W grudniu ☃️ seks na każdym kroku ❤️🔥, będę mamą w nowym roku! 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja już się nie mogę doczekać aż będę mogła zatestowac 😁 mam tylko dwa testy i oby nic mnie nie podkusilo aby wykorzystać je 7 dpo 🥴🥴
Wróciłam od dentysty, zrobiłam od razu 3 zęby 😁 jestem hardcorem 😁 jeszcze tylko jedna wizyta i ząbki jak nowe. Chociaż tyle zejdzie z mojej głowy 🤯❤️ELka lubi tę wiadomość
Starania od : 10.2021 -
MimiM29 wrote:Ja już się nie mogę doczekać aż będę mogła zatestowac 😁 mam tylko dwa testy i oby nic mnie nie podkusilo aby wykorzystać je 7 dpo 🥴🥴
Wróciłam od dentysty, zrobiłam od razu 3 zęby 😁 jestem hardcorem 😁 jeszcze tylko jedna wizyta i ząbki jak nowe. Chociaż tyle zejdzie z mojej głowy 🤯❤️
Ja, wstyd się przyznać, miałam taką traumę z dzieciństwa, że na myśl o wizycie u stomatologa robiło mi się słabo.
Jakiś czas temu, musiałam już koniecznie pójść i .. przed gabinetem płakałam jak dziecko 🫣
Naprawdę, w tamtej chwili wolałabym rodzic czy robić cokolwiek innego bo dla mnie wizyta u stomatologa w wyobrażeniach wyglądała porównywalnie do łamania na kole 🫣
Żeby było śmieszniej, mam naprawdę wysoki próg bólu.
Oczywiście leczenie traumy rozpoczęłam z przytupem - od wyrywania 🫣 ale nie masz pojęcia jak się z siebie śmiałam po wyjściu z gabinetu 😂 byłam w szoku, że "to już" 🫣
A stomatolog patrzył na mnie jak na urwaną z choinki jak na fotelu dygotałam jak galareta (w salonach tatuażu spędziłam kilkadziesiąt godzin 🙈) -
Biedronka@ wrote:Byłam na usg w 5 dc i lekarz mówił że jajniki i endometrium bez zmian 7mm. Chyba by wykrył jakaś nieprawidłowość🤔
Spokojnie 😅 z całą pewnością by wykrył 😊 Ja po prostu sama juz nie wiem co u mnie się dzieje...👨🏻🦰👧🏼 29l.
06.21 - rozpoczęcie starań
07.21 - 💍
07.21 - ⏸️
01.22 - 🏩
03.22 - 👶🏼 Leoś
11.22 - czas na rodzeństwo ❤️
05.23 - cb 💔
01.09.23 - ⏸️
02.09 - ⏸️ i beta 179 mlU/ml 🥹 wdzięczność razy milion 🥹❤️🤞🏼
04.09 - 360 mlU/ml, prog 13.4 ng/ml ❤️ 🤞🏼🤞🏼🤞🏼
22.09 - 8 mm 🍤 z ❤️ 6+5
28.09 - 1,5 cm 🍤
26.10 - 5 cm dzidziuta ❤️
03.11 - 7 cm zdrowego Jasieńka 🩵💙🩵💙🩵 -
Drugi dzień od odstawienia wiesiołka. Śluzu zdecydowanie więcej.
Idawoll, Zosis, Amunicja, Marteczka92, ChocoMonster, Sara30, Ancalime, Vivico, SandraH.97, Jagodecka, Myszaks, Emka06, Rica, .aś., Anett93, Kil lubią tę wiadomość
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
Biedronka@ wrote:Dziewczyny, dzisiaj 15 dc i mam plamienie czerwono- śluzowe, że tak to ujmę 🙈 lekkie bóle jak na miesiączkę...czy to może być krwawienie owulacyjne czy miesiączka tak mega szybko? Miałyście może coś takiego?
Ja tak miałam kilka razy, a to w 16 dc, a to 18 czy 19. Za każdym razem kończyło się to 🐒
Ale na pocieszenie powiem, ze przez ostatni taki krótki cykl w następnym się udało i zobaczyłam ⏸️. -
Aleksandra_joanna_p wrote:Ja tak mam teraz, 13 dc przedwczoraj plamienie, wczoraj krwawienie a dzisiaj prawie nic, niby myslalam, że to okres ale teraz już w sumie sama nie wiem 😅 niby podczas owulacji boli mnie zupełnie inaczej, teraz niby jak na miesiączkę. Mam też potworniaka, ale nie wiem czy to on może powodować takie plamienia/krwawienia. Miałam już potworniaka w zeszłym roku i nie dawał żadnych objawów, więc już sama głupieje
Ja od wczoraj mam tak, ból podbrzusza jak okresowy (ciut lżejszy) dziś 23dc
Wczoraj w sluzie nitki krwi, po południu jak kawa z mlekiem. Dzisiaj też podbarwione leciutko krwią. Nie wiem o co chodzi bo nigdy tak nie miałam.Myszaks lubi tę wiadomość
-
Kania_czubajka wrote:Hej, dziewczyny, powiedzcie mi proszę, co mi mówi taki progesteron 7 dni po owulacji?
https://ibb.co/kh5T0yxKania_czubajka lubi tę wiadomość
♀️29
♂️ 33
◾HBA 49%
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
Kania_czubajka wrote:🥰
A czy coś o jej jakości? Poziom progesteronu się na to przekłada?
Ale absolutnie nie chce nastawiać, wydaje mi się że raz któraś miała powyżej i figa z tego była.Kania_czubajka lubi tę wiadomość
♀️29
♂️ 33
◾HBA 49%
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
siesiepy wrote:Kiedyś myślałam że tak, ale prog też się pulsacyjnie wydziela i zwyczajnie nie ma co na to patrzeć i zwyczajnie chodzi o to aby był powyżej 4. Bardziej zastanawiające jest to, że masz powyżej normy dla fazy lutealnej, a jak Livka albo Vivico (nie pamiętam!) ostatnio miała większy, to skończyło się na następny dzień cieniami i pozytywną betą.
Ale absolutnie nie chce nastawiać, wydaje mi się że raz któraś miała powyżej i figa z tego była.siesiepy lubi tę wiadomość
-
ChocoMonster wrote:Jestem po teleporadzie. Lekarz powiedział, że w sumie to sam nie wie co mi jest 🤷🏼♀️ Mam leżeć i odpoczywać, bo to może jakieś przemęczenie organizmu. Mam zwolnienie na dziś i jutro, także mam zamiar regenerować się ile mogę.
Gorączka zeszła, jajnik dalej boli, ale do przeżycia. Nie ogarniam 🥴 -
A ja miałam w tym cyklu taaakie duże nadzieje, ale chyba muszę powoli zejść na ziemię, żeby nie huknąć, jak przyjdzie 🐒. Co prawda, tempka po owu wzrasta, ale tak jakoś ślamazarnie... Zawsze ten skok był większy, chociaż też nigdy nie było z niego ciąży... No ale... Jakoś tak demotywująco. 😒
-
Dziewczyny, czy antybiotyk macromax z substancją czynną azytromycyną jest bezpieczny w staraniach o ciąże?
Wróciła wysoka gorączka, ból pleców, delikatny katar. Zadzwoniłam do innego lekarza i przepisał mi ten antybiotyk, przy takiej wysokiej gorączce podobno na 100% to jakaś bakteria się przyplątała. No i nie wiem czy brać, bo z tego wszystkiego nie wspomniałam o staraniach…Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2022, 16:54
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
ChocoMonster wrote:Dziewczyny, czy antybiotyk macromax z substancją czynną amoksycyliną jest bezpieczny w staraniach o ciąże?
Wróciła wysoka gorączka, ból pleców, delikatny katar. Zadzwoniłam do innego lekarza i przepisał mi ten antybiotyk, przy takiej wysokiej gorączce podobno na 100% to jakaś bakteria się przyplątała. No i nie wiem czy brać, bo z tego wszystkiego nie wspomniałam o staraniach…
Ja w tym cyklu miałam specjalnie dawany antybiotyk od 5dc przez 7 dni żeby orgaznim był "bardziej przychylny" ciąży i na przypuszczenie że mogę mieć zapalenie Endometrium
Ja dostałam duomox - amoksyclina.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2022, 16:56
-
ChocoMonster wrote:Dziewczyny, czy antybiotyk macromax z substancją czynną azytromycyną jest bezpieczny w staraniach o ciąże?
Wróciła wysoka gorączka, ból pleców, delikatny katar. Zadzwoniłam do innego lekarza i przepisał mi ten antybiotyk, przy takiej wysokiej gorączce podobno na 100% to jakaś bakteria się przyplątała. No i nie wiem czy brać, bo z tego wszystkiego nie wspomniałam o staraniach…
W ulotce ma: Ciąża - stosowanie dopuszczone, gdy korzyści przekraczają ryzyko, więc spokojnie bierz. Zwłaszcza, że na tym etapie organizm ochrania ewentualnego kropka. Nie jesteś w stanie mu zaszkodzić teraz czymkolwiek.Sara30 lubi tę wiadomość
-
Meggi110818 wrote:Ja w tym cyklu miałam specjalnie dawany antybiotyk od 5dc przez 7 dni żeby orgaznim był "bardziej przychylny" ciąży i na przypuszczenie że mogę mieć zapalenie Endometrium
Ja dostałam duomox - amoksyclina.✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
ChocoMonster wrote:Dziewczyny, czy antybiotyk macromax z substancją czynną azytromycyną jest bezpieczny w staraniach o ciąże?
U szczurów w badaniach zaobserwowano zmniejszony wskaźnik poczęć, u ludzi w tym zakresie badań brak.
To tyle jeśli chodzi o płodność.
W razie czego w ciąży można, azitromycyna ma jeden z najniższych wskaźników przenikania przez łożysko i brak działania teratogennego.
🙋🏼♀️
AMH 2,2
regularne cykle, potwierdzone owulacje
jajowody drożne
hormony w 3 dc ✅
krzywe glukozowa i insulinowa ✅
histeroskopia, CD138 ✅
TSH 1,05 (Euthyrox)
🙋🏻♂️
teratozoospermia- morfologia 1% 👎🏻
pozostałe parametry wysoko ponad normy✅
fragmentacja ✅
posiewy✅
hormony ✅
brak żpn
Po 22cs:
02.2024 IVF 2x❄️
I FET 22.05.2024👎🏻
II FET 18.06.2024 ✨
6dpt ⏸️ betaHCG 24,7 mIU/ml, prog 25,2 ng/ml
8dpt betaHCG 89,9 mIU/ml, prog 29,2 ng/ml
10dpt betaHCG 248,3 mIU/ml, prog 31,7 ng/ml
27dpt zarodek z bijącym ❤️
niskie ryzyka, NIPT- dziewczynka 🌸🩰💕
-
ChocoMonster wrote:Myślicie by wziąć? Sama nie wiem…
Ja myślę, że na dzień dzisiejszy bardziej możesz zaszkodzić przedłużając stan infekcyjny niż biorąc lek. Żadne czynniki zewnętrzne (czy to leki czy alko) nie powinny zagrozić zdrowemu zarodkowi w pierwszych bodajże 14-stu dniach rozwoju, czyli de facto do pozytywnego testu bHcg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2022, 17:15
justme, Lipcowa, agentka93, Sara30, Ancalime, Emka06, .aś. lubią tę wiadomość