W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
-
WIADOMOŚĆ
-
Martyna mam pytanie jeszcze co do tego detektora. Bo na wizycie serduszka nie słuchaliśmy tylko mierzył jego bicie bez słuchania. Wiem że to przez efekt Dopplera który podnosi temp zarodka. Czy orientowalas się jak to z tym detektorem? Bo on działa na tej samej zasadzie tylko ma mniejsze dawki? Wszędzie piszą że jest bezpieczny ale ja akurat jestem w ciąży mega boidupa i jak nie sprawdzę czegoś kilka razy to nie wezmę/nie użyje 😂
-
Nunakala wrote:Dziewczyny zaraz się popłacze! Będzie dziewczynka!!! Warto było czekać 😍😍😍😍❤️❤️❤️❤️❤️
Ves no i super, że jednak masz wyniki, a że przeoczyłaś to już swoją drogą 😅Kasiekkk, Ves lubią tę wiadomość
-
AnnWer wrote:Martyna mam pytanie jeszcze co do tego detektora. Bo na wizycie serduszka nie słuchaliśmy tylko mierzył jego bicie bez słuchania. Wiem że to przez efekt Dopplera który podnosi temp zarodka. Czy orientowalas się jak to z tym detektorem? Bo on działa na tej samej zasadzie tylko ma mniejsze dawki? Wszędzie piszą że jest bezpieczny ale ja akurat jestem w ciąży mega boidupa i jak nie sprawdzę czegoś kilka razy to nie wezmę/nie użyje 😂
Taki doppler który masz na wizycie i takie przenośne domowe coś to zupełnie dwie różne rzeczy. Taki u lekarza faktycznie podnosi temperaturę bo ma zupełnie inną moc, jak i taki bez słuchania serduszka (chodzi mi że samo usg tez podnosi), aczkolwiek może to szkodzić w bardzo wczesnej ciąży 5-7 tydzień gdy zarodek jest malusieńki (wtedy te małe komóreczki szybciej sie nagrzewają). Im większy zarodek tym mniejszy wpływ usg na niego.
A co do detektora - taki domowy jest całkowicie bezpieczny:) szukasz serduszka, słuchasz 5-10 sek i odstawiasz, przez ten czas nic się nie nagrzeje Taki domowy nie ma takiej mocy 🤷🏼♀️25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Martyna33 wrote:Taki doppler który masz na wizycie i takie przenośne domowe coś to zupełnie dwie różne rzeczy. Taki u lekarza faktycznie podnosi temperaturę bo ma zupełnie inną moc, jak i taki bez słuchania serduszka (chodzi mi że samo usg tez podnosi), aczkolwiek może to szkodzić w bardzo wczesnej ciąży 5-7 tydzień gdy zarodek jest malusieńki (wtedy te małe komóreczki szybciej sie nagrzewają). Im większy zarodek tym mniejszy wpływ usg na niego.
A co do detektora - taki domowy jest całkowicie bezpieczny:) szukasz serduszka, słuchasz 5-10 sek i odstawiasz, przez ten czas nic się nie nagrzeje Taki domowy nie ma takiej mocy 🤷🏼♀️Martyna33 lubi tę wiadomość
-
Dip88 wrote:Gratuluje ❤️❤️❤️ Może wkońcu zrobi nam się teraz wysyp babeczek 🥰
Ves no i super, że jednak masz wyniki, a że przeoczyłaś to już swoją drogą 😅
Obyyy ja liczę na córeczkę ♥️✊
Ale szczerze intuicyjnie jakoś czuję, że mały chłopczyk w brzuszku tam sie kryje 😊Nunakala, Dip88 lubią tę wiadomość
-
Anex ma super design, wyglada zgrabnie i jest porządnie wykonany. Do tego Polska marka👌 Tez się nad Nin kiedyś zastanawiałam. Wszystko zależy od terenu w jakim będziecie się przemieszczać. Ja mam żelowe koła i typowo miejski wozek. Ciężko nim manewrować w lesie ale do miasta super. Mogę polecić bloga matkadentystka. Testowała chyba wszystkie wózki i rzeczowo opisuje wady i zalety. 🤪
Martyna33, Ariadne002 lubią tę wiadomość
8.2019 👦
10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
Niespodziewanie ⏸ 17.06
❤️7.07
11.08 będzie 👧 test panorama 👌
-
nick nieaktualnyNadrobię Was wieczorem, bo dzisiaj dzień w biegu, ale dostałam wczoraj od koleżanki paczkę wyprawkową z rzeczami po jej maluszku lub takimi, które jej zostały po ciąży. Z ciekawostek: dostałam suszone liście malin do wykonywania naparu.
"Napar z liści malin jest znany i stosowany od dawna w Afryce, Azji i Ameryce jako środek ułatwiający poród. Polecają go również niektóre położne, ale pamiętaj – stosowanie ziół w ciąży trzeba skonsultować z lekarzem. Napar ten można pić od 38. tygodnia ciąży. Pomaga w przygotowaniu mięśnia macicy poprzez uelastycznienie szyjki macicy, co ułatwia jej rozwieranie podczas narodzin dziecka i daje szansę na skrócenie porodu. Herbatka z liści malin wpływa też na jakość i ilość pokarmu. Takiego działania niestety nie ma już niestety herbatka z owoców czy kwiatów maliny."Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2021, 16:48
-
Ves witaj!
Nunakala ogromne gratulacje!! 🥳🥳 super, ze dziewuszka, tak jak chcialas no i bedziecie miec parke teraz 😃 tez licze na dziewczynke, skoro zaden siusiak sie jeszcze nie ujawnil 😅 no i jakos tak czuje itp, oby tak bylo, zebym sie nie zdziwila 😂 ale to tak jest, ze najpierw potwierdzaja chlopcow, a pozniej dziewczynki, chlopakow byl duzy wysyp i to w jednym czasie niemalze 😁
Kasiekkk chyba sobie nazbieram listkow u rodzicow i wysusze 😅Nunakala, Kasiekkk, Ves lubią tę wiadomość
-
Dziękuje wszystkim za dobre słowa. To prawda spełniło się moje marzenie. Teraz walka o imię 😂 mąż jest tradycjonalista 😫
Rosalie w takim razie trzymam kciuki za mała damę ! Matka ma przeczucie. Ja czuje się inaczej w tej ciąży, nic mi nie dolega za to cera i włosy to dramat. W tamtej wszystko mi sie wygładzilio, zero wyprysków . Teraz nie mogę na siebie patrzeć w lustrze rano 😅🤣8.2019 👦
Niespodziewanie ⏸ 17.06
❤️7.07
-
Wygląda na to że nas bobas nie ma nic między nogami,ale nie chciał współpracować i do potwierdzenie na kolejnej wizycie 1 września. Ale może jednak 👧 się potwierdzi 😉
Nunakala, Belie, Dip88, Kasienka22, Kasiekkk, Ves lubią tę wiadomość
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
Herbatkę z liści malin będzie pita obowiązkowo ☺️ Do tego daktyle w 3 trymestrze! Tez dobrze działają na szyjkę. No i masaż krocza 😬😬😬
Wiecie co ja dziś zrobiłam? Nadziałam się paczką na brzuch. Trzymałam z przodu paczkę i nie zmieściłam się w drzwiach 🤦🏼♀️ Teraz leżę bo brzuch pobolewa25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
A my dzisiaj mieliśmy zaskakujący dzień. Mąż od rana na budowie i przybłąkał się do niego stary, kulawy kundelek 😅 z rana dodałam jego zdjęcia na spotted i czekaliśmy aż ktoś się zgłosi a tu cisza 🙊 Już się pogodziliśmy że zostanie u nas, mimo, że to jest najgorszy czas z możliwych na przygarnięcie psa 😂 a tu nagle ktoś się zgłosił 😅
Eve ja mam wizytę za tydzien w czwartek i mam nadzieje, że maluch się zaprezentuje 😅
🙋🏽♀️ 25l.
🙋🏽 27l.
+ 🐈🐈⬛
-
Kasienka22 wrote:A my dzisiaj mieliśmy zaskakujący dzień. Mąż od rana na budowie i przybłąkał się do niego stary, kulawy kundelek 😅 z rana dodałam jego zdjęcia na spotted i czekaliśmy aż ktoś się zgłosi a tu cisza 🙊 Już się pogodziliśmy że zostanie u nas, mimo, że to jest najgorszy czas z możliwych na przygarnięcie psa 😂 a tu nagle ktoś się zgłosił 😅
Eve ja mam wizytę za tydzien w czwartek i mam nadzieje, że maluch się zaprezentuje 😅
Martyna uważaj na siebie o wypadek nie trudno 🙏odpoczywajKasienka22 lubi tę wiadomość
8.2019 👦
Niespodziewanie ⏸ 17.06
❤️7.07
-
Kasienka22 wrote:A my dzisiaj mieliśmy zaskakujący dzień. Mąż od rana na budowie i przybłąkał się do niego stary, kulawy kundelek 😅 z rana dodałam jego zdjęcia na spotted i czekaliśmy aż ktoś się zgłosi a tu cisza 🙊 Już się pogodziliśmy że zostanie u nas, mimo, że to jest najgorszy czas z możliwych na przygarnięcie psa 😂 a tu nagle ktoś się zgłosił 😅
Eve ja mam wizytę za tydzien w czwartek i mam nadzieje, że maluch się zaprezentuje 😅👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
Kalcia a przy poprzednich ciążach ten tatuaż na brzuchu tez miałaś? Jeśli tak to jak było z rozciąganiem i powrotem do normalnego stanu? Ja mam na mostku i koraliki aż do pępka i tak się zastanawiam jak to będzie 😂 żeby nie było, wiedziałam i byłam świadoma jak go robiłam, stwierdziłam że będę strój jednoczęściowy nosić najwyżej 😃