X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
Odpowiedz

W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w szoku dziewczyny, że wy juz takie zorientowane w tych wózkach i fotelikach 😁
    Ja to jeszcze nic nie wiem na ten temat 😉
    Dowiedziałam się też że dostanę od koleżanki 2 kartony ciuszków dla dzidzi, więc też się jaram ☺️💙
    My to dopiero od października ruszymy bardziej wyprawkowo🙂

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belie wrote:
    Ja jestem w szoku dziewczyny, że wy juz takie zorientowane w tych wózkach i fotelikach 😁
    Ja to jeszcze nic nie wiem na ten temat 😉
    Dowiedziałam się też że dostanę od koleżanki 2 kartony ciuszków dla dzidzi, więc też się jaram ☺️💙
    My to dopiero od października ruszymy bardziej wyprawkowo🙂

Takie paczki niespodzianki są najlepsze ❤️ Mnie koleżanka, która ma półrocznego synka zaprosiła właśnie na herbatkę, więc cichaczem liczę, że może też chce nam coś podrzucić 😁

My to rozkładamy w czasie tak bardzo jak się da, czuję się spokojniejsza, jak kupujemy stopniowo i jak finansowo to sobie rozkładamy na raty. Przy budowie domu i przygotowaniach do tego chyba właśnie to pochłania całe fundusze i jakoś ciągle na wszystko brakuje 😌

• wariancja Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o wyprawkę to ja z kolei mam wrazenie, ze wszystko mam 🤪 wózki po starszej, jakieś ubranka się znajdą, wanienka u znajomych, waga niemowlęca....

Jedyne co to mam plan kupic dostawkę, nową łupinę Maxi Cosi Pebble (bo teraz chce lupine na bazie, z Mloda mialam na pasy) i starszej nowy fotelik. No i jeszcze nowy samochod 🤣 takoe tam drobnostki 😅

Co do tego testu podwojnego to uwazam ze powinni to badanie rzeczywiscie wycofac. Jedynie miesza w glowach...

Ja dzisiaj cala noc nie spalam, snily mi sie badania prenatalne, ze znalezli mi jakies zrosty, torbiele, zero informacji o dziecku, no chyba stres mnie zaczyna zzerac...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2021, 12:33

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jeszcze musimy ślub i wesele ogarnąć ☺️ bo mamy na koniec września ❤️
    A później będzie ogarnianie tematu dzidzi. ☺️

Kasiekkk, Ariadne002 lubią tę wiadomość

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Kalcia tydzień szybko zleci 🥰
    Ja wczoraj wieczorem nawrzucałam w koszyk i już miałam kupować, ale naszły mnie myśli że może jeszcze poczekać do połówkowych żeby tak napewno, napewno się upewnić 🙈🤣🤣 I tak godzinę gapiłam się w to moje zamówienie i myślałam, a że to było na kwotę prawie 2500 zł odpuściłam i wkońcu nic nie kupiłam 🤦🏼‍♀️😂😂 Brawo ja, cały wieczór spędziłam na przeglądaniu wszystkiego i wybieraniu 🥴 Ale chociaż zrzuty ekranu sobie zrobiłam co mam wybrane.

A tak z ciekawostek to u mnie w NL od października badanie Pappy już nigdzie się nie zrobi, wycofują bo jest niewiarygodne. Będzie tylko samo usg prenatalne + Nifty. Narazie przez 2 lata w ramach badań naukowych i później podejmą decyzje czy zostanie już tak na stałe.
    Leci ten czas umnie to przelatuje przez palce . Ledwo wstanę zjemy śniadanie ogarnę chatę a to już 12 i małego trzeba kłaść .jak wstanę bo na ogol z nim śpię to już 14 . Jakieś pranie a to zakupy obiad ogarnąć znowu dom i czas młodzych kłaść do łóżka ..😂😂🤣😊

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Dipp i bardzo dobrze. Mi lekarz powiedział, że nie byłby lekarzem, gdyby nie zalecał tego badania, a później usłyszałam, że ten test jest bardzo wrażliwy i lubi podnosić ryzyko wad i żeby się nim nie przejmować, a w opisie badania, że zalecają zrobienie testów genetycznych z krwi 😒 To wiesz, najpierw zalecają badanie, później mówią, żeby je olać i zalecają wykonanie kolejnego...

Kalcia, naprawdę nie masz się co martwić, to bardzo małe prawdopodobieństwo, mniej niż dwie tysięczne procenta 😊

Tak jeszcze co do pappy to ostatnio czytałam, że na ilość tego białka we krwi i co za tym idzie na wyniki wpływa nawet ilość płynów wypita w ciągu dnia i zagęszczenie krwi i ponoć jak jest się odwodnionym, to wychodzi wyższe prawdopodobieństwo zespołu downa. Ja swoje badanie robiłam przy 35 stopniach, późnym popołudniem i dopiero za 3 razem udało się pobrać, bo krew nie chciała lecieć i mam ryzyko 1:400, mimo przezierności karkowej 1,2, główce prawidłowych rozmiarów, idealnych przepływach w serduszku i wieku poniżej 30-ki.
    Dzięki za wsparcie ❤️❤️Szczerze po usg już się uspokoiłam trochę .. teraz to czekam na badania ale tez jestem ciekawa czy ustrzeliłem 6 chłopaka czy będzie wkoncu dziewczynka . Robiłam rozpoznanie z nub i babki dwie wyslaly mi ze chłopiec a dwie dziewczynka 💙💙🎀🎀 d5ffe44b799f.jpg
    b1f1270b9fc9.jpg d1570649f277.png
    6dc06b8bf694.jpg

Eve, Dip88 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalcia faktycznie ciężko zobaczyć, bo akurat tam gdzie jest wyrostek kawałek nóżki jest, ale jeszcze chwila niepewności i będziesz wiedzieć 🥰

kalcia64 lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś dziewczyny zaliczyłam wymioty rano🙄 18 tydzień 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

Byliśmy dziś oglądać wózki i jaki ten anex e type jest piękny i jak się łatwo prowadzi 😍 drugi typ to britax smile3, głównie rozważam ze względu na koła, bo np mała gondola mnie wkurza
    Fotelik avionaut pixel jest tak cudownie leciutki😍 Drugi typ to maxi cosi pebble, ale chyba ten pierwszy wygra mimo napisu na boku🤣

Kupiłam tez nowe biustonosze w H&M i cieszę sie strasznie bo moje wszystkie małe 🙏🏼

Dip88, Eve, Kasiekkk lubią tę wiadomość

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna jak tamten fotelik lżejszy to bierz go 😂 Ja mam Pebble i już jak mały miał z miesiąc to czułam jakbym nie wiem co dźwigała 🙈🤣🤣 A tak to zawsze trochę lżej będzie, bo z tego co pamiętam jest chyba 2 kg lżejszy 😉

A z wymiotami mam nadzieje, że to taka jednorazowa akcja 🤭 Mnie wczoraj wieczorem za to zgaga taka dopadła, że myślałam że nie wyrobie, ale sama na własne życzenie za bardzo pikantnego się najadłam 😅

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Eve Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie mdłości wróciły,ale też mam nadzieję że chwilowo.
    Jutro idę do lekarza,ciekawe czy bobas ujawni swoją płeć,nie nastawiam się szczególnie jak uparte po mamusi i tatusia,ale ciekawość jednak jest. Ruszylabym może z jakimiś zakupami 😜

Martyna33 lubi tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip, No wydaje mi się ze lżejszy chociaż jak włożyłam tam chyba z 4kg lalkę bobasa to byłam zaskoczona, ze jak ja mam to nosić takie ciężkie 🤣🤣 Chyba wybiorę lżejszy po prostu ✊🏻
    A powiedz mi moja droga co Ty tam nabrałaś do koszyka za 2500 zł ?🤣🤣
    Ja tez mam nadzieje ze to jednorazowa akcja była. Podejrzewam ze siedzi tam jakiś królewicz któremu się nie spodobało ze śniadanie było aż 30 min po przebudzeniu a nie 10 jak zwykle 🤣

A zgaga to nic przyjemnego, prawie codziennie wieczorem mam 🥺 Cukierek imbirowy odrobine pomaga

• wariancja Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak mówi Dip, jeśli możesz kupić coś co jest lżejsze, kup i się nie zastanawiaj 😉 ulatwisz sobie zycie 😁

Ja planuję Pebble, bo Mloda teraz jezdzi w MC 2 way pearl i z niego bede miec baze. Mlodej kupimy juz wiekszy.

Mnie też znowu mdli wieczorami, a juz bylo lepiej. I zgage tez miewam. Jeszcze taka mini, ale nie spodziewalam sie juz teraz.

Czekamy na wiesci o plci, moze teraz dla odmiany jakas dziewczynka?

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wariancja, i tak zrobię :)
    Rzeczywiście u nas gang chłopaków!

A jak tam nasza Osama, kiedy wyniki amnio? Może akurat nas czytasz 🧡

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EVE myślę że już duża szansa, że bobas się ujawni ☺️

• Eve Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może być i dziewczynka i chlopiec serio obojętnie,jednego dnia mam polot w jedną minimalny drugiego w drugą strone, a ciekawość coraz większą nie ukrywam.

Belie lubi tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Dip, No wydaje mi się ze lżejszy chociaż jak włożyłam tam chyba z 4kg lalkę bobasa to byłam zaskoczona, ze jak ja mam to nosić takie ciężkie 🤣🤣 Chyba wybiorę lżejszy po prostu ✊🏻
    A powiedz mi moja droga co Ty tam nabrałaś do koszyka za 2500 zł ?🤣🤣
    Ja tez mam nadzieje ze to jednorazowa akcja była. Podejrzewam ze siedzi tam jakiś królewicz któremu się nie spodobało ze śniadanie było aż 30 min po przebudzeniu a nie 10 jak zwykle 🤣

A zgaga to nic przyjemnego, prawie codziennie wieczorem mam 🥺 Cukierek imbirowy odrobine pomaga

No tak się wydaje, ale będzie co dźwigać 🤭😂😂 Ja z fotelikiem czułam się jak wielbłąd jakiś.

A wrzuciłam w koszyk niby nic takiego, a się uzbierało 🙈 W ogóle teraz zobaczyłam, że mam tam czapkę w kolorze fuksji 🧐 Myślałam, że jest czerwona, ale jak widać była 1 w nocy 🙈 I jeszcze nad kokonem jednak się zastanawiam czy może z La Millou nie wziąść 🤷🏻‍♀️ Niby ponad stówę drożej, ale też są piękne 😍

56219839-15-B4-401-A-9-FAA-8-EF8423307-A2.png
    94359-D8-A-9672-42-C6-B3-C8-630-F1-C8-D3-ED9.png
    D36-DF3-FF-E741-429-E-8-F96-98-BE97-F647-F6.png
    3-F921-F41-7803-4266-82-C8-FA290-CF6-DAB1.png

Martyna33, Eve lubią tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Hive Koleżanka

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Dopiero teraz znalazłam miejsce, gdzie są osoby na podobnym etapie do mnie, mogę dołączyć?

W trzech zdaniach o nas: ciąża trzecia, poprzednie skończone poronieniami. Zdiagnozowano u mnie trombofilię, więc codziennie jedziemy z zastrzykami z heparyną. Wymioty wciąż obecne, brzuszek obecny, pierwsze ruchy wyczute w poprzednim tygodniu 🥰. Prenatalne razem z pappa wyszły bardzo dobrze, więc raczej dziecię zdrowe. Jeśli chodzi o termin to teoretycznie wypada na 21.01 ale ze względu na heparynę będzie wywoływany najprawdopodobniej w pierwszych dniach stycznia :)

Podziwiam ogarnięcie wyprawki, tematu wózków etc. My narazie nieśmiało tylko zerkamy, wciąż po przebojach jakie przeszliśmy boimy się kupować :(. Czy któraś z Wad myślała np o używanych wózkach? Czy znacie markę Stokke? No i czy współczuję bardzo tym wciąż wymiotujacym.... Łącze się w bólu 😅

Belie, Ariadne002 lubią tę wiadomość

38+1 DSN, synek 3520g, 57cm
  • AnnWer Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja myślałam że to pierwszy trymestr i koniec wymiotów i mdłości 🥺
    Hej Hive!

relgh371eque54k9.png
  • Hive Koleżanka

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnWer wrote:
    A ja myślałam że to pierwszy trymestr i koniec wymiotów i mdłości 🥺
    Hej Hive!

Też tak myślałam 😔 Niestety moja mama i siostra też tak miały 🤦🏼‍♀️. Pocieszające dla ogółu jest to że 85% kończy wymiotować do 12 tygodnia 💪

• Hive Koleżanka

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zakupowo idziecie w minimalizm czy raczej popuszczacie wodze fantazji? Bo przyznam szczerze, że chcemy się ograniczyć na maksa z ilością rzeczy, trochę jakość kosztem ilości bo na dużo jakościowych rzeczy to niestety/stety sobie pozwolić nie będziemy mogli 🤦🏼‍♀️

‹‹ 138 139 140 141 142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ