X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
Odpowiedz

W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣

Oceń ten wątek:
  • Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2021, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka - ja też już odliczam dni do zwolnienia 😒
    A za imię dziękuję! Samo do mnie przyszło jak dowiedziałam się, że to dziewczynka i póki co zostało 😅

Dziewczyny czujące już ruchy - macie łożysko na przedniej czy tylniej ścianie?

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2021, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się witam w nowym tygodniu, miłego dnia dziewczyny!
    U mnie po tygodniu przerwy wróciły mdłości,wcale mi ich nie brakowało.

Łożysko na tylniej ścianie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2021, 08:13

Kasienka22 lubi tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2021, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka, u mnie ok 11 i 19 maluch się zawsze rusza😍
    Ale tez już coraz częściej w ciągu dnia czuje

Kasieńka, ja mam na przedniej łożysko

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Nunakala Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2021, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieńka u nas tez było to imię w obiegu, mąż bardzo chciał. Ale mamy długie nazwisko i syn ma długie imię i mi to jakoś nie psuje. Chciałam coś krótkiego. Na razie Nel lub Lena. Walczę jeszcze z mężem bo się nie do końca zgadza 😁

8.2019 👦
    10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
    Niespodziewanie ⏸ 17.06
    ❤️7.07

11.08 będzie 👧 test panorama 👌

34bw43r8hka2lxc7.png
  • Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2021, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nunakala wrote:
    Kasieńka u nas tez było to imię w obiegu, mąż bardzo chciał. Ale mamy długie nazwisko i syn ma długie imię i mi to jakoś nie psuje. Chciałam coś krótkiego. Na razie Nel lub Lena. Walczę jeszcze z mężem bo się nie do końca zgadza 😁

U nas też długie nazwisko, ale my właśnie od początku chcieliśmy dać długie imię do długiego nazwiska 😅
    Mój na początku powiedział, że jakoś mu Marcelina nie pasuje, a potem poszedł pod prysznic i powiedział, że myślał o tym podczas kąpieli i jednak mu się podoba 😁 ale jestem ciekawa czy przez te pare miesięcy nie zmienimy jednak zdania 🤷🏽‍♀️

Nunakala lubi tę wiadomość

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2021, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka to ja wpisze imię na pierwszą stronę i jakby mąż chciał zmieniać to powiedz że za późno bo już zapisane 😂

Co do łożyska to nie mam pojęcia... Jedyne info jakie o nim mam to że jest prawidłowe ✊

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2021, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ☺

Kasienka, sliczne imie! 😊
    U mnie lozysko na przedniej scianie i tez sie zastanawiam, kiedy w koncu cos poczuje, bo nadal cisza... 😔
    A jesli chodzi o imiona, to dla dziewczynki mamy Marika lub Liwia (moje serduszko szybciej bije dla Liwii ❤), a dla chlopca Bartosz, ale generalnie meskie nam sie w ogole nie podobaja i to zostalo wybrane byle by bylo 🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2021, 08:34

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2021, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam w nowym tygodniu 🙂

Nunakala piękne imię 🥰 My dalej zastanawiamy się, mamy kilka typów, ale póki co nie robią na nas jakiegoś wrażenia, ogólnie prawie nic nam się nie podoba albo nie pasuje 🙈🤣🤣 Oj ciężko 🤦🏼‍♀️

Ja malucha czuje o różnych porach dnia, a wieczorem jak wkońcu się spokojnie położę to zawsze czuje. Wczoraj wieczorem mój poczuł pierwszy raz kopniaczki, leżeliśmy przed tv i mówię żeby położył rękę to może uda mu się coś poczuć, bo też jeszcze nie zawsze mi samej uda się wyczuć pod ręką i po jakiś 20 min dostał 2 kopniaczki, a cieszył się jak małe dziecko 😂

Rosalie, Osama, Eve lubią tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Eve Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2021, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dyskusje nad imieniem są gorące,oj bardzo gorące, bo mojemu się nic nie podoba. Na tą chwilę dla chłopca: Bruno, Roch, Remigiusz a dla dziewczynki: Klara, Łucja, Emma. Pokaże nam maluszek na 100% kim jest będziemy prowadzić gorące dyskusje, ja już myślę jak go przekonać do swoich typów 😁
    Ja wybierałam najstarszemu, on młodszemu, więc teraz moja kolej 😜

Kasiekkk, Ves lubią tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2021, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja po pracowitym weekendzie :)

Kasienka, śliczne imię, bardzo mi się podoba <3 Co do ruchów i łożyska, to ja mam na przedniej ścianie, ale ruchy czuję bardzo nieregularnie i bardzo słabo jeszcze. I spokojnie dziewczyny, macie czas, żeby je poczuć ;)

Byłam dzisiaj na badaniach krwi i szczerze mówiąc, to uśmialiśmy się (trochę przez łzy) z mężem i jeszcze jedną Panią w ciąży z niechęci do kobiet w ciąży w takich miejscach. Pani z zabiegowego powiedziała, że zaprasza w pierwszej kolejności kobiety w ciąży, a i tak trzeba było się wykłócać (?!) i i tak jedna baba (bo inaczej tego nie umiem nazwać) wepchnęła się przed dziewczynę w bardzo wczesnej ciąży, która było widać, że ledwo siedzi na czczo na tym krześle (pewnie miała biedna straszne mdłości) i mówiła, że jest w ciąży i że musi wejść, bo źle się czuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2021, 09:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2021, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve wrote:
    U nas dyskusje nad imieniem są gorące,oj bardzo gorące, bo mojemu się nic nie podoba. Na tą chwilę dla chłopca: Bruno, Roch, Remigiusz a dla dziewczynki: Klara, Łucja, Emma. Pokaże nam maluszek na 100% kim jest będziemy prowadzić gorące dyskusje, ja już myślę jak go przekonać do swoich typów 😁
    Ja wybierałam najstarszemu, on młodszemu, więc teraz moja kolej 😜

Wszystkie dziewczęce totalnie mój typ <3 Piękne imiona!

Eve lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2021, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka bardzo ładne imię :)
    Fajnie jak dzidzia w brzuchu ma imię :)

• Ves Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2021, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam witam również 🙂
    U m je nigdy się nikt nie wypowiadał o łożysku 😲 ale jak nie mówią że źle to musi być dobrze 😁 ale teraz sama jestem ciekawa i dołączę do listy pytań na 31 sierpnia 😅

Odnośnie imion - Marcelina rzeczywiscie bardzo ładne ☺️ i dobrze się kojarzy 😏
    Wy też po wymyślaniu imion zauważacie ile osób nie lubicie lub macie złe skojarzenia? 🤣🤣

My nie poruszaliśmy jeszcze tego tematu, bo nie ma pewności co do płci (takiej pewniejszej😋). Ale liczę że po następnej wizycie temat ruszy z miejsca 😉 Liwia bardzo mi się również podoba i jest na mojej magicznej liście pretendentów w wypadku dziewczynki (stworzyłam ją parę lat temu jak myślałam że będzie szybciej😏).

Starania od 8.2019
    12.2019 - cb
    5.2020 - 8tc - puste jajo
    11.2020 - cb
    28.06.21 - 💓

3-5.2021 Aromek 2x1
    Od 5.2021 Neoparin 1x1

Kariotypy ✔️
    🧖‍♀️
    PAI-1 heterozygotyczny
    MTHFR A1298C i C677T heterozygotyczny
    TSH, Glikemia, PRG, Immunofenotyp ✔️
    💊Pregna Plus, Pregna DHA, Acard, Neoparin, Sorbifer
    f2w3tqywqeqf09uu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2021, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ves totalnie się zgadzam z tymi skojarzeniami :D Nawet nie zawsze chodzi o to, ze źle ale po prostu jak ktoś z otoczenia ma takie imię to nie bardzo mi się widzi je nadawać dziecku.
    Dlatego celujemy w imię, którego nie ma w najbliższym otoczeniu :)

Eve, Ves lubią tę wiadomość

• Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2021, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belie wrote:
    Ves totalnie się zgadzam z tymi skojarzeniami :D Nawet nie zawsze chodzi o to, ze źle ale po prostu jak ktoś z otoczenia ma takie imię to nie bardzo mi się widzi je nadawać dziecku.
    Dlatego celujemy w imię, którego nie ma w najbliższym otoczeniu :)

My właśnie nie znamy bliżej żadnej Marceliny, i bardzo nam to odpowiada bo to imię na ten moment z nikim mi się nie kojarzy 😁

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2021, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak będie się kojarzyło to już z córeczką, nie będzie lepszego skojarzenia <3 <3 <3

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2021, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelina to prześliczne imię! W ogóle tyle jest pięknych imion dla kobitek…
    U nas narazie na prowadzeniu Maksymilian, ale może się to jeszcze zmienić :)

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2021, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie gdyby była dziewczynka to by była Eliza <3 nam obojgu się podoba :)
    Zgadzam się z tym, że dal dziewczynek jest tyle ślicznych imion :D U mnie z chłopakiem jest trudniej :)

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2021, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę dziś ja się pożalić? Wiem że szaleją mi hormony ale mam takiego nerwa i żal w sobie że chyba muszę się wygadać.
    Minął tydzień po pielgrzymce a mojemu mężowi nie schodzi opuchlizna z jednej stopy. Tydzień trułam mu że zapisze go do lekarza bo może trzeba to sprawdzić tym bardziej że osoby medyczne z pielgrzymki podejrzewały że może mieć problemy ze śródstopiem (mój mąż to taki misio). Odmawiał za każdym razem. Moja teściowa to typ nadopiekuńczej mamusi. To że przynosi tabuny leków które leżą a później się je utylizuje to jedno ale jak mnie wnerwia jak ona się wtrąca. Właśnie dostałam od niej smsa że kontaktowała się z lekarzem i mój mąż musi zrobić usg bo to na pewno zakrzepica. Już nawet miła nie byłam tylko kazałam jej kontaktować się bezpośrednio z nim bo skoro jest dorosły to może być też odpowiedzialny. Ulało mi się już na prawdę. Nic prócz opuchniętej stopy (i to nie całej a jedynie śródstopia) nie wskazuje że to może być zakrzepica ale lekarz postawił diagnozę po rozmowie i to nawet nie z pacjentem. Może nie byłabym taka wściekła gdyby nie fakt że we wtorek miałam pogrzeb babci w którym mój mąż nie uczestniczył i nie wykazał żadnego wsparcia. Wczoraj go poprosiłam by pojechał ze mna na urodziny chrześnicy czego również mi odmówił mimo że musiałby przejść jedynie 10 m do samochodu. Nic tylko siedzi przed komputerem bo prace też ma zdalną więc nie dziwne że mu stopa puchnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2021, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka, rozumiem, że jesteś zła, ale zanim na poważnie, to po prostu muszę trochę się pośmiać (oczywiście nie z z Ciebie). No po prostu padłam, jak przeczytałam, co zrobiła Twoja teściowa! Przecież to można za kilkuletnie dziecko zadzwonić do lekarza, ale nie za dorosłego faceta! 😂 I jeszcze do Ciebie z tym dzwoni, jakby jej syn miał nie zrozumieć "powagi" sytuacji. Zapadłabym się pod ziemię na jego miejscu 😁

A teraz na poważnie: bardzo nieładnie ze strony Twojego męża, że pod pretekstem chorej stopy nie towarzyszy Ci w ważnych wydarzeniach, zwłaszcza takich jak pogrzeb, gdzie powinien być też dla Ciebie wsparciem w takich chwilach. Myślę, że wypadałoby go trochę postawić do pionu. Rozumiem zmęczenie po pielgrzymce i chorą stopę, ale życie nie poczeka na niego aż się zregeneruje...

‹‹ 167 168 169 170 171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ