W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
maciejka wrote:Czuje się normalnie jakbym nie była w ciąży. Nawet nie chce isc teraz na zwolnienie bo praca bardzo mi się podoba
To powinnaś się cieszyć. Wymioty przez całą ciąże to nic fajnego, jak i inne objawy typu zgaga25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Maciejka ja mam jutro prenatalne. Tez praktycznie nie mam objawów:) nie ma się co martwić, tylko cieszyć, że samopoczucie dopisuje 😁 jeszcze się namęczymy na końcu hehe8.2019 👦
10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
Niespodziewanie ⏸ 17.06
❤️7.07
11.08 będzie 👧 test panorama 👌
-
maciejka wrote:Czuje się normalnie jakbym nie była w ciąży. Nawet nie chce isc teraz na zwolnienie bo praca bardzo mi się podoba
Też tak mam, czasem to sie zastanawiam czy serio jestem w ciąży 🙈
Mam zero objawów znów, jedynym chyba jest brak miesiaczki i usg z dzidzia 😁 bedzie dobrze, ja ostatnio u lekarza aż sie poplakalam z emocji jak sie pytal jak sie czuje. Opowiedzialam, ze źle sie z tym czuje ze właśnie nic nie czuje. To jest normalne. I stres też mówił ze trzeba wypić meliske i się cieszyć. I oby tak do końca ciąży było. Na uspokojenie wtedy włączył mi serduszko i pokazał jak sie dzidzia rusza i wtedy od razu lepiej. Także jutro po wizycie będzie wszystko ok ♥️♥️
Tylko potem znowu czekanie do następnej wizyty 😁😁 i tak w kolo.
W sumie cieszę sie ze chodze i prywatnie i ja nfz mam dzieki temu okazję częściej oglądac maleństwo 🤩 -
No właśnie ja teraz tylko na NFZ. Bo bałam się za częstych wizyt i prywatnie i na kasę chorych. I w sumie nie wiem jak potem by było z dwoma kartami ciąży 🤷♀️02.2021 ⏸
03.2021 7 tydz 💔
15.06.2021⏸ 12 dpo
21.06.2021 18 dpo beta hcg 3134,14
24.06.2021 21 dpo beta hcg 12678,64
-
maciejka wrote:No właśnie ja teraz tylko na NFZ. Bo bałam się za częstych wizyt i prywatnie i na kasę chorych. I w sumie nie wiem jak potem by było z dwoma kartami ciąży 🤷♀️
Czytałam o tym i można normalnie jak zapyta o zwolnienie z nfz to powiem że nie potrzebuje. A powiedziałam ze na prenatalne ide prywatnie i nic nie mówił zeby isc ei niego czy cos choc ma prywatny gabinet -
nick nieaktualnyJa teraz też nie mogę powiedzieć, żebym miała jakieś szczególne objawy. Czasem mi brzuch trochę się spina.🤷🏻♀️ Ale to też zależy kto jakich objawów oczekuje 🙂 Jeden w tej samej sytuacji znajdzie i siebie objawy a drugi nie, bo nie bierze czegoś za objaw ciąży. Dla mnie to mdłości i wymioty są takim super charakterystycznym objawem ciążowym, a inne rzeczy to zdarzają się i w ciąży i nie w ciąży 😉.
Najbardziej się cieszę, że żołądek mi odpuścił, bo to było bardzo nieciekawe... -
Dziewczyny z Warszawy. Pamietam, że któraś z was chodziła do medicoveru do Justyny Filipek. Czy wiecie kiedy pojawiają się nowe terminy? Przegapilam juz wrzesień? Plus pytanie o Pappa. Dostałam dwa skierowania w apce. Jedno na pappa drugie na usg prenatalne. Na usg udalo mi się zapisać ale przy pappa okienko zapisu nieaktywne. Pan w rejestracji powiedział ze to bedzie razem. Ale pappa to z krwi? A ja mam usg po 17. Nikt mi chyba nie pobierze krwi tak późno?
-
Nunkala, trzymam kciuki i oczekujemy dobrych wieści 😁
Maciejka, ja mam prenatalne dzień pozniej bo 18.08. Też się mega stresuje, ale co ma być to będzie. Trzeba być dobrej mysli, bo po co byc zlej ? Mnie nadal mdli wieczorami i zdarza się zgaga. No i jestem mega zmeczona. Czekam na 2 trymestr, moze energia wroci...
I ja ostatecznie zrezygnowałam z testu PAPPA i robie samo usg. -
nick nieaktualny
-
Nunakala trzymam mocno🤞🤞 i przesyłam pozytywne myśli 😘
Axon ja miałam prenatalne o 17.20 oczywiście z opóźnieniem i weszliśmy o 18 jakoś. A krew do paapy po usg pobrali koło 18.20-30. Także dla nich to raczej nie problem, w szpitalu przecież w nocy też pobierają, a też nie wszystko badają na miejscu i jeśli tak to próbki zabezpieczają, także nie powinnaś się tym martwić 😉
Martyna... Aż mi niedobrze na samą myśl o tych Twoich ogórkach i coli.... Jak wrażenia? Jadłaś i popijałaś czy tak trochę po ogórkach ta cola weszła? 😅😋Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2021, 11:04
Axon lubi tę wiadomość
Starania od 8.2019
12.2019 - cb
5.2020 - 8tc - puste jajo
11.2020 - cb
28.06.21 - 💓
3-5.2021 Aromek 2x1
Od 5.2021 Neoparin 1x1
Kariotypy ✔️
🧖♀️
PAI-1 heterozygotyczny
MTHFR A1298C i C677T heterozygotyczny