W grudniu ☃️ seks na każdym kroku ❤️🔥, będę mamą w nowym roku! 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejka 🙂 u mnie brzucho już widać nawet jak wstane rano także nie da się już ukryć 😀 mam wrażenie że dzisiaj poczułam pierwsze delikatne kopniaki jak lekko przycisnęłam dłonią brzuch 🥰😀 dwa razy w tym samym miejscu, więc to chyba to 😄
Czekamy na połówkowe (dopiero 5 kwietnia 🫣) i potwierdzenie płci do jakichkolwiek zakupów 🙂 bo chciałabym ciuszki i inne rzeczy już w odpowiednim kolorze kupić 🩷/🩵
Samopoczucie chyba mam dobre, chociaż zaczynam odczuwać już kręgosłup w dolnej części... jejuńciu co to będzie później 🫣🫢 ale to przez moje psie dziecko bo przy nim musze się trochę naschylać, nakucać itd 😄 także dba o moje ćwiczeniaPaniJulietta, oloska lubią tę wiadomość
👰♀️🤵♂️💒 06.2021
Starania o pierwsze 👶 od 07.2022
👱♀️ 27
💊 fertilcare, metformina
AMH- 3,83ng/ml
SHBG- 107,9nmol/l
FSH- 7,08mlU/ml (4dc)
LH- 4,78mlU/ml (4dc)
Estradiol- 27pg/ml (4dc)
Testosteron- 0,573ng/ml
👱♂️ 28
💊 fertilman
brak badań na tą chwilę
od 10.2022 starania z żelem Conceive plus
03.12.2022 ⏸️🥹
beta hcg 70,500mlU/ml
5.12 beta 203,9mlU/ml przyrost 167% 😁
09.12 jest pęcherzyk w macicy 🥹
10.12 beta 1594,47mlU/ml przyrost 136,5% 😄
16.12 pęcherzyk z zalążkiem zarodka 😄
09.01 2,24cm dzidziutka 🥰 serduszko jak dzwon 🥹 rośniemy jak na drożdżach
31.01 prenatalne- niskie ryzyka, 6cm dzidzi, prawdopodobnie dziewczynka 🩷
06.02 wszystko dobrze, maluszek dzisiaj bardzo spokojny 😄
06.03 wszystko dobrze, ruchliwa dzidzia, nisko łożysko
-
Hej dziewczyny, ale mnie tu nie było!! U nas wszystko dobrze, rośniemy na szczęście póki co tylko w brzuchu 🤣🤣 ja jeszcze nie wiem jaka płeć chociaż wszyscy mówiąc o dziecku używają "on" 🤷🤣
Ja się czuję super, częściej głodna jestem, czasemmoe podbrzusze pobolewa zwłaszcza jak się poruszam przez dzień. Też mam wrażenie że czuje delikatne skrzydełka w brzuchu ♥️😁PaniJulietta, oloska lubią tę wiadomość
07.2022 CB
24 lata
26 lat m
starania od 03.2022
długie cykle
TSH- 3,5
14.12.2022 - cień cienia
15.12.2022- dwie kreski
15.12.2022-beta 17,82 mlU/ml
17.12.2022-beta 45,15mlu/ml
23.12.2022-beta 659,90mlU/ml
27.12.2022- piękny pęcherzyk ciążowy 😍 (5 tydzień ciąży)
10.01.2023- 0.78 cm dzidziutka z bijącym serduszkiem
26.04.2023- połówkowe - 450g, zdrowej, bardzo ruchliwej i upartej księżniczki
euthyrox 25
-
Ogólnie słuchajcie, wczoraj przed snem zauważyłam że mam lekko spuchnięte kostki... Boję się co będzie latem. Czuję właśnie ze mam problem z nogami bo są cięższe zdecydowanie, woda mi się tam chyba zatrzymuje. Wszystkie plagi mnie nawiedzą chyba 😅
Ja ogólnie kupiłam już poważny zakup, tzn używany, chicco baby hug, wydaje się fajne29 👱♀️
31 👨🦱
starania od 02.2022 👶
Suple 👱♀️: inozytol, olej z wiesiołka, zioła ojca sroki, pregnastart
Suple 👨🦱: kwasy omega 3, wit D
🍀✊ -
A to ja ruchów jeszcze nie czuję, żadnych motylków, bombelków, nic. Ale też nie spodziewam się, żeby z łożyskiem na przedniej ścianie miało być coś czuć wcześniej niż w tym 20 tyg, więc oczekuję 😉
PaniJulietta, super zakup, też będę polować na tę dostawkę, tak myslę. Aktualnie z tych większych sprzętów mamy wózek i fotelik z bazą.
A co do obrzęków to spodziewam się, że lipiec i sierpień będą "ciekawe" pod tym kątem, bo jednak upały zrobią swoje. A jak u Ciebie ciśnienie i białko w moczu? Kontrolujesz? Bo to w sumie istotne przy obrzękach.
I ja też już robię się lekko "ssapana" przy jakiś większych aktywnościach, w stylu wchodzenie po schodach 😁 -
oloska wrote:A to ja ruchów jeszcze nie czuję, żadnych motylków, bombelków, nic. Ale też nie spodziewam się, żeby z łożyskiem na przedniej ścianie miało być coś czuć wcześniej niż w tym 20 tyg, więc oczekuję 😉
PaniJulietta, super zakup, też będę polować na tę dostawkę, tak myslę. Aktualnie z tych większych sprzętów mamy wózek i fotelik z bazą.
A co do obrzęków to spodziewam się, że lipiec i sierpień będą "ciekawe" pod tym kątem, bo jednak upały zrobią swoje. A jak u Ciebie ciśnienie i białko w moczu? Kontrolujesz? Bo to w sumie istotne przy obrzękach.
I ja też już robię się lekko "ssapana" przy jakiś większych aktywnościach, w stylu wchodzenie po schodach 😁29 👱♀️
31 👨🦱
starania od 02.2022 👶
🍀✊ -
oloska wrote:A to ja ruchów jeszcze nie czuję, żadnych motylków, bombelków, nic. Ale też nie spodziewam się, żeby z łożyskiem na przedniej ścianie miało być coś czuć wcześniej niż w tym 20 tyg, więc oczekuję 😉
I ja też już robię się lekko "ssapana" przy jakiś większych aktywnościach, w stylu wchodzenie po schodach 😁✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
Ja słuchajcie od kilku dni czuje moją gwiazdę 😍 tak się cieszę że czuję już jej obecność. Jak tam wasze gwiazdory?
Mnie trochę martwią te kostki spuchnięte, nie jest to bardzo widoczne, minimalnie, ale ja to widzę... Białka w moczu nie było, co sprawdzam tętno to max 95,ale i tak czuje jakiś strach wewnętrzny przez moje problemy z pęcherzem. Białka w moczu nie było ale czułam lekki ból więc brałam furagine i pije codziennie sok żurawinowy. Zwariuje...oloska, Ola-Ola1992, Victoria006 lubią tę wiadomość
29 👱♀️
31 👨🦱
starania od 02.2022 👶
🍀✊ -
Moja żabka też już daje znać o sobie od jakiegoś tygodnia, wczoraj spała caly dzien a wieczorem fikała. Dzis sie wierci od czasu do czasu.
Czekamy do wizyty we wtorek i zobaczymy co u żabki słychać 🙂
Ogólnie dobrze się czujemy wiec oby juz tak zostało 🙂oloska lubi tę wiadomość
-
U mnie dalej bez zmian w temacie ruchów, ale byłam we wtorek na wizycie i mój Pulpecik waży już 273 gramy. Szok, jak szybko rośnie! ❤️ połówkowe mam 6 i 7 marca, także podejrzymy dokładniej co tam, bo teraz jedynie dostałam zdjęcie swojej szyjki macicy 😁 notabene bardzo ładnej, ponad 4,5 cm 😁
PaniJulietta, a kiedy masz wizytę żeby skonsultować się z lekarzem? Tętno w ciąży rośnie, to akurat normalne, pilnowałabym ciśnienia przy obrzękach. Ja przez to ryzyko preeklampsji mierze sobie 2x dziennie. -
oloska wrote:U mnie dalej bez zmian w temacie ruchów, ale byłam we wtorek na wizycie i mój Pulpecik waży już 273 gramy. Szok, jak szybko rośnie! ❤️ połówkowe mam 6 i 7 marca, także podejrzymy dokładniej co tam, bo teraz jedynie dostałam zdjęcie swojej szyjki macicy 😁 notabene bardzo ładnej, ponad 4,5 cm 😁
PaniJulietta, a kiedy masz wizytę żeby skonsultować się z lekarzem? Tętno w ciąży rośnie, to akurat normalne, pilnowałabym ciśnienia przy obrzękach. Ja przez to ryzyko preeklampsji mierze sobie 2x dziennie.
Zobaczysz lada dzień napewno poczujesz malutka 🙂
Jeju ten czas tak szybko ucieka, dopiero co czekałyśmy na prenatalne a tu już połówkowe beda😀oloska lubi tę wiadomość
-
Ja tak jak pisałam wcześniej już od ponad tygodnia czuję już dzidzie 🥰😀 czasami tak kopnie, że bez dotykania brzucha czuje 😄 podglądy mam 4 i 5 kwietnia i już się nie mogę doczekać żeby dowiedzieć się płci, parametrów malucha i dostać trochę świeżych zdjęć 😄
A poza tym jutro świętujemy równą połowę ciąży 😁 jejku jak to zleciałoWiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2023, 14:29
oloska lubi tę wiadomość
👰♀️🤵♂️💒 06.2021
👱♀️ 27
💊 fertilcare, metformina
AMH- 3,83ng/ml
SHBG- 107,9nmol/l
FSH- 7,08mlU/ml (4dc)
LH- 4,78mlU/ml (4dc)
Estradiol- 27pg/ml (4dc)
Testosteron- 0,573ng/ml
👱♂️ 28
💊 fertilman
brak badań na tą chwilę
03.12.2022 ⏸️🥹
beta hcg 70,500mlU/ml
-
Mierze ciśnienie codziennie, świeże badania moczu ok, moje ciśnienie to średnio 105/70 także wyższe niż przed ciążą, bo przed to typowy zdechlok niskociśnieniowy 😅
Mojemu mężowi się udało złapać już taki dość porządny kop i teraz czasy czas się szczerzy, trzyma brzuch i mówi do młodej 🥺😍 lecę z młodą na połówkowe 3 kwietnia i nie mogę się doczekać tej swiruski bo na bank urosła 🤩oloska, Victoria006 lubią tę wiadomość
29 👱♀️
31 👨🦱
starania od 02.2022 👶
🍀✊ -
U mnie ok 1kg na plusie od wagi sprzed ciąży, ale w pierwszym trymestrze schudłam jakieś 3kg także w sumie można powiedzieć że 4kg 🙂
ChocoMonster lubi tę wiadomość
👰♀️🤵♂️💒 06.2021
👱♀️ 27
💊 fertilcare, metformina
AMH- 3,83ng/ml
SHBG- 107,9nmol/l
FSH- 7,08mlU/ml (4dc)
LH- 4,78mlU/ml (4dc)
Estradiol- 27pg/ml (4dc)
Testosteron- 0,573ng/ml
👱♂️ 28
💊 fertilman
brak badań na tą chwilę
03.12.2022 ⏸️🥹
beta hcg 70,500mlU/ml
-
Hej 🙂 u mnie co do wagi 3.5 kg na plusie 😀
Dzis po wizycie tez jest wszystko oki🙂
Malutka oczywiscie spała a jak wyszłam od lekarza zaczela fikac w brzuchu 🙂
Łozysko podniosło się do góry na cale szczęście i malutka ma 270 gram ❤❤❤ChocoMonster, Victoria006, oloska lubią tę wiadomość
-
PaniJulietta, to dobrze, że ciśnienie i mocz w normie. Ja zazwyczaj miałam takie standardowe, w ciąży jest różnie sporo niższe, ale czasem podchodzi też pod 135/80, więc zakładam, że może przyjść czas na dopegyt. Ale bez stresu, trzymam rękę na pulsie 😁
Ola, super wieści ❤️
Choco, u mnie też takie 3,5 kg na plusie, startowałam z 60 kg. Po początkowym "szybkim" wzroście trochę przystopowało jak się zaczęłam źle czuć żołądkowo. Ale już jest okej, i wróciłam do etapu jedzenia z przyjemnością 😉ChocoMonster lubi tę wiadomość
-
Boże... Ja 7kg...
Startowałam z 59kg... Przysięgam, nie żre po kątach w nocy 😂oloska, ChocoMonster, Ola-Ola1992, Victoria006 lubią tę wiadomość
29 👱♀️
31 👨🦱
starania od 02.2022 👶
🍀✊ -
U nas wszystko dobrze, czekamy na połówkowe (5 kwietnia) 😀 co czwartek chodzimy na szkołę rodzenia i byczymy się w domu 😄 już powoli zaczynam wpadać w szał zakupów i rozglądam się za dostawką do łóżka oraz kołyską do salonu 😄 mam nadzieję że już na dniach dowiem się kto tam mieszka w brzuszku 🩷/🩵
ChocoMonster, Sesyjka lubią tę wiadomość
👰♀️🤵♂️💒 06.2021
👱♀️ 27
💊 fertilcare, metformina
AMH- 3,83ng/ml
SHBG- 107,9nmol/l
FSH- 7,08mlU/ml (4dc)
LH- 4,78mlU/ml (4dc)
Estradiol- 27pg/ml (4dc)
Testosteron- 0,573ng/ml
👱♂️ 28
💊 fertilman
brak badań na tą chwilę
03.12.2022 ⏸️🥹
beta hcg 70,500mlU/ml
-
Hej Wam 👋
U mnie pozytywnie, w dalszym ciągu błogie leniuchowanie, połączone z jakimś drobnym ogarnianiem, w stylu segregacji napływających ciuszków. Mam już tego tyle, że w życiu wszystkiego nie ubiorę, a propozycje oddania dalej spływają. W sensie te najmniejsze rozmiary, 56 i 62, większych nawet nie przeglądam.
Ja mam prenatalne 6 i 7, także zaraz za Tobą Victoria. Trzymam kciuki, żeby Młodzież u Ciebie pokazała pięknie kim jest 😉
A jak wrażenia ze szkoły rodzenia? Ja się nie wybieram z racji zawodu, ale rozważam jakiś kurs online dotyczący właśnie oddechu, pozycji, metod łagodzenia bólu no i wprowadzenia Mojego w te zawiłe tajniki porodu. Ostatnio zadał mi pytanie, co zrobimy jak odejdą mi wody na klatce albo w windzie, i moja odpowiedź, że weźmiemy mopa i wytrzemy totalnie zbiła go z nóg, bo on był pewny, że to trzeba natychmiast jechać do szpitala. Podejrzewam, oczywiście humorystycznie, że poodgrywamy trochę scenek wprowadzających w temat 😁
Choco, a jak u Ciebie? ❤️ChocoMonster lubi tę wiadomość