W listopadzie deszcz i plucha 🌧️ w sierpniu będę mieć malucha 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Zobacz jutro czy odbije, ja jak zaszlam to trz miałam jednodniowy taki spadek, na drugi dzień odbicie a potem 2 kreski, więc na spokojnie🤞
Ja to mam ale spokój w tym cyklu, jakiego dawno nie miałam, czekam sobie w sumie, trochę się dłuży wiadomo, bo równo za tydzień dopiero testowanie. No ale nie wkręcam sobie, że jak mnie zakuło w jajniku, czy podbrzusze pobolewalo to coś jest, ten tydzień też przeleci, że ani nie zauważę. Jeszcze dużo dziewczyn testuje w tygodniu więc będę miała zajęta głowę Wami 🤭hakorośl, DreamBee, dailydamn, Mała.mi 93, almost.there, cysterka95, Slava lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
Badanie nasienia✅️
🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️
Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)
🔜26.11 Wit D3
🔜28.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
Iwonay wrote:Temperatura nie spadła Ci do poziomu linii podstawowej, więc póki co jest okej, 6 dnia czasami występuje tak zwany spadek implantacyjny - wtedy temperatura zacznie odbijać spowrotem. Jednorazowy spadek nic nie znaczy. Pamiętam jak byłam w pierwszej ciąży. Temperatura cały czas na poziomie 37-37,3 a nagle jednego dnia zobaczyłam 36,8 - lekarz kazał przestać mierzyć, bo ze świruje a jednorazowe spadki nic nie znaczą
Dodałaś mi otuchy, dziękuję ♥️ Mam nadzieję, że jutro znowu wzrośnie. Jutro 7dpo, wybieram się na badanie progesteronu. W środę to będzie 9dpo zaczynam testowanie, dłużej niestety nie dam rady wytrzymać, mam nadzieję, że coś się w końcu pokaże jak nie w tą środę tak ogólnie w tym cyklu. To musi być nasz miesiąc, trzymam za nas wszystkie kciuki ✊🏻Lusia90, Darrika, Olo323 lubią tę wiadomość
👩🏼26 🧔🏻♂️30
3sc
💊prenacaps multi 1, dha, b12, cholina, d3 + od 11/24 olej z wiesiołka, l-arginine, prenacaps ovi, magb6, zioła ojca Sroki
🩸 9.11
🥚 20.11 monitoring pęcherzyk 18 mm
💉21.11 - Ovitrelle -
Darrika wrote:Zobacz jutro czy odbije, ja jak zaszlam to trz miałam jednodniowy taki spadek, na drugi dzień odbicie a potem 2 kreski, więc na spokojnie🤞
Ja to mam ale spokój w tym cyklu, jakiego dawno nie miałam, czekam sobie w sumie, trochę się dłuży wiadomo, bo równo za tydzień dopiero testowanie. No ale nie wkręcam sobie, że jak mnie zakuło w jajniku, czy podbrzusze pobolewalo to coś jest, ten tydzień też przeleci, że ani nie zauważę. Jeszcze dużo dziewczyn testuje w tygodniu więc będę miała zajęta głowę Wami 🤭
Obym miała dokładnie tak samo jak Ty, dziękuję za dobre słowo ♥️ Zazdroszczę tego spokoju 😂♥️ U mnie i tak ten cykl starań to dużo luźniejsze podejście niż w poprzednim, ale i tak mocno się fiksuje na skurczach, które ciągle odczuwam po lewej stronie jajnika, ogromny bólu piersi, huśtawce nastrojów jakiej jeszcze nie miałam od płaczliwości po roześmianie i poirytowanie w jednym. Chociaż w tym szczególnym czasie oczekiwania na testowanie to każda najmniejsza zmiana jest już na pewno ciążą 😂Darrika lubi tę wiadomość
👩🏼26 🧔🏻♂️30
3sc
💊prenacaps multi 1, dha, b12, cholina, d3 + od 11/24 olej z wiesiołka, l-arginine, prenacaps ovi, magb6, zioła ojca Sroki
🩸 9.11
🥚 20.11 monitoring pęcherzyk 18 mm
💉21.11 - Ovitrelle -
dailydamn wrote:Dziewczyny pomocy 😫
Czy jest jeszcze jakaś szansa? Jestem załamana, że temperatura zaczyna mi spać, a to dopiero 23 dc. Temperatura cały czas utrzymywała się po owu na poziomie 36,9. Dziś już 36,7.Pik LH potwierdzony grubymi krechami był 27 października. Cykle po odstawieniu tabletek w lipcu były co 28 dni. Ostatni cykl mnie zaskoczył, bo 🩸 przyszedł po 25 dniach. Byłam przekonana, że się udało. Niestety nie robiłam testów owu ani nie mierzyłam temperatury. Nie wiem co mam jeszcze sprawdzić. Pomóżcie ☹️
Hej Dziewczyny poczytuję Was z sentymentu i czekam na kreseczki żeby móc cieszyć się z Wami. W środę jeśli będzie wszystko dobrze na wizycie wrócę z wiruskami.
W kwestii spadku temperatury podsyłam link do swojego wykresu z zeszłego cyklu. Jestem żywym przykładem, że spadek może oznaczać implantację. U mnie już tego 7 dnia wieczorem jak moooocno się doszukiwalam było widać cień cienia, a 9dpo kreska była na tyle wyraźna, że nawet mąż nie zakwestionował i stwierdził, ze widzi 😅 także spadek nie zawsze oznacza porażkę, najważniejsze żeby później odbiło. Trzymajcie się i trzymam mocno kciuki ! 🥰
Pacynka, DreamBee, Mimi🌸, Mała.mi 93, Darrika, cysterka95, kitka_, dailydamn lubią tę wiadomość
32l.👱🏻♀️👱🏻♂️
Starania od 07.2023r.
Listopad 23⏸️-> 03.2024r. synek 22tc. 👼🏻💔
Wznowienie starań 06.2024r.
Lipiec 24⏸️->ciąża biochemiczna💔
Październik 24⏸️
9dpo Beta 15,5, progesteron 20
12dpo Beta 281, progesteron 30
14dpo Beta 718, progesteron 30
06.11 mamy ❤️ 6+3
25.11 2,5 cm 👶🏻
Kariotypy✅
Mutacja PAI hetero
-
nick nieaktualnydailydamn wrote:Dodałaś mi otuchy, dziękuję ♥️ Mam nadzieję, że jutro znowu wzrośnie. Jutro 7dpo, wybieram się na badanie progesteronu. W środę to będzie 9dpo zaczynam testowanie, dłużej niestety nie dam rady wytrzymać, mam nadzieję, że coś się w końcu pokaże jak nie w tą środę tak ogólnie w tym cyklu. To musi być nasz miesiąc, trzymam za nas wszystkie kciuki ✊🏻
Zobacz jutro czy odbije -
Zrobiłam test rano,jestem 9dpo, bo mam umówioną gastro i kolonoskopię w sedacji w czwartek i nie chciałam blokowac komuś terminu, przez to ze jest długi czas przygotowania do badania i w miarę możliwości odwołać jak najszybciej, jeśli miałabym pozytywny test. Ale w czasie przepisowym nic konkretnego się na nim nie pojawiło, chwile po tym czasie coś tam przebija, ale przez ostatnie 3 cykle widziałam już tyle poczasiaków, że muszę poczekać na okres lub prawdziwe dwie kreski. Mój mąż już uwierzył, że szansa jest, ale ja niestety czuję bol podbrzusza okresowy od czasu do czasu i to obniża mój entuzjazm🫣
Sanana, Darrika, Lusia90 lubią tę wiadomość
3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
*biochem (luty 2024)
*poronienie(maj 2024)🔬syn 👼🏼trisomia 16
📌Hashimoto, niedoczynność tarczycy
🧬Pai-1 homozygota, MTHFR heterozygota -
hakorośl wrote:Zrobiłam test rano,jestem 9dpo, bo mam umówioną gastro i kolonoskopię w sedacji w czwartek i nie chciałam blokowac komuś terminu, przez to ze jest długi czas przygotowania do badania i w miarę możliwości odwołać jak najszybciej, jeśli miałabym pozytywny test. Ale w czasie przepisowym nic konkretnego się na nim nie pojawiło, chwile po tym czasie coś tam przebija, ale przez ostatnie 3 cykle widziałam już tyle poczasiaków, że muszę poczekać na okres lub prawdziwe dwie kreski. Mój mąż już uwierzył, że szansa jest, ale ja niestety czuję bol podbrzusza okresowy od czasu do czasu i to obniża mój entuzjazm🫣
Pokaż fotkę mi na takim wczesnym etapie tez kreski pokazywały się po czasie. Najbardziej wiarygodny był pink. Jak tam kreska była to zawsze była ciąża32l.👱🏻♀️👱🏻♂️
Starania od 07.2023r.
Listopad 23⏸️-> 03.2024r. synek 22tc. 👼🏻💔
Wznowienie starań 06.2024r.
Lipiec 24⏸️->ciąża biochemiczna💔
Październik 24⏸️
9dpo Beta 15,5, progesteron 20
12dpo Beta 281, progesteron 30
14dpo Beta 718, progesteron 30
06.11 mamy ❤️ 6+3
25.11 2,5 cm 👶🏻
Kariotypy✅
Mutacja PAI hetero
-
Dzień dobry! Ja mam wrażenie, że dopiero miałam @, a już się zbliżam wielkimi krokami do owulacji. W tym cyklu odpuściłam testy, więc tylko po objawach i temperaturze będę mniej więcej śledzić co i jak.
Sanana, trzymam kciuki za środową wizytę u lekarza 🌿
Pięknego dnia Wam życzę 🍁 idę właśnie włączyć ekspres i trochę pochillować z książką.Sanana, Mimi🌸, hakorośl, Darrika, AnitaK, Styśka1998 lubią tę wiadomość
👩🏻'92 🧑🏻🦱'93
5cs o pierwsze 👶🏻 -
Ona_39 wrote:A jak spada poniżej linii podstawowej? U mnie dziś spadła. Nie doszło do owulacji? Chciałam zbadać proga w tym miesiącu, a teraz to już nie wiem kiedy to zrobić.
@dailydamn, trzymam kciuki 🤞
Jak mi tak spadła to miałam skrócona fazę lutealna o tydzień.Ona_39 lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
nick nieaktualnyOgólnie to ja o pierwszą ciążę się starałam 6 miesięcy. O drugą 4 miesiące. Bez problemów zdrowotnych, ale z dużą blokadą psychiczną. Lekka dominacją estrogenową. Jedyne co mogę uznać za problem to skąpe miesiączki i niewiele śluzu. Ale jakoś się udalo. Wiem, że są tutaj Panie które starają się latami - podziwiam. Dla mnie te kilka miesięcy to była katorga. Ale nauczyłam się wtedy swojego organizmu. Oczywiście jak w ciąży nie byłam to miałam wszystkie możliwe objawy. W cyklach ciążowych samopoczucie jak zwykle niczym się nie wyróżniające. Delikatny ból piersi jak po każdej owulacji i trochę śluzu. Dopiero po terminie okresu pojawiło się sporo wodnistego śluzu, który był ze mną aż do porodu. Jedyne co było inne to właśnie temperatura. Jak wskoczyła na wyższy poziom to z niewielkimi wahaniami tak się trzymała. W cyklach nie ciążowych temworerury też były wysokie, ale wzrastały stopniowo. To było inne. W drugiej ciąży już bez testu widziałam, że jestem w ciąży 😃
Obie ciążę też bez żadnych objawów przez całą ciążę - więc jeśli któraś z Was się martwi, że to coś złego to uspokajam. Tak się da. 🙃pelnawiary lubi tę wiadomość
-
Ja zatestowałam dla świętego spokoju, chociaż wynik znałam, bo niski prog, trzeci dzień niższej temperatury. No i się nie pomyliłam. Biel. Zdziwilabym się gdyby było inaczej.
Mam tylko prośbę, żeby mnie nie pocieszać w tym momencie.👩29👨30
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
✅ obydwa jajowody drożne
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
Sanana wrote:Pokaż fotkę mi na takim wczesnym etapie tez kreski pokazywały się po czasie. Najbardziej wiarygodny był pink. Jak tam kreska była to zawsze była ciąża
Mimi🌸, Julia24, Płotka, Darrika, cysterka95, Lusia90, dailydamn, Styśka1998, Lena93, Slava, Ilka96, ConteBis, AnitaK lubią tę wiadomość
3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
*biochem (luty 2024)
*poronienie(maj 2024)🔬syn 👼🏼trisomia 16
📌Hashimoto, niedoczynność tarczycy
🧬Pai-1 homozygota, MTHFR heterozygota -
hakorośl wrote:https://zapodaj.net/plik-ee8bCMADyZ
Powtórz jutrohakorośl lubi tę wiadomość
👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
Cześć Kochane! 😀
Niedawno wróciłam z pobrania krwi na proga i estradiol, bo dzisiaj już 7 dpo. Ciekawe jaki będzie wynik. Od jutra mam brać luteinę.
Zimno dzisiaj i w nocy też chyba mocno temperatura spadła. Wczoraj wieczorem zabrałam pelargonie z balkonu i stoją teraz w mieszkaniu. 😀🌺 Mam zamiar je przechować przez zimę. Jeszcze bardzo ładnie kwitną 🥰
Hakorośl też miałam kilka poczasiaków, które się nie sprawdziły niestety. Z drugiej strony, tak, jak Sanana napisała, może przy bardzo wczesnej ciąży kreska ma prawo pojawić się troszkę po czasie. Trzymam kciuki 🤞🏻🍀 i jak dasz radę ją uchwycić, to wstaw fotkę 😊
Miłej niedzieli pełnej relaksu Wam życzę!🥰☕🍁🌞🍂🍁Płotka, Darrika lubią tę wiadomość
👧🏻 - 37 l.
👦🏻 - 41 l.
38 cs. 🙏🏻🍀
06.2023 - cb💔
Tsh - 1,7
Ferrytyna - 27
💊dostinex, luteina, glucophage, siofor, ferrum
💊kwas foliowy, witamina D3, MgB6, B2, B1, B12, biotyna, koenzym q10, inozytol, L-karnityna, acetyl-L-karnityna. -
hakorośl wrote:https://zapodaj.net/plik-ee8bCMADyZ
No te moje poczasiaki tak ładnie nie wyglądały 🤩 Jak dla mnie to jest spora szansa 🥰🤞🏻🍀hakorośl, Sanana, Darrika, Lusia90 lubią tę wiadomość
👧🏻 - 37 l.
👦🏻 - 41 l.
38 cs. 🙏🏻🍀
06.2023 - cb💔
Tsh - 1,7
Ferrytyna - 27
💊dostinex, luteina, glucophage, siofor, ferrum
💊kwas foliowy, witamina D3, MgB6, B2, B1, B12, biotyna, koenzym q10, inozytol, L-karnityna, acetyl-L-karnityna. -
almost.there wrote:Dziewczyny endo zlecił mi proga, a ja jak na złość nie robiłam w tym miesiącu testów owu. Wiem +/- 1 dzień kiedy miałam owu, czy jeżeli zrobię to badanie 6 dpo albo 8 dpo to będzie źle?
Lepiej w 8dpo👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
Suzie wrote:Ja zatestowałam dla świętego spokoju, chociaż wynik znałam, bo niski prog, trzeci dzień niższej temperatury. No i się nie pomyliłam. Biel. Zdziwilabym się gdyby było inaczej.
Mam tylko prośbę, żeby mnie nie pocieszać w tym momencie. -
Hej dziewczyny. Ja akurat nawet nowa i niedoświadczana w mierzeniu temperatury. Od którego dc mierzy się temperaturę? Jak interpretować te wykresy i te temperatury? 🫣 przepraszam, wiem że to śmieszne ale chciałabym zacząć to robić i nie wiem jak to ogarnąć.Start starań: 12/2023
01/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
05/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
06/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
07/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
08/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
09/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
10/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
11/2024 - cykl naturalny ❓❓❓
Ona:
HLA-C ✅KIR✅Trombofila wrodzona - Mutacje (acard150), CROSSMATCH ✅ALLO MLR - 34,1✅ TSH- 1,5 (euthyrox 50)
On:
Zdrowy💪
Suplamenatcja: B6,Jod,VitD,Cynk,koenzym q10,B12,Omega komplex, selen,folian,zioła Ojca Sroki