X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
Odpowiedz

W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣

Oceń ten wątek:
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Dużo dziewczyn polecali jeszcZe avionaut pixel ale chyba nie podoba mi się ten wielki napis 😕
    Fajnie wyglada ten tiny love ;)
    Nie znam, nie słyszałam, więc się nie wypowiem. Najlepiej jest podjechać do sprawdzonego sklepu i żeby sami dobrali pod auto odpowiednie foteliki i wtedy coś wybrać 😉

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Mnie w sumie do niczego nie ciągnie… chyba ze jedyne co to pije dużo coli. No niestety łagodzi trochę mdłości..
    a na bagietkę z almette to niedługo patrzeć nie będę mogła bo jem prawie codziennie jak nic innego nie wchodzi 😂
    Melona bym zjadła !
    Ja też jeszcze Colę popijam 🙈 Muszę powoli zacząć odstawiać, bo przyznam, że się już trochę do niej przyzwyczaiłam 🤭

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie ciągnie do kwaśnych żelków 🤔

Tiny love wpisze sobie już na liste. Z tego co widzę to jest i opcja dla maluszka i jak już podrośnie to jest opcja bardziej do siedzenia. Ja swojemu chrześniakowi kupowałam taki najzwyklejszy leżaczek (tylko że on miał wtedy pół roku już) i korzystał z niego nawet jak już zaczął chodzić bo traktował go jak krzesełko :)

Kasienka22 lubi tę wiadomość

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna, mam wrażenie że najgorzej spośród nas masz :( chętnie bym przejęła od Ciebie mdłości i wymioty np w dni parzyste żebyś sobie odpoczęła :(

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Martyna, mam wrażenie że najgorzej spośród nas masz :( chętnie bym przejęła od Ciebie mdłości i wymioty np w dni parzyste żebyś sobie odpoczęła :(

To bardzo miłe co piszesz ☺️☺️☺️☺️ Naprawdę :)
    Ale cieszę się ze po tych tabletkach mogę funkcjonować, oby było tylko lepiej już

Dziewczyny następny tydzień to maraton prenatalnych 😍😍😍

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    To bardzo miłe co piszesz ☺️☺️☺️☺️ Naprawdę :)
    Ale cieszę się ze po tych tabletkach mogę funkcjonować, oby było tylko lepiej już

Dziewczyny następny tydzień to maraton prenatalnych 😍😍😍
    Mam nadzieję że będzie już coraz lepiej... Bo jak sobie przypomne czas mdłości (którego wcale nie miałam dużo) to nie wiem jakim cudem funkcjonujesz :(

Już się nie mogę doczekać tego maratonu 😂

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki chyba powiele dzisaj temat ale umnie od tygodnia coraz gorzej nawet rano mdłości mnie wybudzają . Jak narazie to tylko 2 razy kibelek zaliczyłam . To kolejna ciąża ale w poprzednich nie było tak złe .. Nie mam kompletnie apetytu z 5 posiłków dziennie jak zjem 3 obecnie to sukces . Kupiłam sobie cukierki z imbiru zobaczymy czy mi coś pomogą . A wy jak sobie radzicie albo radziliście z tym super stanem . Cały dzień czuje sie jak bym była po przepiciu na kacu 😂😂😂🤮

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:
    Hej kobitki chyba powiele dzisaj temat ale umnie od tygodnia coraz gorzej nawet rano mdłości mnie wybudzają . Jak narazie to tylko 2 razy kibelek zaliczyłam . To kolejna ciąża ale w poprzednich nie było tak złe .. Nie mam kompletnie apetytu z 5 posiłków dziennie jak zjem 3 obecnie to sukces . Kupiłam sobie cukierki z imbiru zobaczymy czy mi coś pomogą . A wy jak sobie radzicie albo radziliście z tym super stanem . Cały dzień czuje sie jak bym była po przepiciu na kacu 😂😂😂🤮

Rano śniadanie przed wstaniem z łóżka, najpierw banan, potem jakaś bagietka (u mnie z almette się sprawdza śmietankowym) i potem leżysz cZekasz żeby się przyjęło. U mnie to nie zawsze działa, czasem zwroce i dopiero jest lepiej.
    Do tego cola/woda gazowana , słone paluszki. Przegryzanie czegoś co godzinę żeby nie czuć głodu
    Spróbuj znaleźć tez jakieś tabletki które w składzie by miały imbir i wit b6

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Rano śniadanie przed wstaniem z łóżka, najpierw banan, potem jakaś bagietka (u mnie z almette się sprawdza śmietankowym) i potem leżysz cZekasz żeby się przyjęło. U mnie to nie zawsze działa, czasem zwroce i dopiero jest lepiej.
    Do tego cola/woda gazowana , słone paluszki. Przegryzanie czegoś co godzinę żeby nie czuć głodu
    Spróbuj znaleźć tez jakieś tabletki które w składzie by miały imbir i wit b6
    No ja mam troszkę brzydko powiem przesrane bo jestem na diecie na nietolerancję a mam ich trochę zero laktozy glutenu ryżu soji żadnych cukrów . Owoce tylko o niskim indeksie glikemicznym . Jestem pod opieka dietetyk klinicznej . Ona poleciła mi właśnie herbatę albo produkty z imbiru . Zamówiłam teraz te opaski na nadgarstki zobaczę może one pomogą . Problem umnie jak nigdy w tej ciąży nie mam apetytu . Mam samych chłopców i rodzina się śmieje ze to będzie dziewczynka .😂❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2021, 20:33

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na mdłości widziałam Pregna Vomi czy jakoś tak 😅 Zawiera imbir, wit B6 i magnez, tylko to są chyba gumy do żucia 🤔 Ale nie wiem czy to dobre jest i czy pomaga coś.

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Alis96 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane 😘😘 ostatnio nie wyrabiam i rzadko zaglądam tutaj😢
    W pracy masakra a w domu ciągle śpię 😬😬😬 i nie mam przez to na nic czasu :-/

preg.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis ten etap snu musisz przetrwać. Widocznie tego potrzebujesz. Za jakiś czas Ci przejdzie. Mi senność minęła około 7 tygodnia ale nadal zdarza się że mam dni gdy myślę tylko o tym by się położyć :)

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Ja na mdłości widziałam Pregna Vomi czy jakoś tak 😅 Zawiera imbir, wit B6 i magnez, tylko to są chyba gumy do żucia 🤔 Ale nie wiem czy to dobre jest i czy pomaga coś.
    Popatrzę i poczytam . ❤️❤️

Dip88 lubi tę wiadomość

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie senność trzyma od początku do dnia dzisiejszego 😂 Zazwyczaj łapie mnie już o 12-13, a przy 2 latku nie da się 🙈 Dopiero idę na drzemkę jak mój wróci z pracy, bo inaczej oczy na zapałki 😂😂

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:
    No ja mam troszkę brzydko powiem przesrane bo jestem na diecie na nietolerancję a mam ich trochę zero laktozy glutenu ryżu soji żadnych cukrów . Owoce tylko o niskim indeksie glikemicznym . Jestem pod opieka dietetyk klinicznej . Ona poleciła mi właśnie herbatę albo produkty z imbiru . Zamówiłam teraz te opaski na nadgarstki zobaczę może one pomogą . Problem umnie jak nigdy w tej ciąży nie mam apetytu . Mam samych chłopców i rodzina się śmieje ze to będzie dziewczynka .😂❤️

Uuu to ciężko będzie :( Mi chleb żytni w ogóle nie wchodzi …
    A po herbacie z imbiru rzygam jak kot 😂 opaski na nadgarstki tez miałam, nic nie warte 😅😅
    Musisz popróbować, bo u każdego co innego zadziała…

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2021, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To po kolei, Alis, współczuję tej senności, u mnie ma poziom ekstremalny i trzyma do teraz, przesypiam około 16 godzin w ciągu doby, jak śpię mniej, to następnego dnia jest jeszcze gorzej.

Co do smaków, to ja mam smaka na nabiał: twarogi, sery, maślanka, wchodzą mi też owoce i pikantne dania obiadowe, ale później męczy mnie zgaga, więc niezbyt sobie na ostre pozwalam :/

Niech ten czas szybciej leci, bo chyba nie dotrwam do tych moich prenatalnych 😂

Alis96 lubi tę wiadomość

• Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Mnie senność trzyma od początku do dnia dzisiejszego 😂 Zazwyczaj łapie mnie już o 12-13, a przy 2 latku nie da się 🙈 Dopiero idę na drzemkę jak mój wróci z pracy, bo inaczej oczy na zapałki 😂😂

Mam tak samo z sennością, od początku, nawet zanim się dowiedziałam o ciąży do teraz 😂 tracę przez to masę czasu 🙄

Alis96 lubi tę wiadomość

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Uuu to ciężko będzie :( Mi chleb żytni w ogóle nie wchodzi …
    A po herbacie z imbiru rzygam jak kot 😂 opaski na nadgarstki tez miałam, nic nie warte 😅😅
    Musisz popróbować, bo u każdego co innego zadziała…
    Ja nawet zytnieg nie moge 😂😂 pieke jakies z nasion albo z maki kokosowej 😂 mysle ze jakos przezyje. Trzeba szukac zlotego srodka 🤔😂❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2021, 23:46

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Ja tez musze walnac drzemke w ciagu dnia ale moj maly dzieki bogu idzie spac kolo 12 I spi 2 h to ja z nim zalegam ❤️😂

Alis96 lubi tę wiadomość

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:
    Ja tez musze walnac drzemke w ciagu dnia ale moj maly dzieki bogu idzie spac kolo 12 I spi 2 h to ja z nim zalegam ❤️😂
    Mój jakieś pół roku temu odrzucił drzemki, jedynie jak zdarzy się, że wstanie po 6 rano to wtedy w dzień mu się przysypia, kilka razy to wykorzystałam i zasnęłam z nim mimo, że wiedziałam jak to się skończy 🙈 3 godzinna drzemka, a potem szaleństwa do 23 i później jeszcze pół godz usypiania 🤦🏼‍♀️ Bo tak to wybija 20 i w 2 minuty zasypia. Dlatego chyba wole jednak żebyśmy w dzień w razie awarii obydwoje tą chwile senności przetrzymali 😂

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ