W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa jestem w szoku dziewczyny, że wy juz takie zorientowane w tych wózkach i fotelikach 😁
Ja to jeszcze nic nie wiem na ten temat 😉
Dowiedziałam się też że dostanę od koleżanki 2 kartony ciuszków dla dzidzi, więc też się jaram ☺️💙
My to dopiero od października ruszymy bardziej wyprawkowo🙂 -
nick nieaktualnyBelie wrote:Ja jestem w szoku dziewczyny, że wy juz takie zorientowane w tych wózkach i fotelikach 😁
Ja to jeszcze nic nie wiem na ten temat 😉
Dowiedziałam się też że dostanę od koleżanki 2 kartony ciuszków dla dzidzi, więc też się jaram ☺️💙
My to dopiero od października ruszymy bardziej wyprawkowo🙂
Takie paczki niespodzianki są najlepsze ❤️ Mnie koleżanka, która ma półrocznego synka zaprosiła właśnie na herbatkę, więc cichaczem liczę, że może też chce nam coś podrzucić 😁
My to rozkładamy w czasie tak bardzo jak się da, czuję się spokojniejsza, jak kupujemy stopniowo i jak finansowo to sobie rozkładamy na raty. Przy budowie domu i przygotowaniach do tego chyba właśnie to pochłania całe fundusze i jakoś ciągle na wszystko brakuje 😌 -
Jeśli chodzi o wyprawkę to ja z kolei mam wrazenie, ze wszystko mam 🤪 wózki po starszej, jakieś ubranka się znajdą, wanienka u znajomych, waga niemowlęca....
Jedyne co to mam plan kupic dostawkę, nową łupinę Maxi Cosi Pebble (bo teraz chce lupine na bazie, z Mloda mialam na pasy) i starszej nowy fotelik. No i jeszcze nowy samochod 🤣 takoe tam drobnostki 😅
Co do tego testu podwojnego to uwazam ze powinni to badanie rzeczywiscie wycofac. Jedynie miesza w glowach...
Ja dzisiaj cala noc nie spalam, snily mi sie badania prenatalne, ze znalezli mi jakies zrosty, torbiele, zero informacji o dziecku, no chyba stres mnie zaczyna zzerac...Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2021, 12:33
-
nick nieaktualny
-
Dip88 wrote:Kalcia tydzień szybko zleci 🥰
Ja wczoraj wieczorem nawrzucałam w koszyk i już miałam kupować, ale naszły mnie myśli że może jeszcze poczekać do połówkowych żeby tak napewno, napewno się upewnić 🙈🤣🤣 I tak godzinę gapiłam się w to moje zamówienie i myślałam, a że to było na kwotę prawie 2500 zł odpuściłam i wkońcu nic nie kupiłam 🤦🏼♀️😂😂 Brawo ja, cały wieczór spędziłam na przeglądaniu wszystkiego i wybieraniu 🥴 Ale chociaż zrzuty ekranu sobie zrobiłam co mam wybrane.
A tak z ciekawostek to u mnie w NL od października badanie Pappy już nigdzie się nie zrobi, wycofują bo jest niewiarygodne. Będzie tylko samo usg prenatalne + Nifty. Narazie przez 2 lata w ramach badań naukowych i później podejmą decyzje czy zostanie już tak na stałe.[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Kasiekkk wrote:Dipp i bardzo dobrze. Mi lekarz powiedział, że nie byłby lekarzem, gdyby nie zalecał tego badania, a później usłyszałam, że ten test jest bardzo wrażliwy i lubi podnosić ryzyko wad i żeby się nim nie przejmować, a w opisie badania, że zalecają zrobienie testów genetycznych z krwi 😒 To wiesz, najpierw zalecają badanie, później mówią, żeby je olać i zalecają wykonanie kolejnego...
Kalcia, naprawdę nie masz się co martwić, to bardzo małe prawdopodobieństwo, mniej niż dwie tysięczne procenta 😊
Tak jeszcze co do pappy to ostatnio czytałam, że na ilość tego białka we krwi i co za tym idzie na wyniki wpływa nawet ilość płynów wypita w ciągu dnia i zagęszczenie krwi i ponoć jak jest się odwodnionym, to wychodzi wyższe prawdopodobieństwo zespołu downa. Ja swoje badanie robiłam przy 35 stopniach, późnym popołudniem i dopiero za 3 razem udało się pobrać, bo krew nie chciała lecieć i mam ryzyko 1:400, mimo przezierności karkowej 1,2, główce prawidłowych rozmiarów, idealnych przepływach w serduszku i wieku poniżej 30-ki.
Eve, Dip88 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Kalcia faktycznie ciężko zobaczyć, bo akurat tam gdzie jest wyrostek kawałek nóżki jest, ale jeszcze chwila niepewności i będziesz wiedzieć 🥰
kalcia64 lubi tę wiadomość
-
A ja dziś dziewczyny zaliczyłam wymioty rano🙄 18 tydzień 🤦🏼♀️🤦🏼♀️
Byliśmy dziś oglądać wózki i jaki ten anex e type jest piękny i jak się łatwo prowadzi 😍 drugi typ to britax smile3, głównie rozważam ze względu na koła, bo np mała gondola mnie wkurza
Fotelik avionaut pixel jest tak cudownie leciutki😍 Drugi typ to maxi cosi pebble, ale chyba ten pierwszy wygra mimo napisu na boku🤣
Kupiłam tez nowe biustonosze w H&M i cieszę sie strasznie bo moje wszystkie małe 🙏🏼Dip88, Eve, Kasiekkk lubią tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Martyna jak tamten fotelik lżejszy to bierz go 😂 Ja mam Pebble i już jak mały miał z miesiąc to czułam jakbym nie wiem co dźwigała 🙈🤣🤣 A tak to zawsze trochę lżej będzie, bo z tego co pamiętam jest chyba 2 kg lżejszy 😉
A z wymiotami mam nadzieje, że to taka jednorazowa akcja 🤭 Mnie wczoraj wieczorem za to zgaga taka dopadła, że myślałam że nie wyrobie, ale sama na własne życzenie za bardzo pikantnego się najadłam 😅
-
A mnie mdłości wróciły,ale też mam nadzieję że chwilowo.
Jutro idę do lekarza,ciekawe czy bobas ujawni swoją płeć,nie nastawiam się szczególnie jak uparte po mamusi i tatusia,ale ciekawość jednak jest. Ruszylabym może z jakimiś zakupami 😜Martyna33 lubi tę wiadomość
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
Dip, No wydaje mi się ze lżejszy chociaż jak włożyłam tam chyba z 4kg lalkę bobasa to byłam zaskoczona, ze jak ja mam to nosić takie ciężkie 🤣🤣 Chyba wybiorę lżejszy po prostu ✊🏻
A powiedz mi moja droga co Ty tam nabrałaś do koszyka za 2500 zł ?🤣🤣
Ja tez mam nadzieje ze to jednorazowa akcja była. Podejrzewam ze siedzi tam jakiś królewicz któremu się nie spodobało ze śniadanie było aż 30 min po przebudzeniu a nie 10 jak zwykle 🤣
A zgaga to nic przyjemnego, prawie codziennie wieczorem mam 🥺 Cukierek imbirowy odrobine pomaga25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Tak jak mówi Dip, jeśli możesz kupić coś co jest lżejsze, kup i się nie zastanawiaj 😉 ulatwisz sobie zycie 😁
Ja planuję Pebble, bo Mloda teraz jezdzi w MC 2 way pearl i z niego bede miec baze. Mlodej kupimy juz wiekszy.
Mnie też znowu mdli wieczorami, a juz bylo lepiej. I zgage tez miewam. Jeszcze taka mini, ale nie spodziewalam sie juz teraz.
Czekamy na wiesci o plci, moze teraz dla odmiany jakas dziewczynka? -
Wariancja, i tak zrobię
Rzeczywiście u nas gang chłopaków!
A jak tam nasza Osama, kiedy wyniki amnio? Może akurat nas czytasz 🧡25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
nick nieaktualny
-
Martyna33 wrote:Dip, No wydaje mi się ze lżejszy chociaż jak włożyłam tam chyba z 4kg lalkę bobasa to byłam zaskoczona, ze jak ja mam to nosić takie ciężkie 🤣🤣 Chyba wybiorę lżejszy po prostu ✊🏻
A powiedz mi moja droga co Ty tam nabrałaś do koszyka za 2500 zł ?🤣🤣
Ja tez mam nadzieje ze to jednorazowa akcja była. Podejrzewam ze siedzi tam jakiś królewicz któremu się nie spodobało ze śniadanie było aż 30 min po przebudzeniu a nie 10 jak zwykle 🤣
A zgaga to nic przyjemnego, prawie codziennie wieczorem mam 🥺 Cukierek imbirowy odrobine pomaga
No tak się wydaje, ale będzie co dźwigać 🤭😂😂 Ja z fotelikiem czułam się jak wielbłąd jakiś.
A wrzuciłam w koszyk niby nic takiego, a się uzbierało 🙈 W ogóle teraz zobaczyłam, że mam tam czapkę w kolorze fuksji 🧐 Myślałam, że jest czerwona, ale jak widać była 1 w nocy 🙈 I jeszcze nad kokonem jednak się zastanawiam czy może z La Millou nie wziąść 🤷🏻♀️ Niby ponad stówę drożej, ale też są piękne 😍
Martyna33, Eve lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny,
Dopiero teraz znalazłam miejsce, gdzie są osoby na podobnym etapie do mnie, mogę dołączyć?
W trzech zdaniach o nas: ciąża trzecia, poprzednie skończone poronieniami. Zdiagnozowano u mnie trombofilię, więc codziennie jedziemy z zastrzykami z heparyną. Wymioty wciąż obecne, brzuszek obecny, pierwsze ruchy wyczute w poprzednim tygodniu 🥰. Prenatalne razem z pappa wyszły bardzo dobrze, więc raczej dziecię zdrowe. Jeśli chodzi o termin to teoretycznie wypada na 21.01 ale ze względu na heparynę będzie wywoływany najprawdopodobniej w pierwszych dniach stycznia
Podziwiam ogarnięcie wyprawki, tematu wózków etc. My narazie nieśmiało tylko zerkamy, wciąż po przebojach jakie przeszliśmy boimy się kupować . Czy któraś z Wad myślała np o używanych wózkach? Czy znacie markę Stokke? No i czy współczuję bardzo tym wciąż wymiotujacym.... Łącze się w bólu 😅Belie, Ariadne002 lubią tę wiadomość
38+1 DSN, synek 3520g, 57cm -
AnnWer wrote:A ja myślałam że to pierwszy trymestr i koniec wymiotów i mdłości 🥺
Hej Hive!
Też tak myślałam 😔 Niestety moja mama i siostra też tak miały 🤦🏼♀️. Pocieszające dla ogółu jest to że 85% kończy wymiotować do 12 tygodnia 💪38+1 DSN, synek 3520g, 57cm -
A zakupowo idziecie w minimalizm czy raczej popuszczacie wodze fantazji? Bo przyznam szczerze, że chcemy się ograniczyć na maksa z ilością rzeczy, trochę jakość kosztem ilości bo na dużo jakościowych rzeczy to niestety/stety sobie pozwolić nie będziemy mogli 🤦🏼♀️38+1 DSN, synek 3520g, 57cm