X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne " W lutym jeszcze sexi dama 💃🏻, w październiku crazy mama🤰🏻"
Odpowiedz

" W lutym jeszcze sexi dama 💃🏻, w październiku crazy mama🤰🏻"

Oceń ten wątek:
  • Ona11 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2023, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza śpi w pajacyku ze stopkami i śpiworku 1,5 tog.
    W dzień, jeśli się ją jakiś cudem uda odłożyć 😅 to przykrywamy ją bambusowym kocykiem :)

Sagi lubi tę wiadomość

11.22- 5t cb 💔

14.02.23- ⏸️ beta 37,2 🍀
    13.10.23- Oliwka ♥️
  • Helcia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2023, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz synek śpi w śpiochach i w rożku, albo raczej na rożku 🙈 on nie lubi być otulony, rączki i nóżki są na zewnątrz, zawsze się rozkopie

Sagi lubi tę wiadomość

Starania naturalne od 2019r. z pomocą medyczną od 2020r. z przerwami (ok roku).
    Stymulacja m.in. dostinex, clo, ovitrelle, lametta
    Luty 2022r. HSG prawy jajowód niedrożny
    Maj 2022r. klinika GAMETA, badania
    Lipiec 2022r. 1x inseminacja bezskutecznie
    Wrzesień 2022r. polip
    Grudzień 2022r. histeroskopia, wyłyżeczkowanie macicy
    ♥♥♥
    Marzec 2023r. 8.03 test pozytywny, beta 459 ♥
    29 czerwiec: połówkowe, 400 g zdrowego chłopaka
    sierpień: 28 tc, III prenatalne, 1400g zdrowego synusia
    wrzesień: 31 tc 2090g szczęścia
    październik: 34tc 2828g mojego oczka w głowie
    październik: 36+1tc 3008g maluszka

Przed ciążą:
    Ona: badania ok
    On: badania ok
    badania nasienia: wyniki bardzo dobre
  • Ona11 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2023, 04:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak u Was wygląda zasypianie/ rutyna na sen nocny? O której Wasze Maluszki idą spać i o której wstają, i ile razy wstajecie karmić?
    U nas o której byśmy nie zaczęli usypiania, mała zasypia na noc koło 22.30-24... nie wiem dlaczego 😐 Potem mamy pobudki co 2,5-3h i dzień zaczyna zwykle koło 6-7. Z tym, że po oknie aktywności jestem w stanie pójść z nią na wspólne spanie (na mamie 😊) i pośpimy jeszcze jakieś 2 godziny :)
    A jak to wygląda u Was? Chciałabym, żeby zasypiała trochę wcześniej 😴

11.22- 5t cb 💔

14.02.23- ⏸️ beta 37,2 🍀
    13.10.23- Oliwka ♥️
  • Sagi Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2023, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z kładzeniem na sen nocny celujemy tak w 21. Różnie z tym bywa… To ostatnie karmienie przed snem robię w sypialni koło łóżeczka przy małym światełku. Jesli uśnie w trakcie, to super. Jesli nie, to trzeba się nagimnastykować z uśpieniem, bo odłożony rozbudza się jeszcze bardziej 😬
    Budzi się raz, zazwyczaj między 2-5. Im dłuższy pierwszy sen, tym krótszy ten kolejny do rana.
    Dzisiaj na przykład pobudki około 2 i 5:30. Więc tak sobie. Wolę późniejsze godziny, bo teraz juz w sumie trzeba zaczynać dzień. Myślę, że spałby w nocy dłużej, ale mega kupa szła i przebudziła wszystkich :P

09.02.2023 - ⏸️

age.png
  • Sagi Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2023, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helcia wrote:
    Nasz synek śpi w śpiochach i w rożku, albo raczej na rożku 🙈 on nie lubi być otulony, rączki i nóżki są na zewnątrz, zawsze się rozkopie

Dobry agent, w sumie na rożku jest mięciutko.
    U nas jak się nóżki rozkopią to jest awantura. A rozkopują się coraz częściej. Stąd też myśl o spiworku.
    Patrzę na zdjęcia jak wrócił ze szpitala i był taki maleńki, że mógł się schować w tym rozku 🥺
    Ale teraz ma śliczną buźkę i robi się rozumny, więc chyba każdy etap ma swój urok :D

Edit bo się wkurzyłam - jak napisałam tego posta to odłożyłam dzidziusia do kołyski i tak pięknie się przeciągnął i spał. I sekundę później pies usłyszał coś na klatce schodowej i zrobił awanturę 😵‍💫 dom wariatow. Kocham to psisko ale pod względem szczekania jest jak podwórkowy Burek spod bramy co szczeka na przechodniów 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2023, 06:38

09.02.2023 - ⏸️

age.png
  • Ona11 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2023, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sagi wrote:

Edit bo się wkurzyłam - jak napisałam tego posta to odłożyłam dzidziusia do kołyski i tak pięknie się przeciągnął i spał. I sekundę później pies usłyszał coś na klatce schodowej i zrobił awanturę 😵‍💫 dom wariatow. Kocham to psisko ale pod względem szczekania jest jak podwórkowy Burek spod bramy co szczeka na przechodniów 😂

Matko u nas z tym szczekaniem jest tak samo, jak coś słyszy na klatce, albo ktoś zapuka 😩
    Ale poza tym to cudowny pies i uwielbiam patrzeć jak reaguje na nowego członka rodziny, jak ja pilnuje i jak ona go obserwuje. Szykuje się tu piękna relacja, pogłębi ją pewnie rozszerzenie diety 😅😁

Sagi lubi tę wiadomość

11.22- 5t cb 💔

14.02.23- ⏸️ beta 37,2 🍀
    13.10.23- Oliwka ♥️
  • Sagi Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2023, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona11 A jak wasza psina znosi fajerwerki? U nas jest dramat! Szczeka na każdy wybuch, biegnie do okna. I to nie jest trauma/strach bo po pierwsze, pierwszy sylwester gdy był szczeniakiem przeżył na luzie i z zaciekawieniem obserwował co się dzieje za oknem. Po drugie, na spacerze całkowicie ignoruje te dźwięki. Tylko w domu załącza mu się tryb obrońcy 🙄
    Rok temu zamknęliśmy go w łazience z relaksująca muzyka dla psów (serio) i trochę pomogło. Ale już widzę jak to będzie w tym roku jeszcze z dzieckiem 🥴

09.02.2023 - ⏸️

age.png
  • Ona11 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2023, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sagi wrote:
    Ona11 A jak wasza psina znosi fajerwerki? U nas jest dramat! Szczeka na każdy wybuch, biegnie do okna. I to nie jest trauma/strach bo po pierwsze, pierwszy sylwester gdy był szczeniakiem przeżył na luzie i z zaciekawieniem obserwował co się dzieje za oknem. Po drugie, na spacerze całkowicie ignoruje te dźwięki. Tylko w domu załącza mu się tryb obrońcy 🙄
    Rok temu zamknęliśmy go w łazience z relaksująca muzyka dla psów (serio) i trochę pomogło. Ale już widzę jak to będzie w tym roku jeszcze z dzieckiem 🥴
    U nas zupełnie to ignoruje i nie ma z tym problemu ☺️
    Za to pies mojej siostry tak bardzo się boi, ze już od samego rana siedzi schowana w szafie i nie chce wychodzić z domu 😩 dostaje jakiś lek na uspokojenie od weterynarza, ale słabo to na nią działa.
    Czytałam kiedyś, że warto już teraz włączać np na YouTube dźwięki petard i nagradzać psa za spokojne zachowanie, może u Was się sprawdzi 😁

11.22- 5t cb 💔

14.02.23- ⏸️ beta 37,2 🍀
    13.10.23- Oliwka ♥️
  • Goshas71 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2023, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak sobie radziłyście z dzieckiem po szczepieniu? My jesteśmy właśnie dzisiaj po i od południa mała zaczyna wpadać w histeryczne płacze, nigdy jej nie słyszałam tak rozdrażnionej.
    Na razie pomaga lulanie i przystawianie do piersi, ale szukam pomysłów jak jej ulżyć.
    Na razie nie ma gorączki ani nic, więc jest to raczej reakcja na ból w miejscu wkłócia, bo ewidentnie jak za bardzo ścisnę jej uda przy noszeniu, albo przy przewijaniu płacz się nasila.
    Niby byłam przygotowana na to że może być bardziej płaczliwa, ale już mi serce pęka jak to widzę...

Ona i On: 28 lat
    8cs

28.02. ⏸️14 dpo 🤭
    01.03. ⏸️15 dpo, beta 262,90mlU/ml
    09.03. beta 6757,00 mIU/ml (średni dwudniowy przyrost 125.2%)
    16.03 0,54cm z 💗
    07.04 2,98 cm
    21.04 prenatalne - niskie ryzyka, wszystko w porządku
    22.06 połówkowe, 360g zdrowej dziewczynki 👧
    02.10 2800 g (35+3)

preg.png
  • Sagi Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2023, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona11 wrote:
    Czytałam kiedyś, że warto już teraz włączać np na YouTube dźwięki petard i nagradzać psa za spokojne zachowanie, może u Was się sprawdzi 😁

Próbowałam kiedyś i mu puszczałam, ale nie zwracał na nie uwagi 🙄 to znaczy nie bardzo było za co nagradzać, bo jakby ich w ogóle nie słyszał. A na szczekanie psa w tv reaguje. Psi umysł to dla mnie trochę zagadka…

Goshas71 Współczuję, biedactwo… U nas tylko temperatura się na chwilę podniosła, ale może ktoś inny coś doradzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2023, 16:18

09.02.2023 - ⏸️

age.png
  • Ona11 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2023, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sagi ja bym chciała tego naszego dziada oduczyć szczekania na dźwięki z klatki i domofon, ale teraz nie wyobrażam sobie kiedy miałabym to robić 🤷‍♀️
    Z perspektywy czasu, wiedzę ile było wolnego czasu w ciąży i że mogłam go lepiej zagospodarować 😅

Goshas71 bardzo mi przykro, mam nadzieję, że szybko minie. U nas był tylko lekki stan podgorączkowy i tyle. Jeśli się nie mylę, to ma styczniowy wątku, u Sary mała miała po szczepieniu NOP w postaci nieutopionego płaczu i zgłaszała to do przychodni.

11.22- 5t cb 💔

14.02.23- ⏸️ beta 37,2 🍀
    13.10.23- Oliwka ♥️
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2023, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po szczepieniu przez kilka godzin też występował taki przeraźliwy placz, krzyk. Ale ustępował po wzięciu na ręce, tylko to był taki inny rodzaj płaczu. Nasza pediatra zaleciła od razu po przyjściu do domu niezależnie od objawów dać dawkę pedicetamolu, po meningokokach nawet dwie w odstępie 6h. Ewentualne kolejne, gdyby była potrzeba (nie bylo). Pedicetamol jest nie tylko przeciwgorączkowy, ale też przeciwbolowy, a miejsce wkłucia jednak boli :( myślę,że bez dawki byłoby gorzej. Znajomym pediatra przed meningokokami kazała nawet dać pedicetamol już przed wyjściem na szczepienie.

Goshas71 lubi tę wiadomość

age.png
  • Goshas71 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2023, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa, a na drugi dzień było już lepiej?
    Na szczęście po południu udało mi się małą ululać na dłuższą drzemkę, wstała ewidentnie w lepszym humorze, udało się nawet zrobić kąpiel, bo bardzo lubi i zachowywała się normalnie. Boję się trochę nocy, ale mam nadzieję że już trochę jej przeszło a kąpiel pomogła na bolące mięśnie.

8cs

28.02. ⏸️14 dpo 🤭
    16.03 0,54cm z 💗
    07.04 2,98 cm
    02.10 2800 g (35+3)

preg.png
  • Helcia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2023, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona u nas sen nicny mało różni się od drzemek w ciągu dnia 🙈 dzieciaczek jest karmiony normalnie co 3-5 godzin, zależy jak śpi, już go raczej nie wybudzamy. W ciągu dnia drzemki są ok 1h, niektóre krótsze. Ale teraz np. śpi już ponad 3h... w nocy zazwyczaj przesypia 4h, zależy o której pójdzie spać. Jak kładziemy go o 23-24 to wstaje ok 2-4 nad ranem, przewijam go, karmię i muszę ululać, ale nie zawsze chce od razu iść spać. Trzymam go tylko na rękach i jak zaśnie odkładam do dostawki. W koszu Mojżesza śpi tylko w dzień. Od 22 odkładamy go do sypialni. Ostatnio widzę coraz ładniej śpi, brzuszek mniej mu dokucza, krople z probiotykiem chyba działają.

Sagi u nas też jest piesek, mały, ale ogólnie nie bardzo lubi synka i kilka razy chciał go zaatakować. Nie zrobiłby raczej krzywdy, ale jest rozwydrzony, starszy i nauczony, że był naszym oczkiem w głowie... powoli się chyba przyzwyczaja. Jak zaczniemy rozszerzanie diety to pewnie będą kumplami 😉

Kurcze z tymi szczepieniami to aż się boję... My mamy iść na początku stycznia. Myślałam żeby zrobić zwykle szczepienia (nie te 5w1 czy 6w1) i dodatkowo płatne na meningokoki i coś jeszcze (już mi się pomerdało). Ale jak czytam, że Wasze dzieci tak przeżywają te szczepienia to zastanawiam się czy jednak nie zdecydować się na te 5/6 w 1...

Blond co u Ciebie ? Jesteś tam jeszcze ? 😊

Wrzesień 2022r. polip
    ♥♥♥

Przed ciążą:
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2023, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gohas jak się macie dzisiaj? U nas następnego dnia było już normalnie :)

Helcia, wydaje mi się, że te 5w1 i 6w1 nie różnią się ilością chodzeń na Szczepienia, tylko ilością wkluc na danej wizycie 🤔 także chyba i tak tyle samo razy będziesz przeżywać poszczepiennego bobasa 🤔

Helcia lubi tę wiadomość

age.png
  • Sagi Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2023, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helcia, to dobrze że mały piesek. Oby się oswoił :) z tym rozszerzaniem diety to sama prawda :D
    Ostatnio gdzieś widziałam komentarz kobiety,
    że jej duży pies typu amstaff/bokser patrzył się na jej dzidziusia jak na piszczącą zabawkę. Też mi powód do żartów 🙄 ja z premedytacją wzięłam 10kg psa żeby móc nad nim zapanować w razie czego.

Goshas, lepiej dziś?

Helcia lubi tę wiadomość

09.02.2023 - ⏸️

age.png
  • Helcia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2023, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa wrote:
    Gohas jak się macie dzisiaj? U nas następnego dnia było już normalnie :)

Helcia, wydaje mi się, że te 5w1 i 6w1 nie różnią się ilością chodzeń na Szczepienia, tylko ilością wkluc na danej wizycie 🤔 także chyba i tak tyle samo razy będziesz przeżywać poszczepiennego bobasa 🤔
    Tak tak, wiem, że tu chodzi o ilość wkłuć, o to mi chodziło, może źle napisałam 🙈 miałam na myśli, że skoro większość z Was wybrała te 5/6 w 1 i dzieci je dość kocioł przeżyły- płacz, gorączka... to boję się, że po zwykłych (więcej wkłuć) będzie jeszcze gorzej 😒

Aczy któraś z Was dziewczyny wybrała te zwykle szczepienia, te na kilka wkłuć ??

Sagi, ja moją bestię zamknęłam ostatnio w łazience- Mały spał a kurier zadzwonił domofonem. Chyba pierwszy raz tak zrobiłam 🙈

Wrzesień 2022r. polip
    ♥♥♥

Przed ciążą:
  • Sagi Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2023, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helcia wrote:
    Sagi, ja moją bestię zamknęłam ostatnio w łazience- Mały spał a kurier zadzwonił domofonem. Chyba pierwszy raz tak zrobiłam 🙈

Nasz zna komendę „do łazienki” :D ale to dla niego żadna kara, bo sobie tam szczeka 💀

09.02.2023 - ⏸️

age.png
  • Goshas71 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2023, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj miałyśmy już normalny dzień, nawet mała była bardzo pogodna 🙂 Więc całe szczęście skończyło się na tym krzyku pierwszego dnia.

Nasz piesio na szczęście z tych mało szczekliwych. Bardziej dźwięki wydawane przez małą jego drażnią niż odwrotnie 🙃

8cs

28.02. ⏸️14 dpo 🤭
    16.03 0,54cm z 💗
    07.04 2,98 cm
    02.10 2800 g (35+3)

preg.png
  • Ona11 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2023, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 😘
    Co u Was? Jak przygotowania do świąt? Wyjeżdżacie gdzieś, czy zostajecie z maluchami w domu?

Dziewczyny kp ile razy dziennie karmicie i co ile? Trochę się martwię bo mamy duże przyrosty wagi 😩 i tak jak urodził nam się okruszek 2600, to teraz w 10 tygodniu mamy jakieś 5300.. nie do końca wiem, co robić w takiej sytuacji 🫠

11.22- 5t cb 💔

14.02.23- ⏸️ beta 37,2 🍀
    13.10.23- Oliwka ♥️
‹‹ 552 553 554 555 556 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ