Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W listopadzie deszcz i plucha 🌧️ w sierpniu będę mieć malucha 🤰
Odpowiedz

W listopadzie deszcz i plucha 🌧️ w sierpniu będę mieć malucha 🤰

Oceń ten wątek:
  • Mała.mi 93 Autorytet

Wysłany: 15 listopada, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Ej wcale nie takie małe szanse, jak do wczoraj były przytulanki, plemników potrafią te kilka dni wytrwać, więc na pewno nie spisuj cyklu na straty!🤞

Dzięki 🩷 mam nadzieję że mają tam dobre warunki. Wgl ja też wam dziewczyny bardzo dziękuję za wsparcie że jesteście i można się wygadać, bez żadnej krytyki. To jest bardzo ważne w tym dla nas trudnym czasie. Jesteście super 🩷 mój mąż wspiera jak tylko umie ale on też dużo rzeczy nie kuma, nawet nie wymagam od niego tego bo chłop by się załamał, dlatego dziękuję że wy jesteście.

Gradiola, Darrika, Suzie, Siasi, Kinia92, Vergeet lubią tę wiadomość

Start starań: 12/2023
    01/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
    05/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
    06/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    07/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    08/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    09/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    10/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    11/2024 - cykl naturalny ❓❓❓

Ona:
    HLA-C ✅KIR✅Trombofila wrodzona - Mutacje (acard150), CROSSMATCH ✅ALLO MLR - 34,1✅ TSH- 1,5 (euthyrox 50)
    On:
    Zdrowy💪
    Suplamenatcja: B6,Jod,VitD,Cynk,koenzym q10,B12,Omega komplex, selen,folian,zioła Ojca Sroki
  • aszin Autorytet

Wysłany: 15 listopada, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się umówiłam do endokrynologa na 25.11, od razu zrobię USG tarczycy, bo miałam zgłosić się po roku od ostatniego. Zrobię badania bezpośrednio przed wizyta 😁

Darrika, Siasi, NinaB, Kinia92 lubią tę wiadomość

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️ 5cs
    19.03.2024 💔💔
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    9cs:
    - 1cs stymulowany Clostilbegyt+Ovitrelle❌
    - 2cs z Clo 🙏✨

💉Neoparin+💊 Acard150

„Somewhere over the rainbow…”
  • Loraa Ekspertka

Wysłany: 15 listopada, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vergeet wrote:
    A jak u was jest z mówieniem o staraniach bliskim? Mówicie czy trzymacie dla siebie?

Ja wam powiem, że gdyby nie ogromne wsparcie i zrozumienie jakie jest tutaj na forum to chyba bym oszalała w samotności. Nie chcę nikomu mówić o staraniach, moja jedna przyjaciółka zaszła od razu w pierwszym cyklu, druga po 9cs ale nawet nie była u ginekologa od wielu lat przed tym. Więc one nie wiedzą jak to jest się z tym mierzyć. No i brakuje mi strasznie takiego wsparcia, nawet mąż nie wie co czuje do końca w tym temacie. Mówię mu, wszystko przeżywamy razem, nawet robił mi zastrzyk ale nie wie do końca jakie to są dla mnie emocje. No i brakuje mi takiego wsparcia "realnego" ale z drugiej strony nie chcę nikomu mówić o tej drodze jaką przechodzimy.
    Choć przynajmniej nie byłoby już docinek i pytań kiedy w końcu my. Ot takie rozterki i refleksje przy piąteczku :)
    Ja na razie nikomu nie mówię, forum jest jak na razie jedynym miejscem gdzie mogę się wygadać i jestem zrozumiana.

Też mam wrażenie, że mąż ma inne uczucia w tym temacie, on się tak nie przejmuje aż bardzo, wierzy, że niedługo się uda. A ja mam niekiedy milion myśli, że się nie uda.

Gradiola, Vergeet lubią tę wiadomość

• Mała.mi 93 Autorytet

Wysłany: 15 listopada, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Laski trzymajcie mnie bo skisnę jak ogór 😆 wbiłam w końcu na czat z endo, piszę o wynikach, że chce zbic to nieszczęsne tsh bo się staram o dziecko i normy laboratoryjne mnie nie satysfakcjonują bo oczywiście z tym najpierw wyskoczyła, że przecież mam wyniki w normach. Ze jak nie idzie dieta I suplami, to chce farmakologicznie, to ta jak się czuje, czy w rodzinie choroby tarczycy. Oczywiście leków nie, skiero na anty tpo i anty tg i na stacjonarna wizytę do endo 😅 zrobię te badania już bo mam je akurat w pakiecie, no i zostawiam te konsultacje telefoniczna 28 listopada I myślę, że ta pani endo już nie będzie mi za dużo cudować i jakieś leki mi zapisze 🤞

Ale wiecie co w sumie jakby tak zliczyć te czaty, konsultacje w tym roku moje i te badania co mi się udało pozałatwiać to jednak na plus wychodzę 😅

Trzymam kciuki żeby wreszcie przepisała ci te leki 🤞to jest cyrk na kółkach z tymi lekarzami.

Darrika lubi tę wiadomość

Start starań: 12/2023
    01/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
    05/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
    06/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    07/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    08/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    09/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    10/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    11/2024 - cykl naturalny ❓❓❓

Ona:
    HLA-C ✅KIR✅Trombofila wrodzona - Mutacje (acard150), CROSSMATCH ✅ALLO MLR - 34,1✅ TSH- 1,5 (euthyrox 50)
    On:
    Zdrowy💪
    Suplamenatcja: B6,Jod,VitD,Cynk,koenzym q10,B12,Omega komplex, selen,folian,zioła Ojca Sroki
  • Pokahontaz26 Autorytet

Wysłany: 15 listopada, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Dziewczyny, ja wiem, że każde emocje są zrozumiałe i mamy prawo do ich odczuwania, ale naprawdę po 2,4 czy 6cs nie ma jeszcze co zakładać, że na pewno się nie uda, albo że coś jest nie tak. Nie bez powodu istnieje ta statystyka. Żeby udało się w tak szybkim czasie to trzeba mieć wielkie „szczęście” 😉
    Ja nie byłam tego świadoma. 10 lat się zabezpieczałam, ciąży nie było. Zachcieliśmy dziecko, pierwszy cykl i ciąża. Myślałam że to tak działa 🤦🏻‍♀️ teraz staraliśmy się o drugie i 5 cykli to był dla mnie dramat! Że coś nie tak. Jak to nie od razu? Szybko męża na badania nasienia skoro moje wyniki dobre! Dopiero mnie ginekolog ostudził i szczerze? Popatrzył na mnie jak na wariatkę 🥴 Ale nie dziwię mu się, bo dopiero po tym forum widzę, jak ciężka jest walka o dziecko. Jak ktoś nie miał z tym styczności to jest zielony. U nas zawsze się mówiło jak już ktoś był w ciąży, nikt nie mówił ile mu zeszło albo że ma problem. Moja mama dopiero jak jej powiedziałam, że się stresuje powiedziała, że o mnie się starali dwa lata 🙄 Na prawdę wstyd mi za moje panikowanie i jestem pod wrażeniem jak Wy, Kobiety starające się miesiącami i latami jesteście silne i wytrwałe 👏🏼 Oby każda miała to wynagrodzone ❤️

Darrika, Mała.mi 93, Lena93, Vergeet lubią tę wiadomość

• agatka95 Znajoma

Wysłany: 15 listopada, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elena20 wrote:
    Ach te teściowe. Zastanawiam się czasami, dlaczego one nie potrafią delikatnie zapytać (jeśli ich to już tak interesuje i nie mogą się wnuków doczekać), powiedzieć szczerze, że marzy po prostu o wnukach i podkreślić, że jeżeli nie mamy ochoty o tym rozmawiać to ona to uszanuje.
    Tylko nie, takie właśnie głupie docinki, które tylko wywołuje konflikt i dystans u synowej. A to ja się prędzej przekręcę niż wnuków doczekam, albo wygodni są zamiast dzieci to koty/psy sobie sprowadzają.
    Ja na szczęście czegoś takiego nie usłyszałam, ale wyobrażam sobie jakbym się zdenerwowała słysząc takie docinki i zaczepki.
    Ehh mam nadzieję, że nasze pokolenie będzie już potrafiło rozmawiać w sposób kulturalny i z klasą. Bo mam wrażenie niestety, że starsi oczekują szacunku od młodych, ale już odwrotnie to nie.

Moja teściowa z kolei kiedy koleżanka powiedziała jej że fajnie gdyby miała wnuka albo wnuczkę ode mnie i mojego męża to stwierdziła, że wnuki to ona już ma ( dzieci mojego szwagra) 🙈😁

29 👩‍🦰 35🧔
    2 cs
    👩‍🦰 nadwaga, IO, niedobór wit. D3
    🧔 nadciśnienie
    💊 metformina, olej z wiesiołka, inozytol, kwas foliowy, D3 na receptę raz na dwa tygodnie 1 tabl. Calfos, B12
    🥗🏃‍♀️ od 28.09 ➡️ -7 kg
    22.11 ⏸️ beta 31.50
    25.11 beta 146
  • Siasi Ekspertka

Wysłany: 15 listopada, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wiedzą moi rodzice i bardzo wspierają. Czekają na wnuki i niedługo się doczekają bo siostrze bo kilku niepowodzeniach i dwóch latach starań się udało. Czekam na jej 2 trymestr ❤️ Siostra właśnie bardzo mnie wspiera. I zawsze mogę się jej wygadać. I jedna przyjaciółka też wie i wspiera.
    Z kuzynami i babcią ode mnie jesteśmy blisko ale dowiedzą się późno. Bo siostra za drugim razem się szybko pochwaliła i poronila, musiała to każdemu tłumaczyć po co, dlaczego i mówiła że miała dość. Kuzyni są starsi i dzieci też nie mają ale najwięcej złotych rad mieli. Babcia to samo. Kocham ją nad życie ale jest starej daty i czasami jak coś powie to masakra.
    Rodzina męża dowie się późno jak nam się uda bo ciągle jakieś przytyki słyszę. Od teściowej i szwagierki. Szwagierka jak mnie widzi to pierwsze pytanie kiedy dzieci bo ile lat można tylko psy wychowywać 😅 ona jest kochana ale zarazem prosta dziewczyna i nie ogarnia że to nietaktowane

Darrika, Vergeet lubią tę wiadomość

🧩 6cs naturalnych 🩸15.11 ⏸️x0
    ✅ 5cs monitorowany+badania 3dc, 7dpo, tsh, ft3, ft4, antyTPO, antyTg, witaminy
    ✅ szczęśliwa żona
    💊 suplementacja: foliany, centrum complex, b6+b12, C1000, D4000, magnez, A+K. Od tego cyklu fertistim.
    ✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
    ⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń"
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 15 listopada, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vergeet, u nas wszyscy w miarę wiedzą - i przyjaciele i rodzina, w taki sposób unikamy niekomfortowych pytań i mamy wsparcie najbliższych.
    To ma plusy i minusy. Czasem bardzo frustrują mnie osoby, które nie mają dzieci a mają różne dziwne teksty o staraniach, albo dają porady 😂 ogólnie to oceniam to na +, że powiedzieliśmy, ale czasem się zdarzy jakiś ewenement bez wyczucia.😂
    Ludzie też często spłycają te starania…

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada, 09:09

Ilka96, Vergeet lubią tę wiadomość

11cs o pierwsze maleństwo 👶🏻

👧🏻 28
    PCO
    ✅ hormony w porządku
    ✅ owulacje w porządku

👦🏼 26
    💦 25mln (11,09 w ml) odważnych, lecz nieco słabych żołnierzy o morfologii 2%
    🏃‍♂️ i ruchliwości A+B=6%, A+B+C=17%,
    👩‍❤️‍👨 chcących się związać z komórką jajową tylko 43% (HBA),
    🧬 fragmentacja chromatyny 84%

➡️ 🥗 dalsza diagnostyka, dobra suplementacja i zmiana trybu życia
  • Gradiola Ekspertka

Wysłany: 15 listopada, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa: bo mężowie już tak chyba mają 🙂oni wszystko widzą prościej, nie przeżywają tak mocno jak my.

Darrika, Podrożniczka, Mała.mi 93, Kinia92, Intimacy92, Lena93, Vergeet lubią tę wiadomość

'83
    2020 -córka 4 lata❤️
    2023 - 6 tc 💔
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 15 listopada, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gradiola wrote:
    Loraa: bo mężowie już tak chyba mają 🙂oni wszystko widzą prościej, nie przeżywają tak mocno jak my.

O to jest w punkt, wiadomo, że oni też mają swoje emocje i uczucia, ale potrafią jakoś tak na chłodno i spokojnie, a my kilka cykli i już wariujemy, z emoze to może tamto, brakuje nam tej cierpliwości, ale no tak już jesteśmy skonstruowane chyba 🤭

Siasi, Intimacy92 lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

9 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex

🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️

🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
    Badanie nasienia✅️

🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️

Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)

🔜26.11 d3, insulina, glukoza
    🔜27.11 endo konsultacja
    🔜04 12 wizyta u gina
  • Podrożniczka Przyjaciółka

Wysłany: 15 listopada, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gradiola wrote:

Ja im się wcale nie dziwię, oni mają jednak dłużej możliwość spłodzenia dziecka niż my 😛

Intimacy92, Vergeet lubią tę wiadomość

👧 2021 (16 cs)
    starania o rodzeństwo od 02.2024
  • Siasi Ekspertka

Wysłany: 15 listopada, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mój mąż ciągle mówi, że „spokojna Baśka dopiero zaczęliśmy”.I że na pewno się uda tylko potrzeba czasu bo to trudny proces i dzidzi na pewno będzie tylko widocznie jego żołnierzyki nie są tak dobre jak myślał 😅 I ja się z nim zgadzam w 100%! Ma rację chłop ale on jest bardzo opanowany a ja narwana i wszystko chce mieć już jak coś sobie zaplanuję 🤣

Pokahontaz26, Kinia92, Intimacy92, Vergeet lubią tę wiadomość

🧩 6cs naturalnych 🩸15.11 ⏸️x0
    ✅ 5cs monitorowany+badania 3dc, 7dpo, tsh, ft3, ft4, antyTPO, antyTg, witaminy
    ✅ szczęśliwa żona
    💊 suplementacja: foliany, centrum complex, b6+b12, C1000, D4000, magnez, A+K. Od tego cyklu fertistim.
    ✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
    ⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń"
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 15 listopada, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w grudniu też czeka endokrynolog 🙈

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    28/11 - badanie krwi
    3/12 - endokrynolog
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 15 listopada, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elena20 wrote:
    Ach te teściowe. Zastanawiam się czasami, dlaczego one nie potrafią delikatnie zapytać (jeśli ich to już tak interesuje i nie mogą się wnuków doczekać), powiedzieć szczerze, że marzy po prostu o wnukach i podkreślić, że jeżeli nie mamy ochoty o tym rozmawiać to ona to uszanuje.
    Tylko nie, takie właśnie głupie docinki, które tylko wywołuje konflikt i dystans u synowej. A to ja się prędzej przekręcę niż wnuków doczekam, albo wygodni są zamiast dzieci to koty/psy sobie sprowadzają.
    Ja na szczęście czegoś takiego nie usłyszałam, ale wyobrażam sobie jakbym się zdenerwowała słysząc takie docinki i zaczepki.
    Ehh mam nadzieję, że nasze pokolenie będzie już potrafiło rozmawiać w sposób kulturalny i z klasą. Bo mam wrażenie niestety, że starsi oczekują szacunku od młodych, ale już odwrotnie to nie.

Ja się cieszę, że moja teściowa nie pyta. Jedna jej córka jest po poronieniu, druga dwójka dzieci tylko z in vitro. Myślę, że to tez powód, czemu nas nie zagaduje. Gdyby nie było w rodzinie takich doświadczeń to nie wiem co by było...

Elena20 lubi tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    28/11 - badanie krwi
    3/12 - endokrynolog
  • Aurora13 Koleżanka

Wysłany: 15 listopada, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siasi wrote:
    Tak mój mąż ciągle mówi, że „spokojna Baśka dopiero zaczęliśmy”.I że na pewno się uda tylko potrzeba czasu bo to trudny proces i dzidzi na pewno będzie tylko widocznie jego żołnierzyki nie są tak dobre jak myślał 😅 I ja się z nim zgadzam w 100%! Ma rację chłop ale on jest bardzo opanowany a ja narwana i wszystko chce mieć już jak coś sobie zaplanuję 🤣

OOO właśnie dokładnie tak. U mnie to samo. Mój chłop spokojny, ze może to potrwać i że będzie wszystko ok. Ja byłam okropnym narwańcem, ale po tylu miesiącach wiecznego nakręcania, nawet największy narwaniec się zmęczy 😅🙈

Siasi, Intimacy92, Vergeet lubią tę wiadomość

👩30l.
    🧔30l.

starania od 05.2023

08.2023 👼

feel, heal, and know you're not alone.
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 15 listopada, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vergeet wrote:
    A jak u was jest z mówieniem o staraniach bliskim? Mówicie czy trzymacie dla siebie?

Ja wam powiem, że gdyby nie ogromne wsparcie i zrozumienie jakie jest tutaj na forum to chyba bym oszalała w samotności. Nie chcę nikomu mówić o staraniach, moja jedna przyjaciółka zaszła od razu w pierwszym cyklu, druga po 9cs ale nawet nie była u ginekologa od wielu lat przed tym. Więc one nie wiedzą jak to jest się z tym mierzyć. No i brakuje mi strasznie takiego wsparcia, nawet mąż nie wie co czuje do końca w tym temacie. Mówię mu, wszystko przeżywamy razem, nawet robił mi zastrzyk ale nie wie do końca jakie to są dla mnie emocje. No i brakuje mi takiego wsparcia "realnego" ale z drugiej strony nie chcę nikomu mówić o tej drodze jaką przechodzimy.
    Choć przynajmniej nie byłoby już docinek i pytań kiedy w końcu my. Ot takie rozterki i refleksje przy piąteczku :)

U mnie identycznie. Forum jest dla mnie takim azylem w tym temacie, bo mąż mimo że zaangażowany to jednak nie czuje tego wszystkiego co ja. Też nie chcę nikomu mówić, bo po pierwsze czuję że to nasza sprawa i nie potrzebuję żadnych rad nawet z dobrej woli. A po drugie będę mieć świadomość że inni też wyczekują, na bank czułabym większą presję. I gdyby się jeszcze długo nie udawało to wiem, że traktowaliby nas ze współczuciem a to ostatnie czego potrzebujemy.

Siasi, Intimacy92, Vergeet lubią tę wiadomość

👫 29 & 29
    ▪️starania na luzie od 01.2024
    ▪️z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG
    ▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji

🧔🏼obniżone parametry nasienia - listopad 2024:
    - łagodna oligospermia (10,61)
    - niska ruchliwość (a+b 13,5 ; a+b+c 23)
    - morfologia 0% 😑

stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan

🔹1 cs - LUF
    🔹2 cs - lametta + ovitrelle
    potwierdzona owulacja ale nic z tego ❌
    🔹3 cs - lametta + ovitrelle ❌
    🔹4 cs⏳

suple:
    Fertistim, Sanprobi IBS, Prenatal Uno, Omega 3, Laktoferryna, NAC 1200 (5-9 dc)
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 15 listopada, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilka96 wrote:
    Jak patrzę na naszą sytuację to też teraz uważam że mogliśmy zacząć wcześniej, ale u nas to by było do max pół roku, także nie wyrzucam sobie tego 😀
    Natomiast coś co teraz myślę że zryło mi banie to to że kiedyś tak bardzo chciało się uniknąć ciąży, że każde przypadkowe dotknięcie już powodowało że się myślało że może doszło do zaplodnienia xd a teraz jak już chcemy to wydaje się, biorąc tamtą perspektywę, że to powinno być po jednym razie.

Taaak 😆 my jesteśmy razem od momentu gdy byliśmy jeszcze gówniarzami, jak pomyślę ile razy się baliśmy wpadki w wieku 18 lat i ile tych testów robiłam to chce mi się śmiać 😜 cykle zawsze nieregularne więc co chwilę mieliśmy cykora

Siasi, Podrożniczka, NinaB, Ilka96, Vergeet lubią tę wiadomość

👫 29 & 29
    ▪️starania na luzie od 01.2024
    ▪️z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG
    ▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji

🧔🏼obniżone parametry nasienia - listopad 2024:
    - łagodna oligospermia (10,61)
    - niska ruchliwość (a+b 13,5 ; a+b+c 23)
    - morfologia 0% 😑

stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan

🔹1 cs - LUF
    🔹2 cs - lametta + ovitrelle
    potwierdzona owulacja ale nic z tego ❌
    🔹3 cs - lametta + ovitrelle ❌
    🔹4 cs⏳

suple:
    Fertistim, Sanprobi IBS, Prenatal Uno, Omega 3, Laktoferryna, NAC 1200 (5-9 dc)
  • Elena20 Autorytet

Wysłany: 15 listopada, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka95 wrote:
    Moja teściowa z kolei kiedy koleżanka powiedziała jej że fajnie gdyby miała wnuka albo wnuczkę ode mnie i mojego męża to stwierdziła, że wnuki to ona już ma ( dzieci mojego szwagra) 🙈😁

I to jest teściowa na medal haha Takiej ze świecą szukać 😄😄 Równa babeczka 😉

👱‍♀️35🧑40
    Rodzeństwo👶 (7cs) TP 07.07.2025
    23.10. 9dpo ⏸️
    23.10. 9dpo beta 8,23 prog 21,07
    25.10. 11dpo beta 50,63 prog 26,29
    28.10. 14dpo beta 297,12 prog 31,41
    12.11. 6+1 pierwsza wizyta, mamy bijące serduszko i 0.35 cm CRL ❤️
    25.11. 8+0 dzidziuś pięknie się rozwija, mierzy 1.76cm CRL, wg USG 8+2
    12.12. kolejna wizyta 🩺
    14.12. badania prenatalne genetyczne Veracity
    17.12. oraz 19.12. badania prenatalne USG+pappa 🧬
    preg.png
    Eliza 🩷👧(5cs) lipiec 2019
    age.png
  • onalola Autorytet

Wysłany: 15 listopada, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też tak z mężem rozkminiamy, ze tyle ludzi się stara i nic. I wspomagacze i wgl. A tyle się słyszy o tych 'wpadkach' raz na imprezie i ciąża czy coś. A jak człowiek faktycznie chce to nic , nul..

U mnie teściowa jest spoko, nie drąży nic. Ale za to teściu to co wizyta coś dogryza i przytyki robi, na święta coś typu : no wiesz czego sobie życzę. Rodzeństwa dla wnusia mojego: -.- działa to na mnie jak płachta, i nie chce do nich jeździć. Mam 2 Cs ale ja mam inne problemy zdrowotne , przez które tak 'pozno' zabrałam się za starania o rodzeństwo, bo pierw musiałam wyprowadzić siebie na prostą. I nawet powiedzenie coś w stylu ' żeby dać zdrowe dziecko to matka musi być zdrowa ' nie pomagało. Bo do Ci się dzieje niby. Zdrowa jesteś .. no kutwa nie byłam, ale nie będę się dzielić z całym światem co mi dolega , a zwłaszcza z osobami które wiem że nie zrozumieją..

Intimacy92, Vergeet lubią tę wiadomość

2 cs 🤞
    21.11 Beta 6,01 mIU/ml prog 4,59 ng/ml
    23.11 Beta 14,77 mIU/ml prog 4,99 ng/ml
    25.11 Beta 39,94 mIU/ml prog 7,79 ng/ml 🙌

Wizyta 10.12 🤞
    Pregna start
    Wit D 2 000 j
    Pregna DHA
    Magnez
  • Loraa Ekspertka

Wysłany: 15 listopada, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podrożniczka wrote:
    Ja im się wcale nie dziwię, oni mają jednak dłużej możliwość spłodzenia dziecka niż my 😛
    Ok tak, i do tego w każdej chwili mogą spłodzić dziecko, jakby nie patrzeć 😂 A u nas to jak dobrze pójdzie to jest to zaledwie kilka dni w miesiącu.

Intimacy92 lubi tę wiadomość

‹‹ 115 116 117 118 119 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ