Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W maju kwitną bzy 🌸🌺, spełnią się nasze sny!🤰👶
Odpowiedz

W maju kwitną bzy 🌸🌺, spełnią się nasze sny!🤰👶

Oceń ten wątek:
  • Ulka86 Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2022, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej , a ja znów robiłam test. Kreska nie ciemnieje ale jest,na zdjęciach ciężko mi ją złapać i pokazuje się do 30 sekund po zanurzeniu paseczka . Delikatnie różowa jak test wyschnie też ją Delikatnie widać.
    Chyba to był mój ostatni test ,czekam na @,kreska powinna ciemnieć. Miałam nadzieję że coś się wyklaruje bo w czwartek mam lot do PL i chciałam mieć jakąś pewność 🙈

https://zapodaj.net/2dd409c29b131.jpg.html https://zapodaj.net/e039905652e17.jpg.html

Jakie plany na niedzielę? Ja cierpliwie czekam aż mąż wstanie,szybkie zakupy i w planach opalanie u nas jest już 20 stopni😄
    Miłej niedzieli ❤️

• jo_ana Autorytet

Wysłany: 15 maja 2022, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulka86 wrote:
    Hej , a ja znów robiłam test. Kreska nie ciemnieje ale jest,na zdjęciach ciężko mi ją złapać i pokazuje się do 30 sekund po zanurzeniu paseczka . Delikatnie różowa jak test wyschnie też ją Delikatnie widać.
    Chyba to był mój ostatni test ,czekam na @,kreska powinna ciemnieć. Miałam nadzieję że coś się wyklaruje bo w czwartek mam lot do PL i chciałam mieć jakąś pewność 🙈

https://zapodaj.net/2dd409c29b131.jpg.html https://zapodaj.net/e039905652e17.jpg.html

Jakie plany na niedzielę? Ja cierpliwie czekam aż mąż wstanie,szybkie zakupy i w planach opalanie u nas jest już 20 stopni😄
    Miłej niedzieli ❤️

A który to dpo? Ja raczej nic nie widzę, ale ja do tych ślepych należę 🙈

Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%

Starania naturalne od 01/2021
    Poronienie zatrzymane 9/12 tc 11/2021 💔

Starania w klinice od 2023
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔
  • Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2022, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulka86 wrote:

Miłej niedzieli ❤️

Ja niestety nic nie widzę, ale tak jak piszesz ciężko może złapać na zdjęciu... Który jestes dpo?

Lolka997 lubi tę wiadomość

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
    Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
    AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
    inne badania w normie
    🧔 - 32
    WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    HSG (prawy jajowód nie do oceny)
    03.23r. IUI ❌
    04.23.r IUI odwołane - owu z prawego

IUI ODWOŁANE ➡️ NATURALNY CUD... ♥️

Nasze szczęście jest już z nami 🤍
    🤍 Franek 🤍 SN - 3200g, 52cm 🤍

age.png
  • Ulka86 Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2022, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta2506 wrote:
    Ja niestety nic nie widzę, ale tak jak piszesz ciężko może złapać na zdjęciu... Który jestes dpo?
    10dpo

• wellwellwell Autorytet

Wysłany: 15 maja 2022, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulka86 wrote:

Miłej niedzieli ❤️

Ja widzę jakiś cień cienia. 😅 Może lepiej iść na betę, jeśli potrzebujesz mieć pewność?

U mnie niedziela leniwie. Jeszcze nie wstałam z łóżka 😁 Pojechalismy z mezem na weekend do teściowej i nie musialam sie z rana zrywać, żeby wyjść z psem. 😁
    W ogole jestem jakas polamana, od dwoch dni boli mnie krzyz.

🩷 Liliana, 13.04.2023, 55cm, 3550g 🩷

age.png
  • verliebtindich Autorytet

Wysłany: 15 maja 2022, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka9204 wrote:
    Cześć,

Ale wczoraj pisałyście, a ja dopiero dzisiaj nadrabiam. Wczoraj od rana w pracy, a później w rozjazdach i spać poszłam po 1.00. Najgorsze, że spa c w nocy nie mogłam o czuję się znowu zmęczona 😑

Monk mój mąż też ma nadwagę, ale jakoś z dietą jemu nie po drodze, wysyłam go regularnie na badania, bo też się martwię. Liczę, że sam do tego dorośnie 😊

Wszystkie dziewczyny z bielą i 🐒 tulę mocno!

Verlie jak w piątek po wizycie wszystko będzie dobrze to poproszę o wpisanie 🌸.

Jak spędzacie niedzielę, ładna u Was pogoda? My wybieramy się do restauracji na rodzinny obiad z najbliższymi 😍

Nie mogę się doczekać 💗💗💗

A ja dziś odwaliłam, zmierzyłam rano tempkę i zasnęłam.
    Teraz za nic nie pamiętam ile to było...
    🤣🤣🤣

Poziomka9204 lubi tę wiadomość

preg.png

24.03.2023: Zosia, 1950g, 48 cm 👶🥰🌷
  • Lolka997 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2022, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kluska95 wrote:
    A będą foty z Bali ? 😍 też się chętnie wymienię, część dziewczyn już podglądam 😉 wysłałam zapro 😉

Jo_ana Tobie też wysłałam 😊
    Będą! 💕
    Już idę do wiadomości ☺️

Starania o pierwszy cud od 04.2021
    Ja- 25, Leśniowski-Crohn (2 operacje), podejrzenie PCOS, LUF, IO :(
    On- 30, okaz zdrowia...

28.01.2022 II
    14.02.2022 2 Ktośki na pokładzie 🥰
    24.02.2022 Ktosie... 💔😭

05.2022 zaczynam walkę od nowa 💪
    13.05.2022- badanie drożności HyCoSy- OBYDWA DROŻNE 😍
    Maj zakończony 8 cm torbielą..

06.2022- pierwsza stymulacja cyklu- Letrozol, pęcherzyk 23 mm na lewym jajniku ❤
    +Ovitrelle =pęcherzyk pęknięty + 2 cm torbiel krwotoczna
    Czerwiec zakończony betą o wyniku 1

07.2022- Letrozol, pęcherzyk na prawym jajniku, Ovitrelle, po 48h niepęknięty, 2xOvitrelle
    Lipiec zakończony bielą na teście.

08.2022- PIERWSZE PODEJŚCIE DO IUI+hirudoterapia ❤️

Leki:
    3-7 dc- Letrozol, NAC
    do owulacji- dzięgiel chiński
    Ovitrelle
    stale- Euthyrox 25, inozytol, kurkumina
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 15 maja 2022, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verliebtindich wrote:

🤣🤣🤣

A nie masz tak ze jak włączasz termometr to pojawia się najpierw ostatnia temperatura ?? U mnie tak jest a nie mam jakiegoś szałowego termometru.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2022, 10:44

Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%

🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔

Wysłany: 15 maja 2022, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jo_ana wrote:
    A nie masz tak ze jak włączasz termometr to pojawia się najpierw ostatnia temperatura ??

Właśnie nie, pojawią się "L"...
    No nic, 6dpo, co najwyżej mogłam stracić spadek implantacyjny, ale to pobożne życzenie.
    Coś mi się kojarzy 36.59, ale to byłby nie jakiś wielki spadek.

No ale dziś odsypiałam cały ciężki tydzień, już trudno, najważniejsze, żebym nie przegapiła tych temperatur niedługo, chociaż u mnie ostatnio trzymają się w górze do 12dpo. I co miesiąc sobie obiecuję, że wcześniej nie zatestuję 🤣

Edit: nawet sobie to wrzuciłam na wykres z zaznaczonym "ignoruj" i już chyba nie da się zrobić tak, żeby nie było żadnej 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2022, 10:50

preg.png

• Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2022, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verliebtindich wrote:

🤣🤣🤣

A nie zapisuje Ci się poprzedni wynik?

Edit. Ok, już widzę że nie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2022, 10:52

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    inne badania w normie
    🧔 - 32

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    03.23r. IUI ❌

age.png
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 15 maja 2022, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verliebtindich wrote:
    Właśnie nie, pojawią się "L"...
    No nic, 6dpo, co najwyżej mogłam stracić spadek implantacyjny, ale to pobożne życzenie.
    Coś mi się kojarzy 36.59, ale to byłby nie jakiś wielki spadek.

No ale dziś odsypiałam cały ciężki tydzień, już trudno, najważniejsze, żebym nie przegapiła tych temperatur niedługo, chociaż u mnie ostatnio trzymają się w górze do 12dpo. I co miesiąc sobie obiecuję, że wcześniej nie zatestuję 🤣

Edit: nawet sobie to wrzuciłam na wykres z zaznaczonym "ignoruj" i już chyba nie da się zrobić tak, żeby nie było żadnej 🤣
    A Ty nie miałaś też tego z Microlife? Teraz pewnie już po ptakach, ale tam nie włączasz go normalnie, tylko trzymasz dłużej przycisk, to pojawia się ostatnia :)

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 15 maja 2022, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulka86 wrote:
    10dpo

To jeszcze wcześnie, może jeszcze zciemnieje, kciuki 🍀

Lolka997 lubi tę wiadomość

🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 15 maja 2022, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka, no chyba nie ma co się tak nakręcać, ja już rozmawiałam, wszystko powiedziałam, nie jest dzieckiem, nic więcej nie zrobię. Chyba faktycznie muszą sami dorosnąć, szkoda nerwów. A u Was jakiś problem wykryty?
    Ulka, ja tam nic nie widzę, ale wcześnie jeszcze. Może za kilka dni się coś mocniejszego pojawi :)

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Zazu92 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2022, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak nieśmiało tylko napiszę, że też chętnie bym się powymieniała ig 🙈 jeśli któraś z Was by chciała to jestem u verlie, nick prawie taki sam jak tutaj tylko różnica w liczbie 😊

Przeczytałam dopiero co wczoraj pisałyście, ja byłam w pracy a potem na działce i wróciliśmy późno i dosłownie padłam spać.

Monk@, cieszę się że nam się zwierzasz i że lepiej Ci z tym. Zawsze możesz tutaj na nas liczyć 😘

Anati, bardzo mi przykro z powodu tej sytuacji :( poruszyłaś ważny temat, myślę że każda z nas albo większość miała gdzieś w swoich staraniach podobne sytuacje, że presja, że owulacja a chłop olewa albo nie chce :/
    Powiem Wam, że mam takie wrażenie że nawet pomimo tego jak bardzo facet chce dziecko, jak bardzo się stara, że dieta, że suple itd to jednak kobieta i tak jest w to bardziej zaangażowana i trochę samotna. Nie wiem jak to dokładniej wyrazić, ale tak na moim przykładzie: mój chłop też bardzo chce dziecko, wie też że coraz starsi się robimy też czuje tą presje czasu jak ja, stara się, wspiera mnie, łyka tabsy, nie pije alko. No ogólnie naprawdę nie mam się czego przyczepić. Wspiera mnie bardzo kiedy wredna @ przychodzi. No ale jednak i tak czuję się trochę osamotniona. Czuję że to ja tylko rozpadam się w środku z każdym kolejnym nieudanym cyklem. To mnie najbardziej załamuje okres i mi tak bardzo zależy na seksie w owulacji, tak bardzo że czasem jak nie mam ochoty to jest dla mnie nieważne, najważniejsze że musi być seks. A on jednak jak nie chce to mówi że nie ma ochoty i tyle. No i jakby się nie przejmuje tym że to "trzeba" teraz. Oczywiście też było tak że się zmuszał, w sensie wiedział że to ważne i staraliśmy się jakoś nakręcić i zbudować nastrój. Ale często czuję że to ja mam się postarać, że tak powiem jego tekst z kiedyś "jak chcesz to sobie bierz". No kurcze to też jest ciężkie bo ja jako kobieta też odczuwam presję chociaż nie widać tego tak jak u faceta że stoi czy opada. No i powiem Wam że dopiero jak tutaj trafiłam na forum to poczułam się o niebo lepiej! Zobaczyłam że nie jestem sama, nie czuję się już samotna w tych staraniach i że tylko ja jestem tak mocno nakręcona. To mi bardzo pomaga i nawet mój K. mówi że widzi po mnie że jestem bardziej uśmiechnięta i szczęśliwsza. A to Wasza zasługa dziewczyny! 😘

verliebtindich, wellwellwell, AgulaM, Anati lubią tę wiadomość

ona i on 29lat
    starania o pierwszego maluszka od 09.21r 👶

ona:
    podstawowe badania w normie ✅
    owulacja prawidłowa✅
    TSH luty 2022 - 2,4
    TSH kwiecień 2022 - 4,5
    TSH czerwiec 2022 - 2,2
    Endo mówi że okej 🤔
    Wdrożony euthyrox
    Suplementacja: pueria uno

on:
    badanie nasienia marzec 2022/czerwiec 2022
    morfologia 3% -> 4% ✅
    Żywotność 52%->68%✅
    Koncentracja ✅
    Ruchliwość 31%->41% ✅
    Mamy poprawę! 💪
    Suplementacja: fertilman plus, zero gorących kąpieli, zero alko, luźne gatki

27.06 - pierwsze ⏸️🥺
    28.06 - beta 37,9
    30.06 - beta 95,9
    4.07 - beta 44 💔😞 cb

Walka trwa.. 💪

Wysłany: 15 maja 2022, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    A Ty nie miałaś też tego z Microlife? Teraz pewnie już po ptakach, ale tam nie włączasz go normalnie, tylko trzymasz dłużej przycisk, to pojawia się ostatnia :)

O kurde, tak zrobiłam, pokazała mi się 37.01, ale to chyba nie jest dzisiejsza 😯

preg.png

• Monk@ Autorytet

Wysłany: 15 maja 2022, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazu, dziękuję ❤️
    Ja myślę, że kobiety ogólnie bardziej przeżywają wszystko i często bardziej się starają, właśnie dlatego. Halo, której facet siedzi na forum i rozmawia z innymi, co by tu jeszcze można zrobić? Część z nich pewnie na jakichś stronach patrzyło, ale na tym koniec. A my szukamy dalej, pytamy innych, bo wiemy, że lekarze mogą być różni, na necie też piszą różne rzeczy, a najlepiej pogadać z bardziej doświadczonymi, poszukać u źródła. Mnie się wydaje, że baby przeżywają i żyją tym potem, trzymają to w sobie, uzewnętrzniamy się tutaj, a facet też w jakiś sposób to przeżywa, oczywiście, bo też im zależy, ale oni stawiają chyba bardziej na równowagę emocjonalną i muszą sobie oczyścić głowę. I wtedy jakieś gry, wyjścia ze znajomymi, siłownia czy coś. A my zamiast się zrelaksować, kopiemy dalej i nakręcamy się dalej 🙈 taka nasza natura i taka ich natura... Chyba trzeba się z tym pogodzić. Ewentualnie z fochem olać to, jak oni, ale wtedy do niczego już nie dojdziemy. Bo tak samo będzie pewnie z dziećmi (sama nie mam, ale słyszałam od każdej z koleżanek) - mama martwi się każdym dziwnym zachowaniem, każdą zmianą na skórze itd., a ojciec nawet nie zauważy 🙈

Zazu92, Anati lubią tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 15 maja 2022, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verliebtindich wrote:
    O kurde, tak zrobiłam, pokazała mi się 37.01, ale to chyba nie jest dzisiejsza 😯
    To jak nie wczorajsza i nie mierzyłaś później, to pewnie dzisiejsza :) jeśli wczoraj taką miałaś, to może dziś nie zmierzyłaś jednak? 😁

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2022, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dzisiaj ciągnięcie podbrzusza, piersi zaczely boleć, temperatura w górę... Takze, czas na wkrecanie sobie uważam za otwarty 🤣🤣🤣

Pewnie nie wytrzymam do dnia testowania i zatestuje we wtorek popołudniu 9-10 dpo 😁

Monk@, jo_ana, Zazu92, Kluska95, Anati, Anka1312, Poziomka9204, Gwiazdeczka 93, Kasiooola, RoZyCzK4, Ekta, AgulaM, pluto_nova, Lipcowa lubią tę wiadomość

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    inne badania w normie
    🧔 - 32

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    03.23r. IUI ❌

age.png
  • Zazu92 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2022, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    Zazu, dziękuję ❤️
    Ja myślę, że kobiety ogólnie bardziej przeżywają wszystko i często bardziej się starają, właśnie dlatego. Halo, której facet siedzi na forum i rozmawia z innymi, co by tu jeszcze można zrobić? Część z nich pewnie na jakichś stronach patrzyło, ale na tym koniec. A my szukamy dalej, pytamy innych, bo wiemy, że lekarze mogą być różni, na necie też piszą różne rzeczy, a najlepiej pogadać z bardziej doświadczonymi, poszukać u źródła. Mnie się wydaje, że baby przeżywają i żyją tym potem, trzymają to w sobie, uzewnętrzniamy się tutaj, a facet też w jakiś sposób to przeżywa, oczywiście, bo też im zależy, ale oni stawiają chyba bardziej na równowagę emocjonalną i muszą sobie oczyścić głowę. I wtedy jakieś gry, wyjścia ze znajomymi, siłownia czy coś. A my zamiast się zrelaksować, kopiemy dalej i nakręcamy się dalej 🙈 taka nasza natura i taka ich natura... Chyba trzeba się z tym pogodzić. Ewentualnie z fochem olać to, jak oni, ale wtedy do niczego już nie dojdziemy. Bo tak samo będzie pewnie z dziećmi (sama nie mam, ale słyszałam od każdej z koleżanek) - mama martwi się każdym dziwnym zachowaniem, każdą zmianą na skórze itd., a ojciec nawet nie zauważy 🙈

Taaak, to cała prawda o nas i o facetach 😅 no i cóż nam zostało jak tylko się pogodzić i żyć z tymi uparciuchami ;)

ona i on 29lat
    starania o pierwszego maluszka od 09.21r 👶

ona:
    podstawowe badania w normie ✅
    owulacja prawidłowa✅
    TSH luty 2022 - 2,4
    TSH kwiecień 2022 - 4,5
    TSH czerwiec 2022 - 2,2
    Endo mówi że okej 🤔
    Wdrożony euthyrox
    Suplementacja: pueria uno

on:
    badanie nasienia marzec 2022/czerwiec 2022
    morfologia 3% -> 4% ✅
    Żywotność 52%->68%✅
    Koncentracja ✅
    Ruchliwość 31%->41% ✅
    Mamy poprawę! 💪
    Suplementacja: fertilman plus, zero gorących kąpieli, zero alko, luźne gatki

27.06 - pierwsze ⏸️🥺
    28.06 - beta 37,9
    30.06 - beta 95,9
    4.07 - beta 44 💔😞 cb

Walka trwa.. 💪

Wysłany: 15 maja 2022, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    To jak nie wczorajsza i nie mierzyłaś później, to pewnie dzisiejsza :) jeśli wczoraj taką miałaś, to może dziś nie zmierzyłaś jednak? 😁

Wczoraj 36.86 :D

Kurde, może faktycznie dziejsza, bo nie widzę żadnej takiej w ostatnim czasie. Ale to tak bym była zaspana, że bym nie zapamiętała, że przekroczyłam 37? 🤣🤣🤣
    Pamiętam tylko, że stwierdziłam, że taką na pewno zapamiętam i idę dalej spać 🤣

Ja mam problem z tym termometrem, on mi często "nie pika", więc ustawiam budzik na 5 minut i po 5 minutach wyciągam i wtedy spisuję wynik. I wydaje mi się, że takie się nie zapisują w tej historii. Chociaż o mozliwosci sprawdzenia ostatniego pomiaru dowiedzialam się przed chwilą :D

Anetka, u mnie to samo, od wczoraj piersi bolą. Ale również uważam, że sobie wkręcam, bo dziś 6dpo.

Aneta2506 lubi tę wiadomość

preg.png

‹‹ 89 90 91 92 93 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ