W listopadzie Bolo leci w lecie będą z tego dzieci 🦩🤰👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Patka123 wrote:No to w następnym tygodniu wizyta u gina na zbicie prolaktyny.
A myślicie że warto powtórzyć badanie w pon? Bo wiem, że lubi skakać, są różne wytyczne jak ją badać, a ja miałam kiepską noc, cały czas się wybudzałam.
A którego dnia cyklu robiłaś badanie? -
Blond27 wrote:Dziewczyna, a jak jest Niskim estradiolem ?
Dzisiaj @, było badanie i wynik : 25 ( a norma faza pecherzykowa: 46-607).
Naczytałam się tyle że przez godzinę wyłam ale mąż mnie uspokoił.....
Zawsze mam regularne miesiączki,Endometrium na USG ocenione przez lekarza za wzorowe a czytałam że też ma na to wpływ.
Czy ktoś może się wypowiedzieć, wizytę dopiero mam pod koniec miesiąca.Blond27 lubi tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
Blond27 wrote:Dziewczyna, a jak jest Niskim estradiolem ?
Dzisiaj @, było badanie i wynik : 25 ( a norma faza pecherzykowa: 46-607).
Naczytałam się tyle że przez godzinę wyłam ale mąż mnie uspokoił.....
Zawsze mam regularne miesiączki,Endometrium na USG ocenione przez lekarza za wzorowe a czytałam że też ma na to wpływ.
Czy ktoś może się wypowiedzieć, wizytę dopiero mam pod koniec miesiąca.
Nie wiem jak z estradiolem w 1 dc, bo lekarze zalecają go badać w 2-5 dc. Wydaje mi się, że to może robić różnicę, choć głowy nie dam☺️ Najlepiej po prostu zapytaj lekarza na wizycie☺️Blond27 lubi tę wiadomość
-
Rudakostka wrote:Ja się przespałam, ciągnie mnie całe podbrzusze, co jakiś czas mam plamienie. Lekarz dalej nie dzwoni
Echh, ciągle jestem myślami z Tobą i Milixx. Trzymam kciuki. Oby lekarz jeszcze dzisiaj się z Tobą skontaktował. -
nick nieaktualnyPatka123 wrote:Całkiem z kawki nie musi rezygnować Dobra kawa ma też i dobre właściwości. Rozpuszczalna to syf
Wolałabym żeby przed badaniami nic nie kombinował bo nie będą wiarygodne a jak wyjdą dobre to wróci do starych nawyków 🤦♀️
Edit: ja pierdziele, moj tel mi świruje. Czasem wstawia mi dwa takie same słowa jak np pisze nie tak to wstawia mi nie nie albo zamiast mi to m🤣 później czytam swój komentarz i sama się zastanawiam co mialam na myśli 🤭 bo jeśli drugie słowo jest na tą samą literę co pierwsze to wstawia to pierwsze, wygląda jakbym się jąkała pisząc 😅😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2021, 19:57
Lidia, Patka123, Miisia94 lubią tę wiadomość
-
celina550 wrote:Wszyscy inni, tu wszystkie dziewczyny w końcu znikają, ja tu skisne samotnie😔
Nie wiem jak przetrwam święta, nie wiem czy kogoś nie pobije jak usłyszę "no, nie pije, pewnie w ciąży", nie wiem jak przetrwam porody przyjaciółek. jestem do niczego, nie umiem się z nimi cieszyć, nie umiem szukać sesji ciążowych na prezent. one mają mężów, ja nie mam i jakoś umiem się z nimi bawić, one są w ciąży, ja nie i już nie umiem. spotkanie z nimi na szczęście samo się rozwiązało, bo muszę iść do szpitala i mam wymówkę żeby nie oglądać radosnych ciężarnych.
jutro mam terapeutkę, umówiłam się sto lat temu tak o, żeby pogadać, ale dobrze wyszło, bo sama nie ogarnę. dobrze że mam nasenne z czasów depresji, bo nie spałam już kilka dni, wczoraj zjadłam i byłam trupem w nocy, spałam jak zabita. nawet pingwinem na bożenie mój M mnie nie ruszył. mózg się nie umie skupić więc doktorat leży i kwiczy a ja urlop spędzam na płaczu pod pierzyna ❤️
dziękuję wam wszystkim, nikomu nie życzę, ale gdybyśmy miały się spotkać tu w nowym roku, to będziemy miały zajebisty skład ❤️
Celinka bardzo dobrze ze umowilas się do terapeuty! To lekarz naszej duszy. W 2022 spotkamy się na porodówce zobaczysz ❤️ Zrobiłaś już tyle w kierunku starania o dziecko, ze nie ma innej możliwości- będziesz mama !
Mocno ściskam 🙏
👩🏼 26
➡️ PCOS, zrosty, mięśniak, polip i inne 🤷♀️
👦🏻 26
➡️ bardzo słabe wyniki nasienia
👩🏼❤️👨🏻🐶🐶
💒 lipiec 2021
17 cykl starań -
nick nieaktualnyDziewczyny a jeszcze mam jedno pytanie. Czy któraś z Was, zafundowała swojemu mężczyźnie domowy test nasienia? Czy warto to w ogóle kupować? Czy bada i to daje takie same wyniki jak w labo? Bo mój przylatuje na weekend a wtedy zawsze mamy w ciul do załatwienia i nie wiem czy zdąży pojechać do Lbn na badanie. Mysle, czy nie kupić mi w aptece tu jutro i zabrać ze sobą do UK żeby zrobić samemu w sobotę🤔
-
Moim zdaniem nie warto z tym domowym testem.. W porównaniu do laboratoryjnego jest słaby. Jednak tu masz jakiś test a w labie badają mikroskopowo i oceniają o wiele więcej parametrów nasienia. Tak na prawdę ten domowy powie coś ale nie to co istotne bo morfologii nie wskaże bo nie ma szans rozpoznać ile plemników ma prawidłowa budowę a ile nie.
no i w labie możesz od razu kazać zrobić posiew na grzyby i bakterie tlenowe i beztlenowe jak wyniki będą takie sobie to od razu sprawdzicie czy to nie wina zapalenia albo bakterii
https://www.e-zikoapteka.pl/artykuly/badanie-nasienia-w-laboratorium-i-testem-domowym.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2021, 20:10
conte lubi tę wiadomość
♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
Patka123 wrote:Czy któraś z Was miała podwyższoną prolaktynę?
Dziś powtórzyłam badania i tylko prolaktynę mam podwyższoną 55,06 ng/ml (norma: 4,80 — 23,30). Co z tym zrobić?
Ja mam podwyższoną. Koniecznie musisz ogarnąć endokrynologa i to szybko. Jeśli to kolejny wynik ponad normę to dobrze by było zrobić rezonans przysadki z kontrastem żeby zobaczyć czy nie ma mikrogruczolaka przysadki. No i koniecznie leki na obniżenie bo za wysoka może blokować owulację i wtedy nie znajdziesz w ciążę. Tak było u mnie.
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
Patka123 wrote:Czy któraś z Was miała podwyższoną prolaktynę?
Dziś powtórzyłam badania i tylko prolaktynę mam podwyższoną 55,06 ng/ml (norma: 4,80 — 23,30). Co z tym zrobić?
Ja znam się dobrze z tą Panią protaktyną.
Miałam coś pod 50ke, potem robiłam pod obciążeniem 1 wynik o dziwo w normie, drugi słaby więc kazali mi zrobić jeszcze raz zwykła i wyszła ok. Generalnie raz wychodziła mi do dupy raz dobrze xd
Stres, zmęczenie, sen to ma duży wpływ na prolaktynę. Często przez zmęczenie i przewlekły stres się podwyższa. Powtórz badanie bk na podstawie 1 wyniku lekarz który się zna nie powinien jej oceniać. generalnie powtórz wypoczęta i skonsultuj z lekarzemWiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2021, 20:14
♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
Ale produkujecie, ciężko to nadrobić 🙈 ale staram się jak mogę 😆.
U mnie 10 dni po pregnylu i zaczynam sobie wkręcać objawy. Nie wiem jak wytrzymam do tego 24 xD ale może obawa przed negatywnem mnie powstrzyma przed przedwczesnym sikaniem 😂.
Owulacja potwierdzona pękły dwa pęcherzyki.
Przeważnie jestem negatywnie nastawiona ale przez tego lekarza nie umiem i zaczęłam sobie wkręcać różne objawy 😆Starania o pierwsze 👶 od sierpnia 2020
•PCOS (jajniki drobnopęcherzykowate, brak owulacji) 😒
•IO- pod kontrolą ✓
•Niedoczynność tarczycy- pod kontrolą ✓
PAI-1 homo ❌
Obecny Kir 2DS1 reszty ds brak 🤷🏻♀️
•07.2021- 06.2022 ➡️ 9 cykli stymulowanych.
•08.02.22- laparoskopia- lewy jajowód ➖, prawy➕
•07.2022 przygotowania do ivf
01. 09.2022 rozpoczęcie stymulacji do in vitro.
14.09.2022 punkcja-> 10 komórek -> 5 zapłodnionych 🥚
14.09.2022 krwotok z obu jajników. Operacja ratująca życie.
20.09.2022 mamy tylko jednego zarodka 4BA 🥺
Przerwa w staraniach do 06.2023 😞
On 🧔31 lat
Ruch postępowy 28% -> 47 % ✔️
Morfologia 8%-> 16% ✔️
Koncentracja 35,7 -> 55 mln/ml
Poprawa po korzeniu maca -
Dziękuje dziewczyny za porady. Mam nadzieje, że ginekolog nie zbagatelizuje wyniku. Owulacje mam bo w ciąże zaszłam, natomiast tak czuje, że to mogło być przyczyną wczesnej straty. Blokuje mi zagnieżdżenie.
Co do badania starałam się dobrze przygotować, jedynie miałam parę pobudek w nocy. Samym pobieraniem krwi kompletnie się nie stresuje, więc to też nie to.Blondyna.B lubi tę wiadomość
-
Dzięki Sparky i Bubu za odpowiedź. Właśnie tak czytałam, estradiol spada pod sam koniec cyklu... A pierwszy dzień to może za wcześnie jeszcze, także powtórzę prywatnie w sobotę to będzie 3 dc. Pęcherzyk miałam, endometrium też dobre więc może nie będzie źle. Jutro mój mąż oddaje nasienie do badania.
Sparky lubi tę wiadomość
Ona&On: 1993 r.
Starania od : czerwca 2021 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
21.02.23 - ⏸🤭🙏
09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.
Termin porodu ➡️ OM: 02/11; USG: 07/11 ✊ -
conte wrote:Wieee. Akurat jak ojojowałyśmy tu wyniki męża Bubu to on robił to ze mna a jak dziś mu pokazalam litanię co Bubu wprowadziła mężowi na poprawę, to sam stwierdził, że przestanie pić kawę i redbulle.
Nawet dziś mówię do niego, że jutro idę na 6 do pracy bo o 14 muszę wyjść żeby zdążyć na samolot o 18.20 w modlinie, a on do mnie "to obudź mnie, zrobię sobie kawę i wyleje". Skonsternowana pytam whaaaaa? A on, że No nie mogę pić już kawy 🤭
Najpierw się smial ze mnie, ze "co tam u Twoich owufrendek" a teraz, zobaczcie uczy się od nas 😅
Ja cię podziwiam za to latanie. Ty tak co tydzień? Czy np wymieniacie się że raz ty do niego raz od do ciebie? Taki macie latający związek od początku?conte lubi tę wiadomość
-
KasiaCh wrote:Wiem że czopki nie brzmią zachęcająco ❤️. Chodzi o te ukraińskie. Na allegro można kupić
Seeeeerio z allegro? Nie boisz się? Masz pewność że to jakieś sprawdzone źródło? Ukraińskie czopki z allegro, brzmi to jak dla mnie dość przerażającoWiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2021, 20:57
Lidia lubi tę wiadomość
-
milam wrote:Seeeeerio z allegro? Nie boisz się? Masz pewność że to jakieś sprawdzone źródło? Ukraińskie czopki z allegro, brzmi to jak dla mnie dość przerażająco
Synuś 2007 ❤️
Wrzesień 2021 💔 6 tc
🍀11.11.21 szczęśliwa owulacja
🍀23.11.21 beta 70,2 🍀
🍀25.11.21 beta 217,7 (210%) 🙏
🍀30.11.21 beta 2814,0 🙏
Pierwsze usg 14.12.2021 🙏
Kolejna wizyta 20.12.21
Cukrzyca ciążowa ▶️ dieta