W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
-
WIADOMOŚĆ
-
Alis, ja generalnie nie pojmuje ludzi, którzy sami zaczynaja dopytywać czy jesteś w ciąży, a tym bardziej siać plotki. Czy to takie trudne do zrozumienia, ze jeśli kobieta sama nie mówi to znaczy ze nie chce/nie jest gotowa?
Ja w 13 tygodniu wyjechałam z kraju i nikt ze znajomych o ciąży nie wiedział, po czym jakieś kilka dni temu dzwoni do męża znajomy i pyta czy ja w ciąży, bo INACZEJ SIĘ ZACHOWUJE (nasza rozmowa wyglądała na messengerze tak ze on napisał jak coś zamontować a ja „ok dziękuje”). No nie ma bata żeby facet po tym poznał ze kobieta jest w ciąży 😕 A nawet jakby poznał, to czy tak ciężko trzymać język za zębami dopóki kobieta sama nie powie ? Nie rozumiem, dla mnie to jakiś brak wychowania.
Alis96 lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Straszne to jest jak ludzie gadają, rozgaduja,a jak to jest rodzina to już w ogóle. Ale moja teściowa rozglosila wszystkim jak się tylko dowiedziała. Teraz czeka na płeć jak na szpilkach, ale już ustaliłam z mężem że nie dowie się za szybko, nawet jeśli my się dowiemy.
Ja sama dopiero teraz pomału zaczynam mówić o ciąży,ale też nie na prawo i lewo, jakby się przypatrzeć to już ją ewidentnie trochę widać. Ale nie pytał mnie nikt jeszcze.Alis96 lubi tę wiadomość
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
Przykro mi jest mega, sami chcieliśmy mówić o naszym dziecku o mojej ciąży. A nie żeby trzecie osoby wszystkim glosily , to jest okropne .. 😓
Tymbardziej, że wiedziała ciotka i teściowa że chce czekać do prenatalnych bo się boje, bo jest wcześnie. To nie podjely decyzje za mnie. -
Ale piękne brzuszki 😍
Totalnie was rozumiem, ze nie mówicie. Ja się szybko pochwaliłam i potem się stresowałam, ze coś pójdzie nie tak. U mnie właściwie wszyscy z bliskich wiedza ale dalszym znajomym powiemy jak się domyślą 😂 pewnie na wesleu jak nie będę Piła 😋
To kwestia indywidualna, ludzie nie maja taktu…8.2019 👦
10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
Niespodziewanie ⏸ 17.06
❤️7.07
11.08 będzie 👧 test panorama 👌
-
Alis, ja na Twoim miejscu powiedzialabym tym osobom, ktore jeszcze nie wiedza, bo zaraz super duper rodzinka Was ubiegnie. Ja dlatego tez ograniczam wizyty do minimum, bo cholera mnie bierze jak my bylismy powiedziec, to tylko sie dowiedzielismy, a baba od razu za telefon i dzwoni do wszystkich, jak leci! No nawet nie pocieszyla sie z nami i nie poczekala az wyjdziemy... nawet rzucilam komentarz, ze dlatego wlasnie dowiedzieli sie jako ostatni... dla mnie to niepojete, no ale coz... sa ludzie i... ludzie trzymaj sie, staraj sie myslami od tego odciac i skupic na maluchu.
Co do objawow, ja teraz mam jedynie klucia w lewym boku, piersi mnie przestaly bolec zaraz po tescie ciazowym i nie bola nadal, jedynie sutki mam wrazliwsze, ale tez ani nie musialam zmieniac stanika, bo nie urosly ani nic nie przejmuj sie tym kompletnie!
Skupcie sie z mezem na sobie i cieszcie sie ciaza, bo ten czas zasuwa jak szalony 😅 -
A tak w ogole, zaczynam dzis drugi trymestr 🥳🥳🥳 a propo czasu uciekajacego 😂
bede miec teraz duzo czasu dla siebie na zwolnieniu, wiec biore sie za porzadki w chacie i bede robic sledztwo w poszukiwaniu najlepszego wozka, fotelika, dostawki itd itp... 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2021, 10:15
Kasiekkk, Eve, Nunakala, Dip88, Ves lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAlis, a czemu powiedzieliście tak wcześnie teściowej? Bardzo mi się nie podoba jej zachowanie, ale dlaczego w takim razie ona o wszystkim wie i to tak wcześnie?
Brakiem brzuszka się nie przejmuj, pojawi się sama nie zauważysz kiedy 😊 U mnie do 13 tygodnia niewiele było widać... Znaczy ja widziałam, ale to dlatego że się wgapiałam codziennie 😁
Dzisiaj rano ciśnienie 85/52, ale walczymy z tym 💪 Dużo wody i chociaż minimalna aktywność, zanim mnie rozłoży całkowicie i mam nadzieję, że to będzie dobry dzień 😊 -
Kasiekkk wrote:Alis, a czemu powiedzieliście tak wcześnie teściowej? Bardzo mi się nie podoba jej zachowanie, ale dlaczego w takim razie ona o wszystkim wie i to tak wcześnie?
Brakiem brzuszka się nie przejmuj, pojawi się sama nie zauważysz kiedy 😊 U mnie do 13 tygodnia niewiele było widać... Znaczy ja widziałam, ale to dlatego że się wgapiałam codziennie 😁
Dzisiaj rano ciśnienie 85/52, ale walczymy z tym 💪 Dużo wody i chociaż minimalna aktywność, zanim mnie rozłoży całkowicie i mam nadzieję, że to będzie dobry dzień 😊
Powiedziałam wtedy na weselu jak mąż mnie zdenerwowal i sama , z tym zostałam. Teraz żałuję. Miało to pozostać w tajemnicy.
Rosalie - szczerze nawet nie wiem czy została osoba która nie wie, a najbardziej boje się że cos sie wydadzy i wszyscy wtedy będą wiedzieć. A a chciałam tego uniknąć. Bo to jednak moja intymna sprawa.
Teraz za to niczego sie nie dowiedza. Nawet płci ani imienia.
-
Rosalie wrote:A tak w ogole, zaczynam dzis drugi trymestr 🥳🥳🥳 a propo czasu uciekajacego 😂
bede miec teraz duzo czasu dla siebie na zwolnieniu, wiec biore sie za porzadki w chacie i bede robic sledztwo w poszukiwaniu najlepszego wozka, fotelika, dostawki itd itp... 🙈
Super od kiedy sie wybierasz ja od września i juz nie mogę sie doczekać 😍 -
nick nieaktualnyAlis przykro mi, że to tak wyszło ☹️ Ludzie czasami nie potrafią się zachować. Ty ich o coś prosisz a tu jak grochem o ścianę. ☹️
Nie martw się maluszkiem, na pewno będzie wszystko oki na prenatalnych 😘
Rosalie wypoczywaj w takim razie i dawaj nam tu znać jak jakieś fajne rozeznanie zrobisz 😁Rosalie lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAlis, rozumiem. Tamta sytuacja należała do takich, kiedy nie do końca się panuje nad tym, co się mówi. Strasznie mi przykro, że tak to wyszło, ale chyba już tylko możesz to ignorować i porozmawiać ze swoją rodziną. Nawet jak wiedzą, to wytłumaczyć, dlaczego nie chciałaś mówić, na pewno zrozumieją
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2021, 13:17
Alis96 lubi tę wiadomość
-
Kasiek dobrze mówi, początki ciąży bywają różne i rodzina szczególnie najbliższa powinna zrozumieć Twoje obawy.
Ja sama ze względu na moje wcześniejsze nieudane próby dobrze Cie rozumiem Alis, że nie chciałaś nikomu mówić nawet do prenatalnych... I może gdybym pracowała w jakimś biurze to nie poszłabym na zwolnienie w 8 tygodniu i ukrywała dalej ten fakt, ale ze względu na swoją pracę bałam się o ciążę i że historia się powtórzy, nie chciałam za wcześnie się cieszyć - mówić o ciąży a potem już w niej nie być i widzieć te współczujące spojrzenia... więc jak tylko zobaczyłam serduszko postanowiłam pójść na l4 i zadbać o to maleństwo, które we mnie rosło. Także najpierw powiedziałam rodzicom i teściom, potem w pracy. Inaczej pewnie czekałabym co namniej do prenatalnych, ale życie weryfikuje nasze postanowienia i czasem jest inaczej niż planujemy. Niestety nie zawsze tak jak chcemy 😒 najważniejsze jest to jak potem postąpisz.
Ja np na początku starań chciałam dziecko na wiosnę /lato 😅 ale niestety potoczyło się inaczej... Musimy zaakceptować to co się nam przytrafia i iść dzielnie dalej, bo nie mamy niekiedy wyjścia 😉
Szkoda tylko że w Twoim przypadku tak postąpiła bliska rodzina... Ale jak to mówią jej się nie wybiera - niestety.
Rosalie u mnie telefon do szefowej nie był taki zły 😉 było szybko na temat i życzenia zdrowia - myślę że u Ciebie może być podobnie, także nie powinno być tak źle 😏
Chwal się jak upolujesz coś ciekawego 😊- ja też już pomału myślę o ubrankach i innych nieznanych mi jeszcze rzeczach jak tylko coś o nich poczytam🤣🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2021, 13:51
Alis96 lubi tę wiadomość
Starania od 8.2019
12.2019 - cb
5.2020 - 8tc - puste jajo
11.2020 - cb
28.06.21 - 💓
3-5.2021 Aromek 2x1
Od 5.2021 Neoparin 1x1
Kariotypy ✔️
🧖♀️
PAI-1 heterozygotyczny
MTHFR A1298C i C677T heterozygotyczny
TSH, Glikemia, PRG, Immunofenotyp ✔️
💊Pregna Plus, Pregna DHA, Acard, Neoparin, Sorbifer
-
Alis współczuję, miałam niestety podobnie, że rodzina się dowiedziała wczesniej niż chciałam.
Z perspektywy czasu tak sobie myślę, że to dość przykre że przyjęło się żeby mówić o ciąży gdy jest "bezpieczna" żeby każdy cieszył się z przyszłymi rodzicami, ale nie wolno mówić wcześniej żeby jakby coś się stało to niech para cierpi sobie sama.
Rodzicom powiedzieliśmy wcześnie bo w 6 tygodniu. Uznałam, że w razie w chce mieć ich wsparcie 😊 zwłaszcza, że mamy często pytały nas o dziecko. To byłoby dla mnie okropne gdybym przeżywała "nieudaną" ciążę w samotności.
🙋🏽♀️ 25l.
🙋🏽 27l.
+ 🐈🐈⬛
-
U mnie wiedza tylko rodzice ale to dowiedzieli się jak już było serduszko. W pierwszej ciąży za szybko powiedziałam i bardzo przeżyli stratę. 17 sierpnia będę mieć usg prenatalne to wtedy może będę spokojniejsza ale chwalić tez nie będę się na prawo i lewo. A i w pracy wiedza ale to musiałam powiedzieć po to żeby nie dźwigać. Czy Wy tez macie taki nastrój ze chce Wam się non stop płakać? Ze czujecie ze wszystko Was przerasta? Ze może jeszcze byście się zakochały i byłoby inaczej? Hormony mi chyba za bardzo szaleją 🤯02.2021 ⏸
03.2021 7 tydz 💔
15.06.2021⏸ 12 dpo
21.06.2021 18 dpo beta hcg 3134,14
24.06.2021 21 dpo beta hcg 12678,64
-
Kasieńka- ja mowilam na początku tylko tym, którym i tak bym powiedziała o poronieniu, czyli rodzicom. Znajomym oczywiście nie, bo po prostu nie widze potrzeby potem każdemu z osobna tłumaczyć ze już nie jestem w ciąży i dlaczego… Po prenatalnych już mówię chętniej, ale i tak większość się dowie po połówkowych. Bo po prostu tak czuje ☺️
Maciejka, nie za bardzo rozumiem „ze może jeszcze byście się zakochały i byłoby inaczej” 🧐 Ja jestem bardzo zakochana w mężu i szczęśliwa, ze będzie ojcem mojego dziecka. Płaczu i wachania nastroju w sumie nie odczuwam.25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Ja tez nie mam placzu i wahan nastroju, jestem szczesliwa, ze jestem w ciazy, a teraz jeszcze bardziej, ze juz na zwolnieniu ☺ bardzo na to czekalam!
A jak juz wybiore wozek, fotelik itp to oczywiscie sie pochwale, na pewno te tematy beda sie tu przewijac teraz bardzo czesto 😊 -
Ja na szczęście tez nie mam chwiejnego nastroju. Ale na codzień jestem dość ekspresyjna wiec chyba nic się nie zmieniło. W tej ciąży jest inaczej, dłużej jestem aktywna zawodowo, mniej się stresuje. Może dlatego, ze wiem co mnie czeka8.2019 👦
10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
Niespodziewanie ⏸ 17.06
❤️7.07
11.08 będzie 👧 test panorama 👌
-
Ja też nie jestem chwiejna emocjonalnie. W tej ciąży jestem wyjątkowo spokojna, bez żadnego nakręcenia. Ciesze się ciąża, ale bez presji na płeć, na zakupy. Bardziej skupiam się na chłopcach, bo musimy się wszyscy przygotować na nowego członka rodziny. I nie mogę się doczekać jak już będzie z nami i tego wszystkiego.
Ze zdaniem ludzi nie liczę się zupelnie,nie miałam potrzeby informowania o ciąży, tak nawet na rękę mi że jak najdłużej jest to po prostu nasze, poza najbliższą rodzina i w pracy gdzie musiałam powiedzieć .👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
Alis96 wrote:Ale piękne brzusie 😍😍😍
A u mnie juz 10 tyg i nic płasko 😥 może coś jest nie tak.
Wczoraj mialam mega stresy znowu. Boje sie o dzidzie stresy mialam bo przez jedna ciotke i teściowa wszyscy wiedza o mojej ciąży a jeszcze sie okazalo ze z rodziny męża kochanka wujka jest w ciąży i oni jakos mogli wszystkim samj powiedzieć.(ja i tak wiedziałam że jest bo to alkoholiczka a ostatnio wgl nie pila ale jak mowilam tp wszyscy ja kryli a o mnie plotki robia ) Wgl nie szanuja mojej osoby. Jestem tylko tematem plotek i drwin. nie zdążyłam własnej siostrze powiedzieć bo chciałam czekać do badań. A jeszcze wyjdzie że moja najbliższa rodzina dowie sie z plotek od rodziny męża . Okropni są.
Do lekarza ide odebrac wyniki na nfz dopierp 16 sierpnia. Boje sie , że cos sie stało. Na tych grupach na fb sie tez naczytam a potem mam stres. Jeszcze mam totalny brak objaw.
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]