W maju kwitną bzy 🌸🌺, spełnią się nasze sny!🤰👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochane a ja wylądowałam na sorze😩 grałam z córką w piłkę nożną w klapkach i źle kopnelam....ból niemożliwy....palec chyba złamany, spuchnął i zsinial....czekam na przyjęcie....12.09.2013 - pierwszy skarb
24.06.2020 - drugi skarb
walka o trzeci skarb
19.07.2022 - beta 240,7
19.07.2022 - prog. 16,5
21.07.2022 - beta 712
21.07.2022- prog. 13,4
22.07.2022 - wizyta
29.07.2022 - jest kropek
12.08.2022 - jest ♥️
13.10.2033 - będzie chłopczyk 💙 Mikołaj 💙💙💙 -
Kakyuu wrote:Właśnie wróciłam po 10h z soru. Zaslablam. Uderzyłam głowa w toaletę. Prawie spaliłam mieszkanie tak długo byłam nieprzytomna. Właśnie wróciłam do domu z diagnoza nic pani nie jest tam są drzwi. Głowa pęka, ledwo stoję.
Jakoś długo unikałam szpitali i utwierdziłam się dlaczego.
Co to za dzień dziwnych wypadków! Gdzie ten Sor jeśli można spytać? Ale to nie zrobili tomografi? Rezonans?
Anka. Powodzenia, żebyś nie musiała długo czekać.. No i oby nie był złamany. -
O matko, dziewczyny 😥😥😥
Kurczę, ale mamy ten maj. Dzieje się tu wszystko...
Kakyuu, koniecznie umow się do jakiegoś lekarza, choćby do internisty, ale najbardziej przydałby się chyba neurolog. Ale to często są dłuższe terminy, a dobry internista też zleci potrzebne badania. Przecież nie można tak człowieka zostawić...
Anka, powodzenia w tej trudnej przeprawie! Oby nie było złamania -
Nutka będę trzymać kciuki 😍
A powiem Wam, że dziś nade mną latało chyba z 5 bocianów i jeszcze nadjechał akurat z pracy mąż i tak mi się uśmiechnęło, a może to dobry znak. 🤣
A co do Żelki, to jak pisałam wcześniej. Te kobiety, co miały niskie bety i szczęśliwe zakończenie, to raczej na takim forum nie pisały, bo może nawet nie były świadome tego wszystkiego. Albo po prostu nie zmagały się z żadnymi problemami w związku ze staraniem. Przyznam się, że ja osobiście tylko raz robiłam bete w obydwu ciążach. Wyszła że jest, super, to zapisuje sie do lekarza i niech sprawdza co i jak. Ale z tego co pamiętam nie były to spektakularne wyniki. Więc to trochę na zasadzie zlych opini w internecie. Jak ktos nie zadowolony z zakupu, sprzętu etc będzie wypisywać poematy. A ten zadowolony to tylko wciśnie 5 gwiazdek. Moze głupi przykład ale łopatologiczny.
No i już nie będę się rozpisywać, bo to wynikła bardzo drażliwa sytuacja. Mam tylko nadzieję jedynie, że wszystko będzie dobrze z kropkiem i Ty Żelko trochę ukoisz jednak nerwy.Nutka85, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
W ogóle chciałam Wam napisać, że jesteście tutaj skarbnicą wiedzy! Aż powala mnie to, ile wiecie na temat rozrodczości 😉 powalacie w dobrym tego słowa znaczeniu. I w sumie odpisuje tylko na niektóre posty, bo czuje się głupia 🙈 ale miło mi się czyta zawsze Was.
-
Nati94 wrote:Ruda, będzie chłopak 🥳♥️ pamiętam Twoje słabe kreski na one step i pierwszą betę 🙂 ale te ciąże lecąAnielka❤️2018
Bruno💔 czerwiec 2021 [*]
15.11.21 ❤️beta 5.30
17.11.21 ❤️beta 24,64 🌈
22.11.21 ❤️ beta 610
26.11.21 ❤️ beta 4273 prog 25
07.12.21pięknie bijące 💓 i 0,74cm człowieka 😍
16.12.21 CRL 1,39
4.01.22 CRL 3,71😍
13.01.22 badania prenatalne pierwszego trymestru : zdrowy dzidziuś, prawdopodobnie chłopak😍
5.05.22 1126g 37cm❤️ Kazik rośnie 😍
Tarczyca- pod kontrolą (eutyrox100)
On 32
-
Lipcowa wrote:A dlaczego acard? nie słyszałam wcześniej o tej metodzie wtedy brać tylko w ostatni dzień cyklu czy razem z duphastonem?Anielka❤️2018
Bruno💔 czerwiec 2021 [*]
15.11.21 ❤️beta 5.30
17.11.21 ❤️beta 24,64 🌈
22.11.21 ❤️ beta 610
26.11.21 ❤️ beta 4273 prog 25
07.12.21pięknie bijące 💓 i 0,74cm człowieka 😍
16.12.21 CRL 1,39
4.01.22 CRL 3,71😍
13.01.22 badania prenatalne pierwszego trymestru : zdrowy dzidziuś, prawdopodobnie chłopak😍
5.05.22 1126g 37cm❤️ Kazik rośnie 😍
Tarczyca- pod kontrolą (eutyrox100)
On 32
-
Kropka6 wrote:W ogóle chciałam Wam napisać, że jesteście tutaj skarbnicą wiedzy! Aż powala mnie to, ile wiecie na temat rozrodczości 😉 powalacie w dobrym tego słowa znaczeniu. I w sumie odpisuje tylko na niektóre posty, bo czuje się głupia 🙈 ale miło mi się czyta zawsze Was.
Kakyuu, Anką - Dziewczyny zdrówka, trzymajcie się ♥️
Nutka, ćwiczę kciuki na piątek 🤞🤞🤞Nutka85 lubi tę wiadomość
👩 i 🧑 27 lat
💑 2011
👰🤵 2020 -
Niestety jest palec pęknięty 🙁🙁🙁12.09.2013 - pierwszy skarb
24.06.2020 - drugi skarb
walka o trzeci skarb
19.07.2022 - beta 240,7
19.07.2022 - prog. 16,5
21.07.2022 - beta 712
21.07.2022- prog. 13,4
22.07.2022 - wizyta
29.07.2022 - jest kropek
12.08.2022 - jest ♥️
13.10.2033 - będzie chłopczyk 💙 Mikołaj 💙💙💙 -
Hej dziewczyny ☺️
Forum śledzę od zeszłego roku,a ten wątek od samego początku, ale w sumie dopiero teraz odważyłam się z Wami przywitać
Wszystkim,które ujrzały dwie kreseczki,życzę, aby Wasze Kropki rosły zdrowo no i oczywiście nudnej ciąży. Za pozostałe bardzo mocno trzymam kciuki,aby jak najszybciej Kropek był u Was w brzuszkach ☺️
Ja dwie kreski ujrzałam drugiego maja,jestem po dwóch betach z ładnym przyrostem i jeszcze raz dla swojego spokoju powtòrzę w środę i w piątek,plus TSH i progesteron. Ale to dla mnie jest wszystko niesamowite! ☺️
Wybaczcie,że wyskoczyłam tu,jak Filip z Konopii,ale jak widzę,jaką cudowną społeczność tutaj tworzycie i to, jak się wspieracie spowodowało,że postanowiłam napisać.
Poziomka9204, Livka, Anett93, Ekta, Gwiazdeczka 93, Anka1312, Kasik85 lubią tę wiadomość
2.05-⏸️
4.05-Beta hcg 60,prog.21
06.05-Beta hcg 187,2 (przyrost o 211,7 %),prog.25,92
24.05-Zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
7.06-wizyta
PTP-14.01.2023 ☺️ -
Anka1312 masakra z tym palcem! 😱 Życzę zdrowia w takim razie!
Anka1312 lubi tę wiadomość
👩 33 | 🧑 34 - starania od 11.2020
11.09.2022 - brak akcji 💔 poronienie samoistne 9t+4d
27.12.2023 - kontrolna biopsja ✅
03.01.2024 HOMA ✅ BMI zawsze w normie (teraz 19,27), cytologia ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań zaproponowany Accofil
16.02.2024 - AMH 1,28, Endometrioza II i adenomioza ❌ niepłodność idiopatyczna
29.07 i 28.08 - IUI ❌
15.11.2024 - histeroskopia: usunięte mikropolipy, zrosty, wycinki do badań ⏳
Mąż: seminogram ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Lecę na oparach... 🫠
Plan: dieta, fizjo uro-gin, ćwiczenia, zaopiekowanie relaksu i trawienia🧘 -
Dziewczyny ja zgodnie z zapowiedziami siknęłam dzisiaj na test. Na tą chwilę traktuję go jako negatywny i w końcu zaczynam rozumieć o co chodzi z cieniem cienia. Masakra z tym jakaś! 😂🙉 Nie rozumiałam tego dopóki sama nie doświadczyłam.
Pojawiło mi się takie coś jak na poniżej załączonych zdjęciach, z 2-3 minuty robiłam sesję foto po odczycie i zaczęło się robić w moim mniemaniu bardziej widocznym cieniem. 😅 Jak dla mnie jest to wciąż negatyw bo nie ma wybarwienia i temperatura lekko spadła, ale za kilka dni, jeśli @ nie przyjdzie to powtórzę test - może faktycznie było coś na rzeczy.
W moim dotychczasowym doświadczeniu obsikiwania testów (dzisiejszy test to 4 szt. 🤪) pierwszy raz widzę cień cienia i uważam to za mocno frustrujące. Ale pierwszy raz używałam też strumieniowego z DOZ. Tak to zazwyczaj płytkowe z Rossmana. 🤔
Najwcześniejsze zdjęcie:
https://ibb.co/jbvYYkp
I po kilku minutach:
https://ibb.co/pnQNj19verliebtindich, RoZyCzK4, Lolka997, Kropka6, Anati, AgulaM, 2+3, Livka, Ilaria, KlaraJa, Anett93, Ekta, Gwiazdeczka 93, Aneta2506, Anka1312, Kluska95, Kasik85 lubią tę wiadomość
👩 33 | 🧑 34 - starania od 11.2020
11.09.2022 - brak akcji 💔 poronienie samoistne 9t+4d
27.12.2023 - kontrolna biopsja ✅
03.01.2024 HOMA ✅ BMI zawsze w normie (teraz 19,27), cytologia ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań zaproponowany Accofil
16.02.2024 - AMH 1,28, Endometrioza II i adenomioza ❌ niepłodność idiopatyczna
29.07 i 28.08 - IUI ❌
15.11.2024 - histeroskopia: usunięte mikropolipy, zrosty, wycinki do badań ⏳
Mąż: seminogram ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Lecę na oparach... 🫠
Plan: dieta, fizjo uro-gin, ćwiczenia, zaopiekowanie relaksu i trawienia🧘 -
Pfry wrote:Dziewczyny ja zgodnie z zapowiedziami siknęłam dzisiaj na test. Na tą chwilę traktuję go jako negatywny i w końcu zaczynam rozumieć o co chodzi z cieniem cienia. Masakra z tym jakaś! 😂🙉 Nie rozumiałam tego dopóki sama nie doświadczyłam.
Pojawiło mi się takie coś jak na poniżej załączonych zdjęciach, z 2-3 minuty robiłam sesję foto po odczycie i zaczęło się robić w moim mniemaniu bardziej widocznym cieniem. 😅 Jak dla mnie jest to wciąż negatyw bo nie ma wybarwienia i temperatura lekko spadła, ale za kilka dni, jeśli @ nie przyjdzie to powtórzę test - może faktycznie było coś na rzeczy.
W moim dotychczasowym doświadczeniu obsikiwania testów (dzisiejszy test to 4 szt. 🤪) pierwszy raz widzę cień cienia i uważam to za mocno frustrujące. Ale pierwszy raz używałam też strumieniowego z DOZ. Tak to zazwyczaj płytkowe z Rossmana. 🤔
Najwcześniejsze zdjęcie:
I po kilku minutach:
https://ibb.co/pnQNj19
Kochana, ja bym nie powiedziała, że to cień cienia.
Ja bym powiedziała, że to wyraźny cień! Lub wręcz blada kreska 🥰
Siknij jeszcze!
Girls, ja dziś mam bardzo zajęty dzień, będę po południu. 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2022, 06:35
-
Hej, dziewczyny wczoraj już nie miałam siły napisać. Cały czas nie dawało mi spokoju ta beta i ten progesteron. Zdiagnozowałem się na CP i bałam się strasznie. Pojechałam wieczorem na IP do szpitala uniwersyteckiego nasciemnialam ze mnie boli bardzo i zostałam zbadana. I w lewym jajowodzie znalazła lekarka ring 😭😭😭😭jest jeszcze pusty wiec nie mogą potwierdzić na 100% miałam do wyboru zostać na oddziale lub stacjonarnie się zgłosić dzisiaj i właśnie jadę na kolejne USG i badania do szpitala.
-
Pfry wrote:Dziewczyny ja zgodnie z zapowiedziami siknęłam dzisiaj na test. Na tą chwilę traktuję go jako negatywny i w końcu zaczynam rozumieć o co chodzi z cieniem cienia. Masakra z tym jakaś! 😂🙉 Nie rozumiałam tego dopóki sama nie doświadczyłam.
Najwcześniejsze zdjęcie:
I po kilku minutach:
Też widzę kreskę 😊✊ -
Lolka997 wrote:Żelka, powiem Ci wprost, bo ostatnio jeszcze nie chciałam tego robić…
Jak możesz na grupie dotyczącej starań, często gęsto z historiami trudnymi, a nawet dramatycznymi, wieloletnimi i bezskutecznymi pisać przy PRAWIDŁOWYM przyroście bety, że czekasz na poronienie? JA PIERDOLE.
Oddałabym wszystko, żeby teraz głaskać się po 5 miesięcznym brzuszku z dwoma robakami w środku. Oddałabym wszystko za prawidłowe przyrosty. Czy Ty myślisz, że przyrosty po 200/300% są gwarantem zdrowej ciąży? Nie są! Moja beta rosła perfekcyjnie, doszła do 40 tysięcy, mieściła się w tygodniowych normach. Było idealnie na papierze. A rzeczywistość była inna.
Proszę Cię, jeśli masz ochotę gnębić siebie takim pesymizmem to to rób, ale zastanów się ile z Nas dałoby WSZYSTKO za takie przyrosty jakie masz Ty.
Jeśli według Ciebie jest coś nie tak, jedź na izbę przyjęć i powiedz o swoich obawach. Tyle..
Każdego kogo którymkolwiek słowem z tej wiadomości uraziłam- przepraszam.
Właśnie siedzę w szpitalu na potwierdzenie tego ze ten ring który wczoraj lekarka znalazła w lewym jajowodzie jest ciąża. -
Tulipan wrote:Żelka wg mnie Lolka ma rację. Masz dobry przyrost bety i nie masz powodu do takich złych emocji. Zacznij się cieszyć z ciąży bo widać że w niej jesteś i kropek szykuje gniazdko a ty szukasz negatywów.... Jak naprawdę cię martwi idź na sor lub lekarza i na pewno będziesz miała czarno na białym. Ja byłabym mega mega happy gdybym miała taki wynik jak ty. Rozumiem że się martwisz ale to już jest popadanie w paranoję. Wg mnie (Nie obraz się) ale na wg tego co piszesz wyniki masz ok i nie ma powodu do zmartwień... Ja bym chciała mieć taki przyrost a zamiast tego miałam czyszczenie macicy i słowa proszę dalej próbować.. uśmiechnij się w końcu i ciesz się z kropki. !!!!
-
Ja dziś miałam dziwna sytuację w nocy 😂 zmierzyłam sobie temperaturę przez sen 😂 tzn. chyba się przebudzilam i automatycznie stwierdziłam, że przecież trzeba zmierzyć i kurczę przez mgłę kojarzy mi się, że było 36,61, ale nie mam pewności 😂 była 3 w nocy. Potem normalnie obudziłam się o 6, zmierzyłam i było 36,87 (tego jestem pewna! 🤪) Takze do apki wpisałam tą drugą, bo ta pierwsza mogła mi się przyśnić 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2022, 07:23
Anati, Anett93, Gwiazdeczka 93 lubią tę wiadomość
-
Najwcześniejsze zdjęcie:
I po kilku minutach:
Ja widzę bladą kreske 😉😍 -
Anka1312 wrote:Niestety jest palec pęknięty 🙁🙁🙁
Powinna być opcja 'nie lubię'.. Dla pocieszenia powiem, że pęknięcia w stopach są bardzo często i czasem ludzie nawet nie wiedzą 🤷♀️ także powinno szybko się zagoićAnka1312 lubi tę wiadomość