W maju wiosna jest w rozkwicie 🌸 rośnie we mnie nowe życie 🤰🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Hach wrote:Ja miałam we wrześniu 3 pęcherzyki i się ucieszlam jak głupia. A do ciąży bie doszło,bo była słaba owulacja i pękły niedojrzałe.
Nie wiem, jak długo się starasz, ale dla mnie nawet jedno jajeczko nie oznacza ciazy 🤷♀️ teraz na usg miałam 2 dominujące i parę, które też z chęcią by popękały. Ale zastrzyk zrobiłam. Lekarz nie straszył ciaza mnoga, a czuje ze może się nie udać 😅Hach lubi tę wiadomość
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
Chochlik12 wrote:Już zmieniam siesiepy! ♥️😁
Pytałaś wyżej kiedy mam monitoring, ja nie mam 😁 chyba jakaś pomyłka z nickiem. 😄Chochlik12 lubi tę wiadomość
♀️29
♂️ 33
◾HBA 49%
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
nick nieaktualny
-
siesiepy wrote:O to to, ja w poprzednim się nakręciłam jak szczerbaty na suchary, bo 3. Jaka byłam smutna, że pękł tylko 1 i to 3 dni po ovi... 🥴 sprowadziło mnie to na ziemię w try miga.
Britta lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, czy oprócz regularnych porannych pomiarów temperatury sprawdzacie też temperaturę w ciągu dnia, czy to bez sensu?1993 👱🏻♀️🧔🏻
7 cs
💊b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10 -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny jak jesteśmy przy rosnących pęcherzykach itp to powiedzcie czy dobry progesteron oznacza, że z owulacją wszystko w porządku czy wciąż może być np brak pęknięcia albo inne haczyki?
Staram się obserwować cykle - mierzę temperaturę, robię testy owulacyjne i badam progesteron już 3 cykl, bo chce mieć pewność, że wszystko jest w porządku. Takie przygotowania na czas, gdy mój mąż już będzie dobrze wystymulowany i gotowy. Czy jest coś jeszcze co mogę sprawdzić oprócz monitoringu? W monitoringu mnie odpędza cena bo to jednak będzie kilkaset złotych wydanych w miesiącu i masa dojazdów (nigdzie w pobliżu monitoringu nie znalazłam tylko ewentualnie w klinikach na obrzeżach miasta a ja mieszkam w samym centrum).
Temperatura po owulacji utrzymuje mi się podwyższona minimum 14 dni, a progesteron 7dpo raz miałam 15.5 a kolejnym razem 16.2 ng/mL.💔 05.11.2024 I FET 411 CS (Encorton, Fraxiparine, EG, AH)
7 dpt ⏸️ beta 10.2 prog 28.8 || 9 dpt beta 11.9 - cb 💔
Dwa maluchy czekają na feriach ❄️❄️ -
Jadzia19 wrote:Dziewczyny jak jesteśmy przy rosnących pęcherzykach itp to powiedzcie czy dobry progesteron oznacza, że z owulacją wszystko w porządku czy wciąż może być np brak pęknięcia albo inne haczyki?
Staram się obserwować cykle - mierzę temperaturę, robię testy owulacyjne i badam progesteron już 3 cykl, bo chce mieć pewność, że wszystko jest w porządku. Takie przygotowania na czas, gdy mój mąż już będzie dobrze wystymulowany i gotowy. Czy jest coś jeszcze co mogę sprawdzić oprócz monitoringu? W monitoringu mnie odpędza cena bo to jednak będzie kilkaset złotych wydanych w miesiącu i masa dojazdów (nigdzie w pobliżu monitoringu nie znalazłam tylko ewentualnie w klinikach na obrzeżach miasta a ja mieszkam w samym centrum).
Temperatura po owulacji utrzymuje mi się podwyższona minimum 14 dni, a progesteron 7dpo raz miałam 15.5 a kolejnym razem 16.2 ng/mL.pp2018, Jadzia19 lubią tę wiadomość
♀️29
♂️ 33
◾HBA 49%
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
No dobrze, to ja pozwolę sobie mieć takie pytanie w sumie.
Mając dajmy na to kilka pęcherzyków, podejrzewam, że jak pękają z jednego jajnika to w tym samym czasie raczej. Ale jak z dwóch różnych jajników to może być różnica kilka dni. Ile dni maksymalnie po owulacji z jednego jajnika występować może owulacja z drugiego? Zastanawiam się, czy ten pęcherzyk na prawym jajniku spisać na straty, zwłaszcza, że dzisiaj nie było wzgórka jajonośnego na USG, czy może jednak uzna, że sobie jeszcze pęknie 3dpo?♀️29
♂️ 33
◾HBA 49%
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
Dziewczyny chciałabym się Was zapytać czy któraś z Was przyjmowała zastrzyk Zivafert 5000 j.m. (chyba zamiennikiem jest Pregnyl). A jeśli tak, to jak długo Wam się utrzymywał pozytywny test? Dużo jest o Ovitrelle, a to jednak inna substancja. Chciałabym już przestać brać dupka (dzisiaj 10-ty dzień) i zacząć kolejny cykl, ale wciąż jest ten cień... I nie wiem co robić
-
siesiepy wrote:No dobrze, to ja pozwolę sobie mieć takie pytanie w sumie.
Mając dajmy na to kilka pęcherzyków, podejrzewam, że jak pękają z jednego jajnika to w tym samym czasie raczej. Ale jak z dwóch różnych jajników to może być różnica kilka dni. Ile dni maksymalnie po owulacji z jednego jajnika występować może owulacja z drugiego? Zastanawiam się, czy ten pęcherzyk na prawym jajniku spisać na straty, zwłaszcza, że dzisiaj nie było wzgórka jajonośnego na USG, czy może jednak uzna, że sobie jeszcze pęknie 3dpo?
Kiedyś gdzieś czytałam, że może być to kilka dni, 3 na pewno 🙂.siesiepy, Kinia92 lubią tę wiadomość
🐛 8tc -
siesiepy wrote:No dobrze, to ja pozwolę sobie mieć takie pytanie w sumie.
Mając dajmy na to kilka pęcherzyków, podejrzewam, że jak pękają z jednego jajnika to w tym samym czasie raczej. Ale jak z dwóch różnych jajników to może być różnica kilka dni. Ile dni maksymalnie po owulacji z jednego jajnika występować może owulacja z drugiego? Zastanawiam się, czy ten pęcherzyk na prawym jajniku spisać na straty, zwłaszcza, że dzisiaj nie było wzgórka jajonośnego na USG, czy może jednak uzna, że sobie jeszcze pęknie 3dpo?
Dokładnie 12 lat temu z takiego stymulowanego cyklu zaszłam w ciążę. Byly 3 pęcherzyki i wszystkie pękły ale różniły się rozmiarami. W efekcie zapłodniły się 2 jajeczka. Gin mi mówił,że najprawdopodobniej serduszko młodszego się nie rozwinie, była chyba różnica 3 dni,a tu córcia również się rozwinęła choć była na samym początku ciąży znacznie młodsza, potem nadrobiła.
Ja dziś powtórzyłam testy i biel visira się utrzymuje a dziś minęło 10dni od podania zastrzyku. Jestem osobą,która bardzo mało pije ,szkoda,że po poronieniu ta beta mi tak ekspresowo nie spadała 🤨
👩🏼 37 lat 🧔🏻41 lat
👦🏼👧🏼 bliźniaki 2012
👧🏻 córeczka 2019
6.12.23 II 10dpo - beta 10 ,dobre przyrosty
21.12.23 usg puste jajo
4.01.24 indukcja - poronienie 💔beta 52965
08.05.2024 II - 11dpo beta 23
10.05.2024 beta 98💚progesteron 52,80ng
16.05.2024 - beta 2464
22.05.2024 - 1 usg 'tylko' pęcherzyk ciążowy
24.05.2024 - beta 26709
28.05.2024 wizyta mamy wyczekane ❤
11.07.2024 prenatalne 7,5cm zdrowego bobasa
-
Cześć Dziewczyny 😊 🙈 czy któraś z Was miała taka sytuacja, mianowicie, moje cykle są równo 28dniowe. Ten cykl jest jakiś dziwny, miałam spadek temp bardzo szybko a później wzrost ale wzrost trzyma się na takim samym poziomie 36.64. Czyli taki nie bardzo wzrost. Dodatkowo testy owulacyjne pokazują cały czas pik. Udostępniony wykres. O czym to może świadczyć?
-
Rolka a ten wysiłek fizyczny jest bardzo intensywny? Z tego co pamiętam to jeśli tak, może to wprowadzać organizm w stan "stresu" w dużym uproszczeniu mówiąc, przez co niestety zaburza się owulacja i cykl. Jak twoje hormony? Może warto zerknąć na prolaktynę?
Załamana u aśś na dinusiach zivafert wykrywalny do 14 dni po. 🤷🏻
Mamausia ale pewnie nie wiesz czy pękły wszystkie razem, czy kolejno? 😁 Z tego co obserwowałam to jak zastrzyk szybko się wypłukiwał u dziewczyn, to szybko też łapały ciążę w tych cyklach. Oby to był dobry znak.
Ola czy dzisiaj też był pozytywny owulak? Jakiej firmy robisz te testy i czy robiłaś je wcześniej?♀️29
♂️ 33
◾HBA 49%
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
załamana wrote:@siesiepy dziękuję!♀️29
♂️ 33
◾HBA 49%
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
siesiepy wrote:Rolka a ten wysiłek fizyczny jest bardzo intensywny? Z tego co pamiętam to jeśli tak, może to wprowadzać organizm w stan "stresu" w dużym uproszczeniu mówiąc, przez co niestety zaburza się owulacja i cykl. Jak twoje hormony? Może warto zerknąć na prolaktynę?
Załamana u aśś na dinusiach zivafert wykrywalny do 14 dni po. 🤷🏻
Mamausia ale pewnie nie wiesz czy pękły wszystkie razem, czy kolejno? 😁 Z tego co obserwowałam to jak zastrzyk szybko się wypłukiwał u dziewczyn, to szybko też łapały ciążę w tych cyklach. Oby to był dobry znak.
Ola czy dzisiaj też był pozytywny owulak? Jakiej firmy robisz te testy i czy robiłaś je wcześniej?
Oj wtedy byłam mocno pod obserwacją,bo zmieniłam lekarza i moje jajniki były zajechane Clo przyjmowanym non stop przez rok czasu. Najpierw pękł jeden większy potem 2 mniejsze. Różnica była spora ,bo chyba 22 /18/16.
Ja ten cykl spisałam już na straty dlatego chodzę taka wkurzona 😠 nadzieję pokładam w dziewczynach u których nadal jest cień i będzie ciemniał. Jutro odstawiam duphaston i czekam na @ planowo powinna być 11 maja ale pewnie przez proga opóźni się…siesiepy lubi tę wiadomość
👩🏼 37 lat 🧔🏻41 lat
👦🏼👧🏼 bliźniaki 2012
👧🏻 córeczka 2019
6.12.23 II 10dpo - beta 10 ,dobre przyrosty
21.12.23 usg puste jajo
4.01.24 indukcja - poronienie 💔beta 52965
08.05.2024 II - 11dpo beta 23
10.05.2024 beta 98💚progesteron 52,80ng
16.05.2024 - beta 2464
22.05.2024 - 1 usg 'tylko' pęcherzyk ciążowy
24.05.2024 - beta 26709
28.05.2024 wizyta mamy wyczekane ❤
11.07.2024 prenatalne 7,5cm zdrowego bobasa
-
Hej dziewczyny po majówce! Zupełnie nie miałam czasu na forum, ale nadrobiłam ❤️
pp2018, Kinia92, Chochlik12, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
8 cs - przerwa do lutego
5 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
Luty 2025 - prawdopodobnie IUI
👩25 lat
👨26 lat
🐶3 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"