W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Też mnie jakieś bóle w nocy dorwały tak, że nie spałam przez godzinę i teraz jestem nieprzytomna 😟 a jutro z rana jade na krew także też nie odeśpię... Już jestem zawiedziona tym weekendem 😂 ale jak minie to zobaczę maleństwo! Pierwszy raz w życiu czekam na poniedziałek z utęsknieniem 😂
-
nick nieaktualnynulka_23 wrote:Też mnie jakieś bóle w nocy dorwały tak, że nie spałam przez godzinę i teraz jestem nieprzytomna 😟 a jutro z rana jade na krew także też nie odeśpię... Już jestem zawiedziona tym weekendem 😂 ale jak minie to zobaczę maleństwo! Pierwszy raz w życiu czekam na poniedziałek z utęsknieniem 😂
Biedulka ☹️ a w niedzielę nie odespisz trochę?
To ja właśnie czekam na środę 😁 -
Kinia kciuki za prenatalne 🤞❤️
Ja dam znać dopiero popołudniu, bo wizytę mam na 13, później na 13:30 mam badania z krwi. Ogółem dla mnie to dzień niewiadomej 😂
Nie wiem czy to będzie już usg prenatalne czy zwykłe, bo jak pisałam u mnie wcześniej zaczynają robić, a i nie wiem co za badania z krwi będę mieć 🙈 Położna mnie zapisała odrazu po wizycie żebym nie musiała 2 razy do szpitala jeździć. Zakręcona chodzę i nie dopytałam z wrażenia o nic 🤦🏼♀️ A już nie dzwoniłam pytać bo i tak nic to nie zmieni. Sprawdzić też nie mogę, bo wszędzie w system wszystkie skierowania wbijają i tylko oni mają dostęp do tego.
Napewno dziś dostanę skierowanie na Nifty, poniedziałek/wtorek będę robić i później najdłuższe 2 tyg oczekiwania na wynik 🤭 -
nick nieaktualnyKinia, mocne kciuki za prenatalne ❤️🤞
Dipp, no to czekam na wieści i czy to już prenatalne 😊
W końcu powoli weekend. Jeszcze jeden dzień ciężkiej pracy (oj duuuużo tej obróbki zdjęć mam na dzisiaj 😥), a w sobotę wypad do Suntago! Będzie się działo 😁 W niedzielę sesja ślubna w Toruniu, więc znowu praca, ale dobry i jeden dzień odpoczynku
Musiałam wczoraj kupić nowy strój kąpielowy, bo w brzuch mnie za bardzo poprzedni cisnął i okazało się, że w zwykłych odzieżówkach nie ma szans na kostium dla ciężarnej. Dosłownie żaden nie chciał pomieścić ciążowych piersi. Szczerze, teraz naprawdę współczuję kobietom z naturalnie większymi kupowania ubrań.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2021, 08:26
-
Kasiekkk wrote:Kinia, mocne kciuki za prenatalne ❤️🤞
Dipp, no to czekam na wieści i czy to już prenatalne 😊
W końcu powoli weekend. Jeszcze jeden dzień ciężkiej pracy (oj duuuużo tej obróbki zdjęć mam na dzisiaj 😥), a w sobotę wypad do Suntago! Będzie się działo 😁 W niedzielę sesja ślubna w Toruniu, więc znowu praca, ale dobry i jeden dzień odpoczynku
Musiałam wczoraj kupić nowy strój kąpielowy, bo w brzuch mnie za bardzo poprzedni cisnął i okazało się, że w zwykłych odzieżówkach nie ma szans na kostium dla ciężarnej. Dosłownie żaden nie chciał pomieścić ciążowych piersi. Szczerze, teraz naprawdę współczuję kobietom z naturalnie większymi kupowania ubrań.
Tez musze się zaopatrzyć w nowy kostium 😁 tak, ja należę do grona tych pechowców z naturalnie dużymi piersiami, teraz już przestałam się mieścić w staniki więc mam chyba level up o 2 rozmiary 🤦🏽♀️ kupowanie kostiumu to katorga, no i zazwyczaj wybór jest taki że żaden a ceny zaporowe 🤦🏽♀️
Polecam kuoowanie w lokalnych sklepach brafittingowych 😊Kasiekkk lubi tę wiadomość
🙋🏽♀️ 25l.
🙋🏽 27l.
+ 🐈🐈⬛
-
nick nieaktualnyKasienka22 wrote:Tez musze się zaopatrzyć w nowy kostium 😁 tak, ja należę do grona tych pechowców z naturalnie dużymi piersiami, teraz już przestałam się mieścić w staniki więc mam chyba level up o 2 rozmiary 🤦🏽♀️ kupowanie kostiumu to katorga, no i zazwyczaj wybór jest taki że żaden a ceny zaporowe 🤦🏽♀️
Polecam kuoowanie w lokalnych sklepach brafittingowych 😊
No dokładnie, to była jakaś makabra. Wyglądało to jakby tylko brodawki zakrywał ten kostium 😒
Ja musiałam wczoraj kupić, dzisiaj nie będzie czasu, do tego była już 20-ta, więc miałam ograniczony czas i ostatecznie dorwałam w gatcie, ale szczerze to jak na taką szmatkę był zaporowo drogi... No i ja 165cm i 56kg wagi musiałam kupić L-kę, żeby mi się brzuch zmieścił. Zabawny przeskok z xs/s
A tak zmieniając temat, to jestem na grupie na FB "styczniowe mamy 2022". Dziewczyny wrzucają tam listy must have dla noworodka bazując na doświadczeniach ze swoimi starszymi dziećmi i powiem Wam, że dla mnie - pierworódki te ilości są przerażające! Ostatnia lista, którą widziałam miała 50 punktów rzeczy dla dziecka, a nie uwzględniała ubranek! Naprawdę taki bobas potrzebuje aż tak dużo rzeczy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2021, 08:51
-
nick nieaktualny
-
Może na liście jest dosłownie wszystko? W sensie i nożyczki do paznokci i ta gruszka do noska (nie wiem czy to prawidłowa nazwa ale u mnie tak to się w głowie nazywa 😂)
No i biorąc pod uwagę że dziecko jest pierwsze to faktycznie może potrzebować wielu rzeczy. To tak jak idziesz na własne mieszkanie z domu i nagle brakuje przeróżnych dupereli które zawsze były 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2021, 09:05
Kasiekkk lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnynulka_23 wrote:Może na liście jest dosłownie wszystko? W sensie i nożyczki do paznokci i ta gruszka do noska (nie wiem czy to prawidłowa nazwa ale u mnie tak to się w głowie nazywa 😂)
No i biorąc pod uwagę że dziecko jest pierwsze to faktycznie może potrzebować wielu rzeczy. To tak jak idziesz na własne mieszkanie z domu i nagle brakuje przeróżnych dupereli które zawsze były 😂
Nożyczek nie było, ale faktycznie jest sporo dupereli 😁
Oj nieee, nie chcę tak jak z przeprowadzką, ile ja się do sklepów nabiegałam wtedy, bo ciągle czegoś nie było 😂😂😂 -
Moim zdaniem dużo rzeczy jest na tej liście które nie każda mam chce mieć (monitor oddechu, lusterko do auta, chusta do noszenia itd)
Dip88 lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Tak właśnie czytałam i mam takie zdanie jak Martyna, osobiście jestem takim kierowcą że nie wiem czy bym chciała narażać dziecko i prowadzić więc myślę że lusterko mi się nie przyda 😂
Chociaż za listę dziękuję bo widzę że trochę sobie z niej pospisuje
Kasiekkk, ja się przeprowadziłam jedynie piętro wyżej do drugiej kuchni a nadal schodzę na parter do rodziców pożyczać bo ciągle coś brakuje 😂 a co zakupy to coś uzupełniam...
A właśnie, jak jest z tą chustą? Z jednej strony fajnie mieć dziecko blisko siebie i mieć dwie ręce wolne ale z drugiej nie wiem czy tak prosto byłoby to 'zamontować' na sobie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2021, 09:20
-
Kasiekkk też jestem na FB na styczniowych mamach 😉 Widziałam te listy, ale zerknęłam tylko w przelocie. Myśle, że 90% z tego jest przydatna/potrzebna, reszta wg uznania. Są rzeczy które można dokupić po porodzie jeśli stwierdzi się, że jednak coś jest potrzebne, bo czasami jest tak że w ogóle coś się nie przyda. Mamy czasy, że z miejsca idziemy do sklepu i kupujemy czy zamawiamy, więc na spokojnie. Od siebie mogę tylko powiedzieć, że warto zacząć na bieżąco kupować z wejściem w 2 trymestr, naprawdę ostatnie +/- 2 miesiące są takie, że już ciężko jest chodzić po sklepach, szukać itp itd w tym czasie już lepiej większość mieć i poprostu szykować sobie w domu. Niektóre dziewczyny tam tak twardo piszą, że na koniec wszystko na raz będą kupować czy mają takie a takie plany… niech im sie uda tak, ale nie polecam, ciąża potrafi dać w kość i jest nieprzewidywalna, w szczególności właśnie w 3 trymestrze.
A co do samej grupy, niby jest ok, ale czasami strasznie mnie denerwuje, bo mam wrażenie że jedna od drugiej stara się być mądrzejsza, a czasem żadna nie ma racji 😂 Ale to tak czasem albo ciążowe hormony tak mi mieszają w głowie i tak na mnie działa to 🙈🤣🤣🤣 Nie wiem 🤷🏻♀️wariancja lubi tę wiadomość