W grudniu ☃️ seks na każdym kroku ❤️🔥, będę mamą w nowym roku! 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Odnośnie suszonych moreli- jakie jecie? Zwykłe paczkowane? One dość dużo cukru mają, ale też zaczęłam podjadać razem z migdałami. Fajnie, że te produkty na endo takie smaczne 😄😄😄
Meeg, M94 lubią tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
nick nieaktualny
-
Kamsi córeczka śliczna ❤️
Choco może być tak, że Twoje ciało odreagowuje cały ten stres z ostatnich dni.. Wracaj szybko do zdrowia 🤞🏻
Namisa ale cudowny człowieczek, aż się wzruszyłam 🥺 jeszcze troszeczkę i będziesz tuliła go w ramionach 😊
Beezi ja biorę udział w tym wyzwaniu 😎 już nawet wydrukowałam choinkę postępów i mam zamiar powiesić na lodówce 😁
Ja ze świątecznym szaleństwem czekam do 10go, 2 tygodnie przed Wigilią ale później.. nic i nikt mnie nie zatrzyma 😎😁ChocoMonster, Namisa, Kil, Beezi lubią tę wiadomość
🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️
"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻♀️
-
ELka wrote:Hej dziewczyny,
Jestem po monicie i nie pozostawia on złudzeń co do powodzenia tego cyklu.
Siesiepy wykreśl mnie proszę z testowania bo nie będę dobijać się biela.
Owulacja była ale endometrium mimo nowych dodanych leków ma tylko 6 mm a dziś jest 17 dc.
Chyba wiecie co poszukam jakiejś kliniki bo może znają inne specyfiki na przyrost endometrium - moja gin już rozkłada ręce w tym temacie (przyjmuje estrofem, lenzetto i duphaston). Nawet w przyszłym cyklu mam już nie brać estrofemu bo się obawia żeby nie zrobiła się torbiel po estrogenach przyjmowanych już od kilku miesięcy.
Poleciła, że jak nie zajdę w styczniu to chłop ma zrobić badania nasienia pomimo, że udawało się ostatnie dwa razy zachodzić w ciążę w drugich cs.
Dobrze, konie żalpostu. Teraz do sedna w sprawie bólu jajnika po owu.
Występuje on, poniewaz ciałko krwotoczne które tworzy się po owulacji drażni jajnik i otrzewną stąd oprócz bólu jajnika występuje też bol krzyża. Przy pękających pęcherzykach bol jest całkowicie normalny i nie ma się co nim przejmować. Może on trwać nawet ok tygodnia.
Trzymam za Was kciuki a za białe testy wirtualnie tule ❤️
Kurde ile to trzeba wytrzymać ehhhh
Edit: a może któraś z Was przyjmowała albo słyszała o jakiejś dziewczynie która przyjmowała coś na endo oprócz estrofemu, lenzetto. Domowe sposoby też przerobione czyli migdały, orzechy brazylijskie, suszone morele, czerwone wino.
Aaa i mówiła, zebym w następnym cyklu też brała wiesiolek.
Tak strasznie mi przykro 😔oli23, ELka lubią tę wiadomość
👨🏻🦰👧🏼 29l.
06.21 - rozpoczęcie starań
07.21 - 💍
07.21 - ⏸️
01.22 - 🏩
03.22 - 👶🏼 Leoś
11.22 - czas na rodzeństwo ❤️
05.23 - cb 💔
01.09.23 - ⏸️
02.09 - ⏸️ i beta 179 mlU/ml 🥹 wdzięczność razy milion 🥹❤️🤞🏼
04.09 - 360 mlU/ml, prog 13.4 ng/ml ❤️ 🤞🏼🤞🏼🤞🏼
22.09 - 8 mm 🍤 z ❤️ 6+5
28.09 - 1,5 cm 🍤
26.10 - 5 cm dzidziuta ❤️
03.11 - 7 cm zdrowego Jasieńka 🩵💙🩵💙🩵 -
Pauli19 wrote:Dużo by opowiadać , ale w skrócie.. w sierpniu upragnione dwie kreski, radość trwała dwa tygodnie.. niski przyrost bety, badania- brak pęcherzyka.
Trafiłam do szpitala do Poznania na polnej w piątek, beta nie była wysoka bo 500, wiec czekali co się będzie działo ale wstępnie miałam zaplanowana laparoskopie na poniedziałek i usunięcie ostatniego jajowodu;( z racji tego ,że nalegałam na podanie chemii a nie na usunięcie to zrobili mi badania AHM niestety wyszedł wynik 0,27 co dawało znikome szanse na in vitro więc w niedziele zapadła decyzja ,że postarają się uratować jajowód i od poniedziałku zaczynamy podawać chemie aby beta się zatrzymała. Na moje szczęście w poniedziałek po porannych beta spadła dużo sama i obyło się bez ingerencji.
Po wyjściu ze szpitala kontrola po 3 tygodniach- beta spadła do 0 wszystko super.
Dostałam okres po tygodniu, po okresie wizyta u innego bardzo polecanego lekarza - badał mnie godzinne- i postawił diagnozę- chybiona ciąża pozamaciczna.
Mam o tyle komfortowa sytuacje ,ze szwagierka jest ginekologiem tyle ,że mieszka ode mnie 300km więc nie prowadzi mnie ale mogę z nią skonsultować wyniki więc udało nam sie umówić wizyue , pojechałam, zostałam zbadana przez lekarzy u niej , usg pokazało,że wszystko dobrze - byłam akurat w dbiu owulacji i okazało sie ,ze mam poliowulacje , zrobili mi również HSG ( nie staraliśmy sie w listopadzie - wiec mogli to wykonać w takim terminie bo normalnie robi sie to przed owulacja)
Jajowód drożny, kontrast pięknie przeszedł! kazali mi wstrzymać sie do kolejnego cyklu czyli za tydzień zaczynamy działać!
Boje się strasznie kolejnej ciąży pozamacicznej...
Również mam tylko jeden jajowód i też piekielnie boję się ciąży pozamacicznej 😔 szczerze rozumiem Twój strach 😔Pauli19 lubi tę wiadomość
👨🏻🦰👧🏼 29l.
06.21 - rozpoczęcie starań
07.21 - 💍
07.21 - ⏸️
01.22 - 🏩
03.22 - 👶🏼 Leoś
11.22 - czas na rodzeństwo ❤️
05.23 - cb 💔
01.09.23 - ⏸️
02.09 - ⏸️ i beta 179 mlU/ml 🥹 wdzięczność razy milion 🥹❤️🤞🏼
04.09 - 360 mlU/ml, prog 13.4 ng/ml ❤️ 🤞🏼🤞🏼🤞🏼
22.09 - 8 mm 🍤 z ❤️ 6+5
28.09 - 1,5 cm 🍤
26.10 - 5 cm dzidziuta ❤️
03.11 - 7 cm zdrowego Jasieńka 🩵💙🩵💙🩵 -
Choco
Zdrowiej i wracaj do formy. Przypomina mi się covid Verlie w jej szczęśliwym cyklu, oby u Ciebie gorączka po owu też zapowiadała samo dobro 🍀
Verlie- jeśli tu bywasz, serdeczne pozdrowienia, podglądam Twoją stopkę i bardzo kibicuję Tobie i Zosiulce 😊
Siesiepy
Nie pozostaje nic innego jak życzyć estradiolowego strzału, niech się pozbiera wcześniej niż w 30dc.
Pauli
Cześć i powodzenia w powrocie do starań. Twoja historia jest jak thriller, oby ten zachowany drożny jajowód był pierwszą alejką spacerową dla kropusia 🤞🏻
Myszaks
Dzisiaj piekę z przepisu na kostkę brukową (🤪) bo będę składała chatkę z piernika. Potrzebuję mega twardego tworzywa żeby się chata nie rozmiękła do świąt.
Do zjedzenia corocznie piekę cieniutkie kruche pepparkakor, uwielbiam i polecam przepis z bloga Moje Wypieki. W tym roku chcę jeszcze upiec puszyste miękkie pierniczki jak alpejskie, bo przyszły ojciec mojego przyszłego dziecka o takich zamarzył 😃
Beezi
Dzięki za Fitmas. Idę w to! To jest kalendarz adwentowy jakiego potrzebuję.
Elka wysyłam Ci ciepłe myśli i wirtualnie trzymam za rękę. Niech Ci miłe wydarzenia dnia chociaż szczyptę poprawią szare przedpołudnie ❤️siesiepy, Myszaks, Pauli19, Beezi, ChocoMonster, ELka lubią tę wiadomość
🙋🏼♀️
AMH 2,2
regularne cykle, potwierdzone owulacje
jajowody drożne
hormony w 3 dc ✅
krzywe glukozowa i insulinowa ✅
histeroskopia, CD138 ✅
TSH 1,05 (Euthyrox)
🙋🏻♂️
teratozoospermia- morfologia 1% 👎🏻
pozostałe parametry wysoko ponad normy✅
fragmentacja ✅
posiewy✅
hormony ✅
brak żpn
Po 22cs:
02.2024 IVF 2x❄️
I FET 22.05.2024👎🏻
II FET 18.06.2024 ✨
6dpt ⏸️ betaHCG 24,7 mIU/ml, prog 25,2 ng/ml
8dpt betaHCG 89,9 mIU/ml, prog 29,2 ng/ml
10dpt betaHCG 248,3 mIU/ml, prog 31,7 ng/ml
27dpt zarodek z bijącym ❤️
niskie ryzyka, NIPT- dziewczynka 🌸🩰💕
-
Kamsi wrote:
Oooo to ten mój z dzisiaj miał podobny cień 🤷♀️Ona👱♀️ 26
AMH 2.0
-Witamina D
-Kwas foliowy
-Inozytol
-Euthyrox 75
-NAC
-KoenzymQ10
-Resveratrol
-Probiotyk OmniBiotic10
On🧔 27
-Witamina D, C,E
-Kwas foliowy
-L-karnityna
-Resveratrol
-Koenzym Q10
Starania o pierwszego 👶 od 12.2021
05.05.2022-->II niestety CP w jajowodzie, poronienie trąbkowe...💔
maj-->lipiec przerwa w staraniach, czekanie na HSG
29.07.2022-->HSG, oba jajowody drożne, wszystko okej, lekarz daje zielone światło
03.2023-->kolejna CP💔, metotreksat, teoretycznie podziałał beta spadała ale jajowód nie wytrzymał, kilka dni po wyjściu ze szpitala krwotok wewnetrzny i usunięcie lewego jajowodu...
19. 04. 2024--> pierwsza wizyta u M.P.
Czerwiec 2024--> histeroskopia, wycięcie zrostów (adenomioza)
23.08.2024--> początek 1 stymulacji 😍1 procedura IVF--> 0 blastocyst💔
21.11.2024-->początek 2 stymulacji ❤️ -
ChocoMonster wrote:No okej, ale gin ot tak przepisuje Ovitrelle? Skąd wiadomo, ze pęcherzyk naturalnie sam by nie podrósł i nie pęknął? Dla mnie to trochę dziwne, że gin od razu daje zastrzyk
Dają tak na wszelki wypadek, takie jest postępowanie lekarzy głównie tych od "niepłodności". Kiedyś są myślałam że ten zastrzyk jest tylko od pęknięcia, ale on domyka cały proces. Ogolnie zasada jest taka, że za wcześnie źle, za późno już sensu nie ma, bo albo sam pękł już albo zrobi się torbiel bo jest za duży i miał "zapisane" że nie pęknie. Od 18mm dają już spokojnie, bo on te dwie doby jeszcze rośnie.
https://e-owulacja.pl/articles/assume-but-verify
Tutaj się dość fajnie na wykresie opisane.
Moja gin nie daje zastrzyku gdzie jest już pił. Lh, bo to za późno, tutaj też jest opisane że Lh ponizej 10M94 lubi tę wiadomość
-
Kamsi a może dla formalności spróbuj z innym testem?
Ja chyba idę na rekord jeśli chodzi o brak przygotowań do świąt. Zacznę je ok 20 grudnia 🫣
Nie poczuje klimatu świąt, dopóki mój małżonek nie wróci do domu.
Jedyne co jest w klimacie to upychanie powoli prezentów w garderobie tak, aby dzieci nie znalazły 🫣
Ale choinka, dekoracje itd wjadą kiedy będziemy w komplecie -
Sara30 wrote:Kamsi a może dla formalności spróbuj z innym testem?
Ja chyba idę na rekord jeśli chodzi o brak przygotowań do świąt. Zacznę je ok 20 grudnia 🫣
Nie poczuje klimatu świąt, dopóki mój małżonek nie wróci do domu.
Jedyne co jest w klimacie to upychanie powoli prezentów w garderobie tak, aby dzieci nie znalazły 🫣
Ale choinka, dekoracje itd wjadą kiedy będziemy w komplecie
Już nie mam żadnego ani nawet nie wiem czy tu jakaś apteka jest 🙈 poczekam do niedzieli i zobacze najwyżej, jak okres nie przyjdzie to spróbuje -
Arieen wrote:TSH zamiast spaść to mi trochę wzrosło.. Czy to w ogóle możliwe? W piątek mam teleporade z endo. Smutno mi, myślałam, że spadnie.
Mialam pierwszy miesiąc euthyrox 25 i nie zadziałał.
Być może masz za małą dawkę. Pewnie lekarz Ci zwiększy i po 3 tyg kolejna kontrola -
Meggi110818 wrote:Być może masz za małą dawkę. Pewnie lekarz Ci zwiększy i po 3 tyg kolejna kontrolaStarania od 01.2022
Oboje po 30tce
02.03.2023 - ⏸️ i beta 17.20🍀
10.03.2023 - beta 1173.00
24.03.2023 - jest ❤️ i 7,55mm malucha
26.04.2023 - I prenatalne, 5,45cm, zdrowy bobas 🩷
12.05.2023 - SANCO zdrowa dziewczynka 🩷
26.06.2023 - II prenatalne, 360g córeczki🩷
06.09.2023 - III prenatalne, 1540g dziewczynki 🩷
04.11.2023 - Natalia 2780g, 55cm szczęścia 🩷
-
Meggi110818 wrote:Dają tak na wszelki wypadek, takie jest postępowanie lekarzy głównie tych od "niepłodności". Kiedyś są myślałam że ten zastrzyk jest tylko od pęknięcia, ale on domyka cały proces. Ogolnie zasada jest taka, że za wcześnie źle, za późno już sensu nie ma, bo albo sam pękł już albo zrobi się torbiel bo jest za duży i miał "zapisane" że nie pęknie. Od 18mm dają już spokojnie, bo on te dwie doby jeszcze rośnie.
https://e-owulacja.pl/articles/assume-but-verify
Tutaj się dość fajnie na wykresie opisane.
Moja gin nie daje zastrzyku gdzie jest już pił. Lh, bo to za późno, tutaj też jest opisane że Lh ponizej 10
Raz jeszcze - super wytłumaczenie! 👏🏼 dziękuję bardzo, już się tak nie cykam 🫠
Arieen lubi tę wiadomość