W grudniu ☃️ seks na każdym kroku ❤️🔥, będę mamą w nowym roku! 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
oloska wrote:Hej Wam 👋
U mnie pozytywnie, w dalszym ciągu błogie leniuchowanie, połączone z jakimś drobnym ogarnianiem, w stylu segregacji napływających ciuszków. Mam już tego tyle, że w życiu wszystkiego nie ubiorę, a propozycje oddania dalej spływają. W sensie te najmniejsze rozmiary, 56 i 62, większych nawet nie przeglądam.
Ja mam prenatalne 6 i 7, także zaraz za Tobą Victoria. Trzymam kciuki, żeby Młodzież u Ciebie pokazała pięknie kim jest 😉
A jak wrażenia ze szkoły rodzenia? Ja się nie wybieram z racji zawodu, ale rozważam jakiś kurs online dotyczący właśnie oddechu, pozycji, metod łagodzenia bólu no i wprowadzenia Mojego w te zawiłe tajniki porodu. Ostatnio zadał mi pytanie, co zrobimy jak odejdą mi wody na klatce albo w windzie, i moja odpowiedź, że weźmiemy mopa i wytrzemy totalnie zbiła go z nóg, bo on był pewny, że to trzeba natychmiast jechać do szpitala. Podejrzewam, oczywiście humorystycznie, że poodgrywamy trochę scenek wprowadzających w temat 😁
Choco, a jak u Ciebie? ❤️
Wrażenia dobre, narazie przerobiliśmy tematy pierwszej pomocy dla noworodka i starszego dziecka w różnych sytuacjach jak bezdech czy zachłyśnięcie, miałyśmy też wizytę fizjoterapeutki odnośnie prawidłowego noszenia dziecka, niedługo dodatkowe warsztaty z podnoszenia maluszka w sposób bezpieczny i masażu shantala 😀 a jeszcze masa przydatnych tematów przed nami 🙂
szczerze polecam wszystkim dziewczynom przy pierwszym dziecku, kiedy jesteśmy zielone w większości tematów 😄 jak i dla odświeżenia wiedzy przy kolejnych dzieciach 🙂 a poza tym to jest całkowicie darmowe no i w większości prowadzą to położne z naszych miejskich szpitali także też fajna okazja do poznania ich przed porodem 🙂Sesyjka lubi tę wiadomość
👰♀️🤵♂️💒 06.2021
Starania o pierwsze 👶 od 07.2022
👱♀️ 27
💊 fertilcare, metformina
AMH- 3,83ng/ml
SHBG- 107,9nmol/l
FSH- 7,08mlU/ml (4dc)
LH- 4,78mlU/ml (4dc)
Estradiol- 27pg/ml (4dc)
Testosteron- 0,573ng/ml
👱♂️ 28
💊 fertilman
brak badań na tą chwilę
od 10.2022 starania z żelem Conceive plus
03.12.2022 ⏸️🥹
beta hcg 70,500mlU/ml
5.12 beta 203,9mlU/ml przyrost 167% 😁
09.12 jest pęcherzyk w macicy 🥹
10.12 beta 1594,47mlU/ml przyrost 136,5% 😄
16.12 pęcherzyk z zalążkiem zarodka 😄
09.01 2,24cm dzidziutka 🥰 serduszko jak dzwon 🥹 rośniemy jak na drożdżach
31.01 prenatalne- niskie ryzyka, 6cm dzidzi, prawdopodobnie dziewczynka 🩷
06.02 wszystko dobrze, maluszek dzisiaj bardzo spokojny 😄
06.03 wszystko dobrze, ruchliwa dzidzia, nisko łożysko
-
My już po połówkowych, wsyztsko jest dobrze aczkolwiek dziecko jest małe, alemieści się w normach- dolna granica. Nie martwimy się, bo mój mąż i ja urodziliśmy się z wagą 2800. Malutka póki co 320g.
Ja dzisiaj 1 dzień na l4 no i już będę raczej przedłużała do porodu. Mąż powoli wziął się za remont pokoiku a ja w końcu będę miała czas na wyprawkę, bo kupilam tylko trochę ciuszków przez vinted i kilka nowych. Głownie 56 i 62 właśnie, ale zastanawiam się czy nie dokupić 50 skoro dziewczynka jest malutka.
Zapisaliśmy siena szkole rodzenia, mają dac zmac w połowie kwietnia i jakos wtedy ruszamy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2023, 13:45
💏 starania o pierwszego maluszka od 01.2021
👱🏼♀️:36
Owulacje potwierdzone monitoringami
AMH- 2,6
MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny
09.2021- sono Hsg (oba drożne)
12.2021- Histeroskopia (usunięty polip 1,5cm )
🙋♂️:39
operacja żylaków 1st.
morfologia: 2% --> 12%, ruch i żywotność- ok
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶 -
oloska wrote:Hej Wam 👋
U mnie pozytywnie, w dalszym ciągu błogie leniuchowanie, połączone z jakimś drobnym ogarnianiem, w stylu segregacji napływających ciuszków. Mam już tego tyle, że w życiu wszystkiego nie ubiorę, a propozycje oddania dalej spływają. W sensie te najmniejsze rozmiary, 56 i 62, większych nawet nie przeglądam.
Ja mam prenatalne 6 i 7, także zaraz za Tobą Victoria. Trzymam kciuki, żeby Młodzież u Ciebie pokazała pięknie kim jest 😉
A jak wrażenia ze szkoły rodzenia? Ja się nie wybieram z racji zawodu, ale rozważam jakiś kurs online dotyczący właśnie oddechu, pozycji, metod łagodzenia bólu no i wprowadzenia Mojego w te zawiłe tajniki porodu. Ostatnio zadał mi pytanie, co zrobimy jak odejdą mi wody na klatce albo w windzie, i moja odpowiedź, że weźmiemy mopa i wytrzemy totalnie zbiła go z nóg, bo on był pewny, że to trzeba natychmiast jechać do szpitala. Podejrzewam, oczywiście humorystycznie, że poodgrywamy trochę scenek wprowadzających w temat 😁
Choco, a jak u Ciebie? ❤️
Za Wasze połówkowe trzymam kciuki ✊🍀oloska, Sesyjka, Victoria006 lubią tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
Sesyjka wrote:My już po połówkowych, wsyztsko jest dobrze aczkolwiek dziecko jest małe, aczkolwiek mieści się w normach ale w dolna granica. Nie martwimy się, bo mój mąż i ja urodziliśmy się z wagą 2800. Malutka póki co 320g.
Ja dzisiaj 1 dzień na l4 no i już będę raczej przedłużała do porodu. Mąż powoli wziął się za remont pokoiku a ja w końcu będę miała czas na wyprawkę, bo kupilam tylko trochę ciuszków przez vinted i kilka nowych. Głownie 56 i 62 właśnie, ale zastanawiam się czy nie dokupić 50 skoro dziewczynka jest malutka.
Zapisaliśmy siena szkole rodzenia, mają dac zmac w połowie kwietnia i jakos wtedy ruszamy.✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
ChocoMonster wrote:Kiedy miałaś połówkowe? U nas w 19+5 synek miał 320g i lekarka nic nie mówiła, z tego co widziałam to jest idealnie w połowie normy ☺️ Usg to też tylko szacowanie wagi dziecka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2023, 15:51
AMH- 2,6
operacja żylaków 1st.
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶 -
Ja na 50 mam chyba tylko jedno czy dwa body, i myślałam że dokupię dopiero jak pojawi się realna konieczność, bliżej końcówki.
Sesyjko, moje koleżanki bardzo polecają zestawy z h&m roznące razem z dzieckiem, takie prążkowane spodenki i body, którym później odwija się rękawek/nogawkę. Obu dzieciaczki wychodziły właśnie w rozmiarze 50 ze szpitala.
Victoria, super, że jesteście zadowoleni. Ja generalnie też polecam szkołe rodzenia każdemu, masa wiedzy w jednym miejscu, najczęściej właśnie zupełnie za darmo 😉Sesyjka, Victoria006 lubią tę wiadomość
-
Oloska, pewnie i ja przy końcówce dokupię w razie w jak już wiadomo, że to będzie kruszynka.
Teraz muszę poczytać trochę o wózkach jaki wybrać i wsyztskie akcesoria, w ogóle się na tym nie znam ☺ nie wiem co wybrać, kupić, ale damy radę 💪
A jak się czujecie dziewczyny?
oloska lubi tę wiadomość
AMH- 2,6
operacja żylaków 1st.
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶 -
Ja wczoraj miałam połówkowe, wszystko elegancko. Młoda idealnie waży, 21 tydzień i 417 g. Potwierdzenie płci było, także teraz już chyba nic się nie zmieni 😍 mała Rozalka chowała buzię rączkami ale po chwili akrobacji dało radę zobaczyć nos oczy i buzię. Bardzo się cieszę że wszystko jest ok teraz trzymam kciuki za wasze prenatalne.
Ja pracuje. Z racji braków kadrowych mamy comiesięczne premie uznaniowe więc chce się przemęczyć i wdrożyć nową osobę.
Nie mam pojęcia jako wózek kupić, jedno wiem, nie mam ochoty przepłacać, ale ja tak mam że wszystkim 😅ChocoMonster, oloska, Victoria006, Sesyjka, Ola-Ola1992 lubią tę wiadomość
29 👱♀️
31 👨🦱
starania od 02.2022 👶
Suple 👱♀️: inozytol, olej z wiesiołka, zioła ojca sroki, pregnastart
Suple 👨🦱: kwasy omega 3, wit D
🍀✊ -
Sesyjko, ja się czuje bardzo dobrze Mam słabsze dni, ale to chyba zależy mocno od pogody. Bardzo brakuje mi słońca i ciepłego wiatru 🥺 Wypatruje wiosny już od 2 tygodni i nie ma śladu, dalej chodzę w zimowej kurtce 🫣 Co do wózka to my zdecydowaliśmy sie na Muuvo Quick 3.0. ☺️
Julietta gratulacje 🌸
Oloska czujesz już ruchy córeczki? 🥰oloska, Sesyjka lubią tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
U mnie samopoczucie okej, mooże jestem ciut bardziej drażliwa momentami, ale jakiś wiekszych wahań nastroju nie widzę. Ale zdarzają mi się dni, gdzie wracają mdłości, wymioty i takie ogólne wymęczenie, często połączone z bólem głowy. Na szczęście nie trwa to długo, ale liczę, że zniknie całkowicie 😉
PaniJulietta, Rozalka 😍 coraz bardziej podoba mi się to imię!
My mamy wózek Recaro Celone (marzenie z dzieciństwa od mojego, nawet nie pytajcie...). W bobowózkach najbardziej podobał mi się cybex balios s lux, ale ewidentnie daliśmy się zmanipulować sprzedawcy, który niby pokazał nam kilka modeli, ale co rusz podkreślał jaki ten cybex jest super, no i przy tych 15 minutach testów w sklepie i pod nim rzeczywiście taki się wydawał. Czytałam później na grupach na FB, że sprzedawcy mają spore prowizje od firm, więc może to dlatego. Dla nas nieistotna była jakaś mega amortyzacja, bo to typowo chodnikowy wózek będzie. Chcieliśmy żeby gondola była pojemna, z racji zimy, żeby był dość wysoki, z teleskopową rączką i bez tej rury z blokadą między nogami, bo chodząc o to haczyliśmy. Generalnie, jak dla mnie wszystkie te wózki są mocno zbliżone do siebie. A koleżanki i tak mi mówią, że jak Bobas urośnie, to na bank kupimy inną spacerówkę.
Fotelik mamy z cybexa, na bazie obrotowej. I już chyba pisałam, że tu warto umówić się do sklepu i przymierzyć dany fotelil do auta, bo nie każdy model pasuje do danego auta. My byliśmy na dwa samochody, i o ile w moim staruszku wchodził chyba każdy fotelik z bazą, to w drugim aucie przez nachylenie kanap już sprawa nie była taka prosta.
Choco, dalej nic. Wczoraj nawet rozmawiałam o tym z koleżanką, która kazała mi się położyć na brzuchu po zjedzeniu czegoś słodkiego. Nie było to miłe uczucie 😁 ale rzeczywiście, kilka razy poczułam hm, coś w stylu lekkiego puknięcia w tym samym miejscu. Także będę testować dalej. Ale czytałam też, że u niektórych przez całą ciążę ruchy są mocno tłumione przez łożysko, bez takiego zwyczajowego odczuwania mocnych kopniaków, więc kto wie, może to akurat ten typ łożyska 🤔Sesyjka, ChocoMonster, PaniJulietta lubią tę wiadomość
-
My dzisiaj po podglądzie u gina, wszystko dobrze, łożysko się trochę podniosło co bardzo mnie cieszy 😀 z tego co udało się zobaczyć u mojego wstydziocha to nic nie dynda między nóżkami także czekamy tylko jutro na połówkowych na potwierdzenie dziewczynki 🩷 maluch uśmiechał się dzisiaj na badaniu, ale czekam jutro na ładne zdjęcia 3D i wtedy wrzucę do forumowych cioteczek 😁
Sesyjka, Ola-Ola1992, oloska, Cotakoza, ChocoMonster lubią tę wiadomość
👰♀️🤵♂️💒 06.2021
👱♀️ 27
💊 fertilcare, metformina
AMH- 3,83ng/ml
SHBG- 107,9nmol/l
FSH- 7,08mlU/ml (4dc)
LH- 4,78mlU/ml (4dc)
Estradiol- 27pg/ml (4dc)
Testosteron- 0,573ng/ml
👱♂️ 28
💊 fertilman
brak badań na tą chwilę
03.12.2022 ⏸️🥹
beta hcg 70,500mlU/ml
-
oloska wrote:U mnie samopoczucie okej, mooże jestem ciut bardziej drażliwa momentami, ale jakiś wiekszych wahań nastroju nie widzę. Ale zdarzają mi się dni, gdzie wracają mdłości, wymioty i takie ogólne wymęczenie, często połączone z bólem głowy. Na szczęście nie trwa to długo, ale liczę, że zniknie całkowicie 😉
PaniJulietta, Rozalka 😍 coraz bardziej podoba mi się to imię!
My mamy wózek Recaro Celone (marzenie z dzieciństwa od mojego, nawet nie pytajcie...). W bobowózkach najbardziej podobał mi się cybex balios s lux, ale ewidentnie daliśmy się zmanipulować sprzedawcy, który niby pokazał nam kilka modeli, ale co rusz podkreślał jaki ten cybex jest super, no i przy tych 15 minutach testów w sklepie i pod nim rzeczywiście taki się wydawał. Czytałam później na grupach na FB, że sprzedawcy mają spore prowizje od firm, więc może to dlatego. Dla nas nieistotna była jakaś mega amortyzacja, bo to typowo chodnikowy wózek będzie. Chcieliśmy żeby gondola była pojemna, z racji zimy, żeby był dość wysoki, z teleskopową rączką i bez tej rury z blokadą między nogami, bo chodząc o to haczyliśmy. Generalnie, jak dla mnie wszystkie te wózki są mocno zbliżone do siebie. A koleżanki i tak mi mówią, że jak Bobas urośnie, to na bank kupimy inną spacerówkę.
Fotelik mamy z cybexa, na bazie obrotowej. I już chyba pisałam, że tu warto umówić się do sklepu i przymierzyć dany fotelil do auta, bo nie każdy model pasuje do danego auta. My byliśmy na dwa samochody, i o ile w moim staruszku wchodził chyba każdy fotelik z bazą, to w drugim aucie przez nachylenie kanap już sprawa nie była taka prosta.
Choco, dalej nic. Wczoraj nawet rozmawiałam o tym z koleżanką, która kazała mi się położyć na brzuchu po zjedzeniu czegoś słodkiego. Nie było to miłe uczucie 😁 ale rzeczywiście, kilka razy poczułam hm, coś w stylu lekkiego puknięcia w tym samym miejscu. Także będę testować dalej. Ale czytałam też, że u niektórych przez całą ciążę ruchy są mocno tłumione przez łożysko, bez takiego zwyczajowego odczuwania mocnych kopniaków, więc kto wie, może to akurat ten typ łożyska 🤔
U mnie właśnie tak jest, a powiem szczerze, że dzidek rusza się coraz mocniej. Wydarzyło się to z dnia na dzieńChocoMonster, oloska lubią tę wiadomość
33♀️33 ♂️
27.08.2019 👫
27.08.2020 💍
27.08.2021 💒
27.08.2023 termin 🍼
_______
2014 💗 M. 👧
20.12 ⏸️😲🙈
21.12 beta 1242🩸
21.12 - perzyk 3,8mm
03.01 0,43mm🍤
31.01 wizyta
06.02 badania 🩸 Pappa
15.02 niskie ryzyka 🍀 💙?
21.02 8 cm 🍼 100g
21.03 220g 🥚🥚
12.04 411g 👕
18.04 491 g 🐻
16.05(25+2) 908 g 🐻
06.06(28+2)1662 g 🐻
20.06(30+2) 2080 g 🐻
28.06 (31+3) 2138 g 🐻
11.07 (33+3) 2760g 🐻
31.07 (36+2) 3652g 🐻
21.08 Bruno 3920/59cm 🐻 CC.
-
My już po połówkowych, na pokładzie zdrowa dziewczynka 🩷🩷 miałam wam wrzucić zdjęcie ale tak się przytuliła do ściany macicy że niestety nie dało rady zrobić ani jednago zdjęcia twarzy 🙂 no niestety wstydziocha i tyle 😄
Ola-Ola1992, oloska, ChocoMonster, Sesyjka lubią tę wiadomość
👰♀️🤵♂️💒 06.2021
👱♀️ 27
💊 fertilcare, metformina
AMH- 3,83ng/ml
SHBG- 107,9nmol/l
FSH- 7,08mlU/ml (4dc)
LH- 4,78mlU/ml (4dc)
Estradiol- 27pg/ml (4dc)
Testosteron- 0,573ng/ml
👱♂️ 28
💊 fertilman
brak badań na tą chwilę
03.12.2022 ⏸️🥹
beta hcg 70,500mlU/ml
-
Cotakoza wrote:Oloska! A masz łożysko na przedniej ścianie ?
U mnie właśnie tak jest, a powiem szczerze, że dzidek rusza się coraz mocniej. Wydarzyło się to z dnia na dzień
Victoria006 wrote:My już po połówkowych, na pokładzie zdrowa dziewczynka 🩷🩷 miałam wam wrzucić zdjęcie ale tak się przytuliła do ściany macicy że niestety nie dało rady zrobić ani jednago zdjęcia twarzy 🙂 no niestety wstydziocha i tyle 😄 -
Oloska już właśnie zaczynam się rozglądać 😀 ale wiem też że babcie i ciocie już tylko czekały na informację żeby też już wpaść w szał zakupów 😁
oloska lubi tę wiadomość
👰♀️🤵♂️💒 06.2021
👱♀️ 27
💊 fertilcare, metformina
AMH- 3,83ng/ml
SHBG- 107,9nmol/l
FSH- 7,08mlU/ml (4dc)
LH- 4,78mlU/ml (4dc)
Estradiol- 27pg/ml (4dc)
Testosteron- 0,573ng/ml
👱♂️ 28
💊 fertilman
brak badań na tą chwilę
03.12.2022 ⏸️🥹
beta hcg 70,500mlU/ml
-
Jej, Kochane, przepraszam, ja w tym całym świątecznym okresie siedzenia za stołem rzucałam tylko okiem co tam słychać na forum i przeoczyłam nasz wątek 😳
U nas wszystko wzorowo, Młodzież rośnie, bez żadnych zastrzeżeń. Pięknie współpracowała przy badaniu, pokazała wszystko co było potrzebne, a na koniec już postanowiła się zasłonić rączkami 😉
czarneniebo, Ola-Ola1992, ChocoMonster, Emka06, Cotakoza lubią tę wiadomość
-
oloska wrote:Jej, Kochane, przepraszam, ja w tym całym świątecznym okresie siedzenia za stołem rzucałam tylko okiem co tam słychać na forum i przeoczyłam nasz wątek 😳
U nas wszystko wzorowo, Młodzież rośnie, bez żadnych zastrzeżeń. Pięknie współpracowała przy badaniu, pokazała wszystko co było potrzebne, a na koniec już postanowiła się zasłonić rączkami 😉
Uff ulga ze się odezwałaś 😘
Na taką dobra wiadomość czekałam 🙂 super niech niunia rosnie ❤
Ja dzis po badaniach i tez u mojej gwiazdy wszystko ok 🙂 ma cale 471 gram wiec ladnie przybiera i mi tez waga ruszyła do przodu ale to chyba po świętach bo jadłyśmy wszystko x2 🤣