Forum Starając się - ogólne W listopadzie lecą liście i dwie kreski na teście:)
Odpowiedz

W listopadzie lecą liście i dwie kreski na teście:)

Oceń ten wątek:
  • Evelle28 Autorytet
    Postów: 2579 2810

    Wysłany: 6 listopada 2019, 12:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, Doomi i Karolkya ale macie piękne wykresy ❤️ wyglądają na ciążowe a patrzę że na każdym wykresie 1 kreska buuuu 👎👎👎


    „Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie.” ❤️

    Mthfr 1298a-c Homo
    Pai 1 4G Homo
    Morfologia ✔️
    LH-14,4⬆️
    FSH-10,4 ⬆️
    Tsh : 0,97 ✔️
    Ft 3 : 3,00 ✔️
    Ft 4 : 1,01 ✔️
    Kwas foliowy : 15,2 ng/ml ✔️
    Wit b 12 : 397pg/ml⬇️
    Homocysteina : 6.67umol/L✔️
    Białko C : 78% ✔️
    Bialko S: 85%✔️
    Ferrytyna : 38,3 ng/ml ✔️
    Anty Tg : 2,57 IU /ml ✔️
    Anty Tpo : 0,29 IU/ml ✔️
    DHEA-s : 210,2 ug/dl ✔️
    Prolaktyna : 17,44 ng/ml ⬆️
    Wit D3 : 48,8 ng/ml ✔️
    Antykoagulant tocznia : ujemny ✔️
    ANA 3 ➕

    25 CYKL STARAŃ

    Mama Aniołków:
    27.01.2018[*]💔
    23.11.2019 [*] 💔
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4021 1710

    Wysłany: 6 listopada 2019, 12:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    boo123 wrote:
    Hej dziewczyny, mnie też już chorobsko trzyma od 3 tygodni 😖 kaszle i kaszle i nie chce przejść.
    Ja ten cykl muszę odpuścić starania i już się doczekać nie mogę aż przyjdzie @ pod koniec listopada i znowu zaczniemy na nowo. Teraz mam akurat dni płodne i mi przykro że nie możemy się starać, kolejny cykl w plecy. Buuuu
    A z takim nasieniem to każdy cykl na wagę złota
    No wiadomo że każdy dopuszczony cykl nas oddała od marzeń... Też będę musiała odpuścić na jakiś czas... Bo @ idę na badanie pod kątem polipa który był ostatnio na usg... Dziwne tylko że tyłu lekarzy i go nie widzieli do tej pory... Ale czytałam a forum że są takie przypadki, że raz go widać a raz nie.... Już bym chciała @ i bym wiedziała co tam będzie dalej........ Pewnie w tym roku już nie wrócę do starań 😥
    Ale kibicuje wam dziewczyny z całych sił 😘 i zaglądam często choć mniej się udzielam ostatnio na forum..

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2019, 12:29

    Kitka_87, boo123 lubią tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • doomi03 Autorytet
    Postów: 3872 5822

    Wysłany: 6 listopada 2019, 12:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajsonek wrote:
    Kochana cos mi się wydaje że u Ciebie jeszcze nic straconego 😍
    Twój wykres wygląda obiecująco, a ten delikatny spadek w 9dpo jest jeszcze bardziej obiecujacy.
    Ja bym zatestowala jutro na twoim miejscu 😍
    Życzę Ci tych II 😍

    Dziękuję kochana. Powiem Ci ze jakby się okazalo ze na ta bete było po prostu za wcześnie (no bo robiłam ja w sumie w dniu tego spadku) to bylby po prostu jakoś cud, ale jednocześnie to by dopiero byla za popaprana historia 😂.
    Jeśli @ dziś nie przyjdzie to jeszcze jakis strzepek nadzieji we mnie wstapi. Postanowilam ze bede czekać do piątku jesli @ nie przyjdzie do tego czasu to powtórzę test. Będę wtedy ok 14/15 dpo.

    3jvzcbxmqcuirhnp.png

    12cs 💚⏸️

    Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • doomi03 Autorytet
    Postów: 3872 5822

    Wysłany: 6 listopada 2019, 12:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    *KasiaS* wrote:
    Z ciekawości sprawdziłam jak u mnie z szyjką i też jest wysoko, ledwo ją dotykam czubkiem palca. A śluz mam mleczno- wodnisty i jest go bardzo dużo. Latam do toalety bo mam wrażenie że @ przyszła a to tylko śluz.

    Mam dokładnie te same odczucia, ciągle cos czuc ze leci ale to tylko śluz cały czas. Ile jesteś dpo przypomnij mi Kasia?

    3jvzcbxmqcuirhnp.png

    12cs 💚⏸️

    Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • *KasiaS* Autorytet
    Postów: 566 398

    Wysłany: 6 listopada 2019, 12:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Mam dokładnie te same odczucia, ciągle cos czuc ze leci ale to tylko śluz cały czas. Ile jesteś dpo przypomnij mi Kasia?
    Dzisiaj wychodzi 14 dpo.

    15.04.2016 synek Filipek ❤️
    12.01.2018 Aniołek [*] 8 tc (cp) laparotomia, usunięty lewy jajowód
    31.03.2019 Bliźniaki [*][*] 12 tc poronienie zatrzymane

    Ja: 32 lata
    kwas foliowy, wit. D3, jod, kwasy DHA, magnez
    TSH 0,596
    Prolaktyna 8,6
    Testosteron 0,39

    On: 32 lata
    Cynk, selen, kwas foliowy, wit. D3

    Nie jesteś wybrakowana. Nie zrobiłaś niczego złego. Jesteś silna, jesteś odważna i zawsze pozostaje nadzieja. – Ashley Williams
  • doomi03 Autorytet
    Postów: 3872 5822

    Wysłany: 6 listopada 2019, 12:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    *KasiaS* wrote:
    Dzisiaj wychodzi 14 dpo.

    No to ja o 1/2 dni przed Tobą. Planujesz ponowny test w któryś dzień?

    3jvzcbxmqcuirhnp.png

    12cs 💚⏸️

    Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • in_co_gni_to Autorytet
    Postów: 421 655

    Wysłany: 6 listopada 2019, 13:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doomi trzymam kciuki w takim razie w dalszym ciągu!
    Dziewczyny, ja byłam tak nastawiona na ten cykl, bo monitoring mam i w ogóle...
    Okazało się dzisiaj, że mój M. Ma zapalenie jądra... Musi brać antybiotyki, ja też powinnam :( w pt mam wizytę u gine mojej. Słabiutko :-((

    1. 9 cykli starań
    2. Poronienie w 12 tc
    3. 1cs po poronieniu- córeczka, w 2018

    4. Od maja 2019 starania o drugie dziecko
    5. m. Oligoasthenoteratozoospermia , morfologia 0%
    6. 02.2020 cb
    7. 03.03.2020 II , 4.03.2020 bhcg 30.09 U/l, 06.03 bhcg 120, 9.03 bhcg 500,
    8.13.03 USG pęcherzyk ciążowy na razie bez zarodka
  • *KasiaS* Autorytet
    Postów: 566 398

    Wysłany: 6 listopada 2019, 13:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    No to ja o 1/2 dni przed Tobą. Planujesz ponowny test w któryś dzień?
    Raczej nie. Myślę, że jak w 12 dpo beta wyszła negatywna to już przesądzone. Ale u Ciebie szansa jeszcze jest :) 🤞

    15.04.2016 synek Filipek ❤️
    12.01.2018 Aniołek [*] 8 tc (cp) laparotomia, usunięty lewy jajowód
    31.03.2019 Bliźniaki [*][*] 12 tc poronienie zatrzymane

    Ja: 32 lata
    kwas foliowy, wit. D3, jod, kwasy DHA, magnez
    TSH 0,596
    Prolaktyna 8,6
    Testosteron 0,39

    On: 32 lata
    Cynk, selen, kwas foliowy, wit. D3

    Nie jesteś wybrakowana. Nie zrobiłaś niczego złego. Jesteś silna, jesteś odważna i zawsze pozostaje nadzieja. – Ashley Williams
  • lorinka9191 Autorytet
    Postów: 1842 1198

    Wysłany: 6 listopada 2019, 13:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    in_co_gni_to wrote:
    Doomi trzymam kciuki w takim razie w dalszym ciągu!
    Dziewczyny, ja byłam tak nastawiona na ten cykl, bo monitoring mam i w ogóle...
    Okazało się dzisiaj, że mój M. Ma zapalenie jądra... Musi brać antybiotyki, ja też powinnam :( w pt mam wizytę u gine mojej. Słabiutko :-((

    Kochana, bardzo mi przykro... Ale na pewno w następnym cyklu wrócicie do "gry" :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2019, 13:25

    in_co_gni_to lubi tę wiadomość

    Synek 31tc [*] - Urodzony Dla Nieba
  • Angie1985 Autorytet
    Postów: 1513 1328

    Wysłany: 6 listopada 2019, 13:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny tak mi przykro że jakoś to się nie składa po naszej myśli. Mnie już boli brzuch mam skurcze więc tylko czekam jak wyleje się wino. 😶

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2019, 16:05

    p19ue6hhgcs1si2g.png
  • Kitka_87 Autorytet
    Postów: 4643 4397

    Wysłany: 6 listopada 2019, 16:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doomi i Kasia szkoda by była wielka jakby te piękne wykresy nie zakończyły się dwoma kreseczkami. Aż się nie chce wierzyć, że testy/beta nie wskazuje na dzidziusia... Bo jak nie takie wykresy to jakie mają o tym świadczyć? 😒

    🖤🖤🖤
  • boo123 Autorytet
    Postów: 1267 1362

    Wysłany: 6 listopada 2019, 17:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lorinka nie probowalam majeranku na ten mój kaszel, poczytam, spróbuję 😀 choć byłam u lekarza i mam skierowanie na RTG płuc, bo podejrzewa zapalenie płuc 😯 zwolnienie do końca tygodnia, więc mi to pasuje 😁

    Justyna jeśli chodzi o polipy to ponoć najlepiej je widać zaraz po @, ja byłam na wielu monitoringach w różnych gabinetach i nigdy nikt nie dopatrzył się polipa. W lutym byłam na monitoringu w takim wypasionym gabinecie, sprzęt jakiś widać nowy i lekarz się dopatrzył małego polipa, nawet włączył jakieś takie kolory że widzialam go moim niewprawionych okiem. Twierdził że on może przeszkadzać w zagnieżdżeniu. Ale później żaden lekarz się nie dopatrzył, na hsg też nie stwierdzili żadnych polipow. Zgłupiałam w końcu, czy mam tego polipa czy nie.

    Też nie udzielałam się na forum bo opadłam z sił i wiary, a ostatnie badania męża mnie dobiły. Ale ochłonęłam i szukam porady tutaj, naprawdę to forum jest cudowne, można pogadać, wyżalić się, wesprzeć. Niestety o wynikach męża nikomu bliskiemu nie powiem, bo mąż to traktuje w kategoriach porażki i wstydzi się tego 😢 więc przynajmniej tutaj mogę się wyżalić i poszukać wsparcia 😚 dzięki dziewczyny

    2 lata starań o 👦
    08.2016 synek ♥️

    Starania o rodzeństwo od 05.2018

    05.2020 9tc 💔
  • Turkusowa90 Autorytet
    Postów: 754 542

    Wysłany: 6 listopada 2019, 17:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 11:38

    Starania od 08.2018 r.

    Folian 1^1
    Witamina d3 1^1
    Olej z wiesiołka 2^2(do owu)
    Ananas po owu, migdały, morele suszone.
    On: Olej z wiesiołka, FertilMan Plus, wit d,e,c, cynk, orzechy brazylijskie., dieta.

    Zrobione badania:
    tsh, ft3, ft4, anty tpo, anty tg, lh, fsh, prolaktyna, progesteron, estradiol, wit d3, wit b12, żelazo, morfologia, glukoza, crp, wymaz PCT, HSSG-jajowody drożne, Anty-HIV-1,2 VDRL, Anty-HCV-Ab, Toksoplazmoza, Anty-HIV-1,2, badanie cytologiczne, badanie czystości pochwy, badanie przeciwciał różyczki

    Mąż: rozszerzone badania nasienia (luty 2019) duża ilość plemników, morfologia 3%, drugie badania nasienia (wrzesień 2019) duża ilość plemników, morfologia 3%, fragmentacja DNA 17%, MAR-test IgA 13%, IgG 5%, usg, Anty-HIV-1,2, HbsAg, VDRL, Anty-HCV-Ab, Anty-Hbc

    1. iui 😖
    2. iui 😖
    3. iui ❓
  • lorinka9191 Autorytet
    Postów: 1842 1198

    Wysłany: 6 listopada 2019, 17:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boo123, jeśli chcesz to możesz spróbować z tym majerankiem, mi to naprawdę pomaga. Wsypujesz do kubka 2-3 łyżki majeranku, czekasz aż się zaparzy, przelewasz przez sitko i pijesz ;) Ja sobie to nawet słodzę, jak herbatę. Nie jest aż takie złe w smaku. Ja, jak mam kaszel to piję nawet kilka kubków w ciągu dnia i mam spokój, także naprawdę polecam :)
    Pamiętam, że po porodzie cc, tak mnie wziął w domu kaszel, że nie mogłam wyrobić, bo ta rana strasznie bolała przy kaszleniu. I serio ten majeranek był dla mnie wybawieniem ;)
    Może Tobie akurat też pomoże.

    boo123 lubi tę wiadomość

    Synek 31tc [*] - Urodzony Dla Nieba
  • StarającaSię Autorytet
    Postów: 385 234

    Wysłany: 6 listopada 2019, 18:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czekamy na 2 kreseczki.
    U mnie znowu owulacja przesunięta po wpisaniu dzisiejszej temperatury.i tak już od paru dni stoje w miejscu na 3dpo😁😁🤪.
    Od dziś postanowiłam nie badać szyjki żeby w razie czego nie zaszkodzić sobie.wole być ostrożna po cb.

    10.19 cb💔
    22.10.2020- II🍀13dpo
    Wizyta 4.11(6+0)-jest pęcherzyk
    Wizyta 20.11-jest ❤️
    ***********************
    zi13yx8d7m5zrg3z.png
    Niedoczynność tarczycy
  • Evelle28 Autorytet
    Postów: 2579 2810

    Wysłany: 6 listopada 2019, 18:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję @. 9 dni wcześniej. Pewnie przez te zioła. Ale następne testowanie 6 grudnia uhuuu 😁


    „Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie.” ❤️

    Mthfr 1298a-c Homo
    Pai 1 4G Homo
    Morfologia ✔️
    LH-14,4⬆️
    FSH-10,4 ⬆️
    Tsh : 0,97 ✔️
    Ft 3 : 3,00 ✔️
    Ft 4 : 1,01 ✔️
    Kwas foliowy : 15,2 ng/ml ✔️
    Wit b 12 : 397pg/ml⬇️
    Homocysteina : 6.67umol/L✔️
    Białko C : 78% ✔️
    Bialko S: 85%✔️
    Ferrytyna : 38,3 ng/ml ✔️
    Anty Tg : 2,57 IU /ml ✔️
    Anty Tpo : 0,29 IU/ml ✔️
    DHEA-s : 210,2 ug/dl ✔️
    Prolaktyna : 17,44 ng/ml ⬆️
    Wit D3 : 48,8 ng/ml ✔️
    Antykoagulant tocznia : ujemny ✔️
    ANA 3 ➕

    25 CYKL STARAŃ

    Mama Aniołków:
    27.01.2018[*]💔
    23.11.2019 [*] 💔
  • Karolkya Ekspertka
    Postów: 196 146

    Wysłany: 6 listopada 2019, 18:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kupiłam test za namową męża, ale poczekam z nim do piątku / soboty. O ile wcześniej @ nie przyjdzie

    doomi03 lubi tę wiadomość

    f2w3rjjgk1a9x4nj.png
  • Angie1985 Autorytet
    Postów: 1513 1328

    Wysłany: 6 listopada 2019, 18:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    boo123 wrote:
    Lorinka nie probowalam majeranku na ten mój kaszel, poczytam, spróbuję 😀 choć byłam u lekarza i mam skierowanie na RTG płuc, bo podejrzewa zapalenie płuc 😯 zwolnienie do końca tygodnia, więc mi to pasuje 😁

    Justyna jeśli chodzi o polipy to ponoć najlepiej je widać zaraz po @, ja byłam na wielu monitoringach w różnych gabinetach i nigdy nikt nie dopatrzył się polipa. W lutym byłam na monitoringu w takim wypasionym gabinecie, sprzęt jakiś widać nowy i lekarz się dopatrzył małego polipa, nawet włączył jakieś takie kolory że widzialam go moim niewprawionych okiem. Twierdził że on może przeszkadzać w zagnieżdżeniu. Ale później żaden lekarz się nie dopatrzył, na hsg też nie stwierdzili żadnych polipow. Zgłupiałam w końcu, czy mam tego polipa czy nie.

    Też nie udzielałam się na forum bo opadłam z sił i wiary, a ostatnie badania męża mnie dobiły. Ale ochłonęłam i szukam porady tutaj, naprawdę to forum jest cudowne, można pogadać, wyżalić się, wesprzeć. Niestety o wynikach męża nikomu bliskiemu nie powiem, bo mąż to traktuje w kategoriach porażki i wstydzi się tego 😢 więc przynajmniej tutaj mogę się wyżalić i poszukać wsparcia 😚 dzięki dziewczyny
    To dla mężczyzn jest duży cios jeżeli coś jest nie tak z ich plodnością. A z resztą dla kobiet też. A czy badanie M było pierwsze czy któreś z kolei? Może są jakieś leki które są w stanie poprawić te wyniki? Byliście już nimi u specjalisty? Nie poddawaj się...
    A co do polipa to zdarza się że organizm sam go usuwa w trakcie miesiączki. Tak mi mówił lekarz.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2019, 18:19

    p19ue6hhgcs1si2g.png
  • Angie1985 Autorytet
    Postów: 1513 1328

    Wysłany: 6 listopada 2019, 18:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolkya wrote:
    Dziewczyny kupiłam test za namową męża, ale poczekam z nim do piątku / soboty. O ile wcześniej @ nie przyjdzie
    Trzymam kciuki✊

    p19ue6hhgcs1si2g.png
  • Agus92 Ekspertka
    Postów: 146 124

    Wysłany: 6 listopada 2019, 18:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dałam znać ale u mnie zawitała @ :(
    Dziś 3dc, zrobiłam komplet badań, mam wyniki (brakuje tylko AMH) jest jakaś staraczka która choć odrobinkę jest w tym zorientowana i powie jak wyszły? Niby wszystko w normach ale wiadomo przy staraniach to też inaczej jest. I jak to jest z tym stosunkiem LH\FSH ?

    246a44625e1b.png

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2019, 18:32

    27 cykl starań


    Aniołek [*] - 3.04.19 poronienie zatrzymane ( 7 tydz )
‹‹ 48 49 50 51 52 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego