W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
-
WIADOMOŚĆ
-
Nulka - ja też już odliczam dni do zwolnienia 😒
A za imię dziękuję! Samo do mnie przyszło jak dowiedziałam się, że to dziewczynka i póki co zostało 😅
Dziewczyny czujące już ruchy - macie łożysko na przedniej czy tylniej ścianie?
🙋🏽♀️ 25l.
🙋🏽 27l.
+ 🐈🐈⬛
-
To i ja się witam w nowym tygodniu, miłego dnia dziewczyny!
U mnie po tygodniu przerwy wróciły mdłości,wcale mi ich nie brakowało.
Łożysko na tylniej ścianie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2021, 08:13
Kasienka22 lubi tę wiadomość
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
Nulka, u mnie ok 11 i 19 maluch się zawsze rusza😍
Ale tez już coraz częściej w ciągu dnia czuje
Kasieńka, ja mam na przedniej łożyskoKasienka22 lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Kasieńka u nas tez było to imię w obiegu, mąż bardzo chciał. Ale mamy długie nazwisko i syn ma długie imię i mi to jakoś nie psuje. Chciałam coś krótkiego. Na razie Nel lub Lena. Walczę jeszcze z mężem bo się nie do końca zgadza 😁
Kasienka22 lubi tę wiadomość
8.2019 👦
10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
Niespodziewanie ⏸ 17.06
❤️7.07
11.08 będzie 👧 test panorama 👌
-
Nunakala wrote:Kasieńka u nas tez było to imię w obiegu, mąż bardzo chciał. Ale mamy długie nazwisko i syn ma długie imię i mi to jakoś nie psuje. Chciałam coś krótkiego. Na razie Nel lub Lena. Walczę jeszcze z mężem bo się nie do końca zgadza 😁
U nas też długie nazwisko, ale my właśnie od początku chcieliśmy dać długie imię do długiego nazwiska 😅
Mój na początku powiedział, że jakoś mu Marcelina nie pasuje, a potem poszedł pod prysznic i powiedział, że myślał o tym podczas kąpieli i jednak mu się podoba 😁 ale jestem ciekawa czy przez te pare miesięcy nie zmienimy jednak zdania 🤷🏽♀️Nunakala lubi tę wiadomość
🙋🏽♀️ 25l.
🙋🏽 27l.
+ 🐈🐈⬛
-
Dzien dobry ☺
Kasienka, sliczne imie! 😊
U mnie lozysko na przedniej scianie i tez sie zastanawiam, kiedy w koncu cos poczuje, bo nadal cisza... 😔
A jesli chodzi o imiona, to dla dziewczynki mamy Marika lub Liwia (moje serduszko szybciej bije dla Liwii ❤), a dla chlopca Bartosz, ale generalnie meskie nam sie w ogole nie podobaja i to zostalo wybrane byle by bylo 🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2021, 08:34
-
I ja się witam w nowym tygodniu 🙂
Nunakala piękne imię 🥰 My dalej zastanawiamy się, mamy kilka typów, ale póki co nie robią na nas jakiegoś wrażenia, ogólnie prawie nic nam się nie podoba albo nie pasuje 🙈🤣🤣 Oj ciężko 🤦🏼♀️
Ja malucha czuje o różnych porach dnia, a wieczorem jak wkońcu się spokojnie położę to zawsze czuje. Wczoraj wieczorem mój poczuł pierwszy raz kopniaczki, leżeliśmy przed tv i mówię żeby położył rękę to może uda mu się coś poczuć, bo też jeszcze nie zawsze mi samej uda się wyczuć pod ręką i po jakiś 20 min dostał 2 kopniaczki, a cieszył się jak małe dziecko 😂Rosalie, Osama, Eve lubią tę wiadomość
-
U nas dyskusje nad imieniem są gorące,oj bardzo gorące, bo mojemu się nic nie podoba. Na tą chwilę dla chłopca: Bruno, Roch, Remigiusz a dla dziewczynki: Klara, Łucja, Emma. Pokaże nam maluszek na 100% kim jest będziemy prowadzić gorące dyskusje, ja już myślę jak go przekonać do swoich typów 😁
Ja wybierałam najstarszemu, on młodszemu, więc teraz moja kolej 😜Kasiekkk, Ves lubią tę wiadomość
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
nick nieaktualnyWitam się i ja po pracowitym weekendzie
Kasienka, śliczne imię, bardzo mi się podoba Co do ruchów i łożyska, to ja mam na przedniej ścianie, ale ruchy czuję bardzo nieregularnie i bardzo słabo jeszcze. I spokojnie dziewczyny, macie czas, żeby je poczuć
Byłam dzisiaj na badaniach krwi i szczerze mówiąc, to uśmialiśmy się (trochę przez łzy) z mężem i jeszcze jedną Panią w ciąży z niechęci do kobiet w ciąży w takich miejscach. Pani z zabiegowego powiedziała, że zaprasza w pierwszej kolejności kobiety w ciąży, a i tak trzeba było się wykłócać (?!) i i tak jedna baba (bo inaczej tego nie umiem nazwać) wepchnęła się przed dziewczynę w bardzo wczesnej ciąży, która było widać, że ledwo siedzi na czczo na tym krześle (pewnie miała biedna straszne mdłości) i mówiła, że jest w ciąży i że musi wejść, bo źle się czuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2021, 09:23
-
nick nieaktualnyEve wrote:U nas dyskusje nad imieniem są gorące,oj bardzo gorące, bo mojemu się nic nie podoba. Na tą chwilę dla chłopca: Bruno, Roch, Remigiusz a dla dziewczynki: Klara, Łucja, Emma. Pokaże nam maluszek na 100% kim jest będziemy prowadzić gorące dyskusje, ja już myślę jak go przekonać do swoich typów 😁
Ja wybierałam najstarszemu, on młodszemu, więc teraz moja kolej 😜
Wszystkie dziewczęce totalnie mój typ Piękne imiona!Eve lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam witam również 🙂
U m je nigdy się nikt nie wypowiadał o łożysku 😲 ale jak nie mówią że źle to musi być dobrze 😁 ale teraz sama jestem ciekawa i dołączę do listy pytań na 31 sierpnia 😅
Odnośnie imion - Marcelina rzeczywiscie bardzo ładne ☺️ i dobrze się kojarzy 😏
Wy też po wymyślaniu imion zauważacie ile osób nie lubicie lub macie złe skojarzenia? 🤣🤣
My nie poruszaliśmy jeszcze tego tematu, bo nie ma pewności co do płci (takiej pewniejszej😋). Ale liczę że po następnej wizycie temat ruszy z miejsca 😉 Liwia bardzo mi się również podoba i jest na mojej magicznej liście pretendentów w wypadku dziewczynki (stworzyłam ją parę lat temu jak myślałam że będzie szybciej😏).Starania od 8.2019
12.2019 - cb
5.2020 - 8tc - puste jajo
11.2020 - cb
28.06.21 - 💓
3-5.2021 Aromek 2x1
Od 5.2021 Neoparin 1x1
Kariotypy ✔️
🧖♀️
PAI-1 heterozygotyczny
MTHFR A1298C i C677T heterozygotyczny
TSH, Glikemia, PRG, Immunofenotyp ✔️
💊Pregna Plus, Pregna DHA, Acard, Neoparin, Sorbifer
-
nick nieaktualnyVes totalnie się zgadzam z tymi skojarzeniami Nawet nie zawsze chodzi o to, ze źle ale po prostu jak ktoś z otoczenia ma takie imię to nie bardzo mi się widzi je nadawać dziecku.
Dlatego celujemy w imię, którego nie ma w najbliższym otoczeniuEve, Ves lubią tę wiadomość
-
Belie wrote:Ves totalnie się zgadzam z tymi skojarzeniami Nawet nie zawsze chodzi o to, ze źle ale po prostu jak ktoś z otoczenia ma takie imię to nie bardzo mi się widzi je nadawać dziecku.
Dlatego celujemy w imię, którego nie ma w najbliższym otoczeniu
My właśnie nie znamy bliżej żadnej Marceliny, i bardzo nam to odpowiada bo to imię na ten moment z nikim mi się nie kojarzy 😁
🙋🏽♀️ 25l.
🙋🏽 27l.
+ 🐈🐈⬛
-
nick nieaktualny
-
Marcelina to prześliczne imię! W ogóle tyle jest pięknych imion dla kobitek…
U nas narazie na prowadzeniu Maksymilian, ale może się to jeszcze zmienić25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
nick nieaktualny
-
Mogę dziś ja się pożalić? Wiem że szaleją mi hormony ale mam takiego nerwa i żal w sobie że chyba muszę się wygadać.
Minął tydzień po pielgrzymce a mojemu mężowi nie schodzi opuchlizna z jednej stopy. Tydzień trułam mu że zapisze go do lekarza bo może trzeba to sprawdzić tym bardziej że osoby medyczne z pielgrzymki podejrzewały że może mieć problemy ze śródstopiem (mój mąż to taki misio). Odmawiał za każdym razem. Moja teściowa to typ nadopiekuńczej mamusi. To że przynosi tabuny leków które leżą a później się je utylizuje to jedno ale jak mnie wnerwia jak ona się wtrąca. Właśnie dostałam od niej smsa że kontaktowała się z lekarzem i mój mąż musi zrobić usg bo to na pewno zakrzepica. Już nawet miła nie byłam tylko kazałam jej kontaktować się bezpośrednio z nim bo skoro jest dorosły to może być też odpowiedzialny. Ulało mi się już na prawdę. Nic prócz opuchniętej stopy (i to nie całej a jedynie śródstopia) nie wskazuje że to może być zakrzepica ale lekarz postawił diagnozę po rozmowie i to nawet nie z pacjentem. Może nie byłabym taka wściekła gdyby nie fakt że we wtorek miałam pogrzeb babci w którym mój mąż nie uczestniczył i nie wykazał żadnego wsparcia. Wczoraj go poprosiłam by pojechał ze mna na urodziny chrześnicy czego również mi odmówił mimo że musiałby przejść jedynie 10 m do samochodu. Nic tylko siedzi przed komputerem bo prace też ma zdalną więc nie dziwne że mu stopa puchnie. -
nick nieaktualnyNulka, rozumiem, że jesteś zła, ale zanim na poważnie, to po prostu muszę trochę się pośmiać (oczywiście nie z z Ciebie). No po prostu padłam, jak przeczytałam, co zrobiła Twoja teściowa! Przecież to można za kilkuletnie dziecko zadzwonić do lekarza, ale nie za dorosłego faceta! 😂 I jeszcze do Ciebie z tym dzwoni, jakby jej syn miał nie zrozumieć "powagi" sytuacji. Zapadłabym się pod ziemię na jego miejscu 😁
A teraz na poważnie: bardzo nieładnie ze strony Twojego męża, że pod pretekstem chorej stopy nie towarzyszy Ci w ważnych wydarzeniach, zwłaszcza takich jak pogrzeb, gdzie powinien być też dla Ciebie wsparciem w takich chwilach. Myślę, że wypadałoby go trochę postawić do pionu. Rozumiem zmęczenie po pielgrzymce i chorą stopę, ale życie nie poczeka na niego aż się zregeneruje...