W grudniu ☃️ seks na każdym kroku ❤️🔥, będę mamą w nowym roku! 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
oloska wrote:Jej, Kochane, przepraszam, ja w tym całym świątecznym okresie siedzenia za stołem rzucałam tylko okiem co tam słychać na forum i przeoczyłam nasz wątek 😳
U nas wszystko wzorowo, Młodzież rośnie, bez żadnych zastrzeżeń. Pięknie współpracowała przy badaniu, pokazała wszystko co było potrzebne, a na koniec już postanowiła się zasłonić rączkami 😉
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
Hej, hej! 👋
Co tam słychać Dziewczyny? Jak samopoczucie? Ruszyłyście z kopyta z przygotowaniami?
U mnie powoli do przodu, widać zmiany w domu. Zamontowaliśmy przewijak na komodzie, powoli ogarniam i przeglądam nasze rzeczy, żeby zrobić miejsce dla Młodzieży. Jestem na etapie przeglądania tekstyliów, pieluszki, prześcieradełka, żeby porobić zamówienia i powoli szykować się do wielkiego prania 😉😁 z większych zakupów mam w planie w końcu wybrać i kupić dostawkę, wanienke, kosz na pieluchy, jakąś lampkę. Jak macie jakieś fajne rzeczy do polecenia to dawajcie znać. No i zbieram się powoli do stworzenia jakiejś listy aptecznej. Ostatnio przy okazji promocji biedronkowej zleciłam mojemu kupienie ze dwóch paczek pampersów w większym rozmiarze, żeby mieć mały zapasik, to przyniósł aż 8 paczek 😁 także no, Dada rlz 😁
Byłam na pierwszej wizycie u fizjoterapeutki uroginekologicznej, bardzo polecam jeśli macie w planie taką wizytę. Podotykała, pooceniała, powiedziała na co zwrócić uwagę w postawie, przy oddychaniu, wstawaniu i kładzeniu się do łóżka, no i zaleciła ćwiczyć mięśnie dna miednicy.
Nie wiem jak u Was, ale mnie brzuszek już trochę ciąży, a przy spacerkach pojawia się, narazie delikatny, ból spojenia łonowego. Także mieszam trochę spacerków z kanapowym trybem życia 😉😁 -
Hej hej ☺️
U mnie już temat wyprawki od dawna na tapecie. Chciałam rozłożyć te wydatki na kilka miesięcy, bo jednak jest tego trochę, a przy okazji ciążę prowadzę prywatnie, więc wiadomo jakie to są koszta. Z zakupów zostaje mi na pewno jeszcze część rzeczy aptecznych, parę pierdółek typu kocyk, a tak to widać chyba koniec na horyzoncie 😇 Wyjdzie zapewne w praniu czego jeszcze potrzebujemy.
Wizytę u fizjo mam zaplanowaną w maju i nie mogę się doczekać, bo zapisywałam się końcem marca i strasznie dłuży mi się do tej wizyty 🙈. Dziś idę na spotkanie organizacyjne do szkoły rodzenia, a końcem tygodnia robię krzywą cukrową, chce mieć to badanie już za sobą ☺️
Póki co brzuszek jeszcze mi nie ciąży, ale czuje się bardziej zdyszana na spacerach i zdecydowanie szybciej się męczę. Czasem pojawiają mi się twardnienie brzucha, ale wrzuciłam magnez do codziennej suplementacji i mam nadzieje, że będzie lepiej. 👍🏼✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
Oloska, Choco patrząc na Wasz postęp w wyprawce to ja jestem naprawdę daleko w tyle 😀🫣 wczoraj dotarło do mnie że tak naprawdę do możliwego porodu zostało ok 12-15 tygodni, a patrząc jak ostatnio szybko mi leci czas od weekendu do weekendu to jestem przerażona 🫢 dla malutkiej nie mamy praktycznie nic, no może oprócz 2 paczek pieluch, otulacza, oliwki i kremików do pupki i misia szumisia 😀 moja mama kupiła trochę ubranek, ale zachowawczo większe rozmiary, a Hania zapowiada się być malutka także na początek muszę kupić ciuszki w rozm 50-56 🙂 musimy naprawdę zacząć się zabierać za ten wyprawkowy szał zakupów 😄
Zastanawiam się co by się fajnie sprawdziło jako mobilne łóżeczko w ciągu dnia, które będzie stało w salonie i będę miała małą cały czas na oku bo jednak większość czasu w ciągu dnia spędzam na parterze gdzie mamy salon i kuchnie, na noc mamy małą dostawkę do łóżka na pierwsze pół roku od szwagierki, może macie dziewczyny jakieś fajne pomysły albo coś sprawdzonego bo chyba każda z was jest na dalszym etapie przygotowań ode mnie 😄🫣 myślałam o kołysce na kółkach albo dostawce typu chicco czy lionelo, ale może macie lepsze opcje 🤔
Was też przeraża to ilość rzeczy jaką trzeba kupić dla takiego maluszka? Nie chodzi mi o same ciuszki, ale chyba bardziej o te wszystkie meble i akcesoria typu wanienka, wózek, fotelik, sterylizator, przewijak itp. plus rzeczy dla nas typu laktator, podkłady, staniki, koszule, majtki poporodowe itd. 🫣🫣 Ja osobiście się w tym gubie, chociaż na szkole rodzenia starają się nam to wszystko jakoś układać w głowach 🙂 chyba dobrze jest sobie stworzyć listę potrzebnych rzeczy i "odhaczać" sobie to co już się ma 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2023, 14:32
👰♀️🤵♂️💒 06.2021
Starania o pierwsze 👶 od 07.2022
👱♀️ 27
💊 fertilcare, metformina
AMH- 3,83ng/ml
SHBG- 107,9nmol/l
FSH- 7,08mlU/ml (4dc)
LH- 4,78mlU/ml (4dc)
Estradiol- 27pg/ml (4dc)
Testosteron- 0,573ng/ml
👱♂️ 28
💊 fertilman
brak badań na tą chwilę
od 10.2022 starania z żelem Conceive plus
03.12.2022 ⏸️🥹
beta hcg 70,500mlU/ml
5.12 beta 203,9mlU/ml przyrost 167% 😁
09.12 jest pęcherzyk w macicy 🥹
10.12 beta 1594,47mlU/ml przyrost 136,5% 😄
16.12 pęcherzyk z zalążkiem zarodka 😄
09.01 2,24cm dzidziutka 🥰 serduszko jak dzwon 🥹 rośniemy jak na drożdżach
31.01 prenatalne- niskie ryzyka, 6cm dzidzi, prawdopodobnie dziewczynka 🩷
06.02 wszystko dobrze, maluszek dzisiaj bardzo spokojny 😄
06.03 wszystko dobrze, ruchliwa dzidzia, nisko łożysko
-
Victoria006 wrote:Oloska, Choco patrząc na Wasz postęp w wyprawce to ja jestem naprawdę daleko w tyle 😀🫣 wczoraj dotarło do mnie że tak naprawdę do możliwego porodu zostało ok 12-15 tygodni, a patrząc jak ostatnio szybko mi leci czas od weekendu do weekendu to jestem przerażona 🫢 dla malutkiej nie mamy praktycznie nic, no może oprócz 2 paczek pieluch, otulacza, oliwki i kremików do pupki i misia szumisia 😀 moja mama kupiła trochę ubranek, ale zachowawczo większe rozmiary, a Hania zapowiada się być malutka także na początek muszę kupić ciuszki w rozm 50-56 🙂 musimy naprawdę zacząć się zabierać za ten wyprawkowy szał zakupów 😄
Zastanawiam się co by się fajnie sprawdziło jako mobilne łóżeczko w ciągu dnia, które będzie stało w salonie i będę miała małą cały czas na oku bo jednak większość czasu w ciągu dnia spędzam na parterze gdzie mamy salon i kuchnie, na noc mamy małą dostawkę do łóżka na pierwsze pół roku od szwagierki, może macie dziewczyny jakieś fajne pomysły albo coś sprawdzonego bo chyba każda z was jest na dalszym etapie przygotowań ode mnie 😄🫣 myślałam o kołysce na kółkach albo dostawce typu chicco czy lionelo, ale może macie lepsze opcje 🤔
Was też przeraża to ilość rzeczy jaką trzeba kupić dla takiego maluszka? Nie chodzi mi o same ciuszki, ale chyba bardziej o te wszystkie meble i akcesoria typu wanienka, wózek, fotelik, sterylizator, przewijak itp. plus rzeczy dla nas typu laktator, podkłady, staniki, koszule, majtki poporodowe itd. 🫣🫣 Ja osobiście się w tym gubie, chociaż na szkole rodzenia starają się nam to wszystko jakoś układać w głowach 🙂 chyba dobrze jest sobie stworzyć listę potrzebnych rzeczy i "odhaczać" sobie to co już się ma 🤔
Co do mobilnego łóżeczka to może Chicco BabyHug? Słyszałam o nim same dobre opinie 😁✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
ChocoMonster wrote:Oj tak, lista rzeczy jest ogromna! Dopóki się za to nie zabrałam, to nie miałam pojecia ile tego jest. Już sama wyprawka higieniczna do szpitala na poród jest gigantyczna 🙈
Co do mobilnego łóżeczka to może Chicco BabyHug? Słyszałam o nim same dobre opinie 😁
Rozważałam tą opcję, ale zastanawiam się czy zmiana łóżeczka później w fotelik do karmienia będzie przydatną i dobrą opcją dla nas... chcę kupić używany ze względu na cenę i patrząc na to, że nie będzie nam służył jakoś strasznie długo, ale niestety w mojej okolicy prawie nikt nie sprzedaje baby hug a wysyłka przez olx czy vinted odpada bo wymiary są większe niż nawet największa tam oferowana paczka ☹️👰♀️🤵♂️💒 06.2021
👱♀️ 27
💊 fertilcare, metformina
AMH- 3,83ng/ml
SHBG- 107,9nmol/l
FSH- 7,08mlU/ml (4dc)
LH- 4,78mlU/ml (4dc)
Estradiol- 27pg/ml (4dc)
Testosteron- 0,573ng/ml
👱♂️ 28
💊 fertilman
brak badań na tą chwilę
03.12.2022 ⏸️🥹
beta hcg 70,500mlU/ml
-
Ja chyba dzięki temu, że tyle rzeczy dostajemy, to nawet nie odczuwam, że lista zakupowa jest tak obszerna. Nie kupiłam żadnego ciuszka, co jednak nie oszukujmy się, też urasta do sporego wydatku. Wózek i fotelik mamy już jakiś czas. Ostatnio przy wycieczce do smyka kupiłam smoczki suanivex, kierując się poleceniem logopedki z insta (profil mówimy_) wzięłam też butelkę do karmienia z tej firmy, jestem bardzo ciekawa jak z przepływem, bo inne w stylu lovi, avent, tommy tippe znam z pracy.
Pewnie jak zasiąde do apteki, i zaczne zamawiać te wszystkie podkłady, kompresy itp, to się zacznie 😁
Victoria, ja będę miała chicco baby huga właśnie, chociaż rozważałam użycie dostawki do spania w salonie, ale no, spłynie nam ten baby hug w darach, więc myślę, że to dobra opcja, plus ma więcej niż jedno zastosowanie. Moje koleżanki korzystają też z kokonów które kładą na kanapie, ale to chyba bardziej zdaje egzamin przy mniejszych metrażach, niż na dwóch piętrach.
Choco, owocnych zajęć! Oby było super. Ja czaję się na kurs od Izabeli Dembińskiej, ale to bliżej czerwca, żeby dostęp do platformy zahaczał o termin porodu. Btw, polecam dziewczynę, ma dużo fajnych, wartościowych treści okołoporodowych i nie tylko na swoim instagramie.Cotakoza lubi tę wiadomość
-
U nas dzisiaj studniówka 😀🥳
A jak tam u Was dziewczyny? U nas brzucha nie da się już ukryć 😀 mam wrażenie, że jest już duży i zaraz pękne a on urośnie jeszcze 🫣🙂 na szczęście narazie żadnych rozstępów nie widzę i mam nadzieję, że zostanie tak do końca 😀
Co do wyprawki to nadal trochę w tyle jesteśmy, ale kupiliśmy chicco baby hug, mamy trochę ciuszków w różnych rozmiarach, otulacz do fotelika, rożek, kocyki, parę paczek pieluszek w różnych rozmiarach także myślę, że nie jest tak źle 🙂 od szwagierki pożyczymy dostawkę do łóżka, także można powiedzieć, że to już też mamy załatwione... rozkręcamy się z kompletowaniem, powoli do przodu 😄Cotakoza lubi tę wiadomość
👰♀️🤵♂️💒 06.2021
👱♀️ 27
💊 fertilcare, metformina
AMH- 3,83ng/ml
SHBG- 107,9nmol/l
FSH- 7,08mlU/ml (4dc)
LH- 4,78mlU/ml (4dc)
Estradiol- 27pg/ml (4dc)
Testosteron- 0,573ng/ml
👱♂️ 28
💊 fertilman
brak badań na tą chwilę
03.12.2022 ⏸️🥹
beta hcg 70,500mlU/ml
-
Ja bylam w szpitalu od czwartku, od kaszlu strasznie bolała mnie lewa strona przy żebrach. W czwartek nie mogłam się podnieść z łóżka więc pojechaliśmy na izbę , podejrzewali półpasiec ale to nie to. Na szczęście przeszlo i we wtorek wyszłam, ale strachu się najadłam .. z malutka cały czas ok na szczęście. Waży już 740g 🥰☺
Chodzę do szkoły rodzenia a pokoik mamy już wyremontowany, teraz zaczną się zakupy:łóżeczko, wózek, wszystkie kocyki pieluszki etc. Ubranek już trochę mam, muszę też kupić dla siebie koszule, staniki etc. Chcę to zrobić w maju, bo w szpitalu się trochę naoogladalam.. I wolę mieć do końca maja już wszytsko, bo różnie może być.. w szpitalu leżała dziewczyna, która miała niewydolnosc łożyska i musieli ciąć w 32 tygodniu..
No i rośniemy, aczkolwiek nie mam bardzo dużego brzuszka 🥰 zobaczymy z czasem..Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2023, 18:22
💏 starania o pierwszego maluszka od 01.2021
👱🏼♀️:36
Owulacje potwierdzone monitoringami
AMH- 2,6
MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny
09.2021- sono Hsg (oba drożne)
12.2021- Histeroskopia (usunięty polip 1,5cm )
🙋♂️:39
operacja żylaków 1st.
morfologia: 2% --> 12%, ruch i żywotność- ok
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶 -
Sesyjko, o kurcze, to pewnie nieźle najadłaś się strachu, ale najważniejsze, że wszystko jest okej! A przeszedł Ci ten ból? Mnie przy dłuższym chodzeniu zaczyna pobolewać spojenie łonowe, ale wystarczy, że posiedze i nie ma tematu, więc zakładam, że to norma.
Victoria, ale to leci, aż nie do wiary. Jestem tydzień za Tobą, nastrajam się już na swoją "studniówkę" 😁
Pokażcie dziewczyny swoje brzuszki, jak już się tu zgadałyśmy. U mnie aktualnie +6,5kg na plusie, apetyt dopisuje jak nigdy, także czuję, że będzie mi szło coraz lepiej 😁
Emka06, Cotakoza, Ola-Ola1992, Victoria006, Beezi lubią tę wiadomość
-
Sesyjka ja też przeleżałam z córką trzy dni w pierwszej ciąży. Jednak silny kaszel daje o popalić często i niestety miałam uczucie "oberwania brzucha".
Jeśli chodzi o brzuch to u mnie jakoś, ze względu na moją gabaryty brzucha jakby na razie brak 🤷
oloska, Victoria006, Beezi lubią tę wiadomość
33♀️33 ♂️
27.08.2019 👫
27.08.2020 💍
27.08.2021 💒
27.08.2023 termin 🍼
_______
2014 💗 M. 👧
20.12 ⏸️😲🙈
21.12 beta 1242🩸
21.12 - perzyk 3,8mm
03.01 0,43mm🍤
31.01 wizyta
06.02 badania 🩸 Pappa
15.02 niskie ryzyka 🍀 💙?
21.02 8 cm 🍼 100g
21.03 220g 🥚🥚
12.04 411g 👕
18.04 491 g 🐻
16.05(25+2) 908 g 🐻
06.06(28+2)1662 g 🐻
20.06(30+2) 2080 g 🐻
28.06 (31+3) 2138 g 🐻
11.07 (33+3) 2760g 🐻
31.07 (36+2) 3652g 🐻
21.08 Bruno 3920/59cm 🐻 CC.
-
O kurcze, Koza, gdzie Ty chowasz tego Dzidziusia! Zawsze myślałam, że w drugiej ciąży brzuszek robi się widoczy i taki "nie do pomylenia" szybciutko.
Cotakoza lubi tę wiadomość
-
Cotakoza, Ola-Ola1992, oloska, Beezi lubią tę wiadomość
👰♀️🤵♂️💒 06.2021
👱♀️ 27
💊 fertilcare, metformina
AMH- 3,83ng/ml
SHBG- 107,9nmol/l
FSH- 7,08mlU/ml (4dc)
LH- 4,78mlU/ml (4dc)
Estradiol- 27pg/ml (4dc)
Testosteron- 0,573ng/ml
👱♂️ 28
💊 fertilman
brak badań na tą chwilę
03.12.2022 ⏸️🥹
beta hcg 70,500mlU/ml
-
oloska wrote:O kurcze, Koza, gdzie Ty chowasz tego Dzidziusia! Zawsze myślałam, że w drugiej ciąży brzuszek robi się widoczy i taki "nie do pomylenia" szybciutko.
Aktualnie +4. I niech to trwa ✊oloska, Beezi lubią tę wiadomość
33♀️33 ♂️
27.08.2019 👫
27.08.2020 💍
27.08.2021 💒
27.08.2023 termin 🍼
_______
2014 💗 M. 👧
20.12 ⏸️😲🙈
21.12 beta 1242🩸
21.12 - perzyk 3,8mm
03.01 0,43mm🍤
31.01 wizyta
06.02 badania 🩸 Pappa
15.02 niskie ryzyka 🍀 💙?
21.02 8 cm 🍼 100g
21.03 220g 🥚🥚
12.04 411g 👕
18.04 491 g 🐻
16.05(25+2) 908 g 🐻
06.06(28+2)1662 g 🐻
20.06(30+2) 2080 g 🐻
28.06 (31+3) 2138 g 🐻
11.07 (33+3) 2760g 🐻
31.07 (36+2) 3652g 🐻
21.08 Bruno 3920/59cm 🐻 CC.
-
U mnie taki brzuszek 🥰
Na żywo wydaje mi się ciut większy. Już czasem podczas spaceru lekko mi ciąży, ale naprawdę myślałam, że będzie gorzej. Absolutnie nie czuje się na 6 miesiąc, choć idąc pod górkę potrafię się lekko zasapać 🤪. Jestem bardzo aktywna, w ciągu tego tygodnia przeszłam ponad 40km na nogach 😇 O wiele lepiej się czuje i nie miewam już takich wahań cukru dzięki spacerom.
U mnie na wadze +5-5,5kg. 😊
Kiedy wizytujecie? 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2023, 14:07
Emka06, oloska, Beezi lubią tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
Choco, Victoria, wow! Ale laski! I jakie piękne małe piłeczki! I w ogóle jak super wyglądacie w sukienkach tubach, ja bardzo lubię, ale trochę mi boczki "wybiło", co pogłębia dodatkowo fakt, że nadal nie kupiłam sobie wygodniejszej bielizny i trochę mi się wbija 🙈😁
A powiedzcie, czym smarujecie brzuszki? Bo u mnie naraIe też stan 0 rozstępów, ale skóra coraz bardziej się napina (w sumie raz czuję bardziej, raz mniej). Smaruję się bio oilem, teraz chyba wszyscy go polecają, na zmianę z kosmetykami od ph.doctor, nie wiem czy znacie ale bardzo lubię tę serię, one nie są spersonalizowane do brzucha tylko ogólnie do pielęgnacji, ale polecają do brzuszków, więc korzystam. Ale z racji, że to szybko idzie, chętnie posłucham polecajek 😉
Choco, na wizycie byłam właśnie dzisiaj, i po pierwsze szok, bo Młodzież waży 813g 🤯 co jest dla mnie aż nieprawdopodobne, ale oczywiście cieszy 😉 jedynie szyjka jest ciut krótka wg mnie, tylko znowu ten dr mierzył mi pierwszy raz, więc nie miał żadnego punktu odniesienia, skomentował że super i tyle. Wyszło 3,3cm, a jeszcze 2 tyg temu u doktórki było 4,7cm, co daje mega dużą różnice. No i mam zagwozdkę, bo jeżeli ona się tak skróciła to niefajnie, ale jest jeszcze błąd pomiaru itp. itd, no i wychodzi na to, że muszę czekać do wizyty u babeczki, żeby ona mi to wzięła i porównała. -
Oloska, ja smaruje się kremem z Musteli i póki co jest okej ☺️ Niestety rozstępy mam w genach i jestem pewna, że prędzej czy później pojawią się 🥺
Wow, ależ waga Malutkiej ☺️ Za chwilkę wszystkie przekroczymy magiczną granice 1kg, ależ to leci 😊
Co do szyjki, to ja kierowałabym się wymiarami u jednego lekarza. Każdy ma jednak inny sprzęt i mogą pojawiać się różnice, które w efekcie jedynie burzą Twój spokój. Mój doktorek mówi, że wszystkie wartości powyżej 2.5cm na tym etapie są okej i tego się trzymam, by nie zwariować ☺️ U mnie raz była 3.3cm, a na następnej wizycie 3.8 (a w tym czasie nie oszczędzałam się, wręcz przeciwnie), także one mogą się skracać i wydłużać naprzemiennie. Póki jest w normie to zero stresu ☺️✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
Dziewczyny, ale pięknie wyglądacie 🥹❤️ Nie wierzę, że to tak szybko leci 🥹 Trzymam kciuki za dalszy ciąg spokojnych ciąż 🍀
ChocoMonster, oloska, Cotakoza lubią tę wiadomość
31 & 31
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo -
Oloska ja smaruję się masełkiem tummy mouse z serii Mom and Who? fajnie się rozprowadza i pięknie pachnie 🙂 mam nadzieję że stan "0 rozstępów" utrzyma się do końca 😀
Co do wagi córci to czekam do 10 maja na wizytę i się dowiemy 🙂 poprzednio na połówkowych ważyła w 22 tygodniu 385g i lekarz podkreślił w wynikach żeby na następnej wizycie lekarz prowadzący sprawdził przyrost wagi bo ważyła trochę mniej niż powinna... a lekarz uważał się za mądrzejszego, wagi nie sprawdził i powiedział mi że na sprawdzenie wagi mam się udać do tego samego lekarza, który robił połówkowe 🤔 ja skołowana wyszłam z gabinetu niczego się nie dowiadując i zadzwoniłam do kliniki pytając o jakiś szybki termin na sprawdzenie tylko wagi bez innych badań, dowiedziałam się że tak się nie da i że to badanie powinno być zrobione przez lekarza prowadzącego, ale jeżeli jest problem to możemy się umówić co wiąże się z powtórką badań połówkowych i kolejnym kosztem 350zł 🫣🫣 podsumowując wiedząc już na czym stoję zrobiłam małą aferę lekarzowi prowadzącemu bo kase wziął za wizytę a mnie naraża na koszty, więc mam teraz w środę dodatkową wizytę tylko do sprawdzenia wagi 🫣 ręce opadają normalnie... oczywiście nie ma mowy o płaceniu za wizytę bo powinien to zrobić 2 tygodnie temu... człowiek co chwilę uczy się walki o swoje i asertywności 🙂oloska lubi tę wiadomość
👰♀️🤵♂️💒 06.2021
👱♀️ 27
💊 fertilcare, metformina
AMH- 3,83ng/ml
SHBG- 107,9nmol/l
FSH- 7,08mlU/ml (4dc)
LH- 4,78mlU/ml (4dc)
Estradiol- 27pg/ml (4dc)
Testosteron- 0,573ng/ml
👱♂️ 28
💊 fertilman
brak badań na tą chwilę
03.12.2022 ⏸️🥹
beta hcg 70,500mlU/ml
-
Victoria, trzymam kciuki za wagę Malutkiej ❤️ daj znać po wizycie, nie wiem czy przeglądałaś sobie jak to wygląda w siatkach centylowych, najważniejsze, żeby mieściła się w zakresie normy i szła swoim torem do rozwiązania 😉
Ale takiego podejścia lekarza nie rozumiem. Zwłaszcza, że badanie wagi to tak naprawdę trzy pomiary na usg, i nawet jak Bobas nie współpracuje za bardzo, to orientacyjnie idzie to zrobić w moment. Ciekawe skąd wynikała ta jego niechęć. Wiadomo, że nikt nie chodzi do lekarzy stricte od prenatalnych co chwile na kontrole, po to są prowadzący...
Victoria006 lubi tę wiadomość