W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMartyna33 wrote:A okej! Dziękuje za info chciałam zamówić poduszkę do karmienia ale za tydzień już mnie tu nie będzie wiec odpuszczę
Zawsze możesz zrezygnować z zamówienia, jeśli nie zdążą, jeśli Ci zależy 😊 Może się uda dostarczyć na czasWiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2021, 08:43
-
U nas tez jak wczesniej, bez zadnych szalenstw, jeden buziak w brzuch sie zdarzyl.
Wydaje mi sie, ze wczoraj przed snem cos czulam.. takie jakby cos plywalo w srodku? Ale to bylo tak delikatne i ulotne, ze nie wiem, czy faktycznie, czy sobie cos uroilam 😂 -
Belie wrote:Znaczy ja jestem w 100% pewna, że jeszcze się zakocham w mojej dzidzi, tylko ja po prostu cały czas nie ogarniam, tego, że to ciąża. Niby wiem, ale po prostu nie czuję tego, jeszcze tego nie ogarniam. 🙂 Wiecie ja to czasem zapominam, że jestem w ciąży 🙂 Mam po prostu większy trochę brzuch, no ale żadnych ruchów nie czuje jeszcze.
Nie wiem czy to da się jakoś sensownie wytłumaczyć 😉
Może po prostu dalej nie dowierzam, że to się mogło udać po takim czasie 🙂
Mam tak samo jak Ty 🤭 i czuje się przez to jak wyrodna matka, że nie oszalałam z powodu ciąży 😅 z drugiej strony cieszę się, ze ciąża nie zawładnęła całą mną i relacją z mężem, bo bardzo bym tego nie chciała 😁 mam nadzieję, że to się nie zmieni bo bardzo nie chce dostać odpieluszkowego zapalenia mózgu i stać się madką 😂
Dbam o siebie, o dziecko, na usg sie rozczulam, ale chyba taka prawdziwa miłość przyjdzie jak się pojawi na świecie 😁
🙋🏽♀️ 25l.
🙋🏽 27l.
+ 🐈🐈⬛
-
Dziewczyny jakby któraś zastanawiała się nad laktatorem to na https://wrozkacycuszka.pl/ można zamówić końcem ciąży i jak się nie przyda to jest później 60 dni na zwrot. Do tego można sobie również już wcześniej w ciąży przymierzyć czy lejki będą pasować do brodawek, ewentualnie pomagają w dobraniu żeby potem nie było problemu z odciąganiem pokarmu czy rozkręcaniem laktacji, bo nawet najdroższy laktator za wiele nie odciągnie jak lejki nie pasują.
Pozatym bardzo polecam ich do poczytania informacji o karmieniu i całej reszcie. Nawet po porodzie można na konsultacje online się umówić do nich w razie problemów, a dziewczyny mają naprawdę ogromną wiedzę 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2021, 09:05
Eve, Kasiekkk, Rosalie lubią tę wiadomość
-
Belie u nas podobnie 😉 nie ma jakiegoś szału, powoli się zaczynam rozglądać za rzaczami potrzebnymi. Relacje się nie zmieniły, mąż bardziej troszczy się o mnie i próbuje mnie wyręczać przy cięższych rzeczach, ale też nie chcę przestać z dnia na dzień "zachowywać się normalnie" bo jestem w ciąży 😏 także normalnie zakupy, obiady (oczywiście jak się nie chce to się chodzi na miasto czy zamawia 😅), sprzątanie.
Do brzucha jeszcze nie gada ale czasem głaska 😉
Jakoś specjalnie usg się nie interesuje ale słucha jak mu opowiadam. Może też dlatego, że codziennie oprócz pracy zajmujemy się budową i to jest baaardzo pochłaniające, także czas na rozmyślania i coś tak odległego jak dziecko schodzą na dalszy plan 🤣🤣 Wydaje mi się że jest "z tych co poczują większą więź jak zobaczy na żywo" 😋 bo na razie to jest inaczej niż ze mną i on tego nie czuje przecież 😅 ale czas pokaże 🙂
Ja za to miałam jakiś koszmar... Dobrze że mnie dzwonek obudził... Coś w stylu poradnika "jak unikać zębów i pazurów dziecka" 😲🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2021, 09:17
Starania od 8.2019
12.2019 - cb
5.2020 - 8tc - puste jajo
11.2020 - cb
28.06.21 - 💓
3-5.2021 Aromek 2x1
Od 5.2021 Neoparin 1x1
Kariotypy ✔️
🧖♀️
PAI-1 heterozygotyczny
MTHFR A1298C i C677T heterozygotyczny
TSH, Glikemia, PRG, Immunofenotyp ✔️
💊Pregna Plus, Pregna DHA, Acard, Neoparin, Sorbifer
-
Położyłam się dziś na brzuchu i poczułam typowe kopniaczki🙈 uczucie ze ktoś od środka wypycha mi brzuch w różnych miejscach 😂
Nunakala, Eve, Ves, Kasienka22, Belie, Dip88 lubią tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
nick nieaktualny
-
Wiecie, ja nie czuje jak tak po prostu siedzę czy chodzę, ale jak się brzuchem położyłam to chyba był znak ze młody ma tam za mało miejsca i „matka, na plecy marsz”! 🤣
Teraz to takie fajne delikatne, ale niedługo faktycznie będą te kopniaki bolały🙈
W sumie myśle ze dopiero wraz z tymi ruchami przyjdzie przekonanie ze tam faktycznie ktoś się ulokował😯Kasienka22, Ves lubią tę wiadomość
Anulka, najważniejsze że wszystko w porządku. Płeć do potwierdzenia jeszcze jak to była sugestia😉
Ja wczoraj też sugestie usłyszałam, ale nie nastawiam się czekam na potwierdzenie .👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
Ja tam się cieszę bo już mam synka w domu. 😊 Ale wiadomo wszystko się może zmienic😁 dla mnie najważniejsze że jest zdrowe😊 tylko nie ukrywam że chciała bym zacząc cokolwiek kupować a teraz taka niepewność... 😂 Tzn lekarz mówi do mnie dokładnie tak że zastrzega sobie prawo do pomyłki ale skłania się ku dziewczynce. 😊
-
Anulka1992 wrote:Ja tam się cieszę bo już mam synka w domu. 😊 Ale wiadomo wszystko się może zmienic😁 dla mnie najważniejsze że jest zdrowe😊 tylko nie ukrywam że chciała bym zacząc cokolwiek kupować a teraz taka niepewność... 😂 Tzn lekarz mówi do mnie dokładnie tak że zastrzega sobie prawo do pomyłki ale skłania się ku dziewczynce. 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2021, 18:33
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
Anulka czyli forumowy cud będzie dziewczynka (może) ❤️
Rzeczywiście zaczyna się drużyna kobitek robić. Pierw chłopcy a teraz babeczki 😉
Mój mąż poleciał dziś po detektor do paczkomatu, tak że jak przyszłam z pracy to od razu próbowałam ale... Skończyło się fiaskiem 🥴
Nie znalazłam, próbowałam trzy razy, nie wiem ile to trwało i przysłowiowa... Pupa.
Znalazłam swoje z dwóch stron a bobo ani razu 😂
Dziś mam dokładnie 9+0
I nisko szukałam az prawie na kości, dla niecierpliwca jak ja to jak cios w twarz, mimo że nastawiałam się że może tak być 😆Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2021, 18:46
-
AnnWer, kurczę a ja zawsze znajdowałam bez problemu i dziwie się jak ktoś może nie znaleźć haha.
Ale słuchaj, po pierwsze jeśli masz tłuszczyk to może być Ci ciężej, spróbuj za tydzień. A po drugie, ja jak szukałam na początku to troszkę niżej niż linia majtek i powolutku przesuwałam w różne strony (mój dzidziuś był w sumie centralnie po środku). Grunt to robić to powoli i musi być dobry poślizg, wiec nie żałuj żelu (może być żel aloesowy 99%). Warto tez mocniej przycisnąć25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Martyna33 wrote:AnnWer, kurczę a ja zawsze znajdowałam bez problemu i dziwie się jak ktoś może nie znaleźć haha.
Ale słuchaj, po pierwsze jeśli masz tłuszczyk to może być Ci ciężej, spróbuj za tydzień. A po drugie, ja jak szukałam na początku to troszkę niżej niż linia majtek i powolutku przesuwałam w różne strony (mój dzidziuś był w sumie centralnie po środku). Grunt to robić to powoli i musi być dobry poślizg, wiec nie żałuj żelu (może być żel aloesowy 99%). Warto tez mocniej przycisnąć -
AnnWer wrote:A Ty w jakim czasie ciąży słyszałaś pierwszy raz ?
8 tc słyszałam u lekarza i potem 9+0 detektorem w domu
AnnWer wrote:Może za tydzień na wizycie też usłyszę 😃
Poprobowalabym dalej ale nie chcę nie wiem ile meczyc tam, bo jak mówiłam jestem boidupa 😂
Większość kobiet znajduje później serduszko, ja miałam jakiegoś farta, można powiedzieć25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
nick nieaktualnyAnulka gratuluję udanej wizyty ☺️
U mnie już lepiej 🙂 Spotkałam się z koleżanką i od razu jakoś humor lepszy. Trochę pochodziłyśmy i już czuję, że mi brzuch trochę twardnieje. Mój dzieć chyba będzie leniuchem😂 Głową mnie bolała cały dzień ale już mi się poprawiło. Trochę się dotleniłam.