Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W lipcu seksy i szaleństwa, w kwietniu rodzą się maleństwa!
Odpowiedz

W lipcu seksy i szaleństwa, w kwietniu rodzą się maleństwa!

Oceń ten wątek:
  • coma Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie jeszcze nie zapisuje bo czekam na okres :P Ale sądze ze mogę się nie wyrobić na testowanie w lipcu z moimi cyklami

uIHap1.png
  • KaJa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasti6 wrote:
    Ja na 20 go sie zgłaszam ponownie😁

Jak juz tak rozmawiacie o tym sluzie to i ja zapytam jak długo i czy wogule macie sluz kremowy po okresie? Mi apka wyliczyla ,ze zaczynaja sie płodne , niby gdzies juz tam cos rozciagliwego sie pojawilo ale nadal w kremie caly czas🙈 i zastanawiam sie czy to normalne ,ze tak dlugo kremowy wystepuje🤔Zazwyczaj mialam przezroczyste wodniste

Powiem Ci, że ja od czasu kiedy zaczęłam miesiączkować to mam większość cyklu właśnie taki biały kremowy śluz w dużych ilościach i czasami jest to uciążliwe bo jest za mokro😆, jak była owu to sie robił bardziej wodnisty ale i tak był białawy. Po okresie mam max 2 dni sucho a później mnie zalewa🤣 byłam z tym u ginekologa i stwierdził, że taka moja natura.
    Na śluz wpływa wiele czynników, może akurat mniej wody piłaś itd. Dużo dziewczyn ma płodny śluz tylko przez 1-2 dni w czasie owulacji a wcześniej nie. No i apka też sie może mylić o pare dni i może jeszcze będzie trzeba zaczekać troche na owulacje.

24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
    13.10.22 ➡️ II kreski
    27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
    01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨‍👩‍👧‍👧❤
    08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
    11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
    17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️
  • Kremówka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czytając Was ewidentnie muszę kupić olej z wiesiołka 😌

uduchowiona lubi tę wiadomość

29 lat
    30.12.21 - histeroskopowe usunięcie przegrody macicy
    ➖Trombofilia-niedobór białka S 38%
    ➖MTHFR hetero, PAI-1 hetero
    ➖Kir tylko 2DS2
    ➖ krótka faza lutealna

🎁Cykl z aromkiem+Ovitrelle; accofil+clexane+acard+luteina

17/06 hcg 14,26 🍀
    30/06 (5+1) pęcherzyk ciążowy 5,2 mm 🍀
    06/07 (6+0) 3mm z bijącym serduszkiem 💗
    14/07 (7+1) 1,1 cm Fasolki 💓
    27/07 (9+0) 2,3 cm Misia🧸,odklejenie trofoblastu
    02/08 (9+6) 3,08 cm Dzidzi 😍
    17/08 (12+0) 6,1 cm Malucha 💙
    14/09 (16+0) będzie Marcelek 🎈
    12/10 (20+0) Mały waży 337g 🥰
    17-21/10 szpital- skurcze i skrócenie szyjki
    02/11 (23+0) 535g Maluszka 🤗
    15/11 (24+6) 700g ☺️
    07/12 (28+0) 1150g Szczęścia 💜
    21/12 (30+0) 1465g Szkraba ❤️
    02/01 (31+5) 1865g Chłopczyka 💚
    15-20/01 szpital-hipoglikemia
    21/01 (34+3) 2400g 💪🏻
    04/02 (36+3) 2936g 🤩
    05-10/02 szpital

23/02/2023 na świat przyszedł nasz Marcelek 💙🎈🧸
    planowana CC w 39+1
  • KaJa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kremówka wrote:
    Ja czytając Was ewidentnie muszę kupić olej z wiesiołka 😌

Polecam, ja u siebie widze poprawe😁 ale sie nie zdziw jak poerwszego dnia stosowania dostaniesz biegunki🤣 na mnie właśnie tak zadziałał na początku ale następnego dnia już było dobrze.

24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
    13.10.22 ➡️ II kreski
    27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
    01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨‍👩‍👧‍👧❤
    08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
    11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
    17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️
  • Agnuka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    A Ty masz jakieś "objawy"? Jakie masz cykle? Coś Cię martwi?

Bo tu nic strasznego to nie ma, jakby sie przyczepic tego testosteronu to mozesz zbadac dheas, androstendion, ale nie wydaje mi sie ze to jest trop. Tarczyce masz ok?

Komu sie chociaz raz lh/fsh nie popieprzylo :D maca, niepokalanek, żeń-szeń, tak tu mówią na forum, ja mam w drugą strone zawsze ten stosunek wiec nie stosowalam

zmartwił mnie głównie lh/fsh, internet aż huczy od niedoczynności przysadki 🤦‍♀️ :D nad testosteronem muszę popracować, bo libido mi podupadło i faktycznie ostatnimi czasy bardzo łatwo wyprowadzić mnie z równowagi i najchętniej wyżyłabym się na jakimś worku treningowym 😂😂😂 może to to

zrobię sobie amh, tylko nie pamiętam w jakich dniach cyklu to miało być, wiem, że niby nie ma znaczenia, ale dziewczyny z klinik wspominały, że jednak mówiono o jakimś konkretnym przedziale czasowym 🤔 ??
    nie trzeba być na czczo, prawda?
    ostatni raz miałam badany przed staraniami przed 1 ciążą i miałam wtedy 1,66, ale to było w 2017 r. Ciekawe ile spadło

cykle raczej krótkie okolice 26 dni, z owulacją +/- 14dc, więc faza lutealna ok 11-12 dni , czasami zdarzają się odchylenia - cykle są wtedy krótsze - ale to bardzo rzadko, powiedziałabym, że max 1-2 razy w roku

23cs R. <3
    age.png
    21cs M. <3
    age.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noo to ja bym sobie darowala badanie meskich hormonow, chwilowo Ci testosteron wybil moze, duzo stresu czy cos

mi w Novum mówili, ze amh obojetnie kiedy, wczoraj robilam sobie foty badań od których startowałam w novum i tam było właśnie zaznaczone ze amh obojetnie kiedy

kup sobie ten korzen maca, co CI szkodzi :D

Agnuka lubi tę wiadomość

uIHap1.png
  • celina550 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze odnośnie do śluzu - jak jest u was po owu? Bo mnie dopiero wtedy "zalewa", w tym cyklu to już w ogóle 😛

👰🏻‍M&M🤵🏻

"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"

06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
    07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

listopad 2022 - start procedury, długi protokół 🍍
    ❄️4AA z 5 doby i ❄️4BA z 6 doby

19.01.23 🤰🏻 - ET 3dniowca - ❌
    24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀

19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙

age.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnuka wrote:
    zmartwił mnie głównie lh/fsh, internet aż huczy od niedoczynności przysadki 🤦‍♀️ :D nad testosteronem muszę popracować, bo libido mi podupadło i faktycznie ostatnimi czasy bardzo łatwo wyprowadzić mnie z równowagi i najchętniej wyżyłabym się na jakimś worku treningowym 😂😂😂 może to to

zrobię sobie amh, tylko nie pamiętam w jakich dniach cyklu to miało być, wiem, że niby nie ma znaczenia, ale dziewczyny z klinik wspominały, że jednak mówiono o jakimś konkretnym przedziale czasowym 🤔 ??
    ostatni raz miałam badany przed staraniami przed 1 ciążą i miałam wtedy 1,66, ale to było w 2017 r. Ciekawe ile spadło

cykle raczej krótkie okolice 26 dni, z owulacją +/- 14dc, więc faza lutealna ok 11-12 dni , czasami zdarzają się odchylenia - cykle są wtedy krótsze - ale to bardzo rzadko, powiedziałabym, że max 1-2 razy w roku

Skoro masz owulki jak w zegarku to kompletnie ignoruj wyniki i w ogóle mogłaś tych hormonów nie sprawdzać ☺️

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Pani Miśka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2022, 13:36

conte lubi tę wiadomość

• Pani Miśka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2022, 13:36

• Iskra444 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się przyznaję, ze my ❤️ W czasie owu z obliczeń i z zaleceń androloga - 5dni przerwy a potem codziennie. I o ile pierwsze po tej przerwie to wiadomo 😈 o tyle czwarte już zazwyczaj jest „No to robimy nie?” Chociaż trzeba przyznać ze w trakcie się zawsze rozkręca i nie ma u nas czegoś takiego, ze „tylko Żeby już doszedł”

My się z libido średnio dobraliśmy, ja bym mogła codziennie lub co 2dni a mąż jest bardziej typem 1-2 w tygodniu. Ale już tyle lat się dogadujemy, ze myśle ze jak wszystko inne jest poukładane to tu tez można zawsze „poczekać” albo spróbować się zgrać

No i faktem jest, ze jak już mamy dziecko to tego seksu jest mniej. Nasza córka robi za świetną antykoncepcję 😂

Izi, uduchowiona, Agnuka lubią tę wiadomość

Iskierka - 2018👧🏼
    11.2020 - cb
    02.2021 - cb
    03.2021 - diagnostyka 🧔🏻- teratospermia, asentospermia, testosteron⬇️ - rozpoczęcie leczenia
    07.2021 - ⏸ 💖
    Iskiereczka - 2022😍

f2w3skjodu7e6olv.png
  • Nasti6 Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2021, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaJa wrote:
    Powiem Ci, że ja od czasu kiedy zaczęłam miesiączkować to mam większość cyklu właśnie taki biały kremowy śluz w dużych ilościach i czasami jest to uciążliwe bo jest za mokro😆, jak była owu to sie robił bardziej wodnisty ale i tak był białawy. Po okresie mam max 2 dni sucho a później mnie zalewa🤣 byłam z tym u ginekologa i stwierdził, że taka moja natura.
    Na śluz wpływa wiele czynników, może akurat mniej wody piłaś itd. Dużo dziewczyn ma płodny śluz tylko przez 1-2 dni w czasie owulacji a wcześniej nie. No i apka też sie może mylić o pare dni i może jeszcze będzie trzeba zaczekać troche na owulacje.

W zeszlym miesiacu mi sie przesuneła na 21 dc .W poprzednim miałam w 18 i wszystko ładnie było Wodnisty biały to mam zazwyczaj na 2 dni przed okresem a ty srednio gesty biały .Oserwuje to juz 5 c i jesze nie wiem choc jak mam płodne to mialam przezroczysty potem rozcuagliwy w poprzednich .A pic staram sie naprawde duzo .Wiec nie wiem moze to zalezy od cyklu

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2021, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Miśka wrote:
    My mamy spore libido i przed staraniami tez nam wychodziło srednio co drugi dzień ❤. Tylko moje3 dni okresu dopuszczamy. Dla nas czas starań to fiesta bo lata nie chcieliśmy dzieci i się zabezpieczaliśmy 😂 Ja w okolicach owu libido mam wystrzelone w kosmos. Widzę, że tu wszyscy piszą, że starają się caly cykl ale realia ogolnie wśroď par chyba są inne bo jak nalogowo przeglądalam miesiąc temu wykresy na ovufriend to wiekszosc była z ❤tylko do wyznaczenia owu lub w ogóle tylko w owu i z jakimiś 1-2 w inne dni.

3 dni okresu? Zazdroszczę! Ja się muszę męczyć 7 dni 😔

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2021, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnuka wrote:

Amh obojętnie kiedy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2021, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie też zauważyłam tę zależność <3 przy dniach płodnych, plus Wasze wpisy i naszło mnie przemyślenie.
    U nas tak naprawdę to jest tak, że Stary siedzi w UK i widujemy się rzadko a jak już sie widujemy to jest masakra 😂 z tym, że to On ma libido swojego wzrostu a ja niestety niższe. Fakt faktem, brałam przez pół roku anty co obniża libido. Od kiedy przestałam je brać, moje libido jest dużo wyższe i Stary zadowolony :D Oczywiście zaraz po miesiączce libido wystrzeliwuje do poziomu wyższego niż u Starego ale jak je wykorzystać, kiedy Stary siedzi w UK.
    Z kolei od kiedy można już "luźniej" latać no to sobie częściej latamy i to się zgrało z decyzją o odstawieniu tabsów. Jak ostatnio On był w PL to ja byłam w okresie 10-16 dc no i po 4 dniach <3 już miałam tego dosyć, mówię "Stary ej, ej, czekaj bo gdzie my w tym? Kochamy się a zamiast czerpać przyjemność to w głowie tylko o pyk, pyk a za 2 tygi będziesz sikać, nie chcę tak, nie jest to dla mnie przyjemne" no i Stary, jak to Stary, 2 dni mu zajęło przeanalizowanie co i jak, przychodzi i mówi - No w sumie to masz rację, zapędziliśmy się w tą ciążę i życie się w okół niej zaczęło kręcić.
    I wieta co dziewuchy? Jak ręką odjął ! Wszystko odeszło a seksik jest extra!
    Libidko jest takie, ze Stary ucieszony, wszystko wróciło do normy, seksy są znowu pełne namietności i takie, ze nie można sie doczekać następnego.
    Teraz latam częściej bo można, z czystej tęsknoty, bez polowania w płodniaki. Właśnie jutro lece i mam ochotę na bzykanko, wiem, ze ciąży z tego nie bedzie ale i tak ją nadal mam :D Tylko kuźwa nic z tego nie będzie bo po cholernym albothylu, nawet termometru nie mogę wcisnąć 😂😂😂
    Tylko później znowu tabsy musze na torbiaka i boje się, ze znowu będzie spadek libido :(

Izi lubi tę wiadomość

• celina550 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskra444 wrote:

My się z libido średnio dobraliśmy, ja bym mogła codziennie lub co 2dni a mąż jest bardziej typem 1-2 w tygodniu. Ale już tyle lat się dogadujemy, ze myśle ze jak wszystko inne jest poukładane to tu tez można zawsze „poczekać” albo spróbować się zgrać

U mnie jest dokładna odwrotność, moje libido zaginęło po wieloletniej antykoncepcji i wciąż od prawie 2 lat nie wróciło 😢 On za to może i po dwa razy dziennie 🤦 mamy czasem spiny z tego powodu, czasem nawet ogromne, bo dla niego to jest czasem "ja Cię chyba nie podniecam"... ale staram się samą siebie podkręcać i jakoś to ogarneliśmy że ❤️ są naprawdę często 😉

👰🏻‍M&M🤵🏻

"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

age.png
  • Axon Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaJa wrote:
    Polecam, ja u siebie widze poprawe😁 ale sie nie zdziw jak poerwszego dnia stosowania dostaniesz biegunki🤣 na mnie właśnie tak zadziałał na początku ale następnego dnia już było dobrze.
    KaJa bierzesz olej czysty czy jakies kapsulki?
    Dziewczyny, a jakie suple polecacie na libido? U nas z tym jest problem po obu stronach, gdyby sex miał być tylko jak mamy ochote to bylby max 2 razy w miesiacu..

preg.png
    age.png
  • Izi Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja biorę ovarin i trochę mi podniósł libido, poza tym dobrze znaleźć coś co nas kręci... Polecam serio jakąś literaturę obyczajową - romantyczną - na mnie działa. Mówią, że dużo zaczyna się w mózgu kobiety.
    Naturalnym jest, że w czasie dni płodnych mamy większe libido.

Mój to mógłby chyba codziennie czasami, ciężko było jak byłam na antykoncepcji bo libido poszło mi mocno w dół. W dodatku często wracam wykończona z pracy.

Nie wiem czy też tak macie ale ja jakoś w 2 dniu okresu to czasami mam największą ochotę w miesiącu xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2021, 09:44

Sendi94 lubi tę wiadomość

♥ starania od 2021

♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
    ♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
  • celina550 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Axon wrote:
    KaJa bierzesz olej czysty czy jakies kapsulki?
    Dziewczyny, a jakie suple polecacie na libido? U nas z tym jest problem po obu stronach, gdyby sex miał być tylko jak mamy ochote to bylby max 2 razy w miesiacu..
    Dziewczyny na różnych wątkach polecają mace. Ja jeszcze nie próbowałam, ale może się skusze 😉
    Ja łykam oeparol z wiesiołkiem, bo oleju płynnego nie przełknę, chociaż poprawy w pierwszym cyklu stosowania nie widziałam. niby u niektórych trzeba czekać 2-3 miesiące na efekty...

👰🏻‍M&M🤵🏻

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

age.png
  • Ivanka93 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przez starania niestety libido sie posypało, tzn mąż mógłby często ale mnie seks teraz frustruje bo nie umiem wyrzucić z głowy, że chcemy mieć dziecko no i do tego ja w drugiej fazie cyklu w ogóle mam mniejsza ochotę na szczęście mój mąż podchodzi do starań trochę bardziej na luzie niż ja i to mnie trochę ratuje. Mam zamiar w tym miesiącu kupic korzeń maca bierze któraś z Was? Podobno fajnie podkręcą libido.

🙋‍♀️31 & 🙋‍♂️33

07.2020💔
    07.2021💔
    11.2021💔

🩷 01.01.2023 🌈

age.png
‹‹ 4 5 6 7 8 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ