W listopadzie deszcz i plucha 🌧️ w sierpniu będę mieć malucha 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
onalola wrote:Mam wyniki
na dziś generalnie 48 h po
beta hcg 14,77 mIU/ml
Progesteron 4.99 ng/ml
Piszę od razu do gina
Jezu, nie wiem co sądzić
Masz przyrost 133.3%! 🙌 Nadzieja jest 🤗
Pisz do ginekologa, niech się odniesie do wyników i zdecyduje co z progiem robić.Darrika, dailydamn lubią tę wiadomość
💃'95🕴️'90
⌛10cs naturalnie ✖️
⌛2 IUI ✖️
Plan:
06/05 Histeroskopia + biopsja
+ w międzyczasie KIR
07/25 IVF: Stymulacja i punkcja
Diagnostyka:
❌ Endometrioza 3st, liczne zrosty
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony
❓DHEA-S wynik 520ug/dl w marcu, w kwietniu 603ug/dl
➖ IO, BMI 23,8 📉(Siofor 1000 XR + dieta przeciwzapalna)
➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82% prawidłowych
➖ Dominacja estrogenowa
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, przeciwciał ANA nie wykryto
✨ Just because it's taking time,
doesn't mean it's not happening. ✨ -
Julia24 wrote:Masz przyrost 133.3%! 🙌 Nadzieja jest 🤗
Pisz do ginekologa, niech się odniesie do wyników i zdecyduje co z progiem robić.
czekam aż odpisze. Progesteron delikatnie wzrósł tylko, więc jeśli swoją fachową wiedzą uzna , że jest jakiś cień nadzieji na dalsze dobrze losy to pewnie mi da. Bo w czwartek mówił, że zobaczymy w sobotę jak wyniki, czy będziemy się wspomagać farmakologią, czy co wyjdzie..
Nie osiadam na laurach, dalej traktuje to trochę jak biochem....
Edit
Kazał powtórzyć badanie we wtorek, i wysłać wyniki. Napisałam, czy ten progesteron nie jest za niski. Napisał, że wynik bety jest skrajnie wczesną ciążą, i nie sugerowałby się wynikiem proga. I , że na tym etapie supelmentacja nie ma wpływu na rozwój ciąży i istotne jest czy będzie ona genetycznie prawidłowa i czy będzie się rozwijać .. cokolwiek to znaczy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2024, 11:27
2 cs 11/24 cb 💔
05. 2025 7cs 🙌
Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magne b6 forte , inozytol needed
Luteina 1x1 -
beta hcg 14,77 mIU/ml
Progesteron 4.99 ng/ml
Piszę od razu do gina
Jezu, nie wiem co sądzić
Wzrost bety prawidłowy, wygląda jakby ostatnio faktycznie było jeszcze bardzo wcześnie i dopiero startowała. Ale prog rzeczywiście wciąż niski. Zdarza się tu na forum co jakiś czas, że dziewczyny z takim niskim progiem na początku dostają od lekarza dodatkowy i wszystko się dalej toczy dobrze, także trzymam mocno kciuki i mam nadzieję, że mimo stresujących początków wszystko się ułoży jak trzeba 😊Vergeet lubi tę wiadomość
👫 29 & 30
starania na luzie od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
▪️prawy jajowód niedrożny
🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero
🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
- Pentohexal + wór supli
- Żylaki powrózka III st.
📆 23 kwietnia operacja - regeneracja w toku 🤕
🔹1 cs (sierpień) - LUF
🔹2, 3 cs ❌
🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
🔹obecnie - przerwa - regeneracja po operacji żpn ⏳ -
onalola wrote:czekam aż odpisze. Progesteron delikatnie wzrósł tylko, więc jeśli swoją fachową wiedzą uzna , że jest jakiś cień nadzieji na dalsze dobrze losy to pewnie mi da. Bo w czwartek mówił, że zobaczymy w sobotę jak wyniki, czy będziemy się wspomagać farmakologią, czy co wyjdzie..
Edit
Kazał powtórzyć badanie we wtorek, i wysłać wyniki. Napisałam, czy ten progesteron nie jest za niski. Napisał, że wynik bety jest skrajnie wczesną ciążą, i nie sugerowałby się wynikiem proga. I , że na tym etapie supelmentacja nie ma wpływu na rozwój ciąży i istotne jest czy będzie ona genetycznie prawidłowa i czy będzie się rozwijać .. cokolwiek to znaczy.
Masz możliwość skonsultowania jeszcze z innym lekarzem tak dla pewności? O ile chcesz oczywiście, bo jeśli temu ufasz to w porządku.
Lekarzem sama nie jestem, ale na podstawie tego co słyszałam od innych ginekologów i czytałam tu na forum nie raz to wczesne wprowadzenie progesteronu jednak w wielu przypadkach miało znaczenie... sama mimo akceptowalnego poziomu mam przepisany "tak w razie czego"Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2024, 11:35
Jabłkowesny, Vergeet lubią tę wiadomość
👫 29 & 30
- Pentohexal + wór supli
🔹1 cs (sierpień) - LUF
🔹2, 3 cs ❌
beta hcg 14,77 mIU/ml
Progesteron 4.99 ng/ml
Piszę od razu do gina
Jezu, nie wiem co sądzić
Zastanawiam się Onalolo dlaczego myślisz,że to ciąża biochemiczna? Czy są ku temu jakieś medyczne przesłanki? Nie wiem czy ominęłam jakiś wątek.
Z tego co piszesz, z mojego punktu widzenia, wszystko wskazuje na dobrą ciążę.
Nie wiem jak to napisać, bo mialam taką silną potrzebę napisania do Ciebie, ale nie chce żebyś mnie źle odebrała. Wiem, przeżywam to samo, z kolejnymi cyklami już łatwiej zakładać gorszą opcje niż się rozczarować, ale nasz umył jest niewiarygodnie silnym organem, dlatego czasem warto ,chociażby eksperymentalnie założyć najlepszą z możliwych opcji i zobaczyć co sie wydarzy.
Równie dobrze może to być piękny początek nowego życia ❤️dailydamn, Vergeet lubią tę wiadomość
-
beta hcg 14,77 mIU/ml
Progesteron 4.99 ng/ml
Piszę od razu do gina
Jezu, nie wiem co sądzić
Edit. Widzę, że jednak olał. Proszę Cię, skonsultuj się z innym lekarzem. Progesteron ma jak najbardziej wpływ na tak wczesnym etapie, masz niewydolność ciałka żółtego.. więc Twoje ciałko żółte nie produkuje wystarczająco dużo progesteronu, który jest "pożywieniem" dla rozwijającego się zarodka.. a jeśli chodzi o Twoje traktowanie tej ciąży jako biochem jest na chwilę obecną nad wyraz 😊 beta przyrasta, zobaczysz co będzie dalej. Na razie uwierz w tą kropeczkę bo walczy 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2024, 11:39
cysterka95, Babsi, Julia24, Anulek84, dailydamn, Olisska, Jabłkowesny, Pacynka, Pokahontaz26, Vergeet lubią tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
Witaj maluszku ♥️ 13.02.2025 3220 g, 56 cm SN
-
BuBu90 wrote:Edit. Widzę, że jednak olał. Proszę Cię, skonsultuj się z innym lekarzem. Progesteron ma jak najbardziej wpływ na tak wczesnym etapie, masz niewydolność ciałka żółtego.. więc Twoje ciałko żółte nie produkuje wystarczająco dużo progesteronu, który jest "pożywieniem" dla rozwijającego się zarodka.. a jeśli chodzi o Twoje traktowanie tej ciąży jako biochem jest na chwilę obecną nad wyraz 😊 beta przyrasta, zobaczysz co będzie dalej. Na razie uwierz w tą kropeczkę bo walczy 🥰
w punkt 👌🏻Olisska, Mała.mi 93, Vergeet lubią tę wiadomość
👫 29 & 30
- Pentohexal + wór supli
🔹1 cs (sierpień) - LUF
🔹2, 3 cs ❌
BuBu90 wrote:Beta przyrasta prawidłowo, więc mam nadzieję że teraz już nie oleje i da dodatkowy progesteron 😊
Edit. Widzę, że jednak olał. Proszę Cię, skonsultuj się z innym lekarzem. Progesteron ma jak najbardziej wpływ na tak wczesnym etapie, masz niewydolność ciałka żółtego.. więc Twoje ciałko żółte nie produkuje wystarczająco dużo progesteronu, który jest "pożywieniem" dla rozwijającego się zarodka.. a jeśli chodzi o Twoje traktowanie tej ciąży jako biochem jest na chwilę obecną nad wyraz 😊 beta przyrasta, zobaczysz co będzie dalej. Na razie uwierz w tą kropeczkę bo walczy 🥰
Całkowicie się zgadzam z tym co piszesz. Progesteron jest ważny, a nie zawsze produkujemy go wystarczająco.
Jeśli zarodek jest zdrowy to Progesteron nie zaszkodzi. Nie ma przeciwskazań, a może się okazać, że to był brakujący element. Nie warto odrzucać takie wsparcie, tym bardziej,że Progesteron nigdy nie zaszkodzi.Vergeet lubi tę wiadomość
-
onalola wrote:czekam aż odpisze. Progesteron delikatnie wzrósł tylko, więc jeśli swoją fachową wiedzą uzna , że jest jakiś cień nadzieji na dalsze dobrze losy to pewnie mi da. Bo w czwartek mówił, że zobaczymy w sobotę jak wyniki, czy będziemy się wspomagać farmakologią, czy co wyjdzie..
Edit
Kazał powtórzyć badanie we wtorek, i wysłać wyniki. Napisałam, czy ten progesteron nie jest za niski. Napisał, że wynik bety jest skrajnie wczesną ciążą, i nie sugerowałby się wynikiem proga. I , że na tym etapie supelmentacja nie ma wpływu na rozwój ciąży i istotne jest czy będzie ona genetycznie prawidłowa i czy będzie się rozwijać .. cokolwiek to znaczy.
Nie wiem ale ten progesteron jest tragiczny, jak to nie ma wpływu wiele ciąż jest traconych na tym etapie przez niedomoge ciałka żółtego, mamy już przykład tutaj Nowa_Ola zaliczyła kilka biochemicznych po czym lekarz wdrożył progesteron po owulacji i ma zdrowego synka!Julia24, Vergeet lubią tę wiadomość
-
Wojcinka wrote:Ale jestem głupia... Właśnie sobie uświadomiłam że na portalu pacjenta nawet nie ma moich wyników z 20/11 więc co dopiero te z 22/11 🤦♀️ więc jednak muszę osobiście jechsc je odebrać... Pewnie już są w takim razie
Darrika, AnitaK lubią tę wiadomość
-
Edit
Hej. Nie wiem, czy ktoś tu mnie jeszcze pamięta, bo swoje 2 kreski zobaczyłam w listopadzie 2 lata temu. ale ja Was czasem podczytuję już z córeczką na rękach.
Jeśli mogę coś podpowiedzieć, to spróbuj skontaktować się z innym lekarzem w sprawie tego proga. Jestem właśnie takim przypadkiem, gdy lekarz zapisał dupka „w razie wu” i właśnie w tym cyklu zaszłam w ciążę. Potem progesteron miałam utrzymany do około 14 tc.
Trzymam za Ciebie kciuki! 🫶🏻Julia24, Babsi, Ona_39 lubią tę wiadomość
-
Rozmawiałam z innym, on też nie zaleca jeszcze progesteronu , bo wszystko jest za małe, i w te 3 dni może się wiele wyjaśnić w tę albo drugą stronę. I progesteron wzrósł , nie dużo bo nie dużo, ale wzrósł. I w 3 dni jeśli ciąża zdrowa to nie narobi 'szkody'.
Rozmawiałam też z położna która pracuje w szpitalu tam gdzie mój gin, i ona mówi że też by nie wprowadzała ( ona też po stracie ), i żeby ufać temu doktorowi. Bo jest to najlepszy specjalista w mieście.
Jestem skrajnie wykończona na dziś emocjami. Chciałabym się zahibernować i obudzić we wtorek po badaniach.. 😪2 cs 11/24 cb 💔
05. 2025 7cs 🙌
Luteina 1x1 -
Dziewczyny, mam do oddania za przysłowiową,,dyszkę'' (na siatkę owoców 🤣) 10 opakowań femibion dla kobiet w ciąży do 12 tygodnia ciąży. 1 opakowanie ma 10 tabletek. Dostałam od lekarki, ale niestety nie dla mnie bo mają duże tabletki 😐
Przesyłka inpostem 😊
Termin mają do 01.25r.-02.05. 25r.- 30+4 ok. 1300 g 🍉
-24.04.25r.- III prenatalne, ok. 1066 g kruszynki 🍇
-11.04. 25r.- Echo serduszka ok, 850 g
-4.04.25r.-26+4, 750 g małej bokserki 🥊
-7.03. 25r.- 22+4, 480 g Panny 🍊
-26.02.25r.- Połówkowe, 350 g małej damy 🍒
-13.02.25r.- 230 g dziewuszki 💜
-07.02.25r.- 5 wizyta (nadal nie wiemy kogo tam gościmy💚) 18+4?
-10.01.- 4 wizyta (14+4)
-13.12- 3 wizyta (9+4) szalejące dzidzi 🍒
-22.11- 2 wizyta (6+2) mamy serduszko ❤️
-14.11.- 1 wizyta(5+3)pęcherzyk ciążowy
-8 ms ( 28 październik II kreski) 🌱🍀👣
-7 ms (wrzesień) 💔 ciąża biochemiczna 💔
-Podejrzenie Hashimoto, guzki na tarczycy,Niedowaga, od dzieciństwa problemy z serduchem 💔💉
ASD II,arytmia od 2021r. anemia (Czerwiec 2024r.)
👱♀️29🧑29
-
@onalola pisalas 2-3 dni temu że byłaś wtedy 12-13dpo? Na jakiej podstawie to wyznaczylas? Miałaś monitoring, testu owu, mierzyłaś temp?
Współczuję Ci sytuacji na prawdę bardzo, ale skoro 2 niezależnych lekarzy i położna mają taką samą opinie w tej sytuacji to myślę że postarałabym się im zaufaćWiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2024, 12:23
3erin lubi tę wiadomość
-
Wojcinka wrote:@onalola pisalas 2-3 dni temu że byłaś wtedy 12-13dpo? Na jakiej podstawie to wyznaczylas? Miałaś monitoring, testu owu, mierzyłaś temp?
Współczuję Ci sytuacji na prawdę bardzo, ale skoro 2 niezależnych lekarzy i położna mają taką samą opinie w tej sytuacji to myślę że postarałabym się im zaufać
8 listopada w piątek miałam pik na testach Lh, ale wykonałam go ciut później godzinowo ( od czwartku kreski ciemniały ), i w piątek późnym wieczorem miałam dla siebie mega ból , jako osoba z macica ( heh , utkwiło mi to) to był mój mittleschmerz. To jest charakterystyczny dla mnie ból, i wiem że występuje w okolicy owulacji. Nie wiem czy przed po w trakcie ( lekarze też nie umieją mi określić kiedy). Ja założyłam więc że owu była w piątek 8, z temperatury jedna z was mi powiedziała że ona obstawia sobotę. Więc pomiędzy tymi dwoma dniami dlatego obstawiam 12/13 dpo.
Plamienie ustało całkowicie od wczoraj.. będę pisać do niego czy mogę jednak badania zrobić w poniedziałek, bo ja do wtorku nie wytrzymie psychicznie..
Dalej nie nastawiam się na plus ( przez ten progesteron) , więc Darrika nie wpisuj u mnie jeszcze nic proszę 🙌
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2024, 12:29
Darrika lubi tę wiadomość
2 cs 11/24 cb 💔
05. 2025 7cs 🙌
Luteina 1x1 -
cysterka95 wrote:Masz możliwość skonsultowania jeszcze z innym lekarzem tak dla pewności? O ile chcesz oczywiście, bo jeśli temu ufasz to w porządku.
Lekarzem sama nie jestem, ale na podstawie tego co słyszałam od innych ginekologów i czytałam tu na forum nie raz to wczesne wprowadzenie progesteronu jednak w wielu przypadkach miało znaczenie... sama mimo akceptowalnego poziomu mam przepisany "tak w razie czego"
2018 - 🦸♂️
08.24r - 💔 5/6tc
2cs, 02.11 🩸
Zobaczymy co przyniesie listopad.
9/10dpo - bardzo blada ⏸️
11dpo - beta 3.3 i już prawie brak nadziei
12dpo -⏸️ kreski bardziej widoczne
13dpo 27.11 - beta 19.1 🥹 prog. 14.7
03.12 - beta 466, prog. 11.2
05.12 - beta 819
12.12 - beta prawie 3tys, prog. 10.7
12.12 - I usg - pęcherzyk + ciałko żółte (5+4)
23.12 - (7+2) 1.13cm, z bijącym 💗🤞🤞🤞 prog. 25
02.01 - ponad 2cm kreweci, rośnij dalej.
31.01. Kolejna wizyta
01.02. - prenatalne - jest dobrze 💗
27.03 - połówkowe - zdrowy chłopiec
IO, niedoczynność, otyłość.
Euthyrox 137, metformina 1500, clexane 0.4
-
onalola wrote:8 listopada w piątek miałam pik na testach Lh, ale wykonałam go ciut później godzinowo ( od czwartku kreski ciemniały ), i w piątek późnym wieczorem miałam dla siebie mega ból , jako osoba z macica ( heh , utkwiło mi to) to był mój mittleschmerz. To jest charakterystyczny dla mnie ból, i wiem że występuje w okolicy owulacji. Nie wiem czy przed po w trakcie ( lekarze też nie umieją mi określić kiedy). Ja założyłam więc że owu była w piątek 8, z temperatury jedna z was mi powiedziała że ona obstawia sobotę. Więc pomiędzy tymi dwoma dniami dlatego obstawiam 12/13 dpo.
Plamienie ustało całkowicie od wczoraj.. będę pisać do niego czy mogę jednak badania zrobić w poniedziałek, bo ja do wtorku nie wytrzymie psychicznie..
Dalej nie nastawiam się na plus ( przez ten progesteron) , więc Darrika nie wpisuj u mnie jeszcze nic proszę 🙌Julia24 lubi tę wiadomość
-
onalola wrote:8 listopada w piątek miałam pik na testach Lh, ale wykonałam go ciut później godzinowo ( od czwartku kreski ciemniały ), i w piątek późnym wieczorem miałam dla siebie mega ból , jako osoba z macica ( heh , utkwiło mi to) to był mój mittleschmerz. To jest charakterystyczny dla mnie ból, i wiem że występuje w okolicy owulacji. Nie wiem czy przed po w trakcie ( lekarze też nie umieją mi określić kiedy). Ja założyłam więc że owu była w piątek 8, z temperatury jedna z was mi powiedziała że ona obstawia sobotę. Więc pomiędzy tymi dwoma dniami dlatego obstawiam 12/13 dpo.
Dalej nie nastawiam się na plus ( przez ten progesteron) , więc Darrika nie wpisuj u mnie jeszcze nic proszę 🙌onalola lubi tę wiadomość
2018 - 🦸♂️
08.24r - 💔 5/6tc
2cs, 02.11 🩸
Zobaczymy co przyniesie listopad.
9/10dpo - bardzo blada ⏸️
11dpo - beta 3.3 i już prawie brak nadziei
12dpo -⏸️ kreski bardziej widoczne
13dpo 27.11 - beta 19.1 🥹 prog. 14.7
03.12 - beta 466, prog. 11.2
05.12 - beta 819
12.12 - beta prawie 3tys, prog. 10.7
12.12 - I usg - pęcherzyk + ciałko żółte (5+4)
23.12 - (7+2) 1.13cm, z bijącym 💗🤞🤞🤞 prog. 25
02.01 - ponad 2cm kreweci, rośnij dalej.
31.01. Kolejna wizyta
01.02. - prenatalne - jest dobrze 💗
27.03 - połówkowe - zdrowy chłopiec
IO, niedoczynność, otyłość.
Euthyrox 137, metformina 1500, clexane 0.4
-
Wojcinka wrote:Nie do końca rozumiem czemu masz czekać aż do wtorku. Standardem jest sprawdzanie przyrostu bety co 2 dni więc w poniedziałek by wystarczyło....
Pewnie wtorek bo 72 h , ale ja znam siebie i pójdę w poniedziałek pewnie. Jeszcze mu to napisałam , że jestem skrajnie zestresowana i zmartwiona ta sytuacja , więc chce wcześniej pójść.2 cs 11/24 cb 💔
05. 2025 7cs 🙌
Luteina 1x1 -
Babsi wrote:Cześć dziewczyny, też czekam na testowanie i z wielkimi nadziejami na Wasze pozytywne testy, podczytuje w wolnych chwilach.
Zastanawiam się Onalolo dlaczego myślisz,że to ciąża biochemiczna? Czy są ku temu jakieś medyczne przesłanki? Nie wiem czy ominęłam jakiś wątek.
Z tego co piszesz, z mojego punktu widzenia, wszystko wskazuje na dobrą ciążę.
Nie wiem jak to napisać, bo mialam taką silną potrzebę napisania do Ciebie, ale nie chce żebyś mnie źle odebrała. Wiem, przeżywam to samo, z kolejnymi cyklami już łatwiej zakładać gorszą opcje niż się rozczarować, ale nasz umył jest niewiarygodnie silnym organem, dlatego czasem warto ,chociażby eksperymentalnie założyć najlepszą z możliwych opcji i zobaczyć co sie wydarzy.
Równie dobrze może to być piękny początek nowego życia ❤️
Dlatego że beta była mała jak na dzień po owulacji kiedy ja badałam. A ja jestem pesymistką. I założyłam najgorsze. Do tego ten prog nieszczęsny. Moja pesymistyczna natura nie pozwala mi na 'hepi endy' 😅
Chciałabym , żeby to był hepi end zakończony w sierpniu, ale co los przyniesie 🤷2 cs 11/24 cb 💔
05. 2025 7cs 🙌
Luteina 1x1