Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
Odpowiedz

W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣

Oceń ten wątek:
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Dużo dziewczyn polecali jeszcZe avionaut pixel ale chyba nie podoba mi się ten wielki napis 😕
    Fajnie wyglada ten tiny love ;)
    Nie znam, nie słyszałam, więc się nie wypowiem. Najlepiej jest podjechać do sprawdzonego sklepu i żeby sami dobrali pod auto odpowiednie foteliki i wtedy coś wybrać 😉

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Mnie w sumie do niczego nie ciągnie… chyba ze jedyne co to pije dużo coli. No niestety łagodzi trochę mdłości..
    a na bagietkę z almette to niedługo patrzeć nie będę mogła bo jem prawie codziennie jak nic innego nie wchodzi 😂
    Melona bym zjadła !
    Ja też jeszcze Colę popijam 🙈 Muszę powoli zacząć odstawiać, bo przyznam, że się już trochę do niej przyzwyczaiłam 🤭

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie ciągnie do kwaśnych żelków 🤔

Tiny love wpisze sobie już na liste. Z tego co widzę to jest i opcja dla maluszka i jak już podrośnie to jest opcja bardziej do siedzenia. Ja swojemu chrześniakowi kupowałam taki najzwyklejszy leżaczek (tylko że on miał wtedy pół roku już) i korzystał z niego nawet jak już zaczął chodzić bo traktował go jak krzesełko :)

Kasienka22 lubi tę wiadomość

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna, mam wrażenie że najgorzej spośród nas masz :( chętnie bym przejęła od Ciebie mdłości i wymioty np w dni parzyste żebyś sobie odpoczęła :(

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Martyna, mam wrażenie że najgorzej spośród nas masz :( chętnie bym przejęła od Ciebie mdłości i wymioty np w dni parzyste żebyś sobie odpoczęła :(

To bardzo miłe co piszesz ☺️☺️☺️☺️ Naprawdę :)
    Ale cieszę się ze po tych tabletkach mogę funkcjonować, oby było tylko lepiej już

Dziewczyny następny tydzień to maraton prenatalnych 😍😍😍

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    To bardzo miłe co piszesz ☺️☺️☺️☺️ Naprawdę :)
    Ale cieszę się ze po tych tabletkach mogę funkcjonować, oby było tylko lepiej już

Dziewczyny następny tydzień to maraton prenatalnych 😍😍😍
    Mam nadzieję że będzie już coraz lepiej... Bo jak sobie przypomne czas mdłości (którego wcale nie miałam dużo) to nie wiem jakim cudem funkcjonujesz :(

Już się nie mogę doczekać tego maratonu 😂

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki chyba powiele dzisaj temat ale umnie od tygodnia coraz gorzej nawet rano mdłości mnie wybudzają . Jak narazie to tylko 2 razy kibelek zaliczyłam . To kolejna ciąża ale w poprzednich nie było tak złe .. Nie mam kompletnie apetytu z 5 posiłków dziennie jak zjem 3 obecnie to sukces . Kupiłam sobie cukierki z imbiru zobaczymy czy mi coś pomogą . A wy jak sobie radzicie albo radziliście z tym super stanem . Cały dzień czuje sie jak bym była po przepiciu na kacu 😂😂😂🤮

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:
    Hej kobitki chyba powiele dzisaj temat ale umnie od tygodnia coraz gorzej nawet rano mdłości mnie wybudzają . Jak narazie to tylko 2 razy kibelek zaliczyłam . To kolejna ciąża ale w poprzednich nie było tak złe .. Nie mam kompletnie apetytu z 5 posiłków dziennie jak zjem 3 obecnie to sukces . Kupiłam sobie cukierki z imbiru zobaczymy czy mi coś pomogą . A wy jak sobie radzicie albo radziliście z tym super stanem . Cały dzień czuje sie jak bym była po przepiciu na kacu 😂😂😂🤮

Rano śniadanie przed wstaniem z łóżka, najpierw banan, potem jakaś bagietka (u mnie z almette się sprawdza śmietankowym) i potem leżysz cZekasz żeby się przyjęło. U mnie to nie zawsze działa, czasem zwroce i dopiero jest lepiej.
    Do tego cola/woda gazowana , słone paluszki. Przegryzanie czegoś co godzinę żeby nie czuć głodu
    Spróbuj znaleźć tez jakieś tabletki które w składzie by miały imbir i wit b6

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Rano śniadanie przed wstaniem z łóżka, najpierw banan, potem jakaś bagietka (u mnie z almette się sprawdza śmietankowym) i potem leżysz cZekasz żeby się przyjęło. U mnie to nie zawsze działa, czasem zwroce i dopiero jest lepiej.
    Do tego cola/woda gazowana , słone paluszki. Przegryzanie czegoś co godzinę żeby nie czuć głodu
    Spróbuj znaleźć tez jakieś tabletki które w składzie by miały imbir i wit b6
    No ja mam troszkę brzydko powiem przesrane bo jestem na diecie na nietolerancję a mam ich trochę zero laktozy glutenu ryżu soji żadnych cukrów . Owoce tylko o niskim indeksie glikemicznym . Jestem pod opieka dietetyk klinicznej . Ona poleciła mi właśnie herbatę albo produkty z imbiru . Zamówiłam teraz te opaski na nadgarstki zobaczę może one pomogą . Problem umnie jak nigdy w tej ciąży nie mam apetytu . Mam samych chłopców i rodzina się śmieje ze to będzie dziewczynka .😂❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2021, 20:33

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na mdłości widziałam Pregna Vomi czy jakoś tak 😅 Zawiera imbir, wit B6 i magnez, tylko to są chyba gumy do żucia 🤔 Ale nie wiem czy to dobre jest i czy pomaga coś.

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Alis96 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane 😘😘 ostatnio nie wyrabiam i rzadko zaglądam tutaj😢
    W pracy masakra a w domu ciągle śpię 😬😬😬 i nie mam przez to na nic czasu :-/

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis ten etap snu musisz przetrwać. Widocznie tego potrzebujesz. Za jakiś czas Ci przejdzie. Mi senność minęła około 7 tygodnia ale nadal zdarza się że mam dni gdy myślę tylko o tym by się położyć :)

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Ja na mdłości widziałam Pregna Vomi czy jakoś tak 😅 Zawiera imbir, wit B6 i magnez, tylko to są chyba gumy do żucia 🤔 Ale nie wiem czy to dobre jest i czy pomaga coś.
    Popatrzę i poczytam . ❤️❤️

Dip88 lubi tę wiadomość

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie senność trzyma od początku do dnia dzisiejszego 😂 Zazwyczaj łapie mnie już o 12-13, a przy 2 latku nie da się 🙈 Dopiero idę na drzemkę jak mój wróci z pracy, bo inaczej oczy na zapałki 😂😂

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:
    No ja mam troszkę brzydko powiem przesrane bo jestem na diecie na nietolerancję a mam ich trochę zero laktozy glutenu ryżu soji żadnych cukrów . Owoce tylko o niskim indeksie glikemicznym . Jestem pod opieka dietetyk klinicznej . Ona poleciła mi właśnie herbatę albo produkty z imbiru . Zamówiłam teraz te opaski na nadgarstki zobaczę może one pomogą . Problem umnie jak nigdy w tej ciąży nie mam apetytu . Mam samych chłopców i rodzina się śmieje ze to będzie dziewczynka .😂❤️

Uuu to ciężko będzie :( Mi chleb żytni w ogóle nie wchodzi …
    A po herbacie z imbiru rzygam jak kot 😂 opaski na nadgarstki tez miałam, nic nie warte 😅😅
    Musisz popróbować, bo u każdego co innego zadziała…

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2021, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To po kolei, Alis, współczuję tej senności, u mnie ma poziom ekstremalny i trzyma do teraz, przesypiam około 16 godzin w ciągu doby, jak śpię mniej, to następnego dnia jest jeszcze gorzej.

Co do smaków, to ja mam smaka na nabiał: twarogi, sery, maślanka, wchodzą mi też owoce i pikantne dania obiadowe, ale później męczy mnie zgaga, więc niezbyt sobie na ostre pozwalam :/

Niech ten czas szybciej leci, bo chyba nie dotrwam do tych moich prenatalnych 😂

Alis96 lubi tę wiadomość

• Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Mnie senność trzyma od początku do dnia dzisiejszego 😂 Zazwyczaj łapie mnie już o 12-13, a przy 2 latku nie da się 🙈 Dopiero idę na drzemkę jak mój wróci z pracy, bo inaczej oczy na zapałki 😂😂

Mam tak samo z sennością, od początku, nawet zanim się dowiedziałam o ciąży do teraz 😂 tracę przez to masę czasu 🙄

Alis96 lubi tę wiadomość

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Uuu to ciężko będzie :( Mi chleb żytni w ogóle nie wchodzi …
    A po herbacie z imbiru rzygam jak kot 😂 opaski na nadgarstki tez miałam, nic nie warte 😅😅
    Musisz popróbować, bo u każdego co innego zadziała…
    Ja nawet zytnieg nie moge 😂😂 pieke jakies z nasion albo z maki kokosowej 😂 mysle ze jakos przezyje. Trzeba szukac zlotego srodka 🤔😂❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2021, 23:46

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Ja tez musze walnac drzemke w ciagu dnia ale moj maly dzieki bogu idzie spac kolo 12 I spi 2 h to ja z nim zalegam ❤️😂

Alis96 lubi tę wiadomość

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:
    Ja tez musze walnac drzemke w ciagu dnia ale moj maly dzieki bogu idzie spac kolo 12 I spi 2 h to ja z nim zalegam ❤️😂
    Mój jakieś pół roku temu odrzucił drzemki, jedynie jak zdarzy się, że wstanie po 6 rano to wtedy w dzień mu się przysypia, kilka razy to wykorzystałam i zasnęłam z nim mimo, że wiedziałam jak to się skończy 🙈 3 godzinna drzemka, a potem szaleństwa do 23 i później jeszcze pół godz usypiania 🤦🏼‍♀️ Bo tak to wybija 20 i w 2 minuty zasypia. Dlatego chyba wole jednak żebyśmy w dzień w razie awarii obydwoje tą chwile senności przetrzymali 😂

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ