X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
Odpowiedz

W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣

Oceń ten wątek:
  • Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belie wrote:
    Hahaha dokładnie tak 😂❤️
    A poza tym ja jeszcze wierzę, że i córeczkę będę miała ☺️ Zawsze chciałam mieć chłopaka i dziewczynkę ☺️
    A tak już całkiem na poważnie to ja się po prostu cieszę z maluszka, po tej naszej trudnej drodze. Nie zliczę ile łez wylałam, bo myślałam, że dziecka się nie doczekam, a tu taka piękna niespodzianka ☺️💙💙💙

Plusem poznania płci jest możliwość kupowania ubranek już pod synka czy córkę ☺️

Tak na poważnie to ja też się po prostu cieszę że malutka jest i rośnie sobie zdrowo 🥰
    Ja ubrankami zajmę się chyba dopiero w październiku jak pójdę na zwolnienie + za dużo się naczytałam o zmianie plci na połówkowych i wolę poczekać 😅

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wyjazdów to też licze na jakiś weekendowy wypad jesienią... Przez covid i inne obowiązki nie dane nam było skorzystać z żadnego wyjazdu po ślubie :( nawet nie marzyłam o podróży poślubnej ale chociaż o weekendowym wypadzie a tu ciągle coś nie tak :(

• wariancja Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnWer, śliczny maluch :)

Kasienka, gratuluję córeczki! Ja w pierwszej ciąży byłam przekonana i niemal pewna, że będę miała chłopca. Jak dowiedziałam się, że dziewczynka, poczułam lekkie uczucie zawodu (wiem brzydko i karciłam się w duchu za to), ale po porodzie nie wyobrażałam sobie że mogłoby być inaczej. Teraz nie mogę żyć bez tej mojej małej, kochanej mendoliny ;)

Nulka, i zaznacz mi proszę 2.09. wizytę. Pewnie w 15 tc nie będzie widać jeszcze płci?

My może we wrześniu wyjedziemy za granicę? Bardzo bym chciała, bo jak maluch przyjdzie na świat, to może być ciężko gdzieś się ruszyć przez dłuższy czas...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2021, 09:32

Kasienka22 lubi tę wiadomość

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wariancja, będzie widać no chyba, że się źle ułoży. :)

wariancja lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wyjazdów to ja bym chciała jeszcze się w październiku gdzieś wybrać na weekend. :)

• Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wariancja wrote:
    AnnWer, śliczny maluch :)

Kasienka, gratuluję córeczki! Ja w pierwszej ciąży byłam przekonana i niemal pewna, że będę miała chłopca. Jak dowiedziałam się, że dziewczynka, poczułam lekkie uczucie zawodu (wiem brzydko i karciłam się w duchu za to), ale po porodzie nie wyobrażałam sobie że mogłoby być inaczej. Teraz nie mogę żyć bez tej mojej małej, kochanej mendoliny ;)

Nulka, i zaznacz mi proszę 2.09. wizytę. Pewnie w 15 tc nie będzie widać jeszcze płci?

My może we wrześniu wyjedziemy za granicę? Bardzo bym chciała, bo jak maluch przyjdzie na świat, to może być ciężko gdzieś się ruszyć przez dłuższy czas...

Moim zdaniem nie ma sie co karcić za takie myśli 😅 większość ma jednak preferencje co do płci i uczucie zawodu jest moim zdaniem normalne, zwłaszcza, że szybko mija 😁
    Mój gin powiedzial mi od razu że płeć najszybciej w 16tc i wcześniej nawet nie próbował znaleźć, ale wielu dziewczynom tutaj wychodziło już wcześniej 😊

wariancja lubi tę wiadomość

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • wariancja Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że poznam płeć, bo Wy już prawie wszystkie wiecie :D

Jeździjcie dziewczyny póki można, bo z maluchem to różnie bywa ;P Więc pakować manatki i heja!
    Pamiętam nasz pierwszy wyjazd z Młodą - miała coś wtedy lekko ponad 3 miesiące. Jechaliśmy do koleżanki na wieś, dwie noce dosłownie. Już pomijam fakt, że moja córka nie znosiła jeździć czy to samochodem czy wózkiem, więc trasa trwała w nieskończoność, ale to ile mieliśmy więcej gratów to był kosmos :D łóżeczko turystyczne, jej pościel, żeby czuła się jak w domu (dziecko wwd), wózek, maskra kombi nie ogarnęło;) Potem już umiałam spakować się ekonomiczniej haha

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z płcią to największa pewność jest właśnie na połówkowych. Może się zdarzyć, że siusiak okaże się spuchniętą jeszcze łechtaczką i na odwrót, jak nie było za wiele widać to siusiak może jeszcze się ujawnić. Rzadko się zdarza, ale jednak 🤭 Dlatego okolice 20tc to najlepszy czas na potwierdzenie płci, wszystko wtedy jest ładnie widoczne i wykształtowane. Najgorzej jest później, tak po 25 tc jeśli komuś nie uda się poznać płci, bo wtedy dziecko robi się duże, ciężko znaleźć na usg, potrafi zaciskać nóżki i chować, obracać się i nie zawsze lekarzowi uda się zobaczyć 😅

Wariancja w 15 tc już bez problemu można zobaczyć płeć z malutką granicą błędu, to o czym wyżej pisałam 😉
    To u mnie 14+0 🤭 Tu raczej pomyłki nie będzie 🤣🤣
    4-FB89819-D138-417-E-B11-A-EEAEC63-FC4-EB.jpg
    jpg and png

Eve, Nunakala lubią tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • wariancja Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip wydaje mi się, że podobny obrazek widziałam na prenatalnych ;P Akurat tak bobasa w pewnym momencie lekarka uchwyciła, poczekamy, zobaczymy...

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wariancja ogólnie to do 15/16 tc nie powinno się sprawdzać płci „od spodu”, bo właśnie mogą pokazywać się te spuchnięte łechtaczki jeszcze, tu większą pewność dałoby zdjęcie od boku jeszcze czy coś sterczy do góry. Ale mały takie fikołki robił, że nie dało się złapać tak 😅 Jestem na takiej angielskiej grupie, gdzie zajmują się rozpoznawaniem płci i też o tym piszą. Co najlepsze to już kilka razy tam widziałam właśnie podobne zdjęcia do mojego i w 20 tc zdarzało się, że wychodziły z tego dziewczynki 😂 Jednak siusiak wtedy bardziej przypomniał kształt takiej jakby kulki, a przynajmniej tak na moje oko 🤣 Dlatego też przez to czekam do połówkowych 🙈

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chłopiec się z profilu ujawnił już na prenatalnych 😂 dosłownie od razu po przyłożeniu usg, pierwszy obraz i uwaga doktora "no to na chwilę obecną chłopak" a ja i bez tego komentarza to wiedziałam 😂😂

Ale mnie dziś w pracy już wkurzyli. Miałam listę rzeczy do zrobienia przed zwolnieniem i oni mi tak ją ciągle powiększają i powiększają. Grr jak oni tak to ja w drugą stronę. Pracuje do połowy września a później niech sobie radzą.

Eve, Dip88, Rosalie lubią tę wiadomość

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka i dobrze, bo pewnie ta lista rzeczy do zrobienia nigdy by się nie skończyła 😅

Iskra co tam u Ciebie ?? Zaglądasz tu ? 🧐

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• AnnWer Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskra chyba na lipcowych się bardziej udziela widziałam 😊

Dip88 lubi tę wiadomość

relgh371eque54k9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już na filmie z prenatalnych widziałam coś tam między nogami 😁 przez kilka sekund ☺️

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potrzebuje sie wyzalic... zapalenie pecherza trzyma mnie od niedzieli, piecze tak, ze az wykreca... wyszedl mi jakis gronkowiec, baba z teleporady przepisala mi zasrany monural, ktory oczywiscie mi nie pomogl i juz mi sie przenioslo do pochwy i mam infekcje... wszystko mnie piecze, swedzi, na picie nawet nie chce mi sie juz patrzec jak tylko pomysle o tym bolu przy sikaniu 😭 boli mnie cale podbrzusze od tego wszystkiego i mam juz dosyc! Dlaczego lekarze nie moga przepisywac porzadnych lekow, zamiast jakiegos gowna ze stwierdzeniem, ze jak nie pomoze, to sie bedziemy martwic za tydzien?! Nosz kuzwa, ja juz 6 dzien cierpie i mam sie meczyc kolejny tydzien? Cholera mnie zaraz wezmie, juz mam dosyc kompletnie
    Zaraz mam teleporade z ginekologiem, mam nadzieje, ze wypisze mi recepte na jakies globulki i porządny lek na pecherz...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2021, 12:43

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Jesteś moim pępkiem świata" prowadzi transmisję na żywo na fb z Dembińską dotyczącą pozycji w porodzie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka, miałam z tą płcią tak samo jak Ty! Tylko lekarz przyłożył sondę i bobas z profilu i od razu było widać, że chłopiec. I zresztą to była pierwsza informacja, jaką usłyszeliśmy podczas całego badania :D

My byliśmy nastawieni na dziewczynkę, ale jak lekarz powiedział, że chłopiec, to nie czułam rozczarowania, tylko coś w stylu "o, a to niespodzianka" i od razu się cieszyliśmy :)

Co do wyjazdów, to ja bym bardzo chciała jeszcze na jesieni w góry pojechać, ale przecież nie wejdę nigdzie, więc to bez sensu :( Może gdzieś na pomorze, zobaczymy, czy mężowi uda się jeszcze jakiś urlop wyciągnąć.

Rosalie, bardzo mi przykro, że się męczysz! Też przerabiałam już źle leczoną infekcję i się namęczyłam, więc rozumiem przez co przechodzisz. Na pęcherz pamiętaj, żeby jednak mimo wszystko dużo pić i przepłukiwać te bakterie, bo to się samo nawzajem nakręca. Może jakieś ciepłe okłady trochę złagodziłyby ból pęcherza? Jakiś termofor? Co do infekcji intymnej, to tak: mi pomagało troszkę wietrzenie, więc kiecka i bez majtek, kiedy w domu byłam, chwilową ulgę przynosiło też przemywanie zewnętrznych narządów płciowych chłodną wodą i smarowanie po tym provag żel. Ponoć spryskiwanie tantum rosa też może złagodzić objawy, ale nie próbowałam. Jak zakończysz leczenie, to pamiętaj o probiotyku najlepiej dopochwowo, bo najszybciej działa wtedy, polecam lactovaginal. Ja w czasie leczenia ilekroć mi się grzybek przyplącze muszę też zmienić mocno dietę, bo inaczej leki nie dają rady, za dużo pożywki, więc: zero pieczywa, zero cukru w jakiejkolwiek postaci, więc też ketchup, sosy, makaron pszenny, ryż biały, mleko, owoce, słodkie warzywa, za to jeść dużo kiszonek, pić kefir i jogurt naturalny, warzywa, kasza i ryż pełnoziarnisty. Byłam na takiej diecie dwa tygodnie: tydzień leczenia i tydzień po, kiedy brałam probiotyk i tylko takie combo mi pomaga.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2021, 13:40

• Ves Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie - ja nigdy nie miałam takich problemów, ale to chyba nie powinno tak wyglądać... A jeśli nawet będzie efekt za tydzień, to przykro mi z powodu cierpienia jakie przechodzisz😒 Nie wiem czy nie udałabym się na IP ginekologiczną. Pomijając Twoje boleści to przecież to jest niebezpieczne dla dzieciątka...

Starania od 8.2019
    12.2019 - cb
    5.2020 - 8tc - puste jajo
    11.2020 - cb
    28.06.21 - 💓

3-5.2021 Aromek 2x1
    Od 5.2021 Neoparin 1x1

Kariotypy ✔️
    🧖‍♀️
    PAI-1 heterozygotyczny
    MTHFR A1298C i C677T heterozygotyczny
    TSH, Glikemia, PRG, Immunofenotyp ✔️
    💊Pregna Plus, Pregna DHA, Acard, Neoparin, Sorbifer
    f2w3tqywqeqf09uu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek piąteczka bo u mnie tys tak było na USG. Ledwo przyłożyła sondę i było "facet jak nic" 😂🤣

Rosalie a witaminę c i żurawinę stosujesz?

Mam nadzieję z że ginekolog porządnie się Tobą zajmie.

Ja dzisiaj mam jakiś kiepski dzień pod względem humoru. Jakaś taka jestem smutna, nie wiem dlaczego. Na pocieszenie trochę poprzegladalam sobie rzeczy, które mamy dla synusia.💙 Muszę jeszcze ogarnąć mieszkanie, bo na weekend będziemy mieli gościa.

• Nunakala Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej ciąży nie byłam wcale nastawiona ale mąż ciagle gadał o synku. I wyszedł synek. Teraz chciał córkę i będzie córka. Jestem strasznie szczęśliwa, ale przy tej diagnozie zastawki
    Trojdzielnej to modlę się tylko zdrowie 🙏 to normalne, że jakiejś płci pragnie się bardziej ;)zazdrościłam koleżanka, ze maja śliczne ciuszki, zakładaja opaski a dla chłopaków jest niewiele fajnych gadżetów. Moja mama ma dwóch synów i córkę i widzę jaki maja kontakt. My jak przyjaciółki, wymieniamy się ciuchami, nie mamy tematów tabu. Chciałabym tak samo z córeczka. Widzę jak teściowa się denerwuje, że ,,ukradłam’’ jej syna i tego się właśnie obawiam, że syn kiedyś pójdzie do swojej ukochanej. Chociaż nie ma reguły, zależy od charakteru. Zadarzają sie mamisynki 😁

8.2019 👦
    10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
    Niespodziewanie ⏸ 17.06
    ❤️7.07

11.08 będzie 👧 test panorama 👌

34bw43r8hka2lxc7.png
‹‹ 161 162 163 164 165 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ