W grudniu ☃️ seks na każdym kroku ❤️🔥, będę mamą w nowym roku! 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Myszaks wrote:Dokładnie to ,no albo moje przeciwciała zabiły zarodki. Też tak może być. Było minęło...ja staram się nie zamęczać wspomnieniami bo bym chyba zwariowała . Żyje tym co tu i teraz i jeszcze trochę nadziei mam bo wiem ,że cuda się też zdarzają🤞😏.
Myszaks widzę, że ANA3 u Ciebie dodatnie, a jakie konkretnie?Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Jeszcze się nie witałam dziś, także Hej dziewczyny w grudniu!🎅🏼
Czy któraś z was też już od dziś legalnie zaczyna świątecznie świrować?🙈🎄M94, Aleksandra_joanna_p, MimiM29 lubią tę wiadomość
👩🏽 +👱🏽♂️+🐈=❤️
19 cykl siania 🍍
🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
🍼 28.06- obrażony Niko😂
🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱
🍼12.08- wizyta 🥰
-
Pauli19 wrote:To ja może u was przycupnę!
Testowanie dopiero na 27.12! ale mam nadzieje, ze to będzie owocny miesiąc;)!♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
Aś, na bóle marchewka surowa, ale regularnie, raczej przez cały cykl, codziennie lub co 2 dni.
Bialeekk, ja! 😁 Jutro myję okna, żeby w weekend kupić choinkę. ❤️🎄M94 lubi tę wiadomość
31 & 31
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo -
ELka, Beezi, aś - dziękuję wam rownież dziewczyny, kochane jesteście 💪🏼❤️
Bialeekk, ja!!! 🎄 mam juz nawet choinkę od wtorku 😂 ale jeszcze nieubrana, dekorujemy pewnie dzis/jutro 😍✨Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2022, 11:17
ELka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, współczuję negatywnych testów. Zbierajcie siły na nowe cykle, oby szczęśliwe.
Mylę się czy czekamy jeszcze na Ancalime?
M94
Biorąc pod uwagę specjalizację i doświadczenie, lekarz na pewno ma szerszy ogląd sprawy niż my składające jakieś algorytmy postępowania na bazie tego co, której gin w przeszłości zalecał. Ja czytam ulotki i medyczne bazy wiedzy żeby wiedzieć o co pytać, ale leczenie zawsze zostawiam kompetentnemu lekarzowi, do którego chodzę Trzymam za Ciebie kciuki 🤞🏻
Bialeekk
U mnie dziś rusza fabryka piernika 🤎
Myszaks, M94 lubią tę wiadomość
🙋🏼♀️
AMH 2,2
regularne cykle, potwierdzone owulacje
jajowody drożne
hormony w 3 dc ✅
krzywe glukozowa i insulinowa ✅
histeroskopia, CD138 ✅
TSH 1,05 (Euthyrox)
🙋🏻♂️
teratozoospermia- morfologia 1% 👎🏻
pozostałe parametry wysoko ponad normy✅
fragmentacja ✅
posiewy✅
hormony ✅
brak żpn
Po 22cs:
02.2024 IVF 2x❄️
I FET 22.05.2024👎🏻
II FET 18.06.2024 ✨
6dpt ⏸️ betaHCG 24,7 mIU/ml, prog 25,2 ng/ml
8dpt betaHCG 89,9 mIU/ml, prog 29,2 ng/ml
10dpt betaHCG 248,3 mIU/ml, prog 31,7 ng/ml
27dpt zarodek z bijącym ❤️
niskie ryzyka, NIPT- dziewczynka 🌸🩰💕
-
nick nieaktualny.aś. wrote:Witam się w grudniu ❤️
Namisa, pytanie czy ciśnienie w domu też masz takie wysokie, bo generalnie to może być po prostu zespół białego fartucha
Zapominajka, Sandra, Kamsi póki nie ma okresu to piłka w grze (byle nie taka jak wczoraj) 🙈 a jeśli faktycznie nic z tego, to niech te grudniowe starania zaowocuja pozytywem w styczniu ❤️
Staraczka, może taka przerwa i odpoczynek od starań pozwoli się odrobinę zdystansować i potem wrócić z nową energią?
M94, ja bym na tym etapie zaufała lekarce a jak coś będzie w dalszym ciągu nie tak to podzieliła się wątpliwościami. W końcu takich wyzwań podjęła pewnie w karierze kilkaset, więc na jakiejś podstawie wydała takie zalecenia.
Choco, zdrówka życzę! U mnie chorowanie to często jest "ogólne rozbicie" bez kaszlu, kataru itp., nie czujesz się nawet osłabiona? Dla mnie temperatura jest za wysoka jak na wykończenie emocjonalne. Mam nadzieję, że szybko przejdzie, a póki co herbata, kocyk i netflix ❤️
U mnie dzisiaj wystąpił piękny skok i zastanawiam się czy owulacja ostatecznie nie była wczoraj, ale to już chyba bez znaczenia. Te wątpliwości wynikają też z tego, że ból czuje od piku i pewnie tak zostanie do końca, bo w sumie w każdym cyklu dosyć bolesne mam te drugie fazy także też zerkne co u Was lekarze na to powiedzieli.
Spokojnego dnia ❤️
-
nick nieaktualnyagentka93 wrote:Myszaks widzę, że ANA3 u Ciebie dodatnie, a jakie konkretnie?
Teraz jestem już pół roku po leczeniu,więc najprawdopodobniej się sytuacja zmienila. Lekarz nie każe mi robić badań bo miano i tak może być nad wysokie,przy ciąży chodzi głównie o to aby doprowadzić do remisji objawów. A tak czy siak ciąża będzie musiała być na lekach 😑Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2022, 21:29
-
Hej dziewczyny 🤗
Przepraszam że się tak wetkne w rozmowę ale chciałam zapytać Myszaks o to czy byłaś obstawiona lekami w tych ciążach które poroniłas?? Mam identyczne problemy ,ANA3 silnie dodatnie -zdiagnozowany toczeń, poronienia za sobą dosyć niewyjaśnione ale no domyślam się że przeciwciała zaatakowały. Odkad mam leki jeszcze się nie udało . I tak zastanawiam się czy w ogóle z lekami jeszcze jakieś szanse są ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2022, 11:26
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Amunicja wrote:Dziewczyny, współczuję negatywnych testów. Zbierajcie siły na nowe cykle, oby szczęśliwe.
Mylę się czy czekamy jeszcze na Ancalime?
M94
Biorąc pod uwagę specjalizację i doświadczenie, lekarz na pewno ma szerszy ogląd sprawy niż my składające jakieś algorytmy postępowania na bazie tego co, której gin w przeszłości zalecał. Ja czytam ulotki i medyczne bazy wiedzy żeby wiedzieć o co pytać, ale leczenie zawsze zostawiam kompetentnemu lekarzowi, do którego chodzę Trzymam za Ciebie kciuki 🤞🏻
Bialeekk
U mnie dziś rusza fabryka piernika 🤎✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny,
Jestem po monicie i nie pozostawia on złudzeń co do powodzenia tego cyklu.
Siesiepy wykreśl mnie proszę z testowania bo nie będę dobijać się biela.
Owulacja była ale endometrium mimo nowych dodanych leków ma tylko 6 mm a dziś jest 17 dc.
Chyba wiecie co poszukam jakiejś kliniki bo może znają inne specyfiki na przyrost endometrium - moja gin już rozkłada ręce w tym temacie (przyjmuje estrofem, lenzetto i duphaston). Nawet w przyszłym cyklu mam już nie brać estrofemu bo się obawia żeby nie zrobiła się torbiel po estrogenach przyjmowanych już od kilku miesięcy.
Poleciła, że jak nie zajdę w styczniu to chłop ma zrobić badania nasienia pomimo, że udawało się ostatnie dwa razy zachodzić w ciążę w drugich cs.
Dobrze, konie żalpostu. Teraz do sedna w sprawie bólu jajnika po owu.
Występuje on, poniewaz ciałko krwotoczne które tworzy się po owulacji drażni jajnik i otrzewną stąd oprócz bólu jajnika występuje też bol krzyża. Przy pękających pęcherzykach bol jest całkowicie normalny i nie ma się co nim przejmować. Może on trwać nawet ok tygodnia.
Trzymam za Was kciuki a za białe testy wirtualnie tule ❤️
Kurde ile to trzeba wytrzymać ehhhh
Edit: a może któraś z Was przyjmowała albo słyszała o jakiejś dziewczynie która przyjmowała coś na endo oprócz estrofemu, lenzetto. Domowe sposoby też przerobione czyli migdały, orzechy brazylijskie, suszone morele, czerwone wino.
Aaa i mówiła, zebym w następnym cyklu też brała wiesiolek.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2022, 11:33
29.04 ⏸ (22 dc)
05.05 💉 Beta HCG 158 mlU/ml (28 dc)
08.05 💉 Beta HCG 579 mlU/ml (31 dc)
18.05 🍤 5t5d CRL 0,28 cm, FHR 101 u/min
25.05 🍤 6t5d CRL 1 cm, FHR 136 u/min
07.06 🍤 8t4d CRL 2,31 cm
21.06 👶10t4d CRL 4,5 cm, FHR 175 u/min 🩷
07.07 👶12t6d CRL 7 cm, FHR 163 u/min
02.08 👶16t4d 189 g
30.08 👶20t4d 404 g, FHR 144 u/min
27.09 👶24t4d 918 g
24.10 👶28t3d 1570 g
14.11 👶31t3d 2002 g
05.12 👶34t3d 2700 g
21.12 👶36t5d 3300 g
04.01.24 r. 👶38t5d Marcelina 🩷 3400 g, 57 cm
👩 39 l 🧑 47 l
Styczeń'23 💔 cb 6 tc
Marzec '22 💔 7/9 tc łyżeczkowanie
Styczeń '22 💔 cb 5 tc
Grudzień '21💔 9/10 tc łyżeczkowanie
Luty/marzec'23- szczepienie limfocytami partnera.
Maj'23- szczepienie limfocytami partnera w 7 tc.
-
A przy okazji polecę Wam wyzwanie Fitmas. Kiedyś dyskutowałyśmy o ćwiczeniach, kilka osób polecało Martę z Codzienniefit. Marta co roku w grudniu organizuje wyzwanie treningowe w formie kalendarza adwentowego, dzisiaj początek. Codziennie jest trening albo wolne i zadanie poza treningowe, polecam bardzo wziąć udział. Plany są w 3 poziomach, więc nawet dla początkujących są super treningi. Szczegóły na Insta Codzienniefit lub na blogu o tej samej nazwie. 🎄😁
Amunicja, Lipcowa, Namisa, justme lubią tę wiadomość
31 & 31
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo -
ELka wrote:Hej dziewczyny,
Jestem po monicie i nie pozostawia on złudzeń co do powodzenia tego cyklu.
Siesiepy wykreśl mnie proszę z testowania bo nie będę dobijać się biela.
Owulacja była ale endometrium mimo nowych dodanych leków ma tylko 6 mm a dziś jest 17 dc.
Chyba wiecie co poszukam jakiejś kliniki bo może znają inne specyfiki na przyrost endometrium - moja gin już rozkłada ręce w tym temacie (przyjmuje estrofem, lenzetto i duphaston). Nawet w przyszłym cyklu mam już nie brać estrofemu bo się obawia żeby nie zrobiła się torbiel po estrogenach przyjmowanych już od kilku miesięcy.
Poleciła, że jak nie zajdę w styczniu to chłop ma zrobić badania nasienia pomimo, że udawało się ostatnie dwa razy zachodzić w ciążę w drugich cs.
Dobrze, konie żalpostu. Teraz do sedna w sprawie bólu jajnika po owu.
Występuje on, poniewaz ciałko krwotoczne które tworzy się po owulacji drażni jajnik i otrzewną stąd oprócz bólu jajnika występuje też bol krzyża. Przy pękających pęcherzykach bol jest całkowicie normalny i nie ma się co nim przejmować. Może on trwać nawet ok tygodnia.
Trzymam za Was kciuki a za białe testy wirtualnie tule ❤️
Kurde ile to trzeba wytrzymać ehhhh
Edit: a może któraś z Was przyjmowała albo słyszała o jakiejś dziewczynie która przyjmowała coś na endo oprócz estrofemu, lenzetto. Domowe sposoby też przerobione czyli migdały, orzechy brazylijskie, suszone morele, czerwone wino.
Aaa i mówiła, zebym w następnym cyklu też brała wiesiolek.ELka lubi tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
nick nieaktualnyMama8latka wrote:Hej dziewczyny 🤗
Przepraszam że się tak wetkne w rozmowę ale chciałam zapytać Myszaks o to czy byłaś obstawiona lekami w tych ciążach które poroniłas?? Mam identyczne problemy ,ANA3 silnie dodatnie -zdiagnozowany toczeń, poronienia za sobą dosyć niewyjaśnione ale no domyślam się że przeciwciała zaatakowały. Odkad mam leki jeszcze się nie udało . I tak zastanawiam się czy w ogóle z lekami jeszcze jakieś szanse są ...
No właśnie nie byłam obstawiona żadnymi lekami prócz duphastonu i Acardu.,ale progesteron to ja akurat miałam dobry. Ja dostałam dwa leki Encorton i Plaquenil. Ten drugi już odstawiłam a z Encortonu schodzę też ,powoli- bo jakoś mam wrażenie że rozregulował mi cykl ...
Tak czy siak nasza ewentualna ciąża to niestety powrót do leków i może wtedy szansę się zwiększą.
Ja nie tracę nadziei, czytałam gdzie w internecie o przypadkach wysokich Ana i normalnych ciążach nawet i bez leków 🤔.Mama8latka lubi tę wiadomość
-
ChocoMonster wrote:Tak mi przykro… może faktycznie poszukaj jakiejś kliniki, skoro ginka rozkłada ręce? A w ogole znane są przyczyny takiego cienkiego endometrium?
Tak - 2 łyżeczkowania... Przed drugim lyzeczkowaniem po tabletkach oczyściłam się na tyle ładnie, że lekarka, aż wolała drugiego lekarza czy mają mnie brać na zabieg czy nie ale on orzekł, że gdzieś tam mu się jeszcze świeca jakieś cząstki i lepiej wylyzeczkowac. Może jakby mnie drugi raz nie skrobali tylko jeszcze założyli tabletki i dali zadziałać organizmowi to by było dobrze... No ale gdybać to teraz mogę...
29.04 ⏸ (22 dc)
05.05 💉 Beta HCG 158 mlU/ml (28 dc)
08.05 💉 Beta HCG 579 mlU/ml (31 dc)
18.05 🍤 5t5d CRL 0,28 cm, FHR 101 u/min
25.05 🍤 6t5d CRL 1 cm, FHR 136 u/min
07.06 🍤 8t4d CRL 2,31 cm
21.06 👶10t4d CRL 4,5 cm, FHR 175 u/min 🩷
07.07 👶12t6d CRL 7 cm, FHR 163 u/min
02.08 👶16t4d 189 g
30.08 👶20t4d 404 g, FHR 144 u/min
27.09 👶24t4d 918 g
24.10 👶28t3d 1570 g
14.11 👶31t3d 2002 g
05.12 👶34t3d 2700 g
21.12 👶36t5d 3300 g
04.01.24 r. 👶38t5d Marcelina 🩷 3400 g, 57 cm
👩 39 l 🧑 47 l
Styczeń'23 💔 cb 6 tc
Marzec '22 💔 7/9 tc łyżeczkowanie
Styczeń '22 💔 cb 5 tc
Grudzień '21💔 9/10 tc łyżeczkowanie
Luty/marzec'23- szczepienie limfocytami partnera.
Maj'23- szczepienie limfocytami partnera w 7 tc.
-
nick nieaktualnyElka! Nie martw się. Moja pierwsza ciąża była z Endo 7,2 mm. W drugiej ni stąd ni zowąd Endo samo z siebie urosło do 13 mm. Też się katowałam cienkim Endo. To jest wszystko jakaś czarna magia😑. Próbuj i się nie załamuj. Wcinaj migdały,chlej winko i staraj się o tym nie myśleć.
Tak sobie przypomniam że ja kiedyś podczas badania ginekologicznego miałam Endo nawet 3 mm i to nie było zaraz po miesiączce tylko jakoś dalej ..ELka lubi tę wiadomość
-
ELka wrote:Tak - 2 łyżeczkowania... Przed drugim lyzeczkowaniem po tabletkach oczyściłam się na tyle ładnie, że lekarka, aż wolała drugiego lekarza czy mają mnie brać na zabieg czy nie ale on orzekł, że gdzieś tam mu się jeszcze świeca jakieś cząstki i lepiej wylyzeczkowac. Może jakby mnie drugi raz nie skrobali tylko jeszcze założyli tabletki i dali zadziałać organizmowi to by było dobrze... No ale gdybać to teraz mogę...✨ 08.23 Stasieńko 🩵