X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
Odpowiedz

W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Superowa ta mata😁
    A pierwszy prawnuczek to będzie dopiero przeżycie 😍

U nas to będzie kolejny wnuczek i z jednej i z drugiej strony, więc już emocje nie te co za pierwszą wnuczką czy wnuczkiem🙂 Już nie mówiąc o prawnikach, bo tych też już jest😅

No te imiona, które nam się kojarzą z osobami konkretnymi i nie ma szans, żeby je nadać. Nie i koniec 😁😅

Martyna33 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak miałam z imionami, że jak jakiekolwiek skojarzenie negatywne, to odpada. A później sobie zdałam sprawę, że kojarzą mi się negatywnie, bo nie mam żadnych innych skojarzeń i że gdyby dziecko miało tak na imię, to po chwili kojarzyłoby mi się tylko z nim 😊

No i wtedy mąż zaproponował Albert i miałam tylko w głowie "Albercik z Seksmisji", ale dla zgrywu zaczęliśmy tak mówić do mojego brzucha i po 3 dniach kojarzyło nam już się tylko z maluszkiem. Do tego św. Brat Albert, jako patron -artysta i osoba wspierająca bezdomnych też bardzo nam przypadł do gustu, mimo że nie utożsamiamy się z żadną religią i już został Albert ❤️

Belie, Eve lubią tę wiadomość

• Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie wszystkie imiona z listy najpopularniejszych w 2020 i 2021 od razu są skreślone 😅 teraz zauważyłam dodatkowo dużą popularność Borysa, Tymona i Leona.
    Mój mąż twierdzi że jak dowiemy się plci to wybierzemy imię raz dwa, ale ja nie jestem taka pewna co do tego 😅

U nas to pierwszy wnuczek z obu stron i pierwszy prawnuczek, bo tylko jedna babcia nam została 😊 ale my prosiliśmy o niekupowanie niczego dopóki nie mamy gdzie tego odkładać 😁

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieńka, ale ja patrzę na wszystkie nadawane w 2020 nie tylko te najpopularniejsze. Tam jest 800 pozycji, nawet te nadane tylko 2 razy w tym roku, więc są też takie mocno nietypowe. 🙂

Na te listy kilku najpopularniejszych to nawet nie patrzę, bo tam w porywach jest z 10 imion.🙂

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u nas jest mieszanka. Z mojej strony to kolejny wnuk i prawnuk (dla jednej babci to będzie 20 prawnuk!), a ze strony męża pierwszy wnuk i prawnuk😂 tyle że u męża w rodzinie jest założenie że wyprawkę kupuje się najwcześniej w 9 miesiącu 😂😂 moje obecne zakupy utrzymuje w tajemnicy przed teściowa bo mi słabo od słuchania jak to kupując wcześniej kobieta zapesza i coś się może dziecku stać 🤦‍♀️🤦‍♀️

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pierwszy wnuk i pierwszy prawnuk także jest szał🙈
    Co do imion- my się narazie poddaliśmy. Dla dziewczynki mamy tyle opcji, a dla chłopca jest strasznie trudno. Naprawdę. Także narazie przestałam o tym myśleć 🤣

Lecę po paczki do reserved i smyka ☺️ i czekam na wasze piękności, aż pokażecie 😍

Belie, Dip88 lubią tę wiadomość

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belie wrote:
    Kasieńka, ale ja patrzę na wszystkie nadawane w 2020 nie tylko te najpopularniejsze. Tam jest 800 pozycji, nawet te nadane tylko 2 razy w tym roku, więc są też takie mocno nietypowe. 🙂

Na te listy kilku najpopularniejszych to nawet nie patrzę, bo tam w porywach jest z 10 imion.🙂

Nie pomyślałam o takiej liście 😁 to prawda, że w tych najpopularniejszych jedynie 10, zacznę patrzeć tak jak Ty, to lepszy pomysł 👌

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka22 wrote:
    Nie pomyślałam o takiej liście 😁 to prawda, że w tych najpopularniejszych jedynie 10, zacznę patrzeć tak jak Ty, to lepszy pomysł 👌

No polecam 😁
    To jest jakaś odnoga strony rządowej gov, oficjalne statystyki 🙂

• Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belie wrote:
    No polecam 😁
    To jest jakaś odnoga strony rządowej gov, oficjalne statystyki 🙂

Chociaż ja mam wrażenie, że tak bardzo chciałabym nazwać dziecko imieniem niepopularnych a na końcu wyjdzie jakieś zwykle popularne imię 😅

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a5fd130b4f54.jpg

Przyszły 😍

Ves, Martyna33, Kasiekkk, Dip88, Eve, Rosalie lubią tę wiadomość

• Ves Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wszystkim za wsparcie 😊 stres jest wiadomo - ważne badanie... A dodatkowo jeszcze pierwsze usg z mężem 🥰 jestem ciekawa reakcji😏
    Tak nasze pierwsze 🙂
    Wizyta o 17.20, także dam znać 😉

Rosalie również trzymam kciuki 🤞🤞 też myślę, że wprawa i znajomość tematu wymaga czasu 😅

Kasiek ciekawe zjawisko ten Twój brzuszek 😁

AnnWer też zmagam się z nudnościami od 6 tygodnia😒 u mnie trochę pomagają migdały i suszone morele rano + ew jako przekąska, a naprawdę super działa woda z cytryną!! 😲 W pracy jak jeszcze nie wiedzieli tylko to pozwoliło mi przetrwać długie godziny😉 Jak gdzieś wychodzimy biorę zawsze lemoniadę 🤣 też miałam taki etap, że kładłam się spać w ciągu dnia, żeby nie czuć mdłości, a po wstaniu jeszcze gorzej... Przeszło po jakimś czasie... Nie wiem czy dlatego że przestałam spać w dzień czy po prostu się skończyło 😅 liczy się efekt 😏

Belie też patrzyłam kiedyś na wszystkie imiona nadawane - można wyszukać coś fajnego 🙂 śliczne ciuszki 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2021, 11:29

Starania od 8.2019
    12.2019 - cb
    5.2020 - 8tc - puste jajo
    11.2020 - cb
    28.06.21 - 💓

3-5.2021 Aromek 2x1
    Od 5.2021 Neoparin 1x1

Kariotypy ✔️
    🧖‍♀️
    PAI-1 heterozygotyczny
    MTHFR A1298C i C677T heterozygotyczny
    TSH, Glikemia, PRG, Immunofenotyp ✔️
    💊Pregna Plus, Pregna DHA, Acard, Neoparin, Sorbifer
    f2w3tqywqeqf09uu.png
  • Ves Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie imion to my jeszcze poważnie nie rozmawialiśmy, chociaż mam swoje typy 😉 priorytet dla mnie to zdrowie, ale mam cichą nadzieję że to dziewczynka bo mam dla niej imię które spróbuję przeforsować 😁 wg chińskiego kalendarza to dziewczynka hahaha😅

U męża jest to drugie wnuczątko, a u mnie pierwsze 🙂

Belie lubi tę wiadomość

Starania od 8.2019
    12.2019 - cb
    5.2020 - 8tc - puste jajo
    11.2020 - cb
    28.06.21 - 💓

3-5.2021 Aromek 2x1
    Od 5.2021 Neoparin 1x1

Kariotypy ✔️
    🧖‍♀️
    PAI-1 heterozygotyczny
    MTHFR A1298C i C677T heterozygotyczny
    TSH, Glikemia, PRG, Immunofenotyp ✔️
    💊Pregna Plus, Pregna DHA, Acard, Neoparin, Sorbifer
    f2w3tqywqeqf09uu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ves, to czekamy na wieści 🙂 fajnie, że będziesz z mężem 😍

Te ciuszki są z hm😁 nie kupowałam na razie jeszcze z ca🙂

Ves lubi tę wiadomość

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Udało mi się dzisiaj go złapać! Patrzcie, co się dzieje z moim brzuchem rano 😂😂😂 Pisałam Wam jakiś czas temu, że mi rano brzuch twardnieje z jednej strony, to właśnie tak to wygląda 😉

IMG-20210803-080341.jpg
    ja mam podobnie . Twoja ciąża trochę starsza wiec bardziej widać . Mi dietetyk zwiększyła magnez do 4 dziennie 😂😂 ale mi się wydaje ze to w zależności jak jelita są pełne tak się dzieje . I jest to widoczne kiedy jest się wmiare szczupłym na tym etapie ciąży .🤔🤔🙈🙄
    8ece1d80d7d2.jpg 0df6e696c57e.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2021, 11:49

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belie wrote:
    a5fd130b4f54.jpg

Przyszły 😍

Ja mam body dokładnie w tym wzorze z jeżami, jest super 😍 Zaraz wstawię zdjęcie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek pokazuj koniecznie 😁
    Te jeżyki są mega słodkie 😍

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IMG-20210803-134408.jpg

Są i moje ❤️ Bardzo mi się podobają i na miękkość i wzory i gęstość materiału 😊

Belie, Martyna33, Dip88, Eve lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek😍😍😍 a jaki to rozmiar? 😃

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalcia, widziałam na grupie na fb, że sporo dziewczyn ma też coś takiego po nocy, więc się tym nie przejmuję :) Wydaje mi się, że to nie ma u mnie nic wspólnego właśnie ze skurczami, więc magnezu póki co nie biorę, bo tak jak pisałam, to się samo chowa, jak się obrócę na placu no i to tylko po nocy, w ciągu dnia mi nie wywala 😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belie, wzięłam 56, bo chciałam mieć takie najmniejsze kopertowe body, żeby z głową się za często nie szarpać no i spodenki do kompletu 😊

‹‹ 122 123 124 125 126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ