X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
Odpowiedz

W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣

Oceń ten wątek:
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2021, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnWer wrote:
    Dziewczyny wiem że kilka z Was kupowało detektor. I jak, słuchaliście i się udawało? W którym tygodniu pierwszy raz usłyszałyście? Wiem, że były posty ale się nie dokopie 🙈

Ja mam sonoline c1 , od 9 tygodnia i zawsze bez problemu znajdowałam :)
    Szukaj na linii majtek

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2021, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tych wózków i fotelików, to wózek na pewno Roan Sofia, bo koniecznie chcę mieć wszystkie kółka tej samej wielkości, nie przednie mniejsze, jak to w spacerówkach, a fotelik Maxi - Cosi Pebble lub Avionaut Pixel, ale w tym drugim wkurza mnie to wielkie logo na boku fotleika 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2021, 13:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2021, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba coś takiego by to musiało być, czyli one muszą być dopasowane obustronnie pod konkretne modele
    https://www.sklep.urwis.com.pl/adaptery-do-fotelika-maxi-cosi-do-roan-marita-kortina-rocco-emma-sofia-p-10217.html

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2021, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    Kupie jakas kiecke pewnie, no i cos na sylwestra i swieta 😅

Zapomniałam o świętach :/ Czyli będę musiała coś jednak kupić oprócz spodni.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2021, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też teraz przypomniałyście o świętach 😃
    Nie wiem co ja wtedy założę, wtedy już brzuchol będzie konkretny ☺️💙

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2021, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belie wrote:
    Mi też teraz przypomniałyście o świętach 😃
    Nie wiem co ja wtedy założę, wtedy już brzuchol będzie konkretny ☺️💙

No właśnie sam z siebie będzie duży, a mój jeszcze bardzo lubi rosnąć po jedzeniu, czego wiadomo nie będę sobie odmawiać w święta 😁

• Ves Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2021, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    No właśnie sam z siebie będzie duży, a mój jeszcze bardzo lubi rosnąć po jedzeniu, czego wiadomo nie będę sobie odmawiać w święta 😁
    Mam tak samo... Wzdyma mnie teraz już w ogóle i wygląda jak co najmniej 5 miesiąc czasem... 🤣🤣 Dlatego musiałam kupić spodnie ciążowe, gdyż już tylko 2 pary mnie nie uwierają 😅 z zamówionych 8 par odsyłam jednak 5, a 2 wymieniam😁 Jedyne jakie mi przypasowały:
    https://zapodaj.net/d4b4a18715146.jpg.html
    https://zapodaj.net/b0370eabce7bc.jpg.html
    https://zapodaj.net/9c8da4b744665.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2021, 14:31

Kasiekkk lubi tę wiadomość

Starania od 8.2019
    12.2019 - cb
    5.2020 - 8tc - puste jajo
    11.2020 - cb
    28.06.21 - 💓

3-5.2021 Aromek 2x1
    Od 5.2021 Neoparin 1x1

Kariotypy ✔️
    🧖‍♀️
    PAI-1 heterozygotyczny
    MTHFR A1298C i C677T heterozygotyczny
    TSH, Glikemia, PRG, Immunofenotyp ✔️
    💊Pregna Plus, Pregna DHA, Acard, Neoparin, Sorbifer
    f2w3tqywqeqf09uu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2021, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ves, super wyglądają te spodnie i jaki uroczy brzuszek! 😍 Ja póki co biegam w luźnych sukienkach i z kupnem spodni czekam aż brzuch jeszcze trochę podrośnie, bo boję się, że jak kupię teraz, to później się jednak w nie nie zmieszczę, jeśli się zdarzy, że mi się za dużo przytyje 😅

Ves lubi tę wiadomość

• Eve Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2021, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk o takie adaptery chodzi.
    Te spodnie ciążowe maja to do siebie że panel jest na tą chwilę za luźny ale starcza spokojnie do końca.
    Kurtka na zimę, też może uda mi się upolować cos na jakiejś promocji albo używkę,bo trochę szkoda kasy,ewentualnie taka dla dwojga z wymiennymi panelami żeby później z nosidlem się sprawdziła.

Kasiekkk lubi tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Alis96 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2021, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja kochane

Chyba i ja zernke na zalando , bo ceny kuszące widzę 😁

Ja dzisiaj mialam jednak wizytę na nfz i założyli mi druga kartę ciąży 🤣 bo nie wiedziałam co powiedzieć.
    Cukier powiedział lekarz że ok i że nie mam żadnej cukrzycy mam 98 .

Dzidziuś juz ma 4 cm 😍 i slyszalam dzisiaj bicie serca. ♥️ i widziałam jak sie rusza dzidzia moja 😍 jejku ja nie czuje jeszcze tego a ono naprawdę się tam wierci.
    Uuwielbiam chodzić na usg 😁😁
    Wszystko jest ok.
    Tylko to usg na nfz strasznie nie wyrazne, prywatnie mam lepszy jakościowo obraz zdecydowanie.

Kasiekkk, Eve, Rosalie, wariancja, Nunakala, Belie, Dip88, Ves lubią tę wiadomość

preg.png
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2021, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Alis, ze wszystko dobrze. Widok wiercacych sie maluszkow jest niesamowity! Tez uwielbiam ogladac i zawsze mi malo 😍 sprobuje nasteonym razem wyprosic nagranie telefonem, zebym mogla podziwiac 😅

Ja sie zebralam i wysprzatalam sypialnie, odkurzylam i opralam caly dom 😂 5 godzin zasuwalam, ale warto bylo. Jeszcze jutro albo pojutrze pomyje szafki kuchenne i bedzie elegancko.
    Przebralam tez ciuchy i pochowalam te, w ktore juz sie nie mieszcze, a zostawilam tylko te, ktorych faktycznie moge uzywac, od razu porzadek sie zrobil i widac co i jak ☺ zadowolona jestem mega

Kasiekkk, Alis96, Dip88, Ves lubią tę wiadomość

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2021, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis, gratuluję udanej wizyty :) Spory już ten Twój dzidziulek <3 Wizyty z usg są najlepsze! 😍

Rosalie, super! Ja bardzo lubię przebywać w świeżo wysprzątanych pomieszczeniach. My wczoraj mieliśmy dzień porządków :) Też szaleliśmy pół dnia przy tym, nawet okna umyliśmy, ale przegląd ubrań jeszcze mi został i nie mogę się za nic za to zabrać 😅

Alis96 lubi tę wiadomość

• Nunakala Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2021, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się wyżalić. Odebrałam wyniki panoramy, dziecko zdrowe, bardzo się cieszę. Ale nie dostałam wyniku z płcią dziecka, pielęgniarka, któreś wypełniała formularz nie zaznaczyła tej opcji. Czekam na reakcje kliniki, nie odpuszczę im. Zapłaciłam 2 tys. Aby dostać pełna diagnostykę. Od początku były z nimi problemy. Najpierw nie mieli dostępnych pakietów sanco, potem nie wiedzili co wchodzi w skald badania, pielęgniarka rozwaliła mi żyłę, mam krwiaka na pół ręki, nie potrafili wysłać MEiLa z wynikami a teraz coś takiego 😟
    Bardzo się cieszę, ze z maluszkiem wszystko dobrze ale jako klient, który zlecił usługę prywatnie to chciałbym dostać wszystkie badania. Czekam na relakcje kogoś kto jest odpowiedzialny za badania prenatalne 😔😔😔😔

8.2019 👦
    10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
    Niespodziewanie ⏸ 17.06
    ❤️7.07

11.08 będzie 👧 test panorama 👌

34bw43r8hka2lxc7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2021, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nunakala, moim zdaniem to oburzające i nie dziwię Ci się, że jesteś zła! Zapłaciłaś za usługę i nie otrzymałaś tego, co chciałaś. Wiadomo, że się cieszysz, że maluszek jest zdrowy, ale przecież nie o to chodzi, że się z tego nie cieszysz, tylko że schrzanili usługę. Zwłaszcza, że to niemało kosztuje... Nie odpuszczaj im, niech badają jeszcze raz lub zwracają część kosztów.

Nunakala lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2021, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis super wieści z wizyty❤️

Rosalie ja właśnie też niedawno robiłam takie porządki, i schowałam na samą górę szafy rzeczy "na lepsze czasy" 😉

Nunukala super, że maluszek zdrowy 🥰🥰🥰 to jest najważniejsze. Przykro mi, że tak wyszło z tą płcią. Masz rację, domagaj się tej informacji, zapłaciłaś to Ci się należy ta informacja. Jasne, błędy się zdarzają, ale niech go teraz naprawią. 🙂

Ja właśnie zjadłam obiad m, mam zamiar trochę posiedzieć a później ruszyć na spacer. Mam nadzieję, że mój wewnętrzny len się zmobilizuje do spaceru. 😉

Nunakala, Alis96 lubią tę wiadomość

• Nunakala Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2021, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Nunakala, moim zdaniem to oburzające i nie dziwię Ci się, że jesteś zła! Zapłaciłaś za usługę i nie otrzymałaś tego, co chciałaś. Wiadomo, że się cieszysz, że maluszek jest zdrowy, ale przecież nie o to chodzi, że się z tego nie cieszysz, tylko że schrzanili usługę. Zwłaszcza, że to niemało kosztuje... Nie odpuszczaj im, niech badają jeszcze raz lub zwracają część kosztów.

Mam wyrzuty sumienia ze się tak złoszczę bo najważniejsze było dla mnie wykluczenie wad genetycznych. Ale z drugiej strony to badanie jest cholernie drogie, nie każdego na to stać, ja musiałam z wielu rzeczy zrezygnować aby je wykonać. Nie wiem co mi powiedzą, pewnie umyją ręce bo badanie jest w USA. Ale będę próbować aby dodali ten fakt bo w nerwach naczekalam się wyniki. Mam już synka, chciałam wiedzieć na co się szykować. Płeć na usg miałam rozpoznana dopiero w 16 tyg ze względu na duża ilość tkanki tłuszczowej :( byłoby mi wszystko jedno gdyby nie te 2 tysiące ….

8.2019 👦
    10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
    Niespodziewanie ⏸ 17.06
    ❤️7.07

11.08 będzie 👧 test panorama 👌

34bw43r8hka2lxc7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2021, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nunakala wrote:
    Mam wyrzuty sumienia ze się tak złoszczę bo najważniejsze było dla mnie wykluczenie wad genetycznych. Ale z drugiej strony to badanie jest cholernie drogie, nie każdego na to stać, ja musiałam z wielu rzeczy zrezygnować aby je wykonać. Nie wiem co mi powiedzą, pewnie umyją ręce bo badanie jest w USA. Ale będę próbować aby dodali ten fakt bo w nerwach naczekalam się wyniki. Mam już synka, chciałam wiedzieć na co się szykować. Płeć na usg miałam rozpoznana dopiero w 16 tyg ze względu na duża ilość tkanki tłuszczowej :( byłoby mi wszystko jedno gdyby nie te 2 tysiące ….

Niepotrzebnie robisz sobie wyrzuty sumienia, nie jesteśmy męczennicami, żeby tylko nosić ciążę i ewentualnie dowiedzieć się, czy pod sercem rośnie zdrowe dziecko, mamy też prawo do "frajdy" ze znajomości płci, a nawet do urządzenia z tej okazji imprezy, jeśli tylko będziemy miały na to ochotę! Wiadomo, że zdrowie najważniejsze, ale dla mnóstwa przyszłych rodziców możliwość poznania płci jest również istotna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2021, 17:40

Nunakala lubi tę wiadomość

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2021, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Niepotrzebnie robisz sobie wyrzuty sumienia, nie jesteśmy męczennicami, żeby tylko nosić ciążę i ewentualnie dowiedzieć się, czy pod sercem rośnie zdrowe dziecko, mamy też prawo do "frajdy" ze znajomości płci, a nawet do urządzenia z tej okazji imprezy, jeśli tylko będziemy miały na to ochotę! Wiadomo, że zdrowie najważniejsze, ale dla mnóstwa przyszłych rodziców możliwość poznania płci jest również istotna.
    Dokladnie, zgadzam sie w 100%! Oczywiscie, ze zdrowie jest najwazniejsze, ale ja rowniez bym nie odpuscila i mega rozumiem Twoje rozzalenie. Ja bym pisala w tym momencie skargi, zlozylabym skarge na ta pielegniarke, a dodatkowo nawet pokusila sie o jakies pismo prawnicze z wezwaniem do wywiazania sie z umowy, bo wykupilas pelne badanie! To jest oburzajace, jak zwykle oni biedni niewinni, nie popuszczaj! Az sama sie zdenerwowalam na maksa 🤬

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2021, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Alis, gratuluję udanej wizyty :) Spory już ten Twój dzidziulek <3 Wizyty z usg są najlepsze! 😍

Rosalie, super! Ja bardzo lubię przebywać w świeżo wysprzątanych pomieszczeniach. My wczoraj mieliśmy dzień porządków :) Też szaleliśmy pół dnia przy tym, nawet okna umyliśmy, ale przegląd ubrań jeszcze mi został i nie mogę się za nic za to zabrać 😅
    Polecam sie zebrac, widok szafy tylko z rzeczami, w ktore faktycznie wchodze i nosze jest ekstra 😁 u mnie to co prawda szafa materialowa, ale zawsze cos 😂 urok remontowy
    Zadowolenie z siebie z porzadkow tez ekstra, tym bardziej, ze ja turbo balaganiara, a sporo udalo sie osiagnac 😊

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2021, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nunakala, zgadzam się z dziewczynami, Walcz o swoje! I gratuluje zdrowego bobaska🙂

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
‹‹ 136 137 138 139 140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ