W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
-
WIADOMOŚĆ
-
AnnWer wrote:Kalcia a przy poprzednich ciążach ten tatuaż na brzuchu tez miałaś? Jeśli tak to jak było z rozciąganiem i powrotem do normalnego stanu? Ja mam na mostku i koraliki aż do pępka i tak się zastanawiam jak to będzie 😂 żeby nie było, wiedziałam i byłam świadoma jak go robiłam, stwierdziłam że będę strój jednoczęściowy nosić najwyżej 😃
Hive lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Nunakala, gratuluje! Ja chyba też w dwupaku z dziewczyną, ale dość upartą, bo się nie ujawnia na 100%
W ogóle nie spodziewałam się, że mimo złego samopoczucia i ciężkich momentów ciąża będzie taka wzruszająca, dzisiaj młoda pierwszy raz dała się wyczuć rękoma, normalnie ją czułam!!! Szybko pokazałam mężowi i jak trochę pogniótł to się przeniosła na drugą stronę, tam już daliśmy jej spokój .
I nasunęły mi się dzisiaj dwa pytania do Was:
1. Czy znacie w internecie miejsce, w którym uszyją mi akcesoria niemowlęce na zamówienie? Śpiworki, kokon, rożek z takiego materiału jak mi się spodoba/jaki im dostarczę.
2. Mam nadzieję, że nie będzie to zbyt osobiste, jeśli tak to przepraszam. Jak ciąża wpłynęła na waszą relację z tatusiami pociech? Obserwuję wśród bliskich różne zachowania i postawy, od współodczuwania objawów i ściągania przez nich aplikacji ciążowych, żeby być na bieżąco, po wycofanie się (mimo wspólnej decyzji o ciąży). Jestem ciekawa z czego wynikają takie skrajne reakcje...Nunakala lubi tę wiadomość
38+1 DSN, synek 3520g, 57cm -
kalcia64 wrote:Ten tatuaż przechodzi 3 ciąże zemna zrobiłam go po pierwszej trójce ..polecam domowy piling z kawy . Smarować się dwa razy dziennie jeśli jest możliwość olejem kokosowym . I na koniec prysznica zimna woda na zmianę z ciepła tak dwa razy zrobić 😊🥴😍
Szanuję za tą zimną wodę po prysznicu 😂 Całkowicie poza moimi możliwościami 😂38+1 DSN, synek 3520g, 57cm -
Hive wrote:Nunakala, gratuluje! Ja chyba też w dwupaku z dziewczyną, ale dość upartą, bo się nie ujawnia na 100%
W ogóle nie spodziewałam się, że mimo złego samopoczucia i ciężkich momentów ciąża będzie taka wzruszająca, dzisiaj młoda pierwszy raz dała się wyczuć rękoma, normalnie ją czułam!!! Szybko pokazałam mężowi i jak trochę pogniótł to się przeniosła na drugą stronę, tam już daliśmy jej spokój .
1. Czy znacie w internecie miejsce, w którym uszyją mi akcesoria niemowlęce na zamówienie? Śpiworki, kokon, rożek z takiego materiału jak mi się spodoba/jaki im dostarczę.
2. Mam nadzieję, że nie będzie to zbyt osobiste, jeśli tak to przepraszam. Jak ciąża wpłynęła na waszą relację z tatusiami pociech? Obserwuję wśród bliskich różne zachowania i postawy, od współodczuwania objawów i ściągania przez nich aplikacji ciążowych, żeby być na bieżąco, po wycofanie się (mimo wspólnej decyzji o ciąży). Jestem ciekawa z czego wynikają takie skrajne reakcje...
Co do 1 się nie wypowiem, co do 2 u nas jest dobrze jak przed ciążą 😁 mąż chce być przy każdym usg co mnie cieszy 😊 ale nie świruje, że tak powiem 😅 ja w sumie też nie więc nie ma mu się od kogo udzielać. Obecnie cieszymy się po prostu ostatnimi chwilami w dwójkę 🥰
🙋🏽♀️ 25l.
🙋🏽 27l.
+ 🐈🐈⬛
-
Hive:
1. Ja znam by maa są na fb. Tworzą piękne rzeczy.
2. Mój mąż w 1 ciąży był bardzo zaangażowany, czytał w aplikacji tematy dla partnerów, wyręczał mnie w czynnościach wymagających siły. Przytulał brzuch, chodził ze mną na wizyty, a po cc był od otwarcia do zamknięcia odwiedzin z nami. Pomagał, przewijał, odbijał, nosił. Pomagał mi się umyć, wstać, pójść do toalety ale to czasy przed COVID. Aktualnie oboje podchodzimy na luzie do ciąży, nie spinamy się bo wiemy co nas czeka. Mąż oszalał na wiadomość, ze będzie córka. Opiekuje się naszym dzieckiem, chodzi na spacery abym mogła odsapnąć. Nie mogę narzekać. Ale mój mąż ogólnie nie ma humorów w przeciwieństwie do mnie 😂8.2019 👦
10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
Niespodziewanie ⏸ 17.06
❤️7.07
11.08 będzie 👧 test panorama 👌
-
2. U nas tez jest tak samo. Cieszymy się z ciąży, ale mąż nie ma aplikacji 😂 Za to jak mu coś opowiadam o rozwoju w brzuchu/rozwoju noworodka to słucha z zaciekawieniem i dyskutujemy. Na usg tez chce ze mną chodzić. Nie ma jakiejś mega euforii, gadania do brzucha i te sprawy, ale czasem pogłaszcze, czasem da buziaka w brzuch. Jest tak normalnie moim zdaniem
A i cały czas pyta kiedy kupujemy wózek i czy nie chce już fotelika kupić😊25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Hive wrote:Nunakala, gratuluje! Ja chyba też w dwupaku z dziewczyną, ale dość upartą, bo się nie ujawnia na 100%
2. Mam nadzieję, że nie będzie to zbyt osobiste, jeśli tak to przepraszam. Jak ciąża wpłynęła na waszą relację z tatusiami pociech? Obserwuję wśród bliskich różne zachowania i postawy, od współodczuwania objawów i ściągania przez nich aplikacji ciążowych, żeby być na bieżąco, po wycofanie się (mimo wspólnej decyzji o ciąży). Jestem ciekawa z czego wynikają takie skrajne reakcje...
1. I Love Minky, ale są dostępni chyba tylko przez FB
Tu link: https://m.facebook.com/minkowysen/?locale2=pl_PL
2. Mój podchodzi do tego hmm… normalnie 🤔 Mówi do brzucha, całuje, jak mu czas i praca pozwala to z miłą chęcią sam z siebie chce iść na usg, pyta co i jak, ale nie przegina typu, że śledzi jakieś apki czy jakoś nadmiernie przeżywa. Wg mnie zachowuje się jak powinien, a przynajmniej tak jak mi to odpowiada 😅 -
2. U nas do mojego chyba dotarlo nie dawno , chyba przeżywa każda wizytę bardziej ode mnie teraz. 😁 pomaga bardziej w domu i zaczął już mówić do brzuszka. I będzie pracować na miejscu jak już dzidzia sie pojawi także jest super , wielkie zmiany 😍 ale aplikacji nie ma , usg też jakoś średnio narazie ogląda bo rzeczywiście malo widać na tych z nfz. Ale nie może doczekać sie prenatalnych , bo pierwszy raz zobaczy dzidzie jak sie rusza i poslucha serduszko no bo narazie to z moich opowiadan tylko wie 😁
-
nick nieaktualnyKalcia super brzuszek 😍
Ja miałam dzisiaj fatalny dzień. Kilka spraw mi się zwaliło, miałam sporo stresu. ☹️ Ale chyba w miarę wychodzę na prostą. Poszłam się przejść i przewietrzyć głowę to trochę mi się lepiej zrobiło. Jeszcze coś mi się z uchem stało, tak mi pstryka w środku ciągle.
Moja relacja z moim się nie zmieniła w zasadzie. No jest on bardziej pomocny, często mnie wyręcza, nic nie muszę nosić,nawet zakupów 😉Poza tym jest raczej tak jak było. Nie mówi do brzucha, nie całuje go( raz mu się zdarzyło 😉), nie głaszcze. Ja powiem szczerze, że też nie gadam do brzucha, nie głaszcze. Dotykam tego brzucha, ale tak bez czułości, chociaż dosyć często mam dłoń na brzuchu. Ja nie czuje jeszcze żadnych ruchów i nie czuje jakoś tej ciąży.
Trochę się czuję jak wyrodna matka jak was czytam 😉
Nie mam absolutnie wam nic do zarzucenia, prędzej sobie że takie mam podejście. 😉 Ale też do niczego się nie będę zmuszać 🙂
Mój badaniami jest zainteresowany i na polowkowe ma że mną iść. Wcześniej był już na jednej wizycie.kalcia64 lubi tę wiadomość
-
Belie wrote:Kalcia super brzuszek 😍
Ja miałam dzisiaj fatalny dzień. Kilka spraw mi się zwaliło, miałam sporo stresu. ☹️ Ale chyba w miarę wychodzę na prostą. Poszłam się przejść i przewietrzyć głowę to trochę mi się lepiej zrobiło. Jeszcze coś mi się z uchem stało, tak mi pstryka w środku ciągle.
Moja relacja z moim się nie zmieniła w zasadzie. No jest on bardziej pomocny, często mnie wyręcza, nic nie muszę nosić,nawet zakupów 😉Poza tym jest raczej tak jak było. Nie mówi do brzucha, nie całuje go( raz mu się zdarzyło 😉), nie głaszcze. Ja powiem szczerze, że też nie gadam do brzucha, nie głaszcze. Dotykam tego brzucha, ale tak bez czułości, chociaż dosyć często mam dłoń na brzuchu. Ja nie czuje jeszcze żadnych ruchów i nie czuje jakoś tej ciąży.
Trochę się czuję jak wyrodna matka jak was czytam 😉
Nie mam absolutnie wam nic do zarzucenia, prędzej sobie że takie mam podejście. 😉 Ale też do niczego się nie będę zmuszać 🙂
Mój badaniami jest zainteresowany i na polowkowe ma że mną iść. Wcześniej był już na jednej wizycie.
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Dzień dobry dziewczyny, miłego dnia!
Jak to w ciąży potrafi się człowiekowi w tej głowie płatać wszystko,wczoraj całą noc śniła mi się nauczycielka mojego syna i szkoła a dzisiaj całą noc rodziłam i to cesarzami, nie wiem ile ich miałam przez cały sen 🤣
Ves lubi tę wiadomość
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
nick nieaktualnyPoczytane wszystko!
Nunakala gratuluję dziewczynki! ❤️ Rewelacyjna wiadomość
To teraz czekamy na ujawnienie się kolejnych ślicznotek na usg!
Moim zdaniem jaki charakter człowieka takie podejście do ciąży, stąd jedni są super zaangażowani i to pokazują, inni nie czują tego, dopóki nie zobaczą dziecka na żywo, a jeszcze inni mają stereotypowe podejście, że to głównie działka kobiety. Nasza relacja się nie zmieniła. Mój mąż zawsze był czuły, dobrze zorganizowany i wyręczał mnie z wszystkich ciężkich prac domowych. Zawsze słuchał tego, co do niego mówiłam, więc teraz też co tydzień jak czytamy, co się dzieje w danym tygodniu ciąży, to słucha i rozmawia później o tym ze mną. Doszło mówienie do brzuszka i całowanie go, ale w naszym związku i tak było dużo czułości, więc naprawdę jakoś to nie dziwi
Od kilku nocy słabo śpię. Obowiązkowe wstawanie raz do toalety i tak się wybudzam, że 1-1,5h nie mogę zasnąć. Do tego więzadła w nocy tak ciągną, że prędzej mam ochotę wstać po przeciwbólowe, niż spokojnie z powrotem zasnąć.
Wydaje mi się, że co jakiś czas czuję wieczorem delikatne ruchy, ale to jest takie delikatne, że 100% pewności jeszcze nie mam, że to to 😊Dip88, Nunakala lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZnaczy ja jestem w 100% pewna, że jeszcze się zakocham w mojej dzidzi, tylko ja po prostu cały czas nie ogarniam, tego, że to ciąża. Niby wiem, ale po prostu nie czuję tego, jeszcze tego nie ogarniam. 🙂 Wiecie ja to czasem zapominam, że jestem w ciąży 🙂 Mam po prostu większy trochę brzuch, no ale żadnych ruchów nie czuje jeszcze.
Nie wiem czy to da się jakoś sensownie wytłumaczyć 😉
Może po prostu dalej nie dowierzam, że to się mogło udać po takim czasie 🙂 -
Belie wrote:Znaczy ja jestem w 100% pewna, że jeszcze się zakocham w mojej dzidzi, tylko ja po prostu cały czas nie ogarniam, tego, że to ciąża. Niby wiem, ale po prostu nie czuję tego, jeszcze tego nie ogarniam. 🙂 Wiecie ja to czasem zapominam, że jestem w ciąży 🙂 Mam po prostu większy trochę brzuch, no ale żadnych ruchów nie czuje jeszcze.
Nie wiem czy to da się jakoś sensownie wytłumaczyć 😉
Może po prostu dalej nie dowierzam, że to się mogło udać po takim czasie 🙂
Belie lubi tę wiadomość
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
Belie, to całkowicie normalne, ja tez czasem zapominam o ciąży, dziś mówię do przyjaciółki „ ooo, to pogadamy przy lampce wina” a potem takie matko stuknij się w łeb, zapomnialas ze jesteś w ciąży 🤣
Dziewczyny kto zamawiał z Jukki? Długo szło zamowienie ?Belie lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
nick nieaktualnyMartyna, ja zamawiałam, długo czekałam. Po napisaniu do nich najpierw dostałam informację, że nie ma jednego wzoru, który zamówiłam i mogę wybrać inny i będzie szybciej (szkoda, że sami z siebie nie napisali tydzień wcześniej, że jest taka opcja) i jak wybrałam inny, to jednak się znalazł ten, który zamówiłam i mieli wysłać jeszcze tego samego dnia, wysłali następnego. Finalnie czekałam na zamówienie około 2 tygodni, dostałam gratis pieluszkę tetrową w kwiatki, pewnie za to opóźnienie.
-
Kasiekkk wrote:Martyna, ja zamawiałam, długo czekałam. Po napisaniu do nich najpierw dostałam informację, że nie ma jednego wzoru, który zamówiłam i mogę wybrać inny i będzie szybciej (szkoda, że sami z siebie nie napisali tydzień wcześniej, że jest taka opcja) i jak wybrałam inny, to jednak się znalazł ten, który zamówiłam i mieli wysłać jeszcze tego samego dnia, wysłali następnego. Finalnie czekałam na zamówienie około 2 tygodni, dostałam gratis pieluszkę tetrową w kwiatki, pewnie za to opóźnienie.
A okej! Dziękuje za info chciałam zamówić poduszkę do karmienia ale za tydzień już mnie tu nie będzie wiec odpuszczę25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia