Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
Odpowiedz

W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣

Oceń ten wątek:
  • Kiniaa01 Przyjaciółka

Wysłany: 2 lipca 2021, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam 🥰
    U nas termin porodu na 8.01🥰
    2.07 badania prenatalne 😍

Belie, Dip88, Kasiekkk, wariancja, Ariadne002 lubią tę wiadomość

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo to dziś! O której masz prenatalne? Odezwij się jak będziesz po! ☺️☺️

Dip, kciuki za usg! 😉

Dip88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2021, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia czekamy na wieści po prenatalnych 🙂

Ja wczoraj miałam trudny dzień bo mnie ból żołądka dopadł. Przeleżałam i przespałam pół wieczoru. A dzisiaj rano się obudziłam z takim głodem. 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2021, 07:08

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mnie jakieś bóle w nocy dorwały tak, że nie spałam przez godzinę i teraz jestem nieprzytomna 😟 a jutro z rana jade na krew także też nie odeśpię... Już jestem zawiedziona tym weekendem 😂 ale jak minie to zobaczę maleństwo! Pierwszy raz w życiu czekam na poniedziałek z utęsknieniem 😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2021, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Też mnie jakieś bóle w nocy dorwały tak, że nie spałam przez godzinę i teraz jestem nieprzytomna 😟 a jutro z rana jade na krew także też nie odeśpię... Już jestem zawiedziona tym weekendem 😂 ale jak minie to zobaczę maleństwo! Pierwszy raz w życiu czekam na poniedziałek z utęsknieniem 😂

Biedulka ☹️ a w niedzielę nie odespisz trochę?
    To ja właśnie czekam na środę 😁

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W niedziele nigdy nie odsypiam, mam wrażenie że wtedy już tak pracą jestem zestresowana że wstaje wcześniej niż w czasie tygodnia 😒

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia kciuki za prenatalne 🤞❤️

Ja dam znać dopiero popołudniu, bo wizytę mam na 13, później na 13:30 mam badania z krwi. Ogółem dla mnie to dzień niewiadomej 😂
    Nie wiem czy to będzie już usg prenatalne czy zwykłe, bo jak pisałam u mnie wcześniej zaczynają robić, a i nie wiem co za badania z krwi będę mieć 🙈 Położna mnie zapisała odrazu po wizycie żebym nie musiała 2 razy do szpitala jeździć. Zakręcona chodzę i nie dopytałam z wrażenia o nic 🤦🏼‍♀️ A już nie dzwoniłam pytać bo i tak nic to nie zmieni. Sprawdzić też nie mogę, bo wszędzie w system wszystkie skierowania wbijają i tylko oni mają dostęp do tego.
    Napewno dziś dostanę skierowanie na Nifty, poniedziałek/wtorek będę robić i później najdłuższe 2 tyg oczekiwania na wynik 🤭

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2021, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia, mocne kciuki za prenatalne ❤️🤞
    Dipp, no to czekam na wieści i czy to już prenatalne 😊

W końcu powoli weekend. Jeszcze jeden dzień ciężkiej pracy (oj duuuużo tej obróbki zdjęć mam na dzisiaj 😥), a w sobotę wypad do Suntago! Będzie się działo 😁 W niedzielę sesja ślubna w Toruniu, więc znowu praca, ale dobry i jeden dzień odpoczynku :)

Musiałam wczoraj kupić nowy strój kąpielowy, bo w brzuch mnie za bardzo poprzedni cisnął i okazało się, że w zwykłych odzieżówkach nie ma szans na kostium dla ciężarnej. Dosłownie żaden nie chciał pomieścić ciążowych piersi. Szczerze, teraz naprawdę współczuję kobietom z naturalnie większymi kupowania ubrań.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2021, 08:26

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip, po 13 bedziesz wiedziała co miałaś 😂

Ja mam dziś w planach po pracy pojechać poszukać sukienki na wesele... Czarno to widzę ale może się pozytywnie zaskoczę?

• Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Kinia, mocne kciuki za prenatalne ❤️🤞
    Dipp, no to czekam na wieści i czy to już prenatalne 😊

W końcu powoli weekend. Jeszcze jeden dzień ciężkiej pracy (oj duuuużo tej obróbki zdjęć mam na dzisiaj 😥), a w sobotę wypad do Suntago! Będzie się działo 😁 W niedzielę sesja ślubna w Toruniu, więc znowu praca, ale dobry i jeden dzień odpoczynku :)

Musiałam wczoraj kupić nowy strój kąpielowy, bo w brzuch mnie za bardzo poprzedni cisnął i okazało się, że w zwykłych odzieżówkach nie ma szans na kostium dla ciężarnej. Dosłownie żaden nie chciał pomieścić ciążowych piersi. Szczerze, teraz naprawdę współczuję kobietom z naturalnie większymi kupowania ubrań.

Tez musze się zaopatrzyć w nowy kostium 😁 tak, ja należę do grona tych pechowców z naturalnie dużymi piersiami, teraz już przestałam się mieścić w staniki więc mam chyba level up o 2 rozmiary 🤦🏽‍♀️ kupowanie kostiumu to katorga, no i zazwyczaj wybór jest taki że żaden a ceny zaporowe 🤦🏽‍♀️
    Polecam kuoowanie w lokalnych sklepach brafittingowych 😊

Kasiekkk lubi tę wiadomość

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2021, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka22 wrote:
    Tez musze się zaopatrzyć w nowy kostium 😁 tak, ja należę do grona tych pechowców z naturalnie dużymi piersiami, teraz już przestałam się mieścić w staniki więc mam chyba level up o 2 rozmiary 🤦🏽‍♀️ kupowanie kostiumu to katorga, no i zazwyczaj wybór jest taki że żaden a ceny zaporowe 🤦🏽‍♀️
    Polecam kuoowanie w lokalnych sklepach brafittingowych 😊

No dokładnie, to była jakaś makabra. Wyglądało to jakby tylko brodawki zakrywał ten kostium 😒
    Ja musiałam wczoraj kupić, dzisiaj nie będzie czasu, do tego była już 20-ta, więc miałam ograniczony czas i ostatecznie dorwałam w gatcie, ale szczerze to jak na taką szmatkę był zaporowo drogi... No i ja 165cm i 56kg wagi musiałam kupić L-kę, żeby mi się brzuch zmieścił. Zabawny przeskok z xs/s

A tak zmieniając temat, to jestem na grupie na FB "styczniowe mamy 2022". Dziewczyny wrzucają tam listy must have dla noworodka bazując na doświadczeniach ze swoimi starszymi dziećmi i powiem Wam, że dla mnie - pierworódki te ilości są przerażające! Ostatnia lista, którą widziałam miała 50 punktów rzeczy dla dziecka, a nie uwzględniała ubranek! Naprawdę taki bobas potrzebuje aż tak dużo rzeczy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2021, 08:51

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, duze kciuki za dzisiejsze wizyty, a pozostalym zycze szybkiegi ditrwania do weekendu 😅
    U mnie ten tydzien byl caly zawalony dopiero dzis bede miec wolne popoludnie, to troszke odpoczne w koncu!

Dip88 lubi tę wiadomość

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk, a masz mozliwosc orzekopiowania tresci tej listy, zeby tu wrzucic? Mozna byloby tu z dziewczynami ze stazem to obgadac 😃

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2021, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie na telefonie nie mogę skopiować, ale wrzucę zaraz screeny.

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może na liście jest dosłownie wszystko? W sensie i nożyczki do paznokci i ta gruszka do noska (nie wiem czy to prawidłowa nazwa ale u mnie tak to się w głowie nazywa 😂)

No i biorąc pod uwagę że dziecko jest pierwsze to faktycznie może potrzebować wielu rzeczy. To tak jak idziesz na własne mieszkanie z domu i nagle brakuje przeróżnych dupereli które zawsze były 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2021, 09:05

Kasiekkk lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2021, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Screenshot-2021-07-02-08-59-31-188-com-android-chrome.png

Screenshot-2021-07-02-08-59-38-686-com-android-chrome.png

Screenshot-2021-07-02-08-59-47-376-com-android-chrome.png

IMG-20210702-090050.jpg

Rosalie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2021, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Może na liście jest dosłownie wszystko? W sensie i nożyczki do paznokci i ta gruszka do noska (nie wiem czy to prawidłowa nazwa ale u mnie tak to się w głowie nazywa 😂)

No i biorąc pod uwagę że dziecko jest pierwsze to faktycznie może potrzebować wielu rzeczy. To tak jak idziesz na własne mieszkanie z domu i nagle brakuje przeróżnych dupereli które zawsze były 😂

Nożyczek nie było, ale faktycznie jest sporo dupereli 😁

Oj nieee, nie chcę tak jak z przeprowadzką, ile ja się do sklepów nabiegałam wtedy, bo ciągle czegoś nie było 😂😂😂

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem dużo rzeczy jest na tej liście które nie każda mam chce mieć (monitor oddechu, lusterko do auta, chusta do noszenia itd)

Dip88 lubi tę wiadomość

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak właśnie czytałam i mam takie zdanie jak Martyna, osobiście jestem takim kierowcą że nie wiem czy bym chciała narażać dziecko i prowadzić więc myślę że lusterko mi się nie przyda 😂
    Chociaż za listę dziękuję bo widzę że trochę sobie z niej pospisuje :)

Kasiekkk, ja się przeprowadziłam jedynie piętro wyżej do drugiej kuchni a nadal schodzę na parter do rodziców pożyczać bo ciągle coś brakuje 😂 a co zakupy to coś uzupełniam...

A właśnie, jak jest z tą chustą? Z jednej strony fajnie mieć dziecko blisko siebie i mieć dwie ręce wolne ale z drugiej nie wiem czy tak prosto byłoby to 'zamontować' na sobie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2021, 09:20

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Kasiekkk też jestem na FB na styczniowych mamach 😉 Widziałam te listy, ale zerknęłam tylko w przelocie. Myśle, że 90% z tego jest przydatna/potrzebna, reszta wg uznania. Są rzeczy które można dokupić po porodzie jeśli stwierdzi się, że jednak coś jest potrzebne, bo czasami jest tak że w ogóle coś się nie przyda. Mamy czasy, że z miejsca idziemy do sklepu i kupujemy czy zamawiamy, więc na spokojnie. Od siebie mogę tylko powiedzieć, że warto zacząć na bieżąco kupować z wejściem w 2 trymestr, naprawdę ostatnie +/- 2 miesiące są takie, że już ciężko jest chodzić po sklepach, szukać itp itd w tym czasie już lepiej większość mieć i poprostu szykować sobie w domu. Niektóre dziewczyny tam tak twardo piszą, że na koniec wszystko na raz będą kupować czy mają takie a takie plany… niech im sie uda tak, ale nie polecam, ciąża potrafi dać w kość i jest nieprzewidywalna, w szczególności właśnie w 3 trymestrze.
    A co do samej grupy, niby jest ok, ale czasami strasznie mnie denerwuje, bo mam wrażenie że jedna od drugiej stara się być mądrzejsza, a czasem żadna nie ma racji 😂 Ale to tak czasem albo ciążowe hormony tak mi mieszają w głowie i tak na mnie działa to 🙈🤣🤣🤣 Nie wiem 🤷🏻‍♀️

wariancja lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ