X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
Odpowiedz

W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w szoku dziewczyny, że wy juz takie zorientowane w tych wózkach i fotelikach 😁
    Ja to jeszcze nic nie wiem na ten temat 😉
    Dowiedziałam się też że dostanę od koleżanki 2 kartony ciuszków dla dzidzi, więc też się jaram ☺️💙
    My to dopiero od października ruszymy bardziej wyprawkowo🙂

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belie wrote:
    Ja jestem w szoku dziewczyny, że wy juz takie zorientowane w tych wózkach i fotelikach 😁
    Ja to jeszcze nic nie wiem na ten temat 😉
    Dowiedziałam się też że dostanę od koleżanki 2 kartony ciuszków dla dzidzi, więc też się jaram ☺️💙
    My to dopiero od października ruszymy bardziej wyprawkowo🙂

Takie paczki niespodzianki są najlepsze ❤️ Mnie koleżanka, która ma półrocznego synka zaprosiła właśnie na herbatkę, więc cichaczem liczę, że może też chce nam coś podrzucić 😁

My to rozkładamy w czasie tak bardzo jak się da, czuję się spokojniejsza, jak kupujemy stopniowo i jak finansowo to sobie rozkładamy na raty. Przy budowie domu i przygotowaniach do tego chyba właśnie to pochłania całe fundusze i jakoś ciągle na wszystko brakuje 😌

• wariancja Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o wyprawkę to ja z kolei mam wrazenie, ze wszystko mam 🤪 wózki po starszej, jakieś ubranka się znajdą, wanienka u znajomych, waga niemowlęca....

Jedyne co to mam plan kupic dostawkę, nową łupinę Maxi Cosi Pebble (bo teraz chce lupine na bazie, z Mloda mialam na pasy) i starszej nowy fotelik. No i jeszcze nowy samochod 🤣 takoe tam drobnostki 😅

Co do tego testu podwojnego to uwazam ze powinni to badanie rzeczywiscie wycofac. Jedynie miesza w glowach...

Ja dzisiaj cala noc nie spalam, snily mi sie badania prenatalne, ze znalezli mi jakies zrosty, torbiele, zero informacji o dziecku, no chyba stres mnie zaczyna zzerac...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2021, 12:33

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jeszcze musimy ślub i wesele ogarnąć ☺️ bo mamy na koniec września ❤️
    A później będzie ogarnianie tematu dzidzi. ☺️

Kasiekkk, Ariadne002 lubią tę wiadomość

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Kalcia tydzień szybko zleci 🥰
    Ja wczoraj wieczorem nawrzucałam w koszyk i już miałam kupować, ale naszły mnie myśli że może jeszcze poczekać do połówkowych żeby tak napewno, napewno się upewnić 🙈🤣🤣 I tak godzinę gapiłam się w to moje zamówienie i myślałam, a że to było na kwotę prawie 2500 zł odpuściłam i wkońcu nic nie kupiłam 🤦🏼‍♀️😂😂 Brawo ja, cały wieczór spędziłam na przeglądaniu wszystkiego i wybieraniu 🥴 Ale chociaż zrzuty ekranu sobie zrobiłam co mam wybrane.

A tak z ciekawostek to u mnie w NL od października badanie Pappy już nigdzie się nie zrobi, wycofują bo jest niewiarygodne. Będzie tylko samo usg prenatalne + Nifty. Narazie przez 2 lata w ramach badań naukowych i później podejmą decyzje czy zostanie już tak na stałe.
    Leci ten czas umnie to przelatuje przez palce . Ledwo wstanę zjemy śniadanie ogarnę chatę a to już 12 i małego trzeba kłaść .jak wstanę bo na ogol z nim śpię to już 14 . Jakieś pranie a to zakupy obiad ogarnąć znowu dom i czas młodzych kłaść do łóżka ..😂😂🤣😊

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Dipp i bardzo dobrze. Mi lekarz powiedział, że nie byłby lekarzem, gdyby nie zalecał tego badania, a później usłyszałam, że ten test jest bardzo wrażliwy i lubi podnosić ryzyko wad i żeby się nim nie przejmować, a w opisie badania, że zalecają zrobienie testów genetycznych z krwi 😒 To wiesz, najpierw zalecają badanie, później mówią, żeby je olać i zalecają wykonanie kolejnego...

Kalcia, naprawdę nie masz się co martwić, to bardzo małe prawdopodobieństwo, mniej niż dwie tysięczne procenta 😊

Tak jeszcze co do pappy to ostatnio czytałam, że na ilość tego białka we krwi i co za tym idzie na wyniki wpływa nawet ilość płynów wypita w ciągu dnia i zagęszczenie krwi i ponoć jak jest się odwodnionym, to wychodzi wyższe prawdopodobieństwo zespołu downa. Ja swoje badanie robiłam przy 35 stopniach, późnym popołudniem i dopiero za 3 razem udało się pobrać, bo krew nie chciała lecieć i mam ryzyko 1:400, mimo przezierności karkowej 1,2, główce prawidłowych rozmiarów, idealnych przepływach w serduszku i wieku poniżej 30-ki.
    Dzięki za wsparcie ❤️❤️Szczerze po usg już się uspokoiłam trochę .. teraz to czekam na badania ale tez jestem ciekawa czy ustrzeliłem 6 chłopaka czy będzie wkoncu dziewczynka . Robiłam rozpoznanie z nub i babki dwie wyslaly mi ze chłopiec a dwie dziewczynka 💙💙🎀🎀 d5ffe44b799f.jpg
    b1f1270b9fc9.jpg d1570649f277.png
    6dc06b8bf694.jpg

Eve, Dip88 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalcia faktycznie ciężko zobaczyć, bo akurat tam gdzie jest wyrostek kawałek nóżki jest, ale jeszcze chwila niepewności i będziesz wiedzieć 🥰

kalcia64 lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś dziewczyny zaliczyłam wymioty rano🙄 18 tydzień 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

Byliśmy dziś oglądać wózki i jaki ten anex e type jest piękny i jak się łatwo prowadzi 😍 drugi typ to britax smile3, głównie rozważam ze względu na koła, bo np mała gondola mnie wkurza
    Fotelik avionaut pixel jest tak cudownie leciutki😍 Drugi typ to maxi cosi pebble, ale chyba ten pierwszy wygra mimo napisu na boku🤣

Kupiłam tez nowe biustonosze w H&M i cieszę sie strasznie bo moje wszystkie małe 🙏🏼

Dip88, Eve, Kasiekkk lubią tę wiadomość

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna jak tamten fotelik lżejszy to bierz go 😂 Ja mam Pebble i już jak mały miał z miesiąc to czułam jakbym nie wiem co dźwigała 🙈🤣🤣 A tak to zawsze trochę lżej będzie, bo z tego co pamiętam jest chyba 2 kg lżejszy 😉

A z wymiotami mam nadzieje, że to taka jednorazowa akcja 🤭 Mnie wczoraj wieczorem za to zgaga taka dopadła, że myślałam że nie wyrobie, ale sama na własne życzenie za bardzo pikantnego się najadłam 😅

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Eve Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie mdłości wróciły,ale też mam nadzieję że chwilowo.
    Jutro idę do lekarza,ciekawe czy bobas ujawni swoją płeć,nie nastawiam się szczególnie jak uparte po mamusi i tatusia,ale ciekawość jednak jest. Ruszylabym może z jakimiś zakupami 😜

Martyna33 lubi tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip, No wydaje mi się ze lżejszy chociaż jak włożyłam tam chyba z 4kg lalkę bobasa to byłam zaskoczona, ze jak ja mam to nosić takie ciężkie 🤣🤣 Chyba wybiorę lżejszy po prostu ✊🏻
    A powiedz mi moja droga co Ty tam nabrałaś do koszyka za 2500 zł ?🤣🤣
    Ja tez mam nadzieje ze to jednorazowa akcja była. Podejrzewam ze siedzi tam jakiś królewicz któremu się nie spodobało ze śniadanie było aż 30 min po przebudzeniu a nie 10 jak zwykle 🤣

A zgaga to nic przyjemnego, prawie codziennie wieczorem mam 🥺 Cukierek imbirowy odrobine pomaga

• wariancja Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak mówi Dip, jeśli możesz kupić coś co jest lżejsze, kup i się nie zastanawiaj 😉 ulatwisz sobie zycie 😁

Ja planuję Pebble, bo Mloda teraz jezdzi w MC 2 way pearl i z niego bede miec baze. Mlodej kupimy juz wiekszy.

Mnie też znowu mdli wieczorami, a juz bylo lepiej. I zgage tez miewam. Jeszcze taka mini, ale nie spodziewalam sie juz teraz.

Czekamy na wiesci o plci, moze teraz dla odmiany jakas dziewczynka?

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wariancja, i tak zrobię :)
    Rzeczywiście u nas gang chłopaków!

A jak tam nasza Osama, kiedy wyniki amnio? Może akurat nas czytasz 🧡

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EVE myślę że już duża szansa, że bobas się ujawni ☺️

• Eve Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może być i dziewczynka i chlopiec serio obojętnie,jednego dnia mam polot w jedną minimalny drugiego w drugą strone, a ciekawość coraz większą nie ukrywam.

Belie lubi tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Dip, No wydaje mi się ze lżejszy chociaż jak włożyłam tam chyba z 4kg lalkę bobasa to byłam zaskoczona, ze jak ja mam to nosić takie ciężkie 🤣🤣 Chyba wybiorę lżejszy po prostu ✊🏻
    A powiedz mi moja droga co Ty tam nabrałaś do koszyka za 2500 zł ?🤣🤣
    Ja tez mam nadzieje ze to jednorazowa akcja była. Podejrzewam ze siedzi tam jakiś królewicz któremu się nie spodobało ze śniadanie było aż 30 min po przebudzeniu a nie 10 jak zwykle 🤣

A zgaga to nic przyjemnego, prawie codziennie wieczorem mam 🥺 Cukierek imbirowy odrobine pomaga

No tak się wydaje, ale będzie co dźwigać 🤭😂😂 Ja z fotelikiem czułam się jak wielbłąd jakiś.

A wrzuciłam w koszyk niby nic takiego, a się uzbierało 🙈 W ogóle teraz zobaczyłam, że mam tam czapkę w kolorze fuksji 🧐 Myślałam, że jest czerwona, ale jak widać była 1 w nocy 🙈 I jeszcze nad kokonem jednak się zastanawiam czy może z La Millou nie wziąść 🤷🏻‍♀️ Niby ponad stówę drożej, ale też są piękne 😍

56219839-15-B4-401-A-9-FAA-8-EF8423307-A2.png
    94359-D8-A-9672-42-C6-B3-C8-630-F1-C8-D3-ED9.png
    D36-DF3-FF-E741-429-E-8-F96-98-BE97-F647-F6.png
    3-F921-F41-7803-4266-82-C8-FA290-CF6-DAB1.png

Martyna33, Eve lubią tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Hive Koleżanka

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Dopiero teraz znalazłam miejsce, gdzie są osoby na podobnym etapie do mnie, mogę dołączyć?

W trzech zdaniach o nas: ciąża trzecia, poprzednie skończone poronieniami. Zdiagnozowano u mnie trombofilię, więc codziennie jedziemy z zastrzykami z heparyną. Wymioty wciąż obecne, brzuszek obecny, pierwsze ruchy wyczute w poprzednim tygodniu 🥰. Prenatalne razem z pappa wyszły bardzo dobrze, więc raczej dziecię zdrowe. Jeśli chodzi o termin to teoretycznie wypada na 21.01 ale ze względu na heparynę będzie wywoływany najprawdopodobniej w pierwszych dniach stycznia :)

Podziwiam ogarnięcie wyprawki, tematu wózków etc. My narazie nieśmiało tylko zerkamy, wciąż po przebojach jakie przeszliśmy boimy się kupować :(. Czy któraś z Wad myślała np o używanych wózkach? Czy znacie markę Stokke? No i czy współczuję bardzo tym wciąż wymiotujacym.... Łącze się w bólu 😅

Belie, Ariadne002 lubią tę wiadomość

38+1 DSN, synek 3520g, 57cm
  • AnnWer Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja myślałam że to pierwszy trymestr i koniec wymiotów i mdłości 🥺
    Hej Hive!

relgh371eque54k9.png
  • Hive Koleżanka

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnWer wrote:
    A ja myślałam że to pierwszy trymestr i koniec wymiotów i mdłości 🥺
    Hej Hive!

Też tak myślałam 😔 Niestety moja mama i siostra też tak miały 🤦🏼‍♀️. Pocieszające dla ogółu jest to że 85% kończy wymiotować do 12 tygodnia 💪

• Hive Koleżanka

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zakupowo idziecie w minimalizm czy raczej popuszczacie wodze fantazji? Bo przyznam szczerze, że chcemy się ograniczyć na maksa z ilością rzeczy, trochę jakość kosztem ilości bo na dużo jakościowych rzeczy to niestety/stety sobie pozwolić nie będziemy mogli 🤦🏼‍♀️

‹‹ 138 139 140 141 142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ