X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
Odpowiedz

W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣

Oceń ten wątek:
  • Kiniaa01 Przyjaciółka

Wysłany: 2 lipca 2021, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam 🥰
    U nas termin porodu na 8.01🥰
    2.07 badania prenatalne 😍

Belie, Dip88, Kasiekkk, wariancja, Ariadne002 lubią tę wiadomość

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo to dziś! O której masz prenatalne? Odezwij się jak będziesz po! ☺️☺️

Dip, kciuki za usg! 😉

Dip88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2021, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia czekamy na wieści po prenatalnych 🙂

Ja wczoraj miałam trudny dzień bo mnie ból żołądka dopadł. Przeleżałam i przespałam pół wieczoru. A dzisiaj rano się obudziłam z takim głodem. 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2021, 07:08

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mnie jakieś bóle w nocy dorwały tak, że nie spałam przez godzinę i teraz jestem nieprzytomna 😟 a jutro z rana jade na krew także też nie odeśpię... Już jestem zawiedziona tym weekendem 😂 ale jak minie to zobaczę maleństwo! Pierwszy raz w życiu czekam na poniedziałek z utęsknieniem 😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2021, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Też mnie jakieś bóle w nocy dorwały tak, że nie spałam przez godzinę i teraz jestem nieprzytomna 😟 a jutro z rana jade na krew także też nie odeśpię... Już jestem zawiedziona tym weekendem 😂 ale jak minie to zobaczę maleństwo! Pierwszy raz w życiu czekam na poniedziałek z utęsknieniem 😂

Biedulka ☹️ a w niedzielę nie odespisz trochę?
    To ja właśnie czekam na środę 😁

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W niedziele nigdy nie odsypiam, mam wrażenie że wtedy już tak pracą jestem zestresowana że wstaje wcześniej niż w czasie tygodnia 😒

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia kciuki za prenatalne 🤞❤️

Ja dam znać dopiero popołudniu, bo wizytę mam na 13, później na 13:30 mam badania z krwi. Ogółem dla mnie to dzień niewiadomej 😂
    Nie wiem czy to będzie już usg prenatalne czy zwykłe, bo jak pisałam u mnie wcześniej zaczynają robić, a i nie wiem co za badania z krwi będę mieć 🙈 Położna mnie zapisała odrazu po wizycie żebym nie musiała 2 razy do szpitala jeździć. Zakręcona chodzę i nie dopytałam z wrażenia o nic 🤦🏼‍♀️ A już nie dzwoniłam pytać bo i tak nic to nie zmieni. Sprawdzić też nie mogę, bo wszędzie w system wszystkie skierowania wbijają i tylko oni mają dostęp do tego.
    Napewno dziś dostanę skierowanie na Nifty, poniedziałek/wtorek będę robić i później najdłuższe 2 tyg oczekiwania na wynik 🤭

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2021, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia, mocne kciuki za prenatalne ❤️🤞
    Dipp, no to czekam na wieści i czy to już prenatalne 😊

W końcu powoli weekend. Jeszcze jeden dzień ciężkiej pracy (oj duuuużo tej obróbki zdjęć mam na dzisiaj 😥), a w sobotę wypad do Suntago! Będzie się działo 😁 W niedzielę sesja ślubna w Toruniu, więc znowu praca, ale dobry i jeden dzień odpoczynku :)

Musiałam wczoraj kupić nowy strój kąpielowy, bo w brzuch mnie za bardzo poprzedni cisnął i okazało się, że w zwykłych odzieżówkach nie ma szans na kostium dla ciężarnej. Dosłownie żaden nie chciał pomieścić ciążowych piersi. Szczerze, teraz naprawdę współczuję kobietom z naturalnie większymi kupowania ubrań.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2021, 08:26

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip, po 13 bedziesz wiedziała co miałaś 😂

Ja mam dziś w planach po pracy pojechać poszukać sukienki na wesele... Czarno to widzę ale może się pozytywnie zaskoczę?

• Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Kinia, mocne kciuki za prenatalne ❤️🤞
    Dipp, no to czekam na wieści i czy to już prenatalne 😊

W końcu powoli weekend. Jeszcze jeden dzień ciężkiej pracy (oj duuuużo tej obróbki zdjęć mam na dzisiaj 😥), a w sobotę wypad do Suntago! Będzie się działo 😁 W niedzielę sesja ślubna w Toruniu, więc znowu praca, ale dobry i jeden dzień odpoczynku :)

Musiałam wczoraj kupić nowy strój kąpielowy, bo w brzuch mnie za bardzo poprzedni cisnął i okazało się, że w zwykłych odzieżówkach nie ma szans na kostium dla ciężarnej. Dosłownie żaden nie chciał pomieścić ciążowych piersi. Szczerze, teraz naprawdę współczuję kobietom z naturalnie większymi kupowania ubrań.

Tez musze się zaopatrzyć w nowy kostium 😁 tak, ja należę do grona tych pechowców z naturalnie dużymi piersiami, teraz już przestałam się mieścić w staniki więc mam chyba level up o 2 rozmiary 🤦🏽‍♀️ kupowanie kostiumu to katorga, no i zazwyczaj wybór jest taki że żaden a ceny zaporowe 🤦🏽‍♀️
    Polecam kuoowanie w lokalnych sklepach brafittingowych 😊

Kasiekkk lubi tę wiadomość

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2021, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka22 wrote:
    Tez musze się zaopatrzyć w nowy kostium 😁 tak, ja należę do grona tych pechowców z naturalnie dużymi piersiami, teraz już przestałam się mieścić w staniki więc mam chyba level up o 2 rozmiary 🤦🏽‍♀️ kupowanie kostiumu to katorga, no i zazwyczaj wybór jest taki że żaden a ceny zaporowe 🤦🏽‍♀️
    Polecam kuoowanie w lokalnych sklepach brafittingowych 😊

No dokładnie, to była jakaś makabra. Wyglądało to jakby tylko brodawki zakrywał ten kostium 😒
    Ja musiałam wczoraj kupić, dzisiaj nie będzie czasu, do tego była już 20-ta, więc miałam ograniczony czas i ostatecznie dorwałam w gatcie, ale szczerze to jak na taką szmatkę był zaporowo drogi... No i ja 165cm i 56kg wagi musiałam kupić L-kę, żeby mi się brzuch zmieścił. Zabawny przeskok z xs/s

A tak zmieniając temat, to jestem na grupie na FB "styczniowe mamy 2022". Dziewczyny wrzucają tam listy must have dla noworodka bazując na doświadczeniach ze swoimi starszymi dziećmi i powiem Wam, że dla mnie - pierworódki te ilości są przerażające! Ostatnia lista, którą widziałam miała 50 punktów rzeczy dla dziecka, a nie uwzględniała ubranek! Naprawdę taki bobas potrzebuje aż tak dużo rzeczy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2021, 08:51

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, duze kciuki za dzisiejsze wizyty, a pozostalym zycze szybkiegi ditrwania do weekendu 😅
    U mnie ten tydzien byl caly zawalony dopiero dzis bede miec wolne popoludnie, to troszke odpoczne w koncu!

Dip88 lubi tę wiadomość

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk, a masz mozliwosc orzekopiowania tresci tej listy, zeby tu wrzucic? Mozna byloby tu z dziewczynami ze stazem to obgadac 😃

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2021, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie na telefonie nie mogę skopiować, ale wrzucę zaraz screeny.

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może na liście jest dosłownie wszystko? W sensie i nożyczki do paznokci i ta gruszka do noska (nie wiem czy to prawidłowa nazwa ale u mnie tak to się w głowie nazywa 😂)

No i biorąc pod uwagę że dziecko jest pierwsze to faktycznie może potrzebować wielu rzeczy. To tak jak idziesz na własne mieszkanie z domu i nagle brakuje przeróżnych dupereli które zawsze były 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2021, 09:05

Kasiekkk lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2021, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Screenshot-2021-07-02-08-59-31-188-com-android-chrome.png

Screenshot-2021-07-02-08-59-38-686-com-android-chrome.png

Screenshot-2021-07-02-08-59-47-376-com-android-chrome.png

IMG-20210702-090050.jpg

Rosalie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2021, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Może na liście jest dosłownie wszystko? W sensie i nożyczki do paznokci i ta gruszka do noska (nie wiem czy to prawidłowa nazwa ale u mnie tak to się w głowie nazywa 😂)

No i biorąc pod uwagę że dziecko jest pierwsze to faktycznie może potrzebować wielu rzeczy. To tak jak idziesz na własne mieszkanie z domu i nagle brakuje przeróżnych dupereli które zawsze były 😂

Nożyczek nie było, ale faktycznie jest sporo dupereli 😁

Oj nieee, nie chcę tak jak z przeprowadzką, ile ja się do sklepów nabiegałam wtedy, bo ciągle czegoś nie było 😂😂😂

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem dużo rzeczy jest na tej liście które nie każda mam chce mieć (monitor oddechu, lusterko do auta, chusta do noszenia itd)

Dip88 lubi tę wiadomość

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak właśnie czytałam i mam takie zdanie jak Martyna, osobiście jestem takim kierowcą że nie wiem czy bym chciała narażać dziecko i prowadzić więc myślę że lusterko mi się nie przyda 😂
    Chociaż za listę dziękuję bo widzę że trochę sobie z niej pospisuje :)

Kasiekkk, ja się przeprowadziłam jedynie piętro wyżej do drugiej kuchni a nadal schodzę na parter do rodziców pożyczać bo ciągle coś brakuje 😂 a co zakupy to coś uzupełniam...

A właśnie, jak jest z tą chustą? Z jednej strony fajnie mieć dziecko blisko siebie i mieć dwie ręce wolne ale z drugiej nie wiem czy tak prosto byłoby to 'zamontować' na sobie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2021, 09:20

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Kasiekkk też jestem na FB na styczniowych mamach 😉 Widziałam te listy, ale zerknęłam tylko w przelocie. Myśle, że 90% z tego jest przydatna/potrzebna, reszta wg uznania. Są rzeczy które można dokupić po porodzie jeśli stwierdzi się, że jednak coś jest potrzebne, bo czasami jest tak że w ogóle coś się nie przyda. Mamy czasy, że z miejsca idziemy do sklepu i kupujemy czy zamawiamy, więc na spokojnie. Od siebie mogę tylko powiedzieć, że warto zacząć na bieżąco kupować z wejściem w 2 trymestr, naprawdę ostatnie +/- 2 miesiące są takie, że już ciężko jest chodzić po sklepach, szukać itp itd w tym czasie już lepiej większość mieć i poprostu szykować sobie w domu. Niektóre dziewczyny tam tak twardo piszą, że na koniec wszystko na raz będą kupować czy mają takie a takie plany… niech im sie uda tak, ale nie polecam, ciąża potrafi dać w kość i jest nieprzewidywalna, w szczególności właśnie w 3 trymestrze.
    A co do samej grupy, niby jest ok, ale czasami strasznie mnie denerwuje, bo mam wrażenie że jedna od drugiej stara się być mądrzejsza, a czasem żadna nie ma racji 😂 Ale to tak czasem albo ciążowe hormony tak mi mieszają w głowie i tak na mnie działa to 🙈🤣🤣🤣 Nie wiem 🤷🏻‍♀️

wariancja lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ