Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W listopadzie deszcz i plucha 🌧️ w sierpniu będę mieć malucha 🤰
Odpowiedz

W listopadzie deszcz i plucha 🌧️ w sierpniu będę mieć malucha 🤰

Oceń ten wątek:
  • Aurora13 Koleżanka

Wysłany: 15 listopada, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Przytulam za biele 🥺 u mnie za to 8 dni po ovi jeszcze cień. Jutro/pojutrze powinien się wypłukać.

Podczytuję forum duuuużo dłużej niż się udzielam i z wielu powodów niesamowicie mocno Ci kibicuję 💕

👩30l.
    🧔30l.

starania od 05.2023

08.2023 👼

feel, heal, and know you're not alone.
  • Kociara20996 Ekspertka

Wysłany: 15 listopada, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie o staraniach wiedza moi rodzice i najbliższa kuzynka. Mama dziwiła się że jeszcze w ciąży nie jestem zwłaszcza że poprzednie szybko były zwłaszcza pierwsza, ale jak ostatnio z nią na ten temat rozmawiałam to mówię że nie mam 🐒 i ciągle reguluje cykl i pewnie dlatego to przestała się martwić bo w głowie już się jej pojawiały różne choroby zwłaszcza że w mojej rodzinie pojawiały się problemy z tarczycą, cukrzyce i tak spraw kobiecych

👩🏻96 🧔🏽‍♂️92

F 2014👦🏼
    J 2016 👦🏽

3cs po krążku hormonalnym

Badania 2dc nieprawidłowe LH/FSH ❌

💊duphaston w drugiej fazie cyklu po monitoringu

💊 fertistim 4000j, omega 3+ dha, NAC, cytrynian magnezu, folian, wit d3 4000j, olej z wiesiołka, olej z czarnuszki, zioła 🌿 ojca sroki
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 15 listopada, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    U nas w sumie wszyscy w miarę wiedzą, moi rodzice, brat, nawet teściowej powiedziałam, bo coś ostatnia zaczęła gadać, że by się przydał drugi dzidziuś i już chcąc uniknąć na później tych tekstów jej powiedziałam, no że noe chce póki co do brzuszka wskoczyć i co poradzić, od tej pory już nic nie mówi 😅 przy córce jak się staraliśmy to wiedziała tylko moja mama, a o ciąży wszyscy się dowiedzieli dopiero po 1 trymestrze. Teściowa wtedy często jakieś dziwne teksty, typu, że prędzej już będzie na wózku z butla tlenową niż się wnuka doczeka itd, a ja wtedy po biochemie, już prawie wybijał rok starań, gryzłam się w język, a teraz jak już ona wie, jak było wtedy, ile zajęło, że teraz też znowu walczymy to już zupełnie inne podejście ma. Mąż nie chciał swoim rodzicom mówić, ale powiedziałam mu, że musiałam powiedzieć, bo nie zniosę tych tekstów znowu i jej wygarnę brzydko tym razem, wiec lepiej uniknąć konfliktów 🤣
    Teraz o staraniach wiedzą też moje 3 psiapsi i sąsiadki 3 takie najbliższe, od wszystkich mam w sumie wsparcie i zrozumienie, nikt o nic nie wypytuje, jak chce to sama mówię po prostu więc no cieszę się, że otaczam się takimi ludźmi.

Ps. Krew spuszczona, nie wiem czy dzisiaj będą wyniki, ale najwyżej po weekendzie więc czekam.
    W sumie na twoim przykładzie bardzo dobrze to widać, że powierzenie innym jest lepsze. Jedno to wsparcie i zrozumienie ale drugie to faktycznie brak tych pytań nieszczęsnych. U nas już od razu po ślubie ciągle były pytania i do tej pory są jakieś docinki ze strony tesciowej. Ale nie powiemy jej na pewno bo ona jest takim typem osoby dość zaściankowym, jedno że nie zrozumie (zwłaszcza że sama miała wpadkę 6 lat temu w wieku 43 lat i to po jednym seksie) jak można się starać i nie udawać, a jakiś stymulacji i monitoringów to już w ogóle na pewno nie zrozumie. A drugie, że zaraz cała wieś by wiedziała. Przyjaciołom raczej opowiemy nasza drogę dopiero jak się uda. Chyba że się nie uda przez długi czas jeszcze to już chyba nie wytrzymam🙈

No ale zazdroszczę takiego wsparcia z każdej strony, trochę na pewno lżej ♥️

Darrika, Siasi lubią tę wiadomość

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼
    Starania na luzie od 08.23
    Świadome starania od 05.24 👶🏻

Cykl start 30.10🩸
    11/24- 1 cykl stymulowany Lametta +Ovitrelle💊
    Owulacja 13.11 (15dc)🥚

Badania 27.09
    TSH 1,677
    AMH 2,78

Letrox 50, Siofor 1000
  • aszin Autorytet

Wysłany: 15 listopada, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aurora13 wrote:
    Podczytuję forum duuuużo dłużej niż się udzielam i z wielu powodów niesamowicie mocno Ci kibicuję 💕
    Dziękuję 🥹 to bardzo miłe, również będę trzymać za Ciebie kciuki 🥰

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️ 5cs
    19.03.2024 💔💔
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    9cs:
    - 1cs stymulowany Clostilbegyt+Ovitrelle❌
    - 2cs z Clo 🙏✨

💉Neoparin+💊 Acard150

„Somewhere over the rainbow…”
  • Ilka96 Przyjaciółka

Wysłany: 15 listopada, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Intimacy92 wrote:
    W ogóle – nigdy nie pomyślałabym, że tak ciężko zajsc w ciążę. Nie rozmawiałam nigdy że znajomymi na temat ich starań (a często się słyszy o wpadkach), to nawet nie sądziłam, że tak trudno jest zajść.
    Żałuję, że nie miałam tej świadomości. Jestem pewna, że wtedy zdecydowałabym się prędzej na starania, bo to jest prawda, że nigdy nie ma idealnego czasu na dziecko; zawsze jest/będzie "coś": brak mieszkania, słaba sytuacja finansowa, nieodpowiednia praca, itp.
    Najważniejsze wg mnie jest ta odpowiednia osoba w naszym życiu. Jak jest ta osoba, to wszystko inne się ułoży (+ oczywiście zdrowie).
    Gdybym wiedziała, że nie jest to takie szybkie, to już parę miesięcy temu, jak nie rok temu, zaczęlibyśmy starania tak bardziej na luzie.
    A jak u Was? 😉
    Jak patrzę na naszą sytuację to też teraz uważam że mogliśmy zacząć wcześniej, ale u nas to by było do max pół roku, także nie wyrzucam sobie tego 😀
    Natomiast coś co teraz myślę że zryło mi banie to to że kiedyś tak bardzo chciało się uniknąć ciąży, że każde przypadkowe dotknięcie już powodowało że się myślało że może doszło do zaplodnienia xd a teraz jak już chcemy to wydaje się, biorąc tamtą perspektywę, że to powinno być po jednym razie.

Intimacy92, Lena93, Vergeet lubią tę wiadomość

• Podrożniczka Przyjaciółka

Wysłany: 15 listopada, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vergeet wrote:
    A jak u was jest z mówieniem o staraniach bliskim? Mówicie czy trzymacie dla siebie?

Ja wam powiem, że gdyby nie ogromne wsparcie i zrozumienie jakie jest tutaj na forum to chyba bym oszalała w samotności. Nie chcę nikomu mówić o staraniach, moja jedna przyjaciółka zaszła od razu w pierwszym cyklu, druga po 9cs ale nawet nie była u ginekologa od wielu lat przed tym. Więc one nie wiedzą jak to jest się z tym mierzyć. No i brakuje mi strasznie takiego wsparcia, nawet mąż nie wie co czuje do końca w tym temacie. Mówię mu, wszystko przeżywamy razem, nawet robił mi zastrzyk ale nie wie do końca jakie to są dla mnie emocje. No i brakuje mi takiego wsparcia "realnego" ale z drugiej strony nie chcę nikomu mówić o tej drodze jaką przechodzimy.
    Choć przynajmniej nie byłoby już docinek i pytań kiedy w końcu my. Ot takie rozterki i refleksje przy piąteczku :)

O pierwszych staraniach wiedziała moja mama i mój brat. A teraz nikt, bo jakoś tak nie mam odwagi tego powiedzieć i nie chce też słuchać pytań jak tam czy już, a może w tym cyklu będzie i pocieszania, że skoro pierwsze było to i drugie będzie 🫣
    Ogólnie widzę wśród takiej bliższej grupy znajomych jakiś niepisany wyścig o drugie dziecko. 🤦‍♀️ i opowieści w stylu, że to prawie że wpadka mnie dobijają, więc wolę się ukrywać. Znam tylko jedną parę z podobnym problemem i z nimi można pogadać otwarcie.

Darrika, Vergeet lubią tę wiadomość

👧 2021 (16 cs)
    starania o rodzeństwo od 02.2024
  • Siasi Ekspertka

Wysłany: 15 listopada, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 😘 Wczoraj wyłączyłam się z forum na cały dzień i próbuje Was nadrobić.

Darrika bardzo cieszę się że badania nasienia w porządku! Czekam na Twoje dzisiejsze wyniki z krwi.

Nina tule za biel, ale pamiętaj że póki nie ma 🐒 wszystko może się wydarzyć 😘

Fajnie że badania drożności nie takie straszne i jesteście dzielne (nie pamiętam nicku).

Ja wczoraj obudziłam się z fatalnym humorem. Zatestowalam i była biel. Tak jak pisałam nie nastawiałam się na ten cykl. Ale jakoś taka zła byłam, że nie pamiętam u siebie takiego humoru z rok czasu. Więc się nie odzywałam do Was. Po paznokciach stwierdziłam, że mam wolne i się nie poddam. Więc smutek i złość zamieniłam na sprzątanie. Ogarnęłam 120m chaty, wysprzątałam garderobę i pozbyłam się zbędnych rzeczy. Od razu lepiej mi się zrobiło. Samopoczucie męża nie pomaga bo coraz bardziej chory. Całą noc tak kaszlał że dwa razy wstawałam żeby mu leki zrobić i oklepać bo się męczył. Do tego też jest poddenerwowany bo źle się czuje. Dziś pobudka po kiepskiej nocy o 5 żeby się ogarnąć do pracy.
    Ale wstałam z zupełnie innym nastawieniem, humor gitez. Ogarnęłam wczorajsze zle emocje i cieszę się że wysprzątałam dom i się nie poddałam vibowi z rana. Także co nas nie zabije to da nam kopa. Więc oficjalnie witam się z Wami w piękny piątek ❤️

Darrika, 3erin, Intimacy92, Vergeet lubią tę wiadomość

🧩 6cs naturalnych 🩸15.11 ⏸️x0
    ✅ 5cs monitorowany+badania 3dc, 7dpo, tsh, ft3, ft4, antyTPO, antyTg, witaminy
    ✅ szczęśliwa żona
    💊 suplementacja: foliany, centrum complex, b6+b12, C1000, D4000, magnez, A+K. Od tego cyklu fertistim.
    ✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
    ⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń"
  • Aurora13 Koleżanka

Wysłany: 15 listopada, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wiedzą wszyscy, rodzina, przyjaciele, praca. Okazują mnóstwo wsparcia, dla nich to też jest coś wyczekiwanego (mówię tu o rodzicach głównie) i wiem, że wszyscy życzą nam jak najlepiej i trzymają za nas kciuki. Oczywiście mówię im to co uznaję za słuszne i stosowne. Po CP też było np. bardzo pomocne wsparcie ze strony teściowej. Wiecie jak to jest z wczesną stratą. Nie wszyscy są tacy wyrozumiali. Nie wszyscy rozumieją, jak mocno Cię to boli. Ona mnie zawsze dobrze rozumiała i w pierwszej dobie po informacji o CP powiedziała mi dokładnie to czego potrzebowałam - że ona uważa, że ja już od pierwszych dni byłam mamą i jestem mamą aniołka, a ona zawsze będzie pamiętała, ze jest babcią aniołka. 👼

aszin, Ilka96, Pacynka, Darrika, Siasi, cysterka95, Kinia92, Treaclynat, Monini15, siesiepy, Lena93, Olalexa, Vergeet, Styśka1998 lubią tę wiadomość

👩30l.
    🧔30l.

starania od 05.2023

08.2023 👼

feel, heal, and know you're not alone.
  • aszin Autorytet

Wysłany: 15 listopada, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wiedzą rodzice, mój brat z bratowa i kilka koleżanek z pracy, bo musiałam je poinformować po poronieniu. Ale aktualnie nikt nie dopytuje o to, co w sumie mi pasuje. 😉

Darrika lubi tę wiadomość

🚩Hashimoto
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️ 5cs
    19.03.2024 💔💔
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    9cs:
    - 2cs z Clo 🙏✨

💉Neoparin+💊 Acard150

• agatka95 Znajoma

Wysłany: 15 listopada, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulę Was dziewczyny za Wszystkie biele 🫂
    Ja mam takie poczucie, że zaczęliśmy za późno. Najpierw szkoła, studia, praca, ślub, a ja ciągle bałam się „nastoletniej ciąży” 😁 teraz mam 29 i przyszła do mnie refleksja, że może byłoby łatwiej gdybym zdecydowała się na dziecko z 3 lata wcześniej. Chociaż teraz jestem bardziej świadoma, mam większą motywację żeby zająć się swoim zdrowiem, schudnąć i ogółem lepiej o siebie zadbać.
    O staraniach wie tylko moja przyjaciółka, cały czas mnie uspokaja, że na pewno się uda, że to nie jest tak od razu, że musimy być cierpliwi, nie stresować się, dbać o siebie i po prostu cieszyć się staraniami. Ale ja jakoś tak nie umiem, mam od razu czarne myśli, że na pewno się nie uda i będziemy toczyć walkę o to żeby choć jedno dziecko mieć.

Ilka96, Intimacy92, Lena93, Vergeet lubią tę wiadomość

29 👩‍🦰 35🧔
    2 cs
    👩‍🦰 nadwaga, IO, niedobór wit. D3
    🧔 nadciśnienie
    💊 metformina, olej z wiesiołka, inozytol, kwas foliowy, D3 na receptę raz na dwa tygodnie 1 tabl. Calfos, B12
    🥗🏃‍♀️ od 28.09 ➡️ -7 kg
    22.11 ⏸️ beta 31.50
    25.11 beta 146
  • Pacynka Przyjaciółka

Wysłany: 15 listopada, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, że i u mnie dzisiaj biało 🙁 a jeszcze miałam w nocy taki piękny sen o dwóch kreskach 😣

👩🏻'92 🧑🏻‍🦱'93
    5cs o pierwsze 👶🏻
  • Mała.mi 93 Autorytet

Wysłany: 15 listopada, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam kryzys dziewczyny :( dziś wyjeżdżam i nie będzie mnie w domu. A dziś pokazuje że ma być owulacja. Z mężem przytulaliśmy się od wtorku do wczoraj. Boję się że to i tak na marne bo dziś będzie ta owulacja. Wczoraj test pokazał 1.3 a dziś 1.5 🙈😞 a ja dopiero wracam w poniedziałek. Wiem że szanse są małe, ale co mnie pociesza to, to że mąż ma dobre wyniki nasienia: dobra ruchliwość i bardzo dużo tych plemników dużo więcej niż powyżej normy. To mnie odrobinę pociesza. No ale nic trzeba czekać. Wspomagam się do dziś olejem w wiesiołka i cały cykl zioła Ojca Sroki. Może niech pomogą trochę w transporcie 🙈

Siasi, Kinia92, Intimacy92, Vergeet lubią tę wiadomość

Start starań: 12/2023
    01/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
    05/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
    06/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    07/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    08/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    09/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    10/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    11/2024 - cykl naturalny ❓❓❓

Ona:
    HLA-C ✅KIR✅Trombofila wrodzona - Mutacje (acard150), CROSSMATCH ✅ALLO MLR - 34,1✅ TSH- 1,5 (euthyrox 50)
    On:
    Zdrowy💪
    Suplamenatcja: B6,Jod,VitD,Cynk,koenzym q10,B12,Omega komplex, selen,folian,zioła Ojca Sroki
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 15 listopada, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siasi wrote:
    Cześć dziewczyny 😘 Wczoraj wyłączyłam się z forum na cały dzień i próbuje Was nadrobić.

Darrika bardzo cieszę się że badania nasienia w porządku! Czekam na Twoje dzisiejsze wyniki z krwi.

Nina tule za biel, ale pamiętaj że póki nie ma 🐒 wszystko może się wydarzyć 😘

Fajnie że badania drożności nie takie straszne i jesteście dzielne (nie pamiętam nicku).

Ja wczoraj obudziłam się z fatalnym humorem. Zatestowalam i była biel. Tak jak pisałam nie nastawiałam się na ten cykl. Ale jakoś taka zła byłam, że nie pamiętam u siebie takiego humoru z rok czasu. Więc się nie odzywałam do Was. Po paznokciach stwierdziłam, że mam wolne i się nie poddam. Więc smutek i złość zamieniłam na sprzątanie. Ogarnęłam 120m chaty, wysprzątałam garderobę i pozbyłam się zbędnych rzeczy. Od razu lepiej mi się zrobiło. Samopoczucie męża nie pomaga bo coraz bardziej chory. Całą noc tak kaszlał że dwa razy wstawałam żeby mu leki zrobić i oklepać bo się męczył. Do tego też jest poddenerwowany bo źle się czuje. Dziś pobudka po kiepskiej nocy o 5 żeby się ogarnąć do pracy.
    Ale wstałam z zupełnie innym nastawieniem, humor gitez. Ogarnęłam wczorajsze zle emocje i cieszę się że wysprzątałam dom i się nie poddałam vibowi z rana. Także co nas nie zabije to da nam kopa. Więc oficjalnie witam się z Wami w piękny piątek ❤️

Jak dobrze czytać, że udało Ci się ten zły humor pokonać i to jeszcze w tak pożyteczny sposób ❤️

Siasi lubi tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

9 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex

🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️

🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
    Badanie nasienia✅️

🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️

Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)

🔜26.11 d3, insulina, glukoza
    🔜27.11 endo konsultacja
    🔜04 12 wizyta u gina
  • aszin Autorytet

Wysłany: 15 listopada, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja wiem, że każde emocje są zrozumiałe i mamy prawo do ich odczuwania, ale naprawdę po 2,4 czy 6cs nie ma jeszcze co zakładać, że na pewno się nie uda, albo że coś jest nie tak. Nie bez powodu istnieje ta statystyka. Żeby udało się w tak szybkim czasie to trzeba mieć wielkie „szczęście” 😉

Darrika, Aurora13, 3erin, Pokahontaz26, Suzie, Kinia92, Julia24, siesiepy, Intimacy92, Lena93, Vergeet lubią tę wiadomość

🚩Hashimoto
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️ 5cs
    19.03.2024 💔💔
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    9cs:
    - 2cs z Clo 🙏✨

💉Neoparin+💊 Acard150

• Darrika Autorytet

Wysłany: 15 listopada, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała.mi 93 wrote:
    A ja mam kryzys dziewczyny :( dziś wyjeżdżam i nie będzie mnie w domu. A dziś pokazuje że ma być owulacja. Z mężem przytulaliśmy się od wtorku do wczoraj. Boję się że to i tak na marne bo dziś będzie ta owulacja. Wczoraj test pokazał 1.3 a dziś 1.5 🙈😞 a ja dopiero wracam w poniedziałek. Wiem że szanse są małe, ale co mnie pociesza to, to że mąż ma dobre wyniki nasienia: dobra ruchliwość i bardzo dużo tych plemników dużo więcej niż powyżej normy. To mnie odrobinę pociesza. No ale nic trzeba czekać. Wspomagam się do dziś olejem w wiesiołka i cały cykl zioła Ojca Sroki. Może niech pomogą trochę w transporcie 🙈

Ej wcale nie takie małe szanse, jak do wczoraj były przytulanki, plemników potrafią te kilka dni wytrwać, więc na pewno nie spisuj cyklu na straty!🤞

Mała.mi 93, Siasi, Intimacy92 lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

9 cs!🤞⏳️do kwietnia

🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️

Badanie nasienia✅️

🔜27.11 endo konsultacja
    🔜04 12 wizyta u gina
  • Ilka96 Przyjaciółka

Wysłany: 15 listopada, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wie kilka przyjaciół, ze względu na to że jesteśmy w podobnym wieku i kiedyś rozmawialiśmy kto wgl planuje, kto by chciał i kiedy i my się podzieliliśmy tym. Rodzice wprost nie wiedzą, ale myślę że się domyślają, szczególnie moja mama która widzi że non stop coś badam, że biorę foliany i te wszystkie inne rzeczy 😅
    Niedawno miałam urodziny i wszyscy którzy wiedzą (czyli właśnie przyjaciele) wprost życzyli mi dziecka, zrobili to tak że czułam że jest to z serca i bardzo miłe.
    Natomiast zbliżają się święta i jak co roku usłyszę to od rodziny, przy czym to będą pierwsze święta od kiedy się faktycznie staramy. I szczerze to nie wiem czy to dźwignę, jakoś tak już mi jest ciężko jak tylko o tym pomyślę że będą mi tego życzyć, a ja nie będę w ciąży wtedy.

Dziewczyny, mega tule za biele 🫂 oby grudzień był jednak dla nas wszystkich szczęśliwszy 💕

Darrika, Loraa, Intimacy92, Lena93, Vergeet lubią tę wiadomość

• Elena20 Autorytet

Wysłany: 15 listopada, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach te teściowe. Zastanawiam się czasami, dlaczego one nie potrafią delikatnie zapytać (jeśli ich to już tak interesuje i nie mogą się wnuków doczekać), powiedzieć szczerze, że marzy po prostu o wnukach i podkreślić, że jeżeli nie mamy ochoty o tym rozmawiać to ona to uszanuje.
    Tylko nie, takie właśnie głupie docinki, które tylko wywołuje konflikt i dystans u synowej. A to ja się prędzej przekręcę niż wnuków doczekam, albo wygodni są zamiast dzieci to koty/psy sobie sprowadzają.
    Ja na szczęście czegoś takiego nie usłyszałam, ale wyobrażam sobie jakbym się zdenerwowała słysząc takie docinki i zaczepki.
    Ehh mam nadzieję, że nasze pokolenie będzie już potrafiło rozmawiać w sposób kulturalny i z klasą. Bo mam wrażenie niestety, że starsi oczekują szacunku od młodych, ale już odwrotnie to nie.

Darrika, Pokahontaz26, Lena93, Vergeet lubią tę wiadomość

👱‍♀️35🧑40
    Rodzeństwo👶 (7cs) TP 07.07.2025
    23.10. 9dpo ⏸️
    23.10. 9dpo beta 8,23 prog 21,07
    25.10. 11dpo beta 50,63 prog 26,29
    28.10. 14dpo beta 297,12 prog 31,41
    12.11. 6+1 pierwsza wizyta, mamy bijące serduszko i 0.35 cm CRL ❤️
    25.11. 8+0 dzidziuś pięknie się rozwija, mierzy 1.76cm CRL, wg USG 8+2
    12.12. kolejna wizyta 🩺
    14.12. badania prenatalne genetyczne Veracity
    17.12. oraz 19.12. badania prenatalne USG+pappa 🧬
    preg.png
    Eliza 🩷👧(5cs) lipiec 2019
    age.png
  • Siasi Ekspertka

Wysłany: 15 listopada, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pacynka wrote:
    Melduję, że i u mnie dzisiaj biało 🙁 a jeszcze miałam w nocy taki piękny sen o dwóch kreskach 😣
    Też miałam 3 dni temu sen o dwóch krechach. Z reguły jak pamiętam sny to są to koszmary więc chyba pierwszy od x czasu taki piękny 😁 także życzę i sobie i Tobie żeby spełnił się jak najszybciej ❤️

Pacynka, Mała.mi 93, Kinia92 lubią tę wiadomość

🧩 6cs naturalnych 🩸15.11 ⏸️x0
    ✅ 5cs monitorowany+badania 3dc, 7dpo, tsh, ft3, ft4, antyTPO, antyTg, witaminy
    ✅ szczęśliwa żona
    💊 suplementacja: foliany, centrum complex, b6+b12, C1000, D4000, magnez, A+K. Od tego cyklu fertistim.
    ✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
    ⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń"
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 15 listopada, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski trzymajcie mnie bo skisnę jak ogór 😆 wbiłam w końcu na czat z endo, piszę o wynikach, że chce zbic to nieszczęsne tsh bo się staram o dziecko i normy laboratoryjne mnie nie satysfakcjonują bo oczywiście z tym najpierw wyskoczyła, że przecież mam wyniki w normach. Ze jak nie idzie dieta I suplami, to chce farmakologicznie, to ta jak się czuje, czy w rodzinie choroby tarczycy. Oczywiście leków nie, skiero na anty tpo i anty tg i na stacjonarna wizytę do endo 😅 zrobię te badania już bo mam je akurat w pakiecie, no i zostawiam te konsultacje telefoniczna 28 listopada I myślę, że ta pani endo już nie będzie mi za dużo cudować i jakieś leki mi zapisze 🤞

Ale wiecie co w sumie jakby tak zliczyć te czaty, konsultacje w tym roku moje i te badania co mi się udało pozałatwiać to jednak na plus wychodzę 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada, 09:02

Kinia92, Ilka96 lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

9 cs!🤞⏳️do kwietnia

Badanie nasienia✅️

🔜27.11 endo konsultacja
    🔜04 12 wizyta u gina
  • Kociara20996 Ekspertka

Wysłany: 15 listopada, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zaczynam odliczanie mam nadzieję że małpa się pojawi do następnego piątku i duphaston pomógł. A kolejny cykl już będzie normalny i pokaże ⏸️🥰

Darrika, Mała.mi 93, NinaB, Vergeet lubią tę wiadomość

👩🏻96 🧔🏽‍♂️92

F 2014👦🏼
    J 2016 👦🏽

3cs po krążku hormonalnym

Badania 2dc nieprawidłowe LH/FSH ❌

💊duphaston w drugiej fazie cyklu po monitoringu

💊 fertistim 4000j, omega 3+ dha, NAC, cytrynian magnezu, folian, wit d3 4000j, olej z wiesiołka, olej z czarnuszki, zioła 🌿 ojca sroki
‹‹ 114 115 116 117 118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ