W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam to samo 😅 Ale wcale innym się nie dziwie, bo ile można słuchać praktycznie o jednym i tym samym 😂 A, że u nas teraz to jest temat numer jeden to przynajmniej tu możemy się spokojnie wygadać i zrozumiemy się w 100% .
Tak w ogóle popołudniu sprzątałam w dolnej szafce w kuchni i cały czas byłam albo skulona albo na kucaka albo inne dziwne, niewygodne pozycje 😅 A jak już skończyłam i się wyłożyłam na kanapie to dobre 10 min poobrywałam mini kopniaczkami 🤭 Bobas chyba nie był zadowolony i za to porządnie dał matce o tym znać, bo pierwszy raz czułam tak mocno i długo.Belie, Eve, Ves, Kasiekkk, Hive lubią tę wiadomość
-
Dziękuję dziewczyn za rady! Naprawdę można na Was liczyć 😊
Miałam usg +paape pobieraną 3.08 i właśnie liczyłam na jakiś opis tych wyników krwi - chociaż te ryzyka - a tu po tygodniu czekania na krew (też odebrałam tam gdzie robilam) takie coś... Wychodzi że muszę wykupić jakąś konsultacje żeby mi to wyliczył (ma certyf. FMF)? Myślałam że to jest w cenie 🤷♀️ 480zl płaciłam.
Ehhh... zobaczymy co jutro powie moja lekarka.
Dzięki Hive za namiar na tą stronkę FMF - zerknę sobie z ciekawości 😉
Dip😍 ja na Twoim miejscu cieszyłabym się jak głupia za te kopniaki 😁😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2021, 07:46
Starania od 8.2019
12.2019 - cb
5.2020 - 8tc - puste jajo
11.2020 - cb
28.06.21 - 💓
3-5.2021 Aromek 2x1
Od 5.2021 Neoparin 1x1
Kariotypy ✔️
🧖♀️
PAI-1 heterozygotyczny
MTHFR A1298C i C677T heterozygotyczny
TSH, Glikemia, PRG, Immunofenotyp ✔️
💊Pregna Plus, Pregna DHA, Acard, Neoparin, Sorbifer
-
nick nieaktualny
-
Ves, myśle ze to słaba opcja żeby znowu za konsultacje płacić, ale uderzyłabym do lekarza gdzie miałaś prenatalne żeby dokończył robotę po prostu i dał Ci pełną informacje zadzwoń i powiedz Że masz wyniki, robiłaś u nich usg i prosić o sprawdzenie ryzyk 🤷🏼♀️25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Ves no pewnie, że się cieszę 😂
Co do wyników to myśle, że powinnaś tam zadzwonić i zrobić jak mówi Martyna 😉 -
Tak zadzwoń i spytaj ich.
Ja generalnie miałam nie robić tej pappy ale tak trochę przypadkiem to wyszło. Czekając na wyniki wiedziałam że one i tak nic nie zmienia bo to są tylko statystyki.
Ja miałam teczkę swoją w samochodzie.
U mnie było
Pappa 0,49 IU/I
HCG 32,78 IU/I
A wyszło z tego ryzyko skorygowane
Trisomia 21 1:910
Trisomia 18 1:12000
Trisomia 13. <1:20000Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2021, 08:54
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
Dziewczyny zaraz się popłacze! Będzie dziewczynka!!! Warto było czekać 😍😍😍😍❤️❤️❤️❤️❤️
Kasienka22, wariancja, Martyna33, Ves, Ariadne002, Eve, Selena, Belie, Rosalie, Dip88, Kasiekkk, Hive, Osama lubią tę wiadomość
8.2019 👦
10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
Niespodziewanie ⏸ 17.06
❤️7.07
11.08 będzie 👧 test panorama 👌
-
Martyna33 wrote:A ja dziś dziewczyny zaliczyłam wymioty rano🙄 18 tydzień 🤦🏼♀️🤦🏼♀️
Byliśmy dziś oglądać wózki i jaki ten anex e type jest piękny i jak się łatwo prowadzi 😍 drugi typ to britax smile3, głównie rozważam ze względu na koła, bo np mała gondola mnie wkurza
Fotelik avionaut pixel jest tak cudownie leciutki😍 Drugi typ to maxi cosi pebble, ale chyba ten pierwszy wygra mimo napisu na boku🤣
Kupiłam tez nowe biustonosze w H&M i cieszę sie strasznie bo moje wszystkie małe 🙏🏼
Patrzę że zastanawiasz się nad Alex, osobiście powiem szczerze, że nie ma szału (my mieliśmy akurat przy starszaku Alex Sport, wtedy to była nowość ) ale koła szybko się zacierały i ogólnie hamulce padły a cena nie powiem była całkiem niestety wysoka -
Nunakala wrote:Dziewczyny zaraz się popłacze! Będzie dziewczynka!!! Warto było czekać 😍😍😍😍❤️❤️❤️❤️❤️
Jest i mała dama wśród kawalerów 🥰
Gratulacje!
Teraz tylko czekac czy któryś z kawalerów nie wywinął numeru i nie okaże się dziewczynką 😃Nunakala, Dip88 lubią tę wiadomość
🙋🏽♀️ 25l.
🙋🏽 27l.
+ 🐈🐈⬛
-
Ariadne, niestety kurczę każdy wózek ma i dobre i złe opinie, także sugeruje się tym których jest więcej, bo inaczej zostanę bez wózka 🤣 dodatkowo, sport ma koła pompowane, a e type żelowe, wiec to zupełnie inne wózki w zasadzie Ale dziękuje za opinie
Nunakala, yeeeeees!!!! Mamy babeczkę ☺️☺️25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Martyna33 wrote:Ariadne, niestety kurczę każdy wózek ma i dobre i złe opinie, także sugeruje się tym których jest więcej, bo inaczej zostanę bez wózka 🤣 dodatkowo, sport ma koła pompowane, a e type żelowe, wiec to zupełnie inne wózki w zasadzie Ale dziękuje za opinie
Nunakala, yeeeeees!!!! Mamy babeczkę ☺️☺️
Ja tak czuje, że tym razem mogę bez wózka zostać 😂
Bo z Młodym już dwa które miały dobre opinie miałam i z obu jestem niezadowolona 🤣
No ale że mnie akurat w tym względzie mega wymagający klient bo mój wózek musi być typowo terenowy taki żeby i do lasu i w niskie góry dał radę
Sam fakt ze koła były pompowane był mega bo z nimi się nic nie działo a wszędzie wjechał, ale mocowania (łożyska?) nie wiem jak fachowo to nazwac... Się szybko zacierały -
Nunakala z Twojej radości mam wrażenie że chciałaś faktycznie dziewczynkę😉 jeśli tak to świetna wiadomość i cieszę się Twoim szczęściem 😍
Dziewczyny hahahaha chyba się przefarbuję na blondynkę 🤣🤣🤣👱♀️... Już chciałam zadzwonić do nich i zapytać czy mogą mi jeszcze to ryzyko wyliczyć... Ale coś mnie tknęło i sprawdziłam jeszcze raz wyniki czy czegoś nie pominęłam 🤔 1 stronę przeczytałam i 3 też.... Ale jakoś nie zajrzałam na 2😅😅😅 chyba założyłam, że jest pusta... 🤦♀️
A tam ryzyka wyliczone😲 i opis, że niskie 😊🥰
1:7697
1:18484
<1:20000
Jednak chyba jak powiedziała przyjaciółka ciąża to stan umysłu... 🙈🙉🙊
Aha i zajrzałam na stronę FM, żeby sobie samej wyliczyć na podstawie paapy i tych kilku danych i to podstawowe wyszło zbliżone do wyliczonego u mnie , a skorygowane dużo wyższe niż z moich wyników - pewnie dlatego, że na prenatalnych uwzględnili też usg.
Także ogólnie cieszę się, że mam te ryzyka wyliczone, bo jakoś tak spokojniej😉
Wiadomo, że komuś na te 8000 czy 20000 tys się trafi niestety... Ale pocieszam się że mam małą szansę.
Eve, Dip88, Nunakala, Hive lubią tę wiadomość
Starania od 8.2019
12.2019 - cb
5.2020 - 8tc - puste jajo
11.2020 - cb
28.06.21 - 💓
3-5.2021 Aromek 2x1
Od 5.2021 Neoparin 1x1
Kariotypy ✔️
🧖♀️
PAI-1 heterozygotyczny
MTHFR A1298C i C677T heterozygotyczny
TSH, Glikemia, PRG, Immunofenotyp ✔️
💊Pregna Plus, Pregna DHA, Acard, Neoparin, Sorbifer
-
Ariadne, No taką mam nadzieje, ze u nas się sprawdzi Tak naprawdę każdy wózek się może nie sprawdzić… ostatnio szał na cybex balios ale my tak z mężem popatrzyliśmy i one są takie liche No w ogóle nie dla mnie. I opinie takie 50/50.
Czytałam dużo o tych żelowych kołach i myśle że fajna sprawa, jak nic nie nie dzieje po najechaniu na gwóźdź, szkło. Są w zasadzie bezawaryjne, nie trzeba dopompowywać. Także dla mnie narazie anex wygrywa
No i jak twój wózek ma być i w góry i w lasy No to jasneee, to nie bardzo do anexa pasuje.. a może britax smile3? On ma pompowane i jest ładnyWiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2021, 11:16
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
nick nieaktualny
-
Martyna33 wrote:Ariadne, No taką mam nadzieje, ze u nas się sprawdzi Tak naprawdę każdy wózek się może nie sprawdzić… ostatnio szał na cybex balios ale my tak z mężem popatrzyliśmy i one są takie liche No w ogóle nie dla mnie. I opinie takie 50/50.
Czytałam dużo o tych żelowych kołach i myśle że fajna sprawa, jak nic nie nie dzieje po najechaniu na gwóźdź, szkło. Są w zasadzie bezawaryjne, nie trzeba dopompowywać. Także dla mnie narazie anex wygrywa
No i jak twój wózek ma być i w góry i w lasy No to jasneee, to nie bardzo do anexa pasuje.. a może britax smile3? On ma pompowane i jest ładny👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
Tak tak chciałam w domu mam 2 letniego chłopca 😍 dziękuje dziewczyny, wszystkie wasze posty nadrobię po pracy ❤️ Wpadłam tylko podzielić się nowiną po przejściach z klinika 😁
Eve, Belie, Dip88 lubią tę wiadomość
8.2019 👦
10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
Niespodziewanie ⏸ 17.06
❤️7.07
11.08 będzie 👧 test panorama 👌