W maju wiosna jest w rozkwicie 🌸 rośnie we mnie nowe życie 🤰🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
aszin wrote:Wiem, że w przypadku potwierdzonej zakrzepicy, dziewczyny biorą jakieś leki w tabletkach 🫂
Ja się kluje już od trzech dni - od owulacji. Ostatnio dopiero od dwóch kresek, robiłam zastrzyki wtedy przez miesiąc, ale ciąża niestety się nie utrzymała. Czy to miało wpływ? Nie wiadomo.
Klaudek, czekam na wieści, co powie inny lekarz. Też uważam, że w Twoim przypadku heparyna od serduszka to stanowczo za późno…
Miś, trzymam kciuki, by ciemniała 🤞🏻😍
U Ciebie może być o tyle trudniej bez heparyny od owulacji, że jeszcze masz mutacje V Leiden. Mam nadzieję, że ten cykl bedzie Twój! 😍 Gdzieś czytałam, ze przed podaniem heparyny nie odpowietrza się strzykawki, dzięki czemu może uda się uniknąć siniaka.
aszin lubi tę wiadomość
-
Nomeolvides wrote:To ja tylko się wtrącę, że mi pink strumieniowy super czuły (i facelle paskowy) pokazywały cienie przy becie na poziomie 4 😳 Pink gorzej się wybarwia, ale ja lubię te testy. Facelle też są spoko ale potrafią oszukiwać
Oby więcej takich wtrąceń 😃 właśnie czytałam o tych facelle, że potrafią oszukiwać, ale głównie te strumieniowe
A niby paskowe szybciej wychwytują niż pinki super czułe.. naprawdę można zwariować.
Chyba co test to inna historia 😅
Mojej kuzynce pink wyszedł pozytywny dopiero tydzień po dniu spodziewanej miesiączki, a nie było mowy o złych obliczeniach z jej strony, bo miała monitoring owulacji. A innych nie robiła, bo przecież super czuły to powinien pokazać. Po tym linku pozytywnym kupiła kilka w Rossmanie (w tym facelle) i kilka w aptece i były grube krechy wieczorem. -
nick nieaktualnyPink strumieniowy w 14dpo wyszedł mega mocny, ale u mnie w 18dpo beta była ponad 5 tysięcy więc w dniu okresu musiala być i tak duża.
Koleżance teraz w 16dpo pink wyszedł cień raptem. Także co kobieta to inaczej.emilgiana, Jadzia19, pp2018, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
Nopek wrote:Pink strumieniowy w 14dpo wyszedł mega mocny, ale u mnie w 18dpo beta była ponad 5 tysięcy więc w dniu okresu musiala być i tak duża.
Koleżance teraz w 16dpo pink wyszedł cień raptem. Także co kobieta to inaczej.
Jakbyśmy miały za mało pod górkę.. 😅
Ale u Ciebie to była beta przepiękna!Nopek, pp2018 lubią tę wiadomość
-
monii00 wrote:Dzień dobry.
Trzymam kciuki za Was Dziewczyny i wierzę, że będziecie miały spokojną ciążę ✊️🍀
Dzwoniłam do przychodni, dopiero od 13 jest położna i będę wiedzieć czy mnie gin przyjmie. Dzisiaj zwijam się z bólu, mam skurcze. Do pracy nie poszłam, wybucham co jakiś czas płaczem. Wczoraj mąż dziwnie zareagował - to ty nie idziesz do pracy? Zapytałam czy mam płakać w pracy? Może niefortunnie dobrał ton i słowa. On to też przeżywa. Widziałam po oczach, że płakał. Dlatego się nie czepiałam. Rano zapytał, czy lepiej się czuje bo jak coś zostanie ze mną. Kazałam mu iść do pracy. Od wczoraj noga mi pulsuje, ta co puchła mi po szczepionce na covid. Miałam długo spokój, znów się zaczęło. Zauważyłam też 2 żylaki których nie miałam - górna część uda i zasinienie na kości ogonowej. Te testy tylko potwierdzają zatorowość, niestety jestem tego świadoma. Nie przepadam za zastrzykami. Czy tylko przeciwzakrzepowe są w zastrzykach?💊Acard, Neoparin, Luteina, Pregna, Bonjesta
PAI homo
ANA typ homogenny 1:640
IBS
09.10.2024
beta hcg 9,62 mIU/ml; progesteron 14,86 ng/ml
11.10.2024
beta hcg 30,01 mIU/ml; progesteron 17 ng/ml [acard 75 mg]
14.10.2024
beta hcg 92,54 mIU/ml; progesteron 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
16.10.2024
beta hcg 272,33 mIU/ml; progesteron 13,53 ng/ml
24.10.2024 wizyta
06.11.2024 wizyta nfz [7+3] jest ❤️
14.11.2024 wizyta - [8+4] 1,98 cm 🐯
27.11.2024 wizyta nfz
09.12.2024 wizyta
13.12.2024 prenatalne
04.2024 cb (7cs)
10.2023 wznowienie starań
04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
02.2020 cb (6cs)
08.2018 rozpoczęcie starań
01.2016 córka 💙
-
monii00 wrote:Dzień dobry.
Trzymam kciuki za Was Dziewczyny i wierzę, że będziecie miały spokojną ciążę ✊️🍀
Dzwoniłam do przychodni, dopiero od 13 jest położna i będę wiedzieć czy mnie gin przyjmie. Dzisiaj zwijam się z bólu, mam skurcze. Do pracy nie poszłam, wybucham co jakiś czas płaczem. Wczoraj mąż dziwnie zareagował - to ty nie idziesz do pracy? Zapytałam czy mam płakać w pracy? Może niefortunnie dobrał ton i słowa. On to też przeżywa. Widziałam po oczach, że płakał. Dlatego się nie czepiałam. Rano zapytał, czy lepiej się czuje bo jak coś zostanie ze mną. Kazałam mu iść do pracy. Od wczoraj noga mi pulsuje, ta co puchła mi po szczepionce na covid. Miałam długo spokój, znów się zaczęło. Zauważyłam też 2 żylaki których nie miałam - górna część uda i zasinienie na kości ogonowej. Te testy tylko potwierdzają zatorowość, niestety jestem tego świadoma. Nie przepadam za zastrzykami. Czy tylko przeciwzakrzepowe są w zastrzykach?
Mąż na pewno nie miał nic złego na myśli 🫂 faceci też przeżywają a niestety często nie chcą o tym mówić
Dziewczyny mi się akurat kończą testy, dzisiaj chyba będziemy na zakupach to myślałam żeby wejść do Rossamana więc podsumowując to nalepsze są Pinki?💔 05.11.2024 I FET 411 CS (Encorton, Fraxiparine, EG, AH)
7 dpt ⏸️ beta 10.2 prog 28.8 || 9 dpt beta 11.9 - cb 💔
Dwa maluchy czekają na feriach ❄️❄️ -
Załamana, zastrzyk może się naprawdę długo utrzymywać. Ja kiedyś w 14 dniu jeszcze miałam mały cień. I guzik wtedy z tego cyklu było. Trzymam jednak kciuki, żeby u Ciebie to były prawilne dwie kreski, a nie efekt zastrzyku ☺️"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
-
Jadzia19 wrote:Mąż na pewno nie miał nic złego na myśli 🫂 faceci też przeżywają a niestety często nie chcą o tym mówić
Dziewczyny mi się akurat kończą testy, dzisiaj chyba będziemy na zakupach to myślałam żeby wejść do Rossamana więc podsumowując to nalepsze są Pinki?Jadzia19 lubi tę wiadomość
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️ 5cs
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
8cs:
- 1cs stymulowany Clostilbegyt+Ovitrelle⏳
💉Neoparin+💊 Acard150
„Somewhere over the rainbow…” -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Monii00, bardzo współczuję i przytulam wirtualnie. Dawaj znać co u Ciebie.
MagicznaNuta, idę dziś do internisty po skierowanie na TK głowy. Czuję się nieźle spowolniona i boli mnie głowa, ale nie mam zawrotów, mdłości etc. Jako że miałam mieć dziś rozpoczęcie kriokomory przez kolejne 10 dni, to musiałam to przełożyć na wszelki wypadek.
Mam wrażenie, że od kiedy zaczęliśmy się starać to ciągle kurna olek coś!!!
Z przyziemnych spraw, dziś będzie kurier z mopem parowym Vileda. Już się nie mogę doczekać. Podobno to fantastyczny sprzęt i mega ułatwia ogarnianie podłóg
Nopek, z taką beta pomyślałabym, że to co najmniej bliźniaki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja, 11:42
Jadzia19, Nopek, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
38 👱♀️, 37🧔♂️ AMH 0,82
28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)
6.09, 8.09 ⏸️
9.09 beta 704, prog 39,50
11.09 beta 1861, prog 43
18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
🩺 8.11 12+5 prenatalne
Euthyrox 25
KIR AA
-
Nopek wrote:No nie... 😅
Oj aż byłam zdziwiona, już słyszałam, że jak beta taka duża na samym początku to może bliźniaki 🤣
A miałam zapytać czy jakichś bliźniaków z tego nie było 😃 silne i uparte dzieciątko od samego początku ❤️pp2018, Frajda, Nopek lubią tę wiadomość
-
Miś, Nieprzejrzysta zróbcie poczatek wysypu dwóch kreseczek
Hibiskus, daj znaka jak po monitoringu!
Monii00, bardzo mi przykro. Myślę że maz nie miał nic złego na myśli. Oni sami czesto ukrywają swoje emocje. Ślę przytulasy dla Was 🫂🫂🫂Mamausia, pp2018, Hibiskus, Miś, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
12 cs 👶
02.2020 👧
08.2021 👼
03.2024
LH 12,6
FSH 10,4
AMH 0,53
10.2024
AMH 0,211
FSH 13,10
Lh 9,43
Badania na pasożyty - czysto ✅
05.2024 dieta i zmiana supli
07.11.2024 ⏸️ beta 105, prog 25,65
09.11.2024 beta 257,9, prog 24,07
12.09.2024 beta 890,8, prog 16,86
Duphaston 2x1, acard 75
29.11.2024 wizyta 🤞 -
Hej dziewczyny, mega ciężko mi się dzisiaj wstawało, szkoda, że już po majówce 😜
Trzymam kciuki, żeby cienie ciemniały i zamieniały się w dorodne kreseczki ⏸️
pp2018 mam tego mopa i bardzo lubię 😀
Orientujecie się co oznaczają dwie pionowe, niebieskie kreski na wykresie? Jestem po owulce i pierwszy raz mi się takie coś pojawiło na wykresie. Dzisiejszy dzień jest otoczony dwiema kreskami pionowymi i zastanawiam się co to oznacza🤔pp2018, Jadzia19 lubią tę wiadomość
90&92
Starania o pierwsze🤱 od I 2022
🍀🤞🏻 -
emilgiana wrote:A ja odbiję lekko piłeczkę haha 😃 a jakie testy polecacie? Ten cały pink super czuły strumieniowy to chyba pic na wodę.. on wychodzi słaby nawet po zastrzyku (bobo test, który ma dużo mniejszą czułość pokazywał grubsze krechy), a co dopiero, żeby wykryć wczesną ciążę.
Natomiast pink strumieniowy mi często pokazuje kreskę mimo, że ciąży nie ma 😏💊Acard, Neoparin, Luteina, Pregna, Bonjesta
PAI homo
ANA typ homogenny 1:640
IBS
09.10.2024
beta hcg 9,62 mIU/ml; progesteron 14,86 ng/ml
11.10.2024
beta hcg 30,01 mIU/ml; progesteron 17 ng/ml [acard 75 mg]
14.10.2024
beta hcg 92,54 mIU/ml; progesteron 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
16.10.2024
beta hcg 272,33 mIU/ml; progesteron 13,53 ng/ml
24.10.2024 wizyta
06.11.2024 wizyta nfz [7+3] jest ❤️
14.11.2024 wizyta - [8+4] 1,98 cm 🐯
27.11.2024 wizyta nfz
09.12.2024 wizyta
13.12.2024 prenatalne
04.2024 cb (7cs)
10.2023 wznowienie starań
04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
02.2020 cb (6cs)
08.2018 rozpoczęcie starań
01.2016 córka 💙
-
Kinia92 wrote:Miś, Nieprzejrzysta zróbcie poczatek wysypu dwóch kreseczek
Hibiskus, daj znaka jak po monitoringu!
Monii00, bardzo mi przykro. Myślę że maz nie miał nic złego na myśli. Oni sami czesto ukrywają swoje emocje. Ślę przytulasy dla Was 🫂🫂🫂
Ukrywają albo nie umieją ich odpowiednio przekazać. Lub zgodnie z naszymi oczekiwaniami, na pewno nie miał nic złego na myśli.
Mojemu odwaliło w drugą stronę w tym wszystkim.. Bo chodzi i szuka mi objawów 🤣
Ja mam myślenie, że się nie udało. I powiem więcej - jak w ogóle sobie pomyślałam, że mogłoby się udać, to się przeraziłam. Bo co dalej? Ja mam głowę staraczkową. Więc ja się staram, nie wychodzi mi i od nowa.
A on 'pokaż piersi, nie no, masz większe, zobacz, że większe, pełniejsze. Wiesz jaka Ty się zrobiłaś promienna?'. Wieczorem jakoś mnie mdliło i poprosiłam go, żeby mi miskę przyniósł. Tak się zajarał, że się bałam, że mnie na porodówkę będzie wiózł.. 🤣 rano wstał i mówi, że śniła mu się nasza córka jak do niego machała, czy mnie nie mdli, że na bank mam większe piersi, że w ogóle na bank jestem w ciąży, bo przecież jestem zimnolubna a od soboty jest mi ciągle zimno i śpię pod kołdrą i kocem
Haha, mam jakąś masakrę z nim.
I póki co mnie to bawi, ale on będzie miał twarde lądowanie.. muszę jakoś się zebrać i z nim porozmawiać. Nigdy mi takich cyrków od 5 lat nie urządzał.Jadzia19, pp2018, MagicznaNuta, Chochlik12, Kinia92, Britta lubią tę wiadomość
-
emilgiana wrote:Ukrywają albo nie umieją ich odpowiednio przekazać. Lub zgodnie z naszymi oczekiwaniami, na pewno nie miał nic złego na myśli.
Mojemu odwaliło w drugą stronę w tym wszystkim.. Bo chodzi i szuka mi objawów 🤣
Ja mam myślenie, że się nie udało. I powiem więcej - jak w ogóle sobie pomyślałam, że mogłoby się udać, to się przeraziłam. Bo co dalej? Ja mam głowę staraczkową. Więc ja się staram, nie wychodzi mi i od nowa.
A on 'pokaż piersi, nie no, masz większe, zobacz, że większe, pełniejsze. Wiesz jaka Ty się zrobiłaś promienna?'. Wieczorem jakoś mnie mdliło i poprosiłam go, żeby mi miskę przyniósł. Tak się zajarał, że się bałam, że mnie na porodówkę będzie wiózł.. 🤣 rano wstał i mówi, że śniła mu się nasza córka jak do niego machała, czy mnie nie mdli, że na bank mam większe piersi, że w ogóle na bank jestem w ciąży, bo przecież jestem zimnolubna a od soboty jest mi ciągle zimno i śpię pod kołdrą i kocem
Haha, mam jakąś masakrę z nim.
I póki co mnie to bawi, ale on będzie miał twarde lądowanie.. muszę jakoś się zebrać i z nim porozmawiać. Nigdy mi takich cyrków od 5 lat nie urządzał.
Chyba przejął mózg staraczek w pewnym zakresiepp2018, siesiepy, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
20/11 - monitoring, 14.20