W maju kwitną bzy 🌸🌺, spełnią się nasze sny!🤰👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Nutka85 wrote:Dziewczynki, dawno nie czułam się taka zagubiona... Na betę idę jednak w czwartek, postanowiłam trzymać się mojego postanowienia, że dopiero w dzień @.
W pracy wzięłam sobie na razie wolne do końca tygodnia (pracuje ze szkodliwymi substancjami, gdyby kropeczek się utrzymał, to nie chce mu zaszkodzić). Do lekarza się zapisalam na 18.05.
A na razie staram się cieszyć tym co jest 😍 moje pierwsze w życiu ⏸️🥺
Ale za Wasze bety trzymam bardzo mocne kciuki! 🍀🍀🍀Nutka85 lubi tę wiadomość
👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Poziomka9204 wrote:Ja zwykle idę na badania przed śniadaniem i lekami 😊 mi w laboratorium powiedzieli, że najlepiej rano wypić szklankę ciepłej wody, lepiej wtedy można pobrać krew, a nie zamyla wyników.
Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Gratulację kolejnych kresek 😍 maj się rozpędza 😊
Oh dziś był poruszony ważny i za razem okropny temat. Wstyd się przyznać, ale 'za młodu' też przytrafiło mi się być tą okropną osobą, która zapytała kiedy dziecko.. 🤦♀️
Obecnie wybaczam właśnie takim osobom w wieku okolo 18-22, bo może jednak życia jeszcze nie znają. Ale nie rozumiem zarówno kobiet jak i mężczyzn podobno doświadczonych przez życie ( bo jak sami deklarują, oni wszystko wiedza i na wszystkim się znają) i takie wscibskie pytania zadają...
Pierwsza ciążę straciliśmy rok przed ślubem. Więc powinnien to być juz wrażliwy temat. Przed samym ślubem lekko mi się przytyło (bo raczej należę do chudzielcow) I oczywiście mój teść 2 miesiące po ślubie do mnie z tekstem wyjeżdża, że czy ja dobrze widzę..? Prawda jest taka, że rzeczywiście byłam już w ciąży. Ale zaledwie kilka dni po teście. Chyba nawet bety nie zdążyłam zrobić. I jak wtedy on mnie wkurzył, to już nie można sobie przytyć spokojnie, bo zaraz ciąża i gdzie te wnuki. I takim o to sposobem dowiedzieli się o wnukach dopiero pod koniec 12 tygodnia.. A jeśli sie nam uda z kolejnym bobasem i bede sie jakimś cudem dobrze czuć i nie bedzie widać szybko, to planuje jeszcze później powiadomić🤣 bo oczywiście mała nasza w święta miała 9 miesięcy i już przy opłatku czekamy na kolejne i kiedy beda, to juz czas🤦♀️
Poziomka9204, gabi5443 lubią tę wiadomość
-
Monk@ dziewczyny mądrze mowią, euthyrox weź jak już Ci krwi upuszczą 😁
Szyszka, powinnaś jutro testować, mam nadzieję, że się nie poddałaś po dzisiejszej bieli? Pamiętaj, że nadal jest nadzieja! Trzeba to sprawdzić! 🤗🤞
Tulipan, czekam pod kibelkiem rano🚽⏸️🤞
Jeśli jakieś jeszcze nadprogramowe testowania jutro to również trzymam kciuki 😁
Mam nadzieję że wszystkie odpoczęłyście w ten weekend majowy i pełne sił i dobrego nastawienia wracacie do działania 💪Monk@, Poziomka9204, Ekta, Ilaria, Anett93 lubią tę wiadomość
👩 i 🧑 27 lat
💑 2011
👰🤵 2020 -
Monk@ wrote:Na betę od endokrynologa? :o
Tak doktor bardzo mnie wspiera w staraniach to od niego dostałam leki na prolaktyne i jesteśmy umówieni że jak będą kreski to mam pisać i da mi skierowanie 🥰gabi5443 lubi tę wiadomość
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
Czekamy na kolejny wysyp pięknych wiadomości 😙🤗Starania od 02.2021
Ona :
29 lat
Hashimoto
TSH 1,3 (euthyrox 75/100)
Wit.D3 na granicy
suplementacja i pozytywne myślenie 🌸💖
On:
32 lat
Ruchliwość i żywotność ❌❌
Żylaki p.n. III stopnia
17.03.2022 embolizacja żylaków p.n.--‐---》czekamy na poprawę wyników
Czerwiec :
HBA 14% 😔 ❌
Morfologia 1%
Koncentracja 4,86 mln/ml😔❌
Ruch postępowy 10,69% (gdzie min.32%) 😔❌
Ruchome 19,5% (gdzie min.40%)😔❌
DFI16%✅
HDS 14%✅
Listopad:
IVF czas start -
Dzień dobry 🙂
Ja jutro na betę, dzisiejszy mój test wygląda tak:
Ciągle coś mnie kłuje, ciągnie, cycki bolą. Objawy jak przed @, więc stres na wysokim poziomie. Wybiorę się dzisiaj na miłe zakupy i spacerek, żeby oczyścić głowę.
I w ogóle tak dziwnie u mnie, bo normalnie chodze spać późno i rano lubię długo lezec. A teraz przed 23 oczy mi się kleją, a o 6 się budzę 🤪Kasiooola, Lolka997, verliebtindich, gabi5443, Monk@, Poziomka9204, Koteczka82, Ekta, Ilaria, Anka1312, pluto_nova, Kluska95, Anett93, Zazu92, Kasik85, peonia, 2+3, AgulaM, Aneta2506 lubią tę wiadomość
-
Monk@ wrote:I ja się zgłaszam pod kibelkiem czekając na dzisiejsze testy, a sama biegnę na badania 😁
Monk@, Anka1312 lubią tę wiadomość
-
Kropka6 wrote:Oh dziś był poruszony ważny i za razem okropny temat. Wstyd się przyznać, ale 'za młodu' też przytrafiło mi się być tą okropną osobą, która zapytała kiedy dziecko.. 🤦♀️
Obecnie wybaczam właśnie takim osobom w wieku okolo 18-22, bo może jednak życia jeszcze nie znają. Ale nie rozumiem zarówno kobiet jak i mężczyzn podobno doświadczonych przez życie ( bo jak sami deklarują, oni wszystko wiedza i na wszystkim się znają) i takie wscibskie pytania zadają... -
Koteczka82 wrote:Tak doktor bardzo mnie wspiera w staraniach to od niego dostałam leki na prolaktyne i jesteśmy umówieni że jak będą kreski to mam pisać i da mi skierowanie 🥰
-
Nutka85 wrote:Dzień dobry 🙂
Ja jutro na betę, dzisiejszy mój test wygląda tak:
Ciągle coś mnie kłuje, ciągnie, cycki bolą. Objawy jak przed @, więc stres na wysokim poziomie. Wybiorę się dzisiaj na miłe zakupy i spacerek, żeby oczyścić głowę.
I w ogóle tak dziwnie u mnie, bo normalnie chodze spać późno i rano lubię długo lezec. A teraz przed 23 oczy mi się kleją, a o 6 się budzę 🤪Nutka85 lubi tę wiadomość
-
Monk@ wrote:Ja zawsze staram się myśleć, że osoby pytające nie mają nic złego na myśli... Oni często nie zdają sobie sprawy z tego, że ktoś może mieć z tym problem, raczej egoistycznie myślą, że oni by zostali chętnie dziadkami, że chętnie by dziecko przyjęli nowe w rodzinie albo po prostu szukają tematu do rozmowy. Nie sądzę, żeby ktoś celowo chciał sprawić innym ból. A te "doświadczone przez życie osoby" to pewnie zwykle po prostu starsze, ale niekoniecznie miały z tym do czynienia. Problem bezpłodności był zawsze, ale staje się coraz szerszy, jeszcze 20-30 lat temu, kiedy te przysłowiowe ciotki były w wieku reprodukcyjnym, było moim zdaniem łatwiej zajść w ciążę. Może się mylę, ale ja to tak widzę. Nie zmienia to faktu, że to jedna z rzeczy, których moim zdaniem powinni uczyć w szkole - jak się zachowywać w jakich sytuacjach, jak rozmawiać z chorymi, jakich tematów nie poruszać itd.
Na pewno sytuacja ogólnie bardzo się zmieniła: klimat inny, tryb życia dużo bardziej stresujący, w biegu. Jedzenie przetworzone, zwierzęta na antybiotykach. I choć nie jest bio-eko-fanka, to jednak takie rzeczy nie są bez znaczenia. No i na dodatek zupełnie inne życie, kiedyś duzo więcej ruchu, inna praca, mniej samochodu itd itd. Wiec na pewno kiedyś było "inaczej".
A nie każdy bierze to pod uwagę, nie każdy zdaje sobie sprawę z tego, że takie pytania bolą.
A inni są po prostu nieczuli i bez jakichś większych refleksji żyją. Znajoma z pracy potrafiła wprost do mnie powiedzieć "Nutka, a Ty czemu jeszcze nie masz dziecka? 3 lata po ślubie? Wy w ogóle wiedzie, że trzeba się bzykać? A może twojemu mężowi trąbka nie działa?" 😢🤦♀️😢🤦♀️😢🤦♀️ -
Dziewczyny melduję, że na testach nadal dwie kreski 😄 wróciłam właśnie z laboratorium, zrobiłam betę i progesteron. Trzymajcie kciuki!
Monk@, Ekta, verliebtindich, Ilaria, Nutka85, Kropka6, Lipcowa, Anka1312, gabi5443, Lolka997, Kluska95, Anett93, Kasik85, peonia, 2+3, Koteczka82, Pfry, AgulaM lubią tę wiadomość
👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰