatnie). Prywatnie jednak jest duża różnica - na każdej wizycie dostaje dokładne wymiary, wydruk, zdjęcie 3D. No cóż 🙈 Na początku wizyty zamiennie wypadały co 2 tyg i miałam częsty pogląd Młodego. Teraz nakładają się na siebie i wypadają w małych odstępach czasu, ale to nic ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2023, 10:48
oloska lubi tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
Hej dziewczyny, u nas też okey. Powoli na poważnie zaczynam wszystko prać. Została apteka do zamówienia i łóżeczko, nie chciałam żeby się walały po kątach kartony więc przyjdzie to od razu złożymy.
Stan na 30maja - 1490g Rozalki
Oby ostatnie tygodnie minęły też spokojnie. Trzymajcie się tam 😘Victoria006, Ola-Ola1992, oloska lubią tę wiadomość
29 👱♀️
31 👨🦱
starania od 02.2022 👶
Suple 👱♀️: inozytol, olej z wiesiołka, zioła ojca sroki, pregnastart
Suple 👨🦱: kwasy omega 3, wit D
🍀✊ -
Hej! PaniJulietta, super, że się odezwałaś, bo nam wątek uciekł na drugą stronę 😁
U mnie dziś po prenatalnych, z Oliwką wszystko super, standardowy problem z pozowaniem, ale udało się co nieco uchwycić. U nas waga 1710g, lekko poniżej 50 percentyla, także cały czas waha się w zbliżonych widełkach.
Wyprawkowo za to stanęłam totalnie, ale mam wszystko "na oku", także jestem spokojna. Teraz jestem na etapie szukania koszul do szpitala po porodzie, bo śpię całe życie w piżamkach, i próbuje znaleźć coś jak najbardziej uniwersalnego w adekwatnym rozmiarze.
Dziewczyny, a jak wychodzą Wam terminy porodu? Kiedy zaczynamy rozpakowywanie? U mnie z OM 18.08, z pierwszego prenatalnego 15.08, także różnica prawie żadna.
Wstydzioszek pozdrawia 😉
Sesyjka, Victoria006, Idawoll, Beezi, Emka06, Cotakoza lubią tę wiadomość