W maju kwitną bzy 🌸🌺, spełnią się nasze sny!🤰👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Ekta wrote:W Medicover jestem. Mój lekarz bez problemu daje.
A teraz jest opcja "potwierdzanie ciąży" umawiasz się na tekeporadę z położną ona kieruje na badania. -
Zazu92 wrote:Dziewczyny ale tu naprodukowałyście! Wczoraj podczytywałam, ale nie pisałam nic bo chłop mi się rozchorował, do pracy nie pojechał no i wiecie jak to z nimi, jak z dziećmi 🙈 trzeba się zająć, przypilnować żeby leki wziął itd 🤭
Poziomka gratulacje!!! Widzisz jaka niespodzianka a już myślałaś że @ 😁
Czekam na Wasze wszystkie bety, ale ekstra! Coraz więcej ⏸️ oby tak dalej! 😊
A ja jeszcze dodam od siebie a propos wścibskich pytań rodzinki i wtykania nosa..
Razem z narzeczonym rok temu już oznajmialiśmy wszystkim że niedługo brzuszek będzie, że na święta planujemy że w ciąży będę itd, poleczyliśmy sobie zęby (mamy fobie dentystyczne) no i ogólnie się zdrowotnie przygotowaliśmy i rodzinka o tym wiedziała. No a później się okazało że nie tak łatwo zaciążyć i mijały miesiące starań a tu nic. Troche się załamaliśmy i nic nikomu nie mówiliśmy, a bliscy przy jakiś spotkaniach zaczęli też głupio komentować "no i co? Kiedy w końcu te dzieci?" Albo moi rodzice "no my to się chyba wnuków nie doczekamy" albo jak moja mama gdzieś widziała bobasa to od razu "zobacz jaki fajny, no zróbcie sobie w końcu też takiego". Wszystko to bardzo mnie smuciło bo wstydziłam się mówić że przecież próbujemy ale nie wychodzi. No i tak się bujaliśmy ponad pół roku, a każde dogryzanie mnie bolało i stresowało. W końcu podjeliśmu decyzję, że skoro mamy się nie stresować bo stres nam tylko pogarsza starania, to musimy wszystkim powiedzieć wprost że bardzo chcemy dziecko i że się staramy już od dłuższego czasu ale nie wychodzi nam a ich komentarze nie pomagają. No i tak zrobiliśmy. Przede wszystkim rodzicom moim wyjaśniliśmy i powiem Wam że teraz mi tak ulżyło i że to jest coś co myślę że bardzo nam pomogło. Rodzinka zrozumiała i nie komentuje i nie wypytuje, są gotowi nam pomóc i wspierają. Czuję się o wiele lepiej i mam nadzieje że pokonanie tego stresu zadziała na nas "płodnie" 🤭😁 teraz to nawet potrafimy sobie czasem żartować na ten temat no a przede wszystkim nie musimy wymyślać pretekstów dlaczego nie chcemy pić alko
Trochę się rozpisałam sorki, ale jakoś chciałam się tym z Wami podzielić bo to dla mnie swego rodzaju krok milowyZazu92 lubi tę wiadomość
-
Ja po pierwszej ciąży biochemicznej powiedziałam rodzicom co się stało, z prośbą aby nie pytali nigdy o dzieci, bo będzie nam wtedy bardzo smutno. Mąż powiedział swoim rodzicom z prośbą, aby przekazali też rodzeństwu, bo niestety z tej strony rodziny byliśmy baaaardzo "atakowani" na wszystkich rodzinnych spotkaniach. To było jesienią zeszłego roku i ze wszystkimi widziałam się dopiero na święta i bardzo się tymi świętami stresowałam - wiadomo opłatek, życzenia... Ale na szczęście nikt nie wspomniał o dzieciach ani nam ich nie życzył 💗 jedynie życzyli mi bardzo ogólnie "oby Wam się wszystko ułożyło". Bałam się, że ktoś coś powie i że się rozpłaczę, bo wtedy było mi jeszcze bardzo ciężko. Na szczęście wszyscy zrozumieli.
Monk@, Poziomka9204, Zazu92, gabi5443, 2+3 lubią tę wiadomość
-
Ja przy pierwszych dwóch kreskach byłam już oczytana na forach, więc wiedziałam, że może być różnie. Mąż od razu pochwalił się znajomym, choć go ostrzegam 🙄 potem musiał odkręcać. A tak to mało kto wie, że się staramy, ale jak mówiłam, u nas nikt nie naciska i nie dopytuje, więc mamy dużo szczęścia pod tym wzgledem
Kofii, Zazu92 lubią tę wiadomość
-
verliebtindich wrote:Ja nigdy jeszcze nie mialam tej przyjemnosci, ale tak jak pisze Ekta, w medicover jest taka opcja potwierdzania ciąży i chyba najpierw położna kieruje na betę po prostu? Czy miałaś Ekta normalnie teleporadę?
Edit: ok, już widzę, że jest dokładnie tak jak myślałam, oby ta wiedza mk się szybko przydała
Myślę że wszystko zależy od lekarza, są tacy co tam za karę siedzą.verliebtindich lubi tę wiadomość
16.05.2022 - jest ❤️ 5+5
06.05.2022 beta - 607 , 04.05.2022 beta - 176
30.04.2022 - ⏸️ ☘️
Miłoszek ❤️30.04.2021 (31+5) 🖤 17.05.2021 💔
Czekamy na synka z ZD ❤️
13.10.2020 - 🍀⏸️ (22 dc)
21.08.2020 - puste jajo 8tc 💔
2000 - syn, 2002 - syn, 2014 - syn -
Monk@ wrote:Ja przy pierwszych dwóch kreskach byłam już oczytana na forach, więc wiedziałam, że może być różnie. Mąż od razu pochwalił się znajomym, choć go ostrzegam 🙄 potem musiał odkręcać. A tak to mało kto wie, że się staramy, ale jak mówiłam, u nas nikt nie naciska i nie dopytuje, więc mamy dużo szczęścia pod tym wzgledem
Ekta lubi tę wiadomość
👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Poziomka9204 wrote:Mój mąż za to jest z tych powściągliwych, mówi, że czeka na moją wizytę u ginekologa i wtedy zacznie się cieszyć 😄
verliebtindich, Poziomka9204, Anett93, Ekta lubią tę wiadomość
-
Kofii, verliebtindich, Nutka85, Poziomka9204, pluto_nova, Paulina666, Anett93, Monk@, Zazu92, gabi5443, cuddlemuffin, dracaena, Koteczka82, Ekta, Kluska95, Ilaria, AgulaM lubią tę wiadomość
Starania o pierwszy cud od 04.2021
Ja- 25, Leśniowski-Crohn (2 operacje), podejrzenie PCOS, LUF, IO
On- 30, okaz zdrowia...
28.01.2022 II
14.02.2022 2 Ktośki na pokładzie 🥰
24.02.2022 Ktosie... 💔😭
05.2022 zaczynam walkę od nowa 💪
13.05.2022- badanie drożności HyCoSy- OBYDWA DROŻNE 😍
Maj zakończony 8 cm torbielą..
06.2022- pierwsza stymulacja cyklu- Letrozol, pęcherzyk 23 mm na lewym jajniku ❤
+Ovitrelle =pęcherzyk pęknięty + 2 cm torbiel krwotoczna
Czerwiec zakończony betą o wyniku 1
07.2022- Letrozol, pęcherzyk na prawym jajniku, Ovitrelle, po 48h niepęknięty, 2xOvitrelle
Lipiec zakończony bielą na teście.
08.2022- PIERWSZE PODEJŚCIE DO IUI+hirudoterapia ❤️
Leki:
3-7 dc- Letrozol, NAC
do owulacji- dzięgiel chiński
Ovitrelle
stale- Euthyrox 25, inozytol, kurkumina -
Ekta wrote:Ja to mam stały kontakt z moim prowadzącym. Napisałam do niego wczoraj że testy pozytywne i dziś mi wystawił skierowanie w systemie.
Myślę że wszystko zależy od lekarza, są tacy co tam za karę siedzą.
Ekta, a Ty jakie miasto? -
Verliebtindich, doskonale Cię rozumiem z tą chęcią żeby ogłosić ciążę zanim zaczną wypytywać. Ja tak właśnie chciałam. Zrobić niespodziankę wszystkim, ale niestety nie wyszło i już doszłam do takiego momentu że już nie daje rady słuchać wiecznych pytań i komentarzy i że mam chyba w dupie robienie niespodzianki i im wszystkim powiem. Szkoda mi że tak to wyszło, ale w sumie teraz jak wiedzą ile się staramy to jak się w końcu uda to też będzie niezła niespodzianka 🤭 trzeba mieć pozytywne podejście bo inaczej ciężko.
U Ciebie fajnie że się nie wypytują, macie szansę zrobić taką niespodziankę wszystkim wokół czego Ci życzę z całego serducha! 😊🥰
Edit. Taaak, z tym alko to zawsze ciężko, nawet teraz jak wszyscy wiedzą to i tak męczą mojego K. Że przecież może sobie czasem wypić i że potrzeba wyluzować a nie tak sztywno się trzymać zasad bo wtedy nie wychodzi. Ale my już wtedy dosadnie mówimy że nie no i dają spokójWiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2022, 17:47
verliebtindich lubi tę wiadomość
ona i on 29lat
starania o pierwszego maluszka od 09.21r 👶
ona:
podstawowe badania w normie ✅
owulacja prawidłowa✅
TSH luty 2022 - 2,4
TSH kwiecień 2022 - 4,5
TSH czerwiec 2022 - 2,2
Endo mówi że okej 🤔
Wdrożony euthyrox
Suplementacja: pueria uno
on:
badanie nasienia marzec 2022/czerwiec 2022
morfologia 3% -> 4% ✅
Żywotność 52%->68%✅
Koncentracja ✅
Ruchliwość 31%->41% ✅
Mamy poprawę! 💪
Suplementacja: fertilman plus, zero gorących kąpieli, zero alko, luźne gatki
27.06 - pierwsze ⏸️🥺
28.06 - beta 37,9
30.06 - beta 95,9
4.07 - beta 44 💔😞 cb
Walka trwa.. 💪 -
Kofii wrote:Ja po pierwszej ciąży biochemicznej powiedziałam rodzicom co się stało, z prośbą aby nie pytali nigdy o dzieci, bo będzie nam wtedy bardzo smutno. Mąż powiedział swoim rodzicom z prośbą, aby przekazali też rodzeństwu, bo niestety z tej strony rodziny byliśmy baaaardzo "atakowani" na wszystkich rodzinnych spotkaniach. To było jesienią zeszłego roku i ze wszystkimi widziałam się dopiero na święta i bardzo się tymi świętami stresowałam - wiadomo opłatek, życzenia... Ale na szczęście nikt nie wspomniał o dzieciach ani nam ich nie życzył 💗 jedynie życzyli mi bardzo ogólnie "oby Wam się wszystko ułożyło". Bałam się, że ktoś coś powie i że się rozpłaczę, bo wtedy było mi jeszcze bardzo ciężko. Na szczęście wszyscy zrozumieli.
Bardzo fajnie się zachowali i na pewno wam też teraz o wiele lepiej jest i myślę że już nie będziesz musiała stresować się takimi spotkaniami. A to jest bardzo ważneKofii lubi tę wiadomość
ona i on 29lat
starania o pierwszego maluszka od 09.21r 👶
ona:
podstawowe badania w normie ✅
owulacja prawidłowa✅
TSH luty 2022 - 2,4
TSH kwiecień 2022 - 4,5
TSH czerwiec 2022 - 2,2
Endo mówi że okej 🤔
Wdrożony euthyrox
Suplementacja: pueria uno
on:
badanie nasienia marzec 2022/czerwiec 2022
morfologia 3% -> 4% ✅
Żywotność 52%->68%✅
Koncentracja ✅
Ruchliwość 31%->41% ✅
Mamy poprawę! 💪
Suplementacja: fertilman plus, zero gorących kąpieli, zero alko, luźne gatki
27.06 - pierwsze ⏸️🥺
28.06 - beta 37,9
30.06 - beta 95,9
4.07 - beta 44 💔😞 cb
Walka trwa.. 💪 -
Poziomka9204 wrote:Nam pytanie odnośnie leku na zbicie prolaktyny, powinnam go dzisiaj wziąć, ale pani doktor nie kazała brać jak będę w ciąży, mam teraz dylemat czy brać na tym etapie, czy już odstawić 😞
Jak możesz to wziąć połowę dawki i stopniowo odstawić. Trzymam kciuki musi być dobrze 🥰🤞Poziomka9204 lubi tę wiadomość
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
Monk@ wrote:Ty w Luxmedzie czy pomyliłam? Ciekawi mnie, gdzie dają skierowania na betę, u mnie w Medicover nie chcą 😑
Ja w medicover biorę od endokrynologa i nie mam problemu 😉Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
Koteczka82 wrote:Jak możesz to wziąć połowę dawki i stopniowo odstawić. Trzymam kciuki musi być dobrze 🥰🤞
Trzymaj, będę informować na bieżąco, jesteście ogromnym wsparciem ❤️
Co do pytań rodziny o dziecko, odkąd pojawiły się dzieci u naszego rodzeństwa to jakoś temat ucichł. Po części rodzina wie, że się staramy i były lekkie problemy i trzymają kciuki za powodzenie, ale to Ci zaufani 😊Zazu92, Koteczka82 lubią tę wiadomość
👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
verliebtindich wrote:Ekta, a Ty jakie miasto?16.05.2022 - jest ❤️ 5+5
06.05.2022 beta - 607 , 04.05.2022 beta - 176
30.04.2022 - ⏸️ ☘️
Miłoszek ❤️30.04.2021 (31+5) 🖤 17.05.2021 💔
Czekamy na synka z ZD ❤️
13.10.2020 - 🍀⏸️ (22 dc)
21.08.2020 - puste jajo 8tc 💔
2000 - syn, 2002 - syn, 2014 - syn -
Poziomka - gratuluję CI ten miesiąc jest taakki piękny trzymam mocno kciuki za betę Twoją i wszystkich dziewczyn, które będą robić w tym tygodniu
Pluto - szkoda, że nie wyszło, ale jak mówią - póki nie ma @, jest nadzieja. Jak nie teraz, to w kolejnym cyklu. maj będzie Twój, widzisz jaka pozytywna energia tu panuje od początku miesiąca
Ekta, Anka1312, Poziomka9204, Ilaria, pluto_nova lubią tę wiadomość
3.11.2014 - poronienie zatrzymane (8/12 tc)
11.07.2017 - Zosia (23 cs)
07.01.2023 - Kornelia (1 cs) -
Lolka - popłakałam się, wspaniała kobieta, cudowna babcia z takim wsparciem, to kwestia czasu kiedy doczekacie się małego Ktosia
Lolka997 lubi tę wiadomość
3.11.2014 - poronienie zatrzymane (8/12 tc)
11.07.2017 - Zosia (23 cs)
07.01.2023 - Kornelia (1 cs) -
Dziewczyny, chcę zbadać poziom witaminy D. To będzie "Witamina D metabolit 25(OH)"?
Jest też D3 metabolit 1,25(OH)2Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2022, 19:41
Lolka997 lubi tę wiadomość
-
Monk@ wrote:Dziewczyny, chcę zbadać poziom witaminy D. To będzie "Witamina D metabolit 25(OH)"?
Jest też D3 metabolit 1,25(OH)2
Ja badam tą pierwszą zawszeStarania o pierwszy cud od 04.2021
Ja- 25, Leśniowski-Crohn (2 operacje), podejrzenie PCOS, LUF, IO
On- 30, okaz zdrowia...
28.01.2022 II
14.02.2022 2 Ktośki na pokładzie 🥰
24.02.2022 Ktosie... 💔😭
05.2022 zaczynam walkę od nowa 💪
13.05.2022- badanie drożności HyCoSy- OBYDWA DROŻNE 😍
Maj zakończony 8 cm torbielą..
06.2022- pierwsza stymulacja cyklu- Letrozol, pęcherzyk 23 mm na lewym jajniku ❤
+Ovitrelle =pęcherzyk pęknięty + 2 cm torbiel krwotoczna
Czerwiec zakończony betą o wyniku 1
07.2022- Letrozol, pęcherzyk na prawym jajniku, Ovitrelle, po 48h niepęknięty, 2xOvitrelle
Lipiec zakończony bielą na teście.
08.2022- PIERWSZE PODEJŚCIE DO IUI+hirudoterapia ❤️
Leki:
3-7 dc- Letrozol, NAC
do owulacji- dzięgiel chiński
Ovitrelle
stale- Euthyrox 25, inozytol, kurkumina