W listopadzie deszcz i plucha 🌧️ w sierpniu będę mieć malucha 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Styśka1998 wrote:
Jeeeeeeee, gratulacje 😍 dziewczyny robi nam się powoli zielono 😁Gradiola, Kinia92, Styśka1998 lubią tę wiadomość
Start starań: 12/2023
01/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
05/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
06/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
07/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
08/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
09/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
10/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
11/2024 - cykl naturalny ❓❓❓
Ona:
HLA-C ✅KIR✅Trombofila wrodzona - Mutacje (acard150), CROSSMATCH ✅ALLO MLR - 34,1✅ TSH- 1,5 (euthyrox 50)
On:
Zdrowy💪
Suplamenatcja: B6,Jod,VitD,Cynk,koenzym q10,B12,Omega komplex, selen,folian,zioła Ojca Sroki -
Darrika wrote:Może to jest znak, że warto czekać z testowaniem a nie cisnąć od 8 dpo🤭🤣 ja dzisiaj 12 dpo, kusi, ale silniejsze od pokusy jest lenistwo, żeby jechać po test, bo mi się nie chce haha
Mnie też kusi, umówiłam się ze swoim na wtorek jak okres nie przyjdzie w poniedziałek i kupiłam już testy, jeden na patyku żeby z nim zrobić, a jeden paskowy rossmanowy i czaję się czy jutro nie zrobić 😅 bo będzie 12 dpo 😅 chora głowa ze mnie 🤣Kinia92, hakorośl lubią tę wiadomość
-
Melduję biel w 11 dpo 😒 niby się człowiek spodziewa, a jednak gdzieś cień nadziei zawsze jest. Ale nie mówię że sprawa pozamiatana, do niedzieli mam brać proga więc tak czy siak test powtórzę👫 29 & 29
▪️starania na luzie od 01.2024
▪️z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
🧔🏼obniżone parametry nasienia - listopad 2024:
- łagodna oligospermia (10,61)
- niska ruchliwość (a+b 13,5 ; a+b+c 23)
- morfologia 0% 😑
stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
🔹1 cs (sierpień'24) - LUF
🔹2 cs (wrzesień) - lametta + ovitrelle ❌
🔹3 cs (październik) - lametta + ovitrelle ❌
🔹listopad - przerwa na badania i dla głowy
📆 plan listopad/grudzień:
▪️MUCHa - czekam na wyniki ⏳
▪️badania męża - hormony
▪️androlog/urolog
▪️drożność jajowodów
suple:
Fertistim, Sanprobi IBS, Prenatal Uno, Omega 3, Laktoferryna, NAC 1200 (5-9 dc) -
Darrika wrote:Może to jest znak, że warto czekać z testowaniem a nie cisnąć od 8 dpo🤭🤣 ja dzisiaj 12 dpo, kusi, ale silniejsze od pokusy jest lenistwo, żeby jechać po test, bo mi się nie chce haha
Kirby lubi tę wiadomość
-
Mała.mi 93, Kinia92, Darrika, cysterka95, Olo323, Chantelle lubią tę wiadomość
3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
*biochem (luty 2024)
*poronienie(maj 2024)🔬syn 👼🏼trisomia 16
📌Hashimoto, niedoczynność tarczycy
🧬Pai-1 homozygota, MTHFR heterozygota -
Ale się wbiłam z tym testowaniem w 11 dpo wśród postów o czekaniu i silnej woli 🤣
Darrika, almost.there lubią tę wiadomość
👫 29 & 29
▪️starania na luzie od 01.2024
▪️z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
🧔🏼obniżone parametry nasienia - listopad 2024:
- łagodna oligospermia (10,61)
- niska ruchliwość (a+b 13,5 ; a+b+c 23)
- morfologia 0% 😑
stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
🔹1 cs (sierpień'24) - LUF
🔹2 cs (wrzesień) - lametta + ovitrelle ❌
🔹3 cs (październik) - lametta + ovitrelle ❌
🔹listopad - przerwa na badania i dla głowy
📆 plan listopad/grudzień:
▪️MUCHa - czekam na wyniki ⏳
▪️badania męża - hormony
▪️androlog/urolog
▪️drożność jajowodów
suple:
Fertistim, Sanprobi IBS, Prenatal Uno, Omega 3, Laktoferryna, NAC 1200 (5-9 dc) -
Loraa wrote:Ja nakupiłam testów, ale postanowiłam, że będę testować dopiero jak mi się @ będzie spóźniać
To zazdro silnej woli, bo ja jak mam testy w domu, to nie ma szans, silne wcześniej na bank 🤣karczoch321, Kirby lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬08.24 - usg piersi✅️cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
Glukoza + insulina homa ir❌️ IO
Nadwaga - dieta i ruch (do tej pory -6 kg)
27.11 endo konsultacja ➡️dieta, dieta, dieta za 3 mc kontrola glukoza, insulina, tsh
🔜03.12 prog + estradiol 8 dpo
🔜04.12 wizyta u gina -
hakorośl wrote:Ja tak czekam na Twój wynik, ze ja Ci pojadę, skąd jesteś?😂
Pod Poznaniem mieszkam. :p Ale się ubawilam na ten komentarz 🤭🤣hakorośl lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬11.24 - TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
27.11 endo konsultacja ➡️dieta, dieta, dieta za 3 mc kontrola glukoza, insulina, tsh
🔜04.12 wizyta u gina -
almost.there wrote:Dobra jedź dziś po te testy i robimy jutro razem 🤣
Dobra! Popolduniu jak młoda będzie na gimnastyce to skocze po test 🤣 13 dpo to i tam już będzie przesadzonh wynik więc mogę zaszaleć 🤭Julia24, hakorośl, Mała.mi 93, Kinia92, 3erin, 3erin, almost.there, Elena20, Olo323, Ilka96, DreamBee, Chantelle, Slava lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
🔜04.12 wizyta u gina -
Dziewczyny, a co sądzicie o domowych testach z krwi? Używałyście? Warto kupić?
Ja mam ten probem, że w nocy się budzę, sikam i potem znowu pije, Więc ten poranny mocz nie ma takiego stężenia.... A przy testach z krwi nie ma znaczenia ilość spożytej wody. A nie chce mi się trochę biegać specjalnie do lekarza na testy z krwi -
Darrika wrote:To zazdro silnej woli, bo ja jak mam testy w domu, to nie ma szans, silne wcześniej na bank 🤣
To jest mój plan na następny miesiąc! Zero testów aż do dnia kiedy ma zacząć się okres, szkoda nerwów 🙈 dobrze, że nie mam apteki i drogerii żadnej w pobliżu. Ja podjarana Waszymi testami i objawami zrobiłam dziś rano test, ale oczywiście biało 😅Kinia92, Kirby, almost.there, Chantelle lubią tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 34
🧁4cs
💊 pregna, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC i zioła Ojca Sroki 🍵 -
truskawki981 wrote:Dziewczyny, a co sądzicie o domowych testach z krwi? Używałyście? Warto kupić?
Ja mam ten probem, że w nocy się budzę, sikam i potem znowu pije, Więc ten poranny mocz nie ma takiego stężenia.... A przy testach z krwi nie ma znaczenia ilość spożytej wody. A nie chce mi się trochę biegać specjalnie do lekarza na testy z krwiJabłkowesny lubi tę wiadomość
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️ 5cs
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
9cs:
- 1cs stymulowany Clostilbegyt+Ovitrelle❌
- 2cs z Clo 🙏✨
💉Neoparin+💊 Acard150
„Somewhere over the rainbow…” -
karczoch321 wrote:To jest mój plan na następny miesiąc! Zero testów aż do dnia kiedy ma zacząć się okres, szkoda nerwów 🙈 dobrze, że nie mam apteki i drogerii żadnej w pobliżu. Ja podjarana Waszymi testami i objawami zrobiłam dziś rano test, ale oczywiście biało 😅
Kinia92, karczoch321, Olo323, Chantelle lubią tę wiadomość
'83
2020 -córka 4 lata❤️
2023 - 6 tc 💔 -
Hej dziewczyny ♥️ dobrego dnia dla Was!
Ja dostałam jakiejś załamki po wczorajszych badaniach małża 🥲 wczoraj było w porządku, a w nocy śniło mi się, że musimy mieć in vitro i mała szansa zajścia w ciążę z takim HBA. Jestem pod wrażeniem precyzji tego snu… 🥲 Naczytałam się tu na forum też na wątku męskim i chyba rozumiem skalę nieprawidłowości w tych badaniach…Gradiola lubi tę wiadomość
11cs o pierwsze maleństwo 👶🏻
👧🏻 28
PCO
👦🏼 26
💦 25mln (11,09 w ml) odważnych, lecz nieco słabych żołnierzy o morfologii 2%
🏃♂️ i ruchliwości A=1% 😭 A+B=6%, A+B+C=17%,
👩❤️👨 chcących się związać z komórką jajową tylko 43% (HBA),
🧬 fragmentacja chromatyny 84%
➡️ 🥗 dalsza diagnostyka, dobra suplementacja i zmiana trybu życia
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Aszin, piękne pęcherzyki ! Trzymam kciukasy ! 🤞
Johanna95, przytulam mocno..
Justas1111, trzymam kciuki. Grunt pięknie zapewniony
Julixxx, dziękuję i przytulam. Odpocznij jeśli tego potrzebujesz i szybko wracaj !
Patrycja_Pati, objawy mogą wskazywać zarówno na @ jak i na ciążę. Nie ma reguły niestety. Trzymam kciuki, żeby jednak okazało się to drugie
Ilka96, ja nie badam szyjki więc się nie wypowiem co i jak
Olo323, dziękuję ! I dużo zdrówka dla Ciebie !
Ambiwalentna, bardzo ładny przyrost
Slava, dziękuję! Za chwilkę napisze co nie co. Mężowi po prostu 'trułam dupę' 😂 podawałam pod nos i łykał. Czasem zdarzało mu się pamietać.
Lawenda, przytulam mocno... Bardzo mi przykro. Jeśli potrzebujesz odpocząć to może tak zrób i wracaj do nas jak poczujesz się lepiej..
Dailydamn, ja miałam estradiol ponad 200, a prog 18. U mnie wjeżdżała codziennie marchewką i kiełki brokuła. Kilka razy w tygodniu też brokul. Ale były też takie tygodnie, miesiace że nic z tym nie robiłam 🙈
Chantelle, dziękuję ❤️
Daga121222, póki @ nie ma piłka w grze. Może jeszcze za szybko na test ?
Annsze, dziękuję ❤️ i przytulam mocno za biel na teście. A takie wieści zawsze ruszają serducho 😢
A z tym wariatem drogowym to masakra. Dobrze że nikomu nic się nie stało. U mnie ostatnio w mieście były aż trzy wypadki spowodowane wyprzedzaniem 🙄
Cysterka95, Kochana przytulam Cię bardzo mocno..
OlgaWa, Styśka1988 piękne krechy ! Gratulacje dziewczyny ! Czyli 7 dzień miesiąca był naszym szczęśliwym uderzacie dziś na bete ? Dajcie znać koniecznie jak będziecie miały wyniki 🤞
Przepraszam że wczoraj się już nie odezwałam, ale ścięło mnie po pracy spanie. Wstałam, przejrzałam wpisy i poszłam dalej spać 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada, 09:22
Darrika, Styśka1998, dailydamn, cysterka95, Olo323, Ilka96, Chantelle, Slava lubią tę wiadomość
12 cs 👶
02.2020 👧
08.2021 👼
03.2024
LH 12,6
FSH 10,4
AMH 0,53
10.2024
AMH 0,211
FSH 13,10
Lh 9,43
Badania na pasożyty - czysto ✅
07.11.2024 ⏸️ beta 105, prog 25,65
09.11.2024 beta 257,9, prog 24,07
12.09.2024 beta 890,8, prog 16,86
25.11.2024, dwa zarodki z ❤️❤️ 124ud/min🥺🤞
13.12.2024 wizyta 🤞
Duphaston 2x1, acard 75
-
aszin wrote:Jeśli będziesz testowała mniej więcej w dniu spodziewanej miesiączki, a nie wcześniej, to to, że sikasz w nocy nie będzie miało znaczenia. Czuły test i tak wyjdzie miarodajny. A na testy z krwi do domowego użytku, moim zdaniem, szkoda pieniędzy.
Dziękuję za odpowiedż -
Dziewczyny ja piszę w sprawie porady.
Dzisiaj mój 7 dc, a nadal mam plamienie. Dostałam okres w sobotę, 3 dni krwawienie, a następnie mocne brązowe plamienie.
Pierwszy raz mam taką sytuację, że to 7 dzień a nadal plamienie obficie występuje. U mnie to max 3/4 dni krwawienia i jeden dzień lekko zabarwiony na brązowe plamienie.
Czytałam że to może być niski próg ale raczej nie bo ostatnio badałam i 7dpo miałam ponad 22 i nie wychodziły mi nigdy jakieś mega niskie wartości. Boli i ciągnie mnie brzuch, czuję się jakbym była przed okresem a to już po… przeczytałam też o występujących torbielach i cystach, że takie coś może się dziać. I trochę się przestraszyłam zwłaszcza z tym bólem 🙈Czy po któraś z Was miała może taki problem? -
Styśka1998 gratulacje, tu już nie ma wątpliwości! 🩷🩷
Kinia92, a jak teraz planujesz aktywności po pozytywnym teście? Podobno jeśli było się aktywnym przed ciążą to w ciąży nie trzeba z tego rezygnować (w granicach rozsądku), ale zastanawia mnie jakie jest najlepsze rozwiązanie
Kinia92, Styśka1998 lubią tę wiadomość
30 👰🏼♀️ 32 🤵🏻
1 cs po 12 latach AH
💊 Folian Naturell, Prenacaps OVI, B Complex B-50 Methyl TMG Plus Aliness, Wit D 2000 j.m., Triple Magnesium Complex Swanson, Omega-3, olej z wiesiołka, zioła ojca sroki -
Wbilam ma czat z endo w luxmed I tyle co udało mi się załatwić to testosteron i prolaktyna 🤦♀️ a pisałam też o reszcie lh, fsh i prog i estradiol. No ale ok, lepszy rydz niż nic najwyżej te badania zrobię prywatnie odpłatnie, zawsze to chociaż dwa badania mniej, ale już nie u nich bo mają za wysokie ceny.
Jeszcze mi SHBG dała jest sens w ogóle to badanie robić? U nich jest drogie, ale mogłabym to u siebie w labie zrobić z tymi bralujacymi hormonami. Na pierwszej stronie się tego badania nie dopatrzyłam u nas 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada, 09:42
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
🔜04.12 wizyta u gina