X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W listopadzie lecą liście i dwie kreski na teście:)
Odpowiedz

W listopadzie lecą liście i dwie kreski na teście:)

Oceń ten wątek:
  • Tysia150 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka_87 wrote:
    Dziewczyny po jakim czasie OF wyznacza Wam owulację? Zakładam, że robi to w fazie lutealnej, ale już bym chciała zobaczyć te kreski chociaż na wykresie 😂😂😂
    Przez trzy dni wyższe temperatury :*

Kitka_87 lubi tę wiadomość

Mutacja genu m1ap u męża
    Biopsja mtese 09.2021(3 słomki)
    14.10.22 punkcja
    7 komórek 7 plemników ♥️
    15.10 3 komórki zapłodnione
    19.10 transfer (odwołany, zarodki zatrzymały się 18.10)
    04.2024 inseminacja nasieniem dawcy
  • boo123 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrzydlata wrote:
    Boo123 - a jakie u was są te wyniki nasienia? U nas morfo 3% i ogólnie mniej plemników. Pierwszy raz koncentracja była 8mln, po kuracji fertilmanem 15mln, a po kolejnych 3 miesiącach mimo brania ciągle fertilmanna tylko 2mln. Miesiąc później zaszłam w ciążę. Czy takie wyniki w takim razie są w ogóle miarodajne, jeśli zaszłam w ciążę przy tych najsłabszych?
    Androlog to już nawet nas chciał kierować na inseminacje...

U nas jest dużo gorzej, morfo 1%, koncentracja 1 mln/ml, ogólna liczba plemników w badanej próbce 9 mln (gdzie powinno być powyżej 39). Wiadomo jakaś tam szansa zawsze jest, ale z tego co czytam opinie lekarzy to można mówić o cudzie jeśli się zajdzie w ciążę przy takich parametrach. Mamy już jedno dziecko, więc nie wiem czy to właśnie taki mały cud się zdarzyl czy tak przez 3 lata mężowi poszły wyniki w dół. Przed pierwszą ciążą takich badań nie robił.
    Chociaż dajesz nadzieję, że udalo Ci się zajść w ciążę przy słabych wynikach 😀

Angie przeszkodą jest kasa niestety i strach przed stymulacjami i wszystkim co się wiąże z invitro. Nie mam chyba siły na to niestety.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2019, 21:33

2 lata starań o 👦
    08.2016 synek ♥️

Starania o rodzeństwo od 05.2018

05.2020 9tc 💔
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boo123 wrote:
    U nas jest dużo gorzej, morfo 1%, koncentracja 1 mln/ml, ogólna liczba plemników w badanej próbce 9 mln (gdzie powinno być powyżej 39). Wiadomo jakaś tam szansa zawsze jest, ale z tego co czytam opinie lekarzy to można mówić o cudzie jeśli się zajdzie w ciążę przy takich parametrach. Mamy już jedno dziecko, więc nie wiem czy to właśnie taki mały cud się zdarzyl czy tak przez 3 lata mężowi poszły wyniki w dół. Przed pierwszą ciążą takich badań nie robił.

Angie przeszkodą jest kasa niestety i strach przed stymulacjami i wszystkim co się wiąże z invitro. Nie mam chyba siły na to niestety.

Więc zobaczycie może lekarz wdroży leczenie i wyniki się poprawią. Skoro macie juz dziecko kolejny szczęśliwy traf też jest możliwy.

boo123 lubi tę wiadomość

mhsvej28dzyxqzel.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2019, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczolka36l wrote:
    Kochana taki plan działania. Ale nie podchodzę do iui tylko chcemy zwiększyć szansę, bo mój w tym wszystkim ma słabe wyniki i też się leczy.

Pszczółka to trzymam wyniki, żeby wyniki się poprawiły ✊😘

Pszczolka36l lubi tę wiadomość

• Skrzydlata Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boo123 wrote:

Ale rozumiem że u Was jest jakaś powtarzalność tych wyników? No bo u nas jak tak skacze to ja w końcu nie wiem czy slabe to nasienie czy nie. Zdecydowaliśmy że mąż się będzie suplementować i liczymy na kolejny cud. Nie chcemy już chodzić po lekarzach, skoro żaden w sumie nie pomógł a się udało.
    Super że macie już dziecko 😊 To sygnał że się da. Nie wiem czy to możliwe że kiedyś twój mąż miał dobre wyniki a nagle się coś stało... Mnie się wydaje że takie sprawy to może jakieś geny czy coś...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2019, 22:35

boo123 lubi tę wiadomość

21cs - Kalina 25.09.2018 <3
    10cs - Florian 08.03.2021 <3
    Wreszcie ten świat ma barwy i smak :)

wibs9x0h2j4mp6wk.png
  • boo123 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy raz badaliśmy nasienie, za 3 miesiące chcemy powtórzyć badanie i sprawdzić.
    Ale problem jakiś musi być, bo u mnie wszystko w normie a półtora roku starań bez efektów.
    Też mamy nadzieję że suplementy, lepsza dieta i więcej ruchu i regularny seks poprawia nasienie i w końcu się doczekamy II kresek. Czego Tobie też życzę 😚

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2019, 22:55

Skrzydlata lubi tę wiadomość

2 lata starań o 👦
    08.2016 synek ♥️

Starania o rodzeństwo od 05.2018

05.2020 9tc 💔
  • Ignissa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camarilla wrote:
    Też bym chciała w końcu krótszy cykl 😂
    Przy 38 dniowych można ochujec za przeproszeniem.
    Ja mam koło 31, do 15 dni i już jajko znoszę. Przy 38 dniach to chyba bym wysikala pol apteki 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2019, 06:44

Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to jednak nie był ten cykl i tak jak czułam rano @ się doturlala. Także zaczynam 8 cs i następne testowanko na 1 grudnia xD

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • lorinka9191 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    U mnie to jednak nie był ten cykl i tak jak czułam rano @ się doturlala. Także zaczynam 8 cs i następne testowanko na 1 grudnia xD

Doomi, następny cykl będzie Wasz! Trzymam kciuki ;)

Synek 31tc [*] - Urodzony Dla Nieba
  • Karolkya Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2019, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doomi, trzymam kciuki za następny cykl :)

f2w3rjjgk1a9x4nj.png
  • lorinka9191 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolkya, a Ty kiedy testujesz? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2019, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:

Chyba przechwaliłyśmy tę 7... 😤 Ja mam przeczucie, że też się przywitam z @ za niecałe 2 tygodnie... Nie podobał mi się ten czop śluzu i plamienie po nim.

Szkoda wielka Doomi, ale miejmy nadzieję, że 7 dla Ciebie była przereklamowana i to 8 będzie ta szczęśliwa ✊☺️🍀

• Karolkya Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2019, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lorinka9191 wrote:
    Karolkya, a Ty kiedy testujesz? :)
    Dzis rano się nie udało może jutro :) Po południu mam wizytę to, żebym wiedziała, ale szczerze to też czuje że @ przyjdzie :( mimo że temp nie spadła...
    Tak bardzo bym chciała żeby się udało, marzyłam o tym żeby między córką a rodzeństwem nie było dużej różnicy wieku a teraz marzę o tym że by w ogóle miała to rodzeństwo....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2019, 07:58

f2w3rjjgk1a9x4nj.png
  • lorinka9191 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolkya wrote:
    Dzis rano się nie udało może jutro :) Po południu mam wizytę to, żebym wiedziała, ale szczerze to też czuje że @ przyjdzie :(

Póki @ nie ma, to jest jeszcze nadzieja :) Także trzymam kciuki!

A córka ile ma?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2019, 07:59

Karolkya lubi tę wiadomość

• Karolkya Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2019, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5 lat i 5 miesięcy

f2w3rjjgk1a9x4nj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2019, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chciałabym mieć choć jedno dziecko 😣 W ogóle kobiety w moim otoczeniu narzekają, że im ciężko w ciąży, że źle się czują, że jeść nie mogą, że mdli je i wymiotują, a mi się tylko przykro robi, bo ja bym bardzo chciała się tak źle czuć jak one teraz... 😔 I jeszcze tak narzekają przy mnie świadome, że ja się staram i póki co nie idą te starania w dobrym kierunku...

• lorinka9191 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolkya wrote:
    5 lat i 5 miesięcy

O to już duża dziewczynka :)

Jejuu jak ja bym chciała mieć chociaż jedno dzieciątko tutaj na ziemi. Mam nadzieję, że moje marzenie się w końcu spełni...

• Karolkya Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2019, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka_87 wrote:
    Ja też chciałabym mieć choć jedno dziecko 😣 W ogóle kobiety w moim otoczeniu narzekają, że im ciężko w ciąży, że źle się czują, że jeść nie mogą, że mdli je i wymiotują, a mi się tylko przykro robi, bo ja bym bardzo chciała się tak źle czuć jak one teraz... 😔 I jeszcze tak narzekają przy mnie świadome, że ja się staram i póki co nie idą te starania w dobrym kierunku...

ja szczerze mówiąc to ja nie wiem czy ludzie nie myślą? Może myślą ale tylko o sobie i maja za nic czyjeś uczucia. bo wiadomo jak ktoś nie jest świadomy problemów drugiej osoby no to może gadać, ale jak zna sytuacje to powinien się ugryźć w język.... Kitka zobaczysz uda Ci się :)

MagdalenaMaria2 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgk1a9x4nj.png
  • Karolkya Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2019, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lorinka9191 wrote:
    O to już duża dziewczynka :)

Jejuu jak ja bym chciała mieć chociaż jedno dzieciątko tutaj na ziemi. Mam nadzieję, że moje marzenie się w końcu spełni...

Musi sie spełnić :) Wierzę że Ci się uda :)

lorinka9191 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgk1a9x4nj.png
  • Zajsonek Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doomi 😥 bylam pewna, że jednak zaskoczyło 😥😥
    Trzymam kciuki, 1 grudnia juz musi być zielono 😘
    Karolkya trzymam kciuki za jutro 🥰

Karolkya lubi tę wiadomość

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
‹‹ 50 51 52 53 54 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ