W listopadzie deszcz i plucha 🌧️ w sierpniu będę mieć malucha 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Darrika wrote:No dał się namówić na crp bo mam w domu te testy, wyszedł mu cień przy 40 i on mówi, że się kiepsko bardzo czuje, więc niech już wezmie ten antybiotyk gluty z nosa też ma takie bakteryjne, ech co ja się będę przejmować, od tylu miesięcy nic nie wychodzi, więc jeden cykl w te czy w tamte, pewnie bez tego antybiotyku tak czy tak znowu by się nie udało więc lepiej niech wyzdrowieje chłop, chociaż chce mi się ryczeć, ale może mam kiepski dzień nie wiem, mam ochotę jebnąć tymi staraniami w końcu już, bo coraz bardziej mnie męczą. Byle do tegonkwoetnia, niech się już uda albo nie i chce zamknąć ten rozdział życia
Kochana pociesze ze my z mężem od 3 tyg zmagamy się z jakimś dziadostwem. Dziś zadzwoniłam do szefa że się poddaje i od poniedziałku L4. Pod koniec przyszłego tyg powinna być owu i też myślę że nic z grudnia bo przeciągnęło nas ostro choróbsko. U mnie jeszcze zapalenie gruczołu Bartoliniego- ojj boli. Wczoraj miałam zalamke taką jak Ty. Że w grudniu znowu nic… ale co ma być to będzie. Szczerze tak się źle czuję że marzę żeby jutro iść do lekarza i dostać antybiotyk żeby w końcu przeszło. Jak zdrowia nie ma to i ciężko o stworzenie cudu. Głowa do góry !!! Może akurat będziecie mieć więcej czasu dla siebie jak mąż w domu i nawet z antybiotykiem się uda. Ja dziś już tak do tego podchodzę bo inaczej się wykończymy szybciej niż nam się wydaje ❤️🩹Darrika lubi tę wiadomość
🧩 6cs naturalnych 🩸15.11 ⏸️x0
✅ 5cs monitorowany+badania 3dc, 7dpo, tsh, ft3, ft4, antyTPO, antyTg, witaminy
✅ szczęśliwa żona
💊 suplementacja: foliany, centrum complex, b6+b12, C1000, D4000, magnez, A+K. Od tego cyklu fertistim.
✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń" -
agatka95 wrote:https://ibb.co/d40hGv7
Pierwszy raz wstawiam zdjęcie i nie wiem jak to się robi. Jest teraz ok?
Gratulacje ♥️♥️♥️Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada, 12:47
👩🏼26 🧔🏻♂️30
3sc
💊prenacaps multi 1, dha, b12, cholina, d3 + od 11/24 olej z wiesiołka, l-arginine, prenacaps ovi, magb6, zioła ojca Sroki
🩸 9.11
🥚 20.11 monitoring pęcherzyk 18 mm
💉21.11 - Ovitrelle -
kitka_ wrote:@Darrika nie przejmuj się antybiotykiem, w sumie to gorączka też nie dobra, więc niech już się wykuruje raz dwa tymi antybiotykami. Wasze nasienie z tego co pamiętam jest niezłe, więc nawet jak się pogorszy to i tak będzie dużo lepsze niż np. nasze.
Widzę po ostatnich postach, że morale spadają, może jak odpuścicie to akurat zaskoczy.
Już pisałaś o tej granicy wieku, pewnie dlatego mówisz, że do kwietnia. Ale to np w maju odpuszczacie i co ma być to będzie czy koniec starań i zabezpieczacie się?
W ogóle jest kilka tak pięknych tytułów świątecznych na grudzień, że decyzja nie będzie prosta. Który wybrać
No morale mi lecą ostatnio na łeb na szyję, nie powiem 😅 chyba z braku słońca heh
Nie w maju już odpuszczamy na stałe i będziemy się zabezpieczać, no może jeszcze w maju ostatni cykl, bo wtedy termin wypadnie na luty to powiedzmy będę już miała te 35 lat od paru dni ale no jako ostatni cykl szansy jeszcze to może przełknę, chociaż śmiesznie byłoby mieć dwójkę dzieci praktycznie z tego samego terminu 🤭
Także to teraz jest trochę co ma być to będzie, albo się uda albo nie, zobaczymy czy gin mi jakieś stymulacji zaleci czy nie i czas pokaże co z tego będziekitka_ lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
Badanie nasienia✅️
🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️
Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)
🔜26.11 Wit D3
🔜28.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
W grudniu jak foczki na brzuchach się wygrzewamy 🦭
We wrześniu bobaska w ramionach przytulamy 👶🏻Darrika, Loraa, DreamBee, Podrożniczka, kitka_, karczoch321, Slava, 3erin, Wojcinka, Mała.mi 93, Kirby, cysterka95, Paula6432 lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼
Starania na luzie od 08.23
Świadome starania od 05.24 👶🏻
Cykl start 30.10🩸
11/24- 1 cykl stymulowany Lametta +Ovitrelle💊
Owulacja 13.11 (15dc)🥚
Badania 27.09
TSH 1,677
AMH 2,78
Letrox 50, Siofor 1000 -
Gratuluję rosnących bet i przytulam za biele 🫂
Czuję że mnie też to czeka w poniedziałek 🙈🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼
Starania na luzie od 08.23
Świadome starania od 05.24 👶🏻
Cykl start 30.10🩸
11/24- 1 cykl stymulowany Lametta +Ovitrelle💊
Owulacja 13.11 (15dc)🥚
Badania 27.09
TSH 1,677
AMH 2,78
Letrox 50, Siofor 1000 -
Siasi wrote:Kochana pociesze ze my z mężem od 3 tyg zmagamy się z jakimś dziadostwem. Dziś zadzwoniłam do szefa że się poddaje i od poniedziałku L4. Pod koniec przyszłego tyg powinna być owu i też myślę że nic z grudnia bo przeciągnęło nas ostro choróbsko. U mnie jeszcze zapalenie gruczołu Bartoliniego- ojj boli. Wczoraj miałam zalamke taką jak Ty. Że w grudniu znowu nic… ale co ma być to będzie. Szczerze tak się źle czuję że marzę żeby jutro iść do lekarza i dostać antybiotyk żeby w końcu przeszło. Jak zdrowia nie ma to i ciężko o stworzenie cudu. Głowa do góry !!! Może akurat będziecie mieć więcej czasu dla siebie jak mąż w domu i nawet z antybiotykiem się uda. Ja dziś już tak do tego podchodzę bo inaczej się wykończymy szybciej niż nam się wydaje ❤️🩹
No masz rację kochana, zwłaszcza, że na zdrowie nic nie poradzimy i ta złość jest bez sensu, bo wpływu na takie nagłe infekcje człowiek nie ma.
Trzymam kciuki, żebyś dostała odpowiednie leki i żeby szybko pomogły i żebyście wrócili do zdrówka! Może nam się mimo tych komplikacji w grudniu jednak uda 😁Siasi lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
Badanie nasienia✅️
🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️
Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)
🔜26.11 Wit D3
🔜28.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
Darrika wrote:No masz rację kochana, zwłaszcza, że na zdrowie nic nie poradzimy i ta złość jest bez sensu, bo wpływu na takie nagłe infekcje człowiek nie ma.
Trzymam kciuki, żebyś dostała odpowiednie leki i żeby szybko pomogły i żebyście wrócili do zdrówka! Może nam się mimo tych komplikacji w grudniu jednak uda 😁
Masz teraz tydzień owulacyjny to po prostu get cozy together pod kocykiem ❤️3erin, karczoch321, kitka_, Darrika lubią tę wiadomość
Ona 34l: AMH 1,27, LUF
On 34l: ok 👌
Starania od 04.2024
Cykl 1 cb
Cykl 2 ❌
Cykl 3 i 4 Luf
Cykl 5 Ovi ❌
Cykl 6 IUI (6.09),Ovi, prog ❌(17.09)
Cykl 7 Lametta 1x2.5 (5-9dc), Ovi, Prog , cb
Cykl 8 Lametta 1x2.5 (5-9dc), zakaz starań 3 pęcherzyki ❌
Cykl 9 Lametta 1x2.5 (5-?dc), NAC 4-9dc 600 -
agatka95 wrote:Mam na razie betę, czekam na progesteron
31,50 mIU/ml 😊
Gratulacje 🥰Start starań: 12/2023
01/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
05/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
06/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
07/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
08/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
09/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
10/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
11/2024 - cykl naturalny ❓❓❓
Ona:
HLA-C ✅KIR✅Trombofila wrodzona - Mutacje (acard150), CROSSMATCH ✅ALLO MLR - 34,1✅ TSH- 1,5 (euthyrox 50)
On:
Zdrowy💪
Suplamenatcja: B6,Jod,VitD,Cynk,koenzym q10,B12,Omega komplex, selen,folian,zioła Ojca Sroki -
Dzień dobry dziewczyny, widzę, że choroby szaleją, nastroje różne. Ja dzisiaj jakiś pozytywny dzień, śniło mi się, że byłam w ciąży, ale nie mogłam nikomu nic powiedzieć, bo było jeszcze za wcześnie dodatkowo słońce świeci i piątek więc jest dobrze😁
Ale troche mnie nakręcają te sny a przede mna ostatni tydzień w cyklu, który jest zawsze najgorszy bo z jednej strony człowiek się łudzi, że może sie uda a z drugiej nie chce się nakręcać, żeby nie rozczarować. Szkoda, że biologia tego jakoś inaczej nie wymyśliła, żeby się nie męczyć w oczekiwaniu.Blossomka, kitka_, Darrika, Migotka96 lubią tę wiadomość
👩32l
💊 PregnaStart
starania o pierwsze 🍼 od 07.2024 -
Dzień dobry dziewczyny, widzę, że choroby szaleją, nastroje różne. Ja dzisiaj jakiś pozytywny dzień, śniło mi się, że byłam w ciąży, ale nie mogłam nikomu nic powiedzieć, bo było jeszcze za wcześnie dodatkowo słońce świeci i piątek więc jest dobrze😁
Ale troche mnie nakręcają te sny a przede mna ostatni tydzień w cyklu, który jest zawsze najgorszy bo z jednej strony człowiek się łudzi, że może sie uda a z drugiej nie chce się nakręcać, żeby nie rozczarować. Szkoda, że biologia tego jakoś inaczej nie wymyśliła, żeby się nie męczyć w oczekiwaniu.Vergeet lubi tę wiadomość
👩32l
💊 PregnaStart
starania o pierwsze 🍼 od 07.2024 -
Dzień dobry, nie zaglądałam tu od rana i teraz tyle do nadrobienia 🙈 siedzę właśnie w klinice, bo mąż robi seminogram więc akurat sobie poczytam
@agatka95 gratulacje jaka ładna różowa kreska! 🍀 i wyniki też super 😊
Tulę bardzo za biele i małpy 🫂🫂 jeszcze będzie pięknie!
U mnie dziś 10 dc, jajniki kłują raz lewy raz prawy. Od przedwczoraj ciemne owulaki mi wychodzą, apka pokazuje że 0.59 high. Coś wcześnie w tym cyklu nawet jak na stymulację. Wizytę mam w środę dopiero, mam nadzieję że nie pęknie wcześniej 😜Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada, 14:53
👫 29 & 29
PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
▪️starania na luzie od 01.2024
▪️z pomocą medyczną od 08.2024
stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
- 1 cs -
LUF
- 2 cs -
lametta + ovitrelle
potwierdzona owulacja ale nic z tego ❌
- 3 cs -
lametta + ovitrelle ❌
- 4 cs- 🤞🏻
badania I etapu ✅ 🔜seminogram
ferrytyna do podwyższenia
suple:
Fertistim, Sanprobi IBS, Prenatal Uno, Omega 3, Laktoferryna, NAC 1200 (5-9 dc) -
Dziewczyny, to ogrzewanie to miało być odcinka krzyżowego na kręgosłupie czy na podbrzusze plastry? Ma może ktoś nazwę tej książki w której w ogole to było? 🤭27 i 29 lat
Podejrzenie PCOS (wcześniej długie i nieregularne cykle 35-50 dni)
starania "na luzie" od 07/2024
z pomocą medyczną od 10/2024
10/24 Ovitrelle + progesteron besins 200 ❌
11/24 Aromek+ Ovitrelle+progesteron besinna 200 ⏰
WYNIKI:
-witamina B12 479 pg/ml
-kwas foliowy 12.70 ng/ml
-TSH 1.82
-witamina D 65,8 ng/ml
-AMH 4.99 ng/ml
-insulina 7.7
-glukoza 80
-SHGB 82.60
-badania na toxoplasme/ wzw typu C/ wirus różyczki/ cytomegalowirus ✔️
- wyniki nasienia partnera dobre
- Ureaplasma w trakcie leczenia
często nawracające infekcje - w poprzednim cyklu leczone Escherichia coli, Candida, Streptococcus -
Kirby wrote:Dzień dobry dziewczyny, widzę, że choroby szaleją, nastroje różne. Ja dzisiaj jakiś pozytywny dzień, śniło mi się, że byłam w ciąży, ale nie mogłam nikomu nic powiedzieć, bo było jeszcze za wcześnie dodatkowo słońce świeci i piątek więc jest dobrze😁
Ale troche mnie nakręcają te sny a przede mna ostatni tydzień w cyklu, który jest zawsze najgorszy bo z jednej strony człowiek się łudzi, że może sie uda a z drugiej nie chce się nakręcać, żeby nie rozczarować. Szkoda, że biologia tego jakoś inaczej nie wymyśliła, żeby się nie męczyć w oczekiwaniu. -
Jutro powtarzam testowanie i się martwię bo u mnie w śluzie delikatne niteczki krwi. No i rano bolały mnie w dalszym ciągu plecy jak na @. To wczesne testowanie jest stresujące... Jutro 12 bądź 13 dpo.starania od 8/2023
Fertistim, Proxeed Women, Pregna Start, cynk, mangan, witamina D, witamina K, magnez+B6, omega 3
Olej lniany -
Finch11 wrote:Dziewczyny, to ogrzewanie to miało być odcinka krzyżowego na kręgosłupie czy na podbrzusze plastry? Ma może ktoś nazwę tej książki w której w ogole to było? 🤭
To ta książka, niestety po niemiecku:
Ogrzewać należy plecy (autorka pisze o różnych metodach) ja użyłam plastrów, bo akurat miałam je w domu 🤗
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada, 14:50
Finch11, kitka_, Mała.mi 93 lubią tę wiadomość
🙋🏻♀️37
🙇🏻41
10 cs
⏸️ 19.11 (19DPO)
👩🏻⚕️ 04.12
Start Marzec '24
Biochem w 1cs i 7cs -
Dziękuję! Lecę do Rossmanna zobaczyć czy mają tam coś fajnego rozgrzewającego 🤗27 i 29 lat
WYNIKI:
-witamina B12 479 pg/ml
-TSH 1.82
-witamina D 65,8 ng/ml
-AMH 4.99 ng/ml
-insulina 7.7
-glukoza 80
-SHGB 82.60
często nawracające infekcje - w poprzednim cyklu leczone Escherichia coli, Candida, Streptococcus -
Hej
Widzę, że już zbieramy propozycje na nazwę grudniowego watku? Poniżej mój pomysł 😉
Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄będzie chłopcem 👶🏻lub dziewczynką 👩🏻Finch11, 3erin, kitka_, Mała.mi 93, Ona_39, Olisska, Migotka96, cysterka95, Sanana, Kirby, Pokahontaz26, Nayeli, Vergeet, Wojcinka, Podrożniczka, DreamBee, Martolina, Loraa, Pacynka, Kinia92, Katarena, dailydamn, Intimacy92 lubią tę wiadomość
👩🏻 34
TSH 4,458 (05.2024) -> 2,881 (06.2024) -> 1,821 (07.2024)
FT4, ATG, ATPO, prolaktyna 🆗
Krzywa cukrowa 🆗
Homocysteina - 6,86, B12 - 472, kwas foliowy - 16,41
AMH - 1,24 (06.2024)
Sono HSG 🆗
Cykle regularne 25-26 dni
Wizyty ginekologiczne 06.2024 & 07.2024 🆗 cytologia 02.2024 🆗 USG piersi 01.2024 🆗
💊 Euthyrox 25, Pregna Start, Omega 3, Inozytol, dzięgiel chinski, Q10, olej z wiesiołka, NAC, magnez, selen, wit. C, l-arginina, l-karnityna, wit. E+A, zioła Ojca Sroki, reswetratol, astaksantyna, niepokalanek mnisi
👨🏻🦱 35
Badanie rozszerzone nasienia 🆗
10cs -
Miś wrote:Jutro powtarzam testowanie i się martwię bo u mnie w śluzie delikatne niteczki krwi. No i rano bolały mnie w dalszym ciągu plecy jak na @. To wczesne testowanie jest stresujące... Jutro 12 bądź 13 dpo.27 i 29 lat
WYNIKI:
-witamina B12 479 pg/ml
-TSH 1.82
-witamina D 65,8 ng/ml
-AMH 4.99 ng/ml
-insulina 7.7
-glukoza 80
-SHGB 82.60
Runnerka wrote:Hej
Widzę, że już zbieramy propozycje na nazwę grudniowego watku? Poniżej mój pomysł 😉
Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄będzie chłopcem 👶🏻lub dziewczynką 👩🏻
Ale piękna nazwa ❤️
Liliuszka_2024, Ona_39, Intimacy92 lubią tę wiadomość
Endometrioza 🦠
AMH 4,45
Stymulacja
Lametta + 💉 Orvitelle / Zivafert + Duphaston
❌1cs - lametta + Orvitelle pęcherzyk nie pękł, cykl bezowulacyjny
❌2cs - lametta + (2 x 💉bemfola) + Orvitelle pęcherzyk niby pęknięty ale zrobiła się torbiel krwotoczna
❌3cs - lametta + ( 6 x gonal-f 50j.m.) + Zivafert + ganopeptyl, pęcherzyk pękł
🦋4cs lametta + NAC 1800mg
20.11 pęcherzyk 18mm
23.11 Zivafert + ganopeptyl
6.12 Testuje ! 🎅🏼