W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
-
WIADOMOŚĆ
-
AnnWer wrote:Nulka nie boisz się targać? Ja dziś poszłam do Lidla i zrobiłam takie zakupy co wazyly gdzieś ponad 15kg a zapakowałam je do jednej torby. I tylko z tej kasy samoobsługowej przeniosłam do koszyka i z koszyka do auta i mam paranoję po co ja to zrobiłam 🤦 bo mam napisane od lekarza że do 5kg 😂 i siedzę i myślę czy nic nie zaszkodziłam.
Rosalie przykro to słyszeć o mco, może trafiłaś taka linie/geny. Ile ja znam to każdy jest cudowny i można z nim robić co się chce. A i nigdy nie wskakuje nigdzie, bo jest straszna niezdara 😂
Miłej soboty dziewczyny -
nick nieaktualny
-
Hej Wam😊 u mnie rozkmina z wyprawką... Prawie mam gotową ostateczną listę - trochę tego się uzbierało 😉
Co do wagi i noszenia to wczoraj targałam 14l żwirek, ale tylko przez chwilę do kuwety. Gdzieś czytałam że do 15kg nawet można nosić w zdrowej ciąży, ja oczywiście tego nie nadużywam - ale zakupy do samochodu i potem do domu czasem wniosę jak nic zbyt ciężkiego, chociaż mąż za każdym razem zwracam mi uwagę i pyta po co to nosiłam, nie chce mi się tłumaczyć, że 3 czy 5 kg nie zaszkodzi... 😏Starania od 8.2019
12.2019 - cb
5.2020 - 8tc - puste jajo
11.2020 - cb
28.06.21 - 💓
3-5.2021 Aromek 2x1
Od 5.2021 Neoparin 1x1
Kariotypy ✔️
🧖♀️
PAI-1 heterozygotyczny
MTHFR A1298C i C677T heterozygotyczny
TSH, Glikemia, PRG, Immunofenotyp ✔️
💊Pregna Plus, Pregna DHA, Acard, Neoparin, Sorbifer
-
Wróciłam do domku:)
Ja tez czasem nosze zakupy, myśle ze bez przesady, kilka toreb nie zaszkodzi, a nie ma nikogo czasem do pomocy:) Jeśli mąż jest obok to nie pozwala targać. Nawet boi się czy łapki szczeniaka nie za bardzo wbijają mi się w brzuch jak po mnie chodzi 😂Dip88, Ves lubią tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Ja też noszę zakupy. Wiadomo,że jak mąż jest obok to on to robi. Ale nawet w domu jaki większy garnek, wiadro z wodą do umycia podłogi, no cokolwiek. Ciąża która nie ma komplikacji to nie choroba.
Ves lubi tę wiadomość
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
No ja np dzwigam corke 15 kg. Staram sie unikac, ale musze ja wyjac z samochodu, z wanny, czasem przytargac ze spaceru. Mysle ze od czasu do czasu nie zaszkodzi 😊
Martyna wlasnie wczoraj myslalam o Twoim piesku. Podrozowaliscie z nim? Pokaz go bo pewnie podrosl 😉 -
Wariancja, niestety nie mogliśmy go wziąć, ponieważ conajmniej 3 msc przed wyjazdem trzeba mieć szczepionkę na wściekliznę, a nasz był za malutki i miał ją dopiero miesiąc Piesek dzielnie mieszkał u naszych przyjaciół. Porównałabym to do sytuacji gdy oddajesz dzieci do dziadków i otrzymujesz je z powrotem rozpieszczone i nie wychowane 😂 także zaczynamy ustalania zasad od nowa ✊🏻
Nulka, samą podróż spoko, tylko muszę kupić adapter do pasów bo cisną jednak brzuch.. ale teraz od wczoraj mam taki ból łydek że szok.. nie są to skurcze, tylko taki ból jakbym cały dzień na siłowni ćwiczyła tylko łydki… wiecie co z tym robić ? Teraz już ledwo po schodach schodzę
EDIT: No i zdjęcie!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2021, 20:14
wariancja, Dip88, Eve, Rosalie, Kasiekkk lubią tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Boski jest 🥰 musiał tesknic bidulek 😉 bedziesz miala trening wychowawczy przed dzieckiem, a to chyba jamnik, wiec charakrerek pewnie ma 😉
Na łydki nie wiem, może trzeba rozważyć suplementacje magnezu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2021, 21:08
-
Martyna, a nie jechałaś może w jakiś butach wyższych bądź nie trzymałas w jakiejś pozycji takiej niewygodnej nóg w aucie ? Tyle godzin jazdy więc pewnie to coś wpłynęło.
Mnie ostatnio bolały strasznie pośladki, jakbym nieźle pocwiczyla. Nie wiedziałam od czego, no ale czułam, że zakwasy. Dopiero na drugi dzień rano jak wchodziłam w pracy po schodach skojarzyłam, że to od biegania po nich dzień wcześniej 😂 -
Martyna, a trzymanie w górze nie pomaga? Myślę że podróż mogła je wyskończyć bo to jednak wiele godzin w jednej pozycji...
Co do adaptera do pasów ja mam taki: https://allegro.pl/oferta/zapinanie-pasow-w-ciazy-ag-adapter-do-pasow-10858297602?snapshot=MjAyMS0wOC0xNFQxNDowMToxMy4yODRaO2J1eWVyO2FkMjAzMzNjYTA2MzQxMTg2MzY4MGVmMjA1OTYwNTBhN2I1NjhkODVjNzY3ZDhhMTFhYTczYzZhZWUyNTg5ZDk%3D tylko jutro dopiero po raz pierwszy go użyje więc dam Wam znać jak się sprawdza. Kupiłam po tym jak jechałam 300 km i mnie pas cisnął więc nie wyobrażam sobie jak Ciebie to wymordowało przy dwóch dniach jazdy -
Wariancja, charakterek to jego drugie imię 🤣 Taki mądry i taki chytry jednocześnie że szok😂
AnnWer, ja wiekszowc czasu jechałam bez butów, a jeśli chodzi o pozycje to nogi w dole zwykle lub po turecku na siedzeniu. Mam nadzieje ze to po prostu przez drogę mam takie objawy, oby za kilka dni przeszło. Jak poleze/posiedzę i wstaje to jest tragedia przez pierwsze minuty, ale potem rozchodzą i ok. I tak w kółko
Nulka, koniecznie daj znać jak Ci się sprawdza ten adapter ! Ja większość podróży trzymałam pas ręką żeby nie uciskał lub podkładałam poduszkę. Myślałam ze adapter nie będzie potrzebny ale jednak koniecznie muszę kupić
No i myśle ze to była moja ostatnia tak długa podróż autem w ciąży, bo trochę mnie te łydki straszą25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Ja mam adapter do pasów BeSafe. Używałam w poprzedniej ciąży i teraz też już używam 🙂
Martyna to długa podróż, napewno cię wymęczyła, teraz wypoczaj sobie 😉 -
Ja dziś znowu zamowilam ubranka z 5 10 15... Zauwazylam że co chwile jest promocja i tam jednak zmieniają się te ciuszki i tak sobie zamawiam i zamawiam... Miałam listę ile mniej więcej planuje kupić ale już nawet nie wiem gdzie ta lista jest 🤦♀️ chyba zacznę się rozglądać za komoda bo nie wiem gdzie je będę trzymała swoją drogą, zarówno mama jak i teściowa odradziły mi zakup ubranek na 56 cm... Mówią że żadna nawet takiego nie założyła bo nie zdążyły 😲
-
Nulka, zapytaj rodziców jak długa się urodziłaś i rodziców męża. Ja np byłam malutka- 49 cm, wiec jest spore prawdopodobieństwo ze moje dziecko tez będzie z tych mniejszych:) wątpię ze na 56 nic Ci się nie przyda
A co do komody, mój maz właśnie stwierdził ze będzie skręcać komodę dla malucha dziś, w 19tc 🤷🏼♀️🤷🏼♀️🤣25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
nulka_23 wrote:Ja dziś znowu zamowilam ubranka z 5 10 15... Zauwazylam że co chwile jest promocja i tam jednak zmieniają się te ciuszki i tak sobie zamawiam i zamawiam... Miałam listę ile mniej więcej planuje kupić ale już nawet nie wiem gdzie ta lista jest 🤦♀️ chyba zacznę się rozglądać za komoda bo nie wiem gdzie je będę trzymała swoją drogą, zarówno mama jak i teściowa odradziły mi zakup ubranek na 56 cm... Mówią że żadna nawet takiego nie założyła bo nie zdążyły 😲
Ja chyba wstrzymam się z rozmiarem 56 do ostatnich tygodni, jeśli ginekolog powie, że córeczka jest malutka 😊
🙋🏽♀️ 25l.
🙋🏽 27l.
+ 🐈🐈⬛
-
Też bym coś chętnie kupiła, ale mam trochę unisex a resztę chciałabym już konkretnie dokupić. Na razie ciesze się mazurskim klimatem i ładujemy akumulatory, korzystając ze pogoda jest.
Pomyślałam sobie że pójdę na połówkowe takie dodatkowe do zaufanego lekarza , jutro zadzwonię i się zapisze do niego. To jest jednak ważne USG , najważniejsze, więc chciałabym żeby było zrobione porządnie. Poza tym uwielbiam jak facet opowiada co robi co widzi i jak tam bobas, no i on ma fajne podejście więc i do płci dojdziemy jeśli wypnie się na nas dupka na noalnej wizycie 😁👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
Kiedy najlepiej robić usg 3D? Planujecie? Ja bym chciała ale mój powiedział po co jak i tak schowasz do szuflady. Ja już nie mam siły na niego. Szczerze powiem że żałuje ze jestem w ciąży bo inaczej już bym życiem pokierowała. Mam dola totalnego dzisiaj02.2021 ⏸
03.2021 7 tydz 💔
15.06.2021⏸ 12 dpo
21.06.2021 18 dpo beta hcg 3134,14
24.06.2021 21 dpo beta hcg 12678,64
-
Maciejka, coś się u Ciebie źle dzieje. Już wcześniej te stosunki z mężem były takie czy dopiero jak zaszłaś w ciąże ? Martwi mnie to
Ja zrobię 3D przy okazji połówkowych25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia