W maju kwitną bzy 🌸🌺, spełnią się nasze sny!🤰👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Nutka85 wrote:Na pewno sytuacja ogólnie bardzo się zmieniła: klimat inny, tryb życia dużo bardziej stresujący, w biegu. Jedzenie przetworzone, zwierzęta na antybiotykach. I choć nie jest bio-eko-fanka, to jednak takie rzeczy nie są bez znaczenia. No i na dodatek zupełnie inne życie, kiedyś duzo więcej ruchu, inna praca, mniej samochodu itd itd. Wiec na pewno kiedyś było "inaczej".
A nie każdy bierze to pod uwagę, nie każdy zdaje sobie sprawę z tego, że takie pytania bolą.
A inni są po prostu nieczuli i bez jakichś większych refleksji żyją. Znajoma z pracy potrafiła wprost do mnie powiedzieć "Nutka, a Ty czemu jeszcze nie masz dziecka? 3 lata po ślubie? Wy w ogóle wiedzie, że trzeba się bzykać? A może twojemu mężowi trąbka nie działa?" 😢🤦♀️😢🤦♀️😢🤦♀️
Jeśli macie HBO Max, to polecam "Not so pretty". Ogólnie myślę, że warto obejrzeć, tam też o problemie z płodnością po związkach w kosmetykach mówią czy o kosmetykach dla dzieci. Zdaję sobie sprawę, że to nie prawda objawiona i też przekolorowują na swoją stronę, ale myślę, że zwracają uwagę na ważne tematy.Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Ja pomalutku będę do Was wracać, muszę wszystkie strony obowiązkowo nadrobić ❤❤❤ ostatnie chwile, dzisiaj Wenecja 🌴🌴🌴
Naladowana energią... Baaaardzo ☺☺☺
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2022, 08:15
Monk@, Kofii, Ekta, verliebtindich, Ilaria, Kropka6, KlaraJa, Anati, pluto_nova, Anka1312, gabi5443, Lolka997, Milixx, Kluska95, Kasik85, Zazu92, peonia, Poziomka9204, Pfry, Anett93, 2+3, Koteczka82, Paulina666, AgulaM, RoZyCzK4 lubią tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Ja mam dzisiaj wolne więc idę na pazurki, potem na zakupy i do mamy.
Miłego dnia wszystkim 🥰Ekta, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
Monk@ wrote:Ja zawsze staram się myśleć, że osoby pytające nie mają nic złego na myśli... Oni często nie zdają sobie sprawy z tego, że ktoś może mieć z tym problem, raczej egoistycznie myślą, że oni by zostali chętnie dziadkami, że chętnie by dziecko przyjęli nowe w rodzinie albo po prostu szukają tematu do rozmowy. Nie sądzę, żeby ktoś celowo chciał sprawić innym ból. A te "doświadczone przez życie osoby" to pewnie zwykle po prostu starsze, ale niekoniecznie miały z tym do czynienia. Problem bezpłodności był zawsze, ale staje się coraz szerszy, jeszcze 20-30 lat temu, kiedy te przysłowiowe ciotki były w wieku reprodukcyjnym, było moim zdaniem łatwiej zajść w ciążę. Może się mylę, ale ja to tak widzę. Nie zmienia to faktu, że to jedna z rzeczy, których moim zdaniem powinni uczyć w szkole - jak się zachowywać w jakich sytuacjach, jak rozmawiać z chorymi, jakich tematów nie poruszać itd.
Tak zgadza się, że z reguły one nie mają złych intencji i nie chca sprawić bólu. Bo sama też kiedyś z takimi pytaniami wypaliłam. Ale niestety są osoby które niegrzeszą taktem i nie zwracają uwagi na czyjeś uczucia i emocje niestety.. Bo jeśli jest to jednorazowe pytanie spoko. Ale robi się juz nie przyjemnie. Jak ktos wie, że to sprawia ból, a dalej dopytuje i jakies komentarze kieruje 😔 ah no może ostro opisuje. Ale o teściu bym mogła książkę napisać.. A niestety nadmienię, że jego córka juz jest w fazie przygotowawczej invitro a chrześnica jego dzieci adoptowała..
A co do tego, że czasy były inne kiedyś i te osoby nie miały problemów. Tak ogólnie w czasach tych cioci, czy babć nie było takiej wiedzy medycznej i badań. Wiec jak poroniła, to myślała, że może miesiaczka po prostu przyszła później. Bo w ogóle nie monitorowała co i kiedy wypada. A tak mniej stresu było, jakość powietrza lepsza, głowa spokojna i ludziom się udawało. I nie było presji. Bo praca, bo budowa domu.. Ogólnie świadomość na ten temat inna była.
A nam no cóż zostało z tym żyć i to dzwignąć. I tylko cieszyć się z każdych kresek jak tutaj i wspierać wiedzą i być miłym dla siebie na wzajem i wierzyć, ze zawsze czeka na nas dobro 😊Nutka85, Anka1312, Zazu92 lubią tę wiadomość
-
Poziomka9204 wrote:Dziewczyny melduję, że na testach nadal dwie kreski 😄 wróciłam właśnie z laboratorium, zrobiłam betę i progesteron. Trzymajcie kciuki!
Trzymamy 😊😊😊Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Gratuluję wszystkich kreseczek i trzymam kciuki za bety✊🍀
Monk@ nie wiem dokładnie co sprawdzasz, bo nie śledziłam Was ostatnio na bieżąco ale mnie lekarz skierował na test obciążenia glukozą za 3pkt(0, 1h ,2h) kiedy wyszła mi podwyższona glukoza na czczo. Wydaję mi się, że to jest podstawowe badanie na jakie kierują jeżeli coś jest nie tak z cukrami.verliebtindich, Monk@, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Tak, na ten test mówi się "trzypunktowy" i pobranie jest 3 razy - na czczo, godzinę po podaniu glukozy i 2 godziny po podaniu glukozy. Wybierz oba te "3pkt"
Edit: chociaż, może to jest po prostu trzeci punkt i trzeba wybrać w obu przypadkach 1, 2 i 3? Chyba jednak tak..Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2022, 08:58
Monk@ lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, dopuyalam dziś w diagnostyce o tę glukozę. Jeśli chodzi o diagnostykę właśnie, to u mnie radzili przyjść ze swoją. Jeśli ktoś nie ma, to też mają, ale jest dodatkowo płatna
Jejku, ale się cieszę, że już wyszłam. Niby mało osób, ale godzina czekania. Mąż miał 02.05 trzy razy tyle przed sobą, to wyszedł nie czekając, ciekawe ile by on czekał wtedy 🙈Kofii lubi tę wiadomość
-
Dziękuję dziewczyny ❤️ będę brała przy okazji, póki co spróbuję załatwić skierowanie
A, i pytałam o ten euthyrox, gdyby którejś się ta wiedza przydała - przed ft3 i ft4 nie bierzemy, a przy pozostałych badaniach na czczo można wziąć, nie ma to wpływu żadnego może być o tyle istotna informacja, że po oddaniu krwi by można już coś zjeść, a tak to czekamy jeszcze po tabletceEkta, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Monk@ wrote:Dziewczyny, dopuyalam dziś w diagnostyce o tę glukozę. Jeśli chodzi o diagnostykę właśnie, to u mnie radzili przyjść ze swoją. Jeśli ktoś nie ma, to też mają, ale jest dodatkowo płatna
Jejku, ale się cieszę, że już wyszłam. Niby mało osób, ale godzina czekania. Mąż miał 02.05 trzy razy tyle przed sobą, to wyszedł nie czekając, ciekawe ile by on czekał wtedy 🙈
Monk@, wyedytowalam post bo chyba jednak jest inaczej niż napisalam 🤣
Ja już po spuszczeniu krwi na tsh, prl, glukoze i insulinę na czczo.
Ale znowu niewyspana i pokłóciłam się wczoraj ze starym, więc wróżę prolaktynę wysoko, noszkurr... -
Monk@ wrote:No takie komentarze uważam już zupełnie nie na miejscu. O ile ludzie często pewnie z ciekawości pytają, kiedy dzieci, bo pewnie spodziewają się odpowiedzi, że jeszcze o tym nie myślicie. No bo jak to, ktoś nie ma dzieci po ślubie, to na pewno po prostu jeszcze nie chce. Mało kto bierze pod uwagę, że można mieć problem z zajściem w ciążę. Swoją drogą, co kogo obchodzi, ile lat po ślubie kto ma dziecko? Przecież to nie obowiązek urodzić dziecko zaraz po ślubie, nigdy tego nie rozumiałam... A potem są pytania, jak już było wspomniane wcześniej, kiedy kolejne. Urodzisz drugie, to kiedy trzecie? Urodzisz kolejne, to czy planujecie przestać, czy dacie radę się tymi dziećmi zająć? Nie potraficie się zabezpieczać? No ludzie nigdy nie będą zadowoleni, zawsze znajdą powód, żeby gadać 🙄
Jeśli macie HBO Max, to polecam "Not so pretty". Ogólnie myślę, że warto obejrzeć, tam też o problemie z płodnością po związkach w kosmetykach mówią czy o kosmetykach dla dzieci. Zdaję sobie sprawę, że to nie prawda objawiona i też przekolorowują na swoją stronę, ale myślę, że zwracają uwagę na ważne tematy.
Zgadzam się z Tobą bardzo. I mimo ze mam nadal maleńka córeczkę nie sądziłam, że jest aż tyle nietaktu lub zwykłego chamstwa ( bo niektórzy z pełna świadomością ) zadają pytania lub rzucają tekstami w tym temacie. O ile takim młodym do 20 można się uśmiechnąć i przymknąć oko przez niewiedzę, to gdy kuzynka, która ma troje dzieci w sposób bezczelny w dużym gronie wskazuje ze jak to ja jeszcze nie w drugiej ciąży, ze ona tu brzucha nie widzi i na co my czekamy… to moja taktyka od jakiegoś czasu jest inna - jestem niemiła. Jeśli ktoś ktoś nie ma hamulców żeby sprawić mi przykrość, to ja w taki sposób odpowiadam ( kulturalny wyłącznie), ze natychmiast zapada się i znika bo jej głupio. Jedna ciąże straciłam dzień przed chrzcinami mojej córkami, a kolejna dzień przed Wigilia. Nie może być gorzej w kontekście tego ze trzeba konfrontować się z innymi i udawać ze wszystko wporzadku. Być może wynika to z tego, że jestem na takim etapie żałoby po sowich stratach i wzięłam sobie na tapetę uświadamianie tych, co ich przez 30 lub więcej lata życie nie nauczyło czego nie powinno się mówić. Ale przez takie spotkania ja nie mam ochoty później tych ludzi widzieć. Dużo lepiej sobie radzę ze wszystkim dzieki temu forum. Ale mam wrażenie ze poziom znieczulicy na temat posiadania lub nie dzieci i drążenia jest tak duży bo jest na to powszechne przyzwolenie. Zawsze byłam osoba która w sobie dusila emocje lub z grzeczności nie odzywała żeby kogoś nie urazić, ale od jakiegoś czasu nie umiem być obojętna na takie zachowania.Monk@, Paulina666 lubią tę wiadomość
-
Z tym, że kiedyś było łatwiej też się zgadzam. Inne jedzenie, inny tryb życia, inne myślenie. Sporo moich ciotek i teściowa opowiadały, że kiedyś nie myślało się o dziecku, nie planowało - jak było to było. I taka wolna głowa też pewnie robiła swoje
Co do różnych tekstów to u Nas też się to zdarza - od ciągłego wspominania dziecka w życzeniach z różnych okazji, sugerowania rodziców że już czas aż po różne komentarze teściowej (chociaż też tłumaczę sobie, że robi to nieumyślnie). Np w święta męża brat przyjechał ze swoją żona i małym dzieckiem i teściowa przy stole stwierdziła, że on to już założył i ma swoją rodzinę (bo mają dziecko), a my tylko po ślubie rodzina nie jesteśmy 💔Monk@, Lolka997 lubią tę wiadomość
🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️
"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻♀️
-
Kasik85 wrote:
Kasiu co to za aplikacja do testów?3xIUI wszystkie CB 💔
Kariotyp Ok
APS
09.2022 rozpoczęcie stymulacji do in vitro
❄️❄️❄️❄️🥰
10. 2022 Transfer 4aa❤️❄️🤞 6dpt beta<0,200 😭😫
11.2022 Transfer 4BB🙏 8dpt beta <0,200 😔
12.2022 transfer 3BB 4dpt ||
8dpt 66,667
10dpt 173,300
16dpt 2853
21dpt 7362?
6tc pęcherzyk w macicy z bijącym serduszkiem, w tym samym dniu dochodzi do 🩸🩸i silnego bólu 💔😭
04.2023 transfer 3cc ♥️6dpt beta 7,6 💔😞😭
KONIEC ❄️😭 -
verliebtindich wrote:Tak, na ten test mówi się "trzypunktowy" i pobranie jest 3 razy - na czczo, godzinę po podaniu glukozy i 2 godziny po podaniu glukozy. Wybierz oba te "3pkt"
Edit: chociaż, może to jest po prostu trzeci punkt i trzeba wybrać w obu przypadkach 1, 2 i 3? Chyba jednak tak..verliebtindich, Ekta lubią tę wiadomość
-
verliebtindich wrote:Monk@, wyedytowalam post bo chyba jednak jest inaczej niż napisalam 🤣
Ja już po spuszczeniu krwi na tsh, prl, glukoze i insulinę na czczo.
Ale znowu niewyspana i pokłóciłam się wczoraj ze starym, więc wróżę prolaktynę wysoko, noszkurr...
Ja standardowo przed badaniem nie mogłam spać, więc też się tej prolaktyny boję. Ani nie mogłam zasnąć długo, jak tylko czułam, że zasypiam, to od razu się wybudzałam i tak w kółko... A potem się obudziłam po 5 i też nie mogłam zasnąć. I ogólnie bym poszła innym razem już, jak będę lepiej wyspana, ale no ten 3dc robiłam, więc nie mogłam czekać 🤦🏼 zobaczymy, co z tego wyjdzie 🙄 obstawiam, że w innym terminie by było podobnie, po prostu stres badaniem i tyle. -
Hej dziewczyny Nie jestem zapisana na testowanie bo od lutego już tego nie robię żeby się nie nakręcać ale dziś jest 19 dpo i nie wiem co myśleć. Robiłam test w 13 dpo ale popołudniu i był negatywny. Czekam na 🐒 bo mam mieć w tym miesiącu histeroskopie w celu sprawdzenia drożności jajowodów i potrzebna mi miesiączka do wyznaczenia terminu zabiegu a jak na złość jej nie ma. Niby cykle mam takie właśnie 30-32 dni (dziś 30) ale faza lutealna nigdy nie przekroczyła 15 dni. W lutym miałam też wczesna owulację 11 dc i miesiączka przyszła w 26 dc czyli czas fazy lutealnej był zachowany. W tym cyklu też owulacja była wcześnie (potwierdzona USG). Wczoraj miałam delikatne plamienie dosłownie 2 krople w sluzie i od tamtej pory nic. Trochę mnie brzuch pobolewa jak na miesiączkę, piersi bolały w tym cyklu mocniej niż zwykle ale teraz już bolą tylko delikatnie. Czy któraś miala taką przeciągająca się fazę lutealna?Starania od 12.2020
♀️ 31
Suplementacja podczas starań:
Koenzym Q10 (ubichinol 400mg), witamina E, witamina D, witamina C, Inofolic Combi, pregna start, DHEA 50mg
Dotychczasowe leczenie:
-Ureaplasma - wyleczona
-Niskie AMH/Wysokie FSH
-6 cykli Lametty - bez efektu
-Histeroskopia - macica prawidłowa, jajowody niedrożne
-Laparoskopia - udrożniony prawy jajowód
-KIR AA
-Brak KIRów implantacyjnych
- IMSI 02.2023 AP 💉 Krótki protokół + MACS
8🥚-> 4 zaplodnione->3 blastki 3AA, 3AA, 3BB
02.23 - świeży transfer 3AA z Accofilem
BetaHCG: 7dpt - 82, 9dpt - 189, 12 dpt - 452, 14dpt - 1289