X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
Odpowiedz

W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro kciuki ✊✊✊

Caro lubi tę wiadomość

• Ves Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🤞🤞 Caro 🙂 jeszcze tylko parę godzin - to że się poprawiło to chyba dobry znak 😏

Rosalie a jak tam u Ciebie? Trzymasz się?

Kalcia no w tym tygodniu to już na pewno będą wyniki! Może dziś 😉

Ja dziś byłam na morfologii - ciekawe czy żelazo wystarczyło... Wczoraj zauważyłam wypadanie włosów u siebie.... Bardzo! Nawet takie kępki były - miała tak któraś? Co pomogło? Mam nadzieję że to tylko hormony.

Wstawiam swoją listę wyprawkową jakby ktoś był ciekawy 🙂 oczywiście stworzona pode mnie, więc każdy może mieć trochę inne potrzeby😉

https://naforum.zapodaj.net/b7682431843e.jpg.html
    https://naforum.zapodaj.net/c88420fa8f41.jpg.html
    https://naforum.zapodaj.net/07e6eee1fa39.jpg.html

Alis96, Caro lubią tę wiadomość

Starania od 8.2019
    12.2019 - cb
    5.2020 - 8tc - puste jajo
    11.2020 - cb
    28.06.21 - 💓

3-5.2021 Aromek 2x1
    Od 5.2021 Neoparin 1x1

Kariotypy ✔️
    🧖‍♀️
    PAI-1 heterozygotyczny
    MTHFR A1298C i C677T heterozygotyczny
    TSH, Glikemia, PRG, Immunofenotyp ✔️
    💊Pregna Plus, Pregna DHA, Acard, Neoparin, Sorbifer
    f2w3tqywqeqf09uu.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro kciuki za wizytę i oby było już tylko lepiej ✊

Ves z włosami nie pomogę 😕 Mi takimi kępkami włosy wypadały, ale zawsze po ciąży, dosłownie w dłoniach zostawały 😳 Tylko po, to zazwyczaj normalne i raczej nie ma na to złotego środka, po kilku miesiącach samo mijało i później te wszędzie sterczące, nie do ujarzmienia na głowie baby hair 🤦🏼‍♀️😖 A w ciąży to nie wiem, może faktycznie czegoś brakuje w organizmie albo hormony 🤷🏻‍♀️ Mam nadzieje, że to przejściowe.

Ves, Caro lubią tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ves, wielu kobietom w ciąży wypadają włosy. U mnie wypadły po poronieniu, garściami. Teraz jest ok

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Alis96 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ves wrote:

Ja dziś byłam na morfologii - ciekawe czy żelazo wystarczyło... Wczoraj zauważyłam wypadanie włosów u siebie.... Bardzo! Nawet takie kępki były - miała tak któraś? Co pomogło? Mam nadzieję że to tylko hormony.

Wstawiam swoją listę wyprawkową jakby ktoś był ciekawy 🙂 oczywiście stworzona pode mnie, więc każdy może mieć trochę inne potrzeby😉

Ja miałam kiedyś problem z wypadaniem włosów. I bardzo pomógł mi wtedy vitapil mama polecil mi go dermatolog 😊 dziala cuda.

Ja mam znowu problem z trądzikiem na czole i głowie. Nigdy nie miałam tego problemu, nawet w okresie dojrzewania . A tu teraz taki klops 😵

preg.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To z problemów ja mogę powiedzieć, że zrobiła mi się mega sucha skóra … wszędzie 🙈 Dłonie, ręce, nogi, nawet na twarzy potrafi mi skóra schodzić z nosa i czoła 🤦🏼‍♀️ Żadne kremy nie pomagają, ostatnio już zamówiłam z Pl emolienty i to samo, nic nie działa 🤷🏻‍♀️

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jesteście takie bez życia? Nie dość że praca wykańcza to jeszcze ta szarobura pogoda i deszcz 😟

Alis, u Ciebie sprawdzają się przesądy i Ala kradnie Ci urode 😂

Ves, mi włosy wypadają w takiej ilości jak przed ciąża ale nie mogę zwalczyć łupieżu który mi się przypałętał :( już sama nie wiem czym dziada leczyć 🥺

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a może peeling do skóry głowy ? Ostatnio często polecany, tak czytam i jest dobry i przy wypadaniu włosów i przy łupieżu. Zresztą same poczytajcie 😉

https://triny.pl/blog/peeling-skory-glowy/

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Alis96 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Też jesteście takie bez życia? Nie dość że praca wykańcza to jeszcze ta szarobura pogoda i deszcz 😟

Alis, u Ciebie sprawdzają się przesądy i Ala kradnie Ci urode 😂

Ves, mi włosy wypadają w takiej ilości jak przed ciąża ale nie mogę zwalczyć łupieżu który mi się przypałętał :( już sama nie wiem czym dziada leczyć 🥺

I tak pewnie będzie podobna do taty 😂 a co do przesądów to powinien być u nas chłopak bo brzuszek mam caly we wlosach mam nadzieję, że to minie 😂

Też dzisiaj jakoś pogoda nie sprzyja , już niestety mamy chyba jesień . Mogłoby chociaż nie padać 😊 uwielbiam jesienne spacery, a tu ciągle pada

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2021, 14:56

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do samopoczucia to mi się same oczy zamykają dzisiaj. Taka pogoda...

W weekend u nas w rodzinie były urodziny i był tort z alkoholem. Miałam takiego nosa, że wydawało mi się na oko, że tort z alkoholem i na szczęście go nie zjadłam. Ale też się trochę nasłuchałam, że moge go jeść bo ten alkohol już na pewno wywietrzał, a w ogóle jest tam jego mało...
    Kurcze naprawdę trzeba uważać...

• Ves Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam, że może tak być niestety, ale na pewno czymś można fo chociaż załagodzić. Dzięki za rady dziewczyny ☺️- sprawdzę chyba ten vitapil i ew zapytam jutro swojej prowadzącej czy coś radzi.
    Energię mam, a ponoć lato ma jeszcze wrócić 😉

Starania od 8.2019
    12.2019 - cb
    5.2020 - 8tc - puste jajo
    11.2020 - cb
    28.06.21 - 💓

3-5.2021 Aromek 2x1
    Od 5.2021 Neoparin 1x1

Kariotypy ✔️
    🧖‍♀️
    PAI-1 heterozygotyczny
    MTHFR A1298C i C677T heterozygotyczny
    TSH, Glikemia, PRG, Immunofenotyp ✔️
    💊Pregna Plus, Pregna DHA, Acard, Neoparin, Sorbifer
    f2w3tqywqeqf09uu.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och taka złota polska jesień mogłaby się zacząć... Te kolorowe liście, słońce które nie grzeje a jedynie świeci... I te wieczory z książką i herbatką pod kocem 😍 ciesze się że L4 będę miała właśnie jesienią 😂

Belie, akurat moja i męża rodzina na szczęście podchodzi do alko w ciąży bardzo rozsądnie i pewnie by nawet nie wpadli na pomysł dania mi nasączonego tortu ale babcia męża uważa że jak się ma zachciankę na alkohol to trzeba pić 🤦‍♀️ nie wiem skąd to myślenie, chyba ma zapamiętane stare czasy jakieś :( i co u niej jestem to proponuje mi kieliszek nalewki na spirytusie.

Alis, niestety często jest tak że kobieta się namęczy a dzoecko to wykapany tata... Ah ta sprawiedliwość :(

Dip, poczytam bo już wariować zaczynam. A noszę jeszcze żałobę więc łupież i czarne ubrania to najgorsze połączenie na świecie :(

Kasienka22 lubi tę wiadomość

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ves wrote:

U nas dzisaj wolne pewnie jutro będą . Babka mi mówiła ze ostateczny termin maja do wtorku … A w sobotę na wizycie lekarz stwierdził ze moje łożysko jest trochę za nisko . Czytałam na stronie mamy ginekolog ze ponoć nie powinno się oceniać przed 20 tygodniem łożyska . Ale kolejna myślowe mi za fundował lekarz . Od dziś schodzę z proga powoli 🥴😊

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • wariancja Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ves wrote:
    Czytałam, że może tak być niestety, ale na pewno czymś można fo chociaż załagodzić. Dzięki za rady dziewczyny ☺️- sprawdzę chyba ten vitapil i ew zapytam jutro swojej prowadzącej czy coś radzi.
    Energię mam, a ponoć lato ma jeszcze wrócić 😉

Brałam vitapil mama jak niemal łysiałam po ciaży z córką i jest super. Polecam 😊

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Och taka złota polska jesień mogłaby się zacząć... Te kolorowe liście, słońce które nie grzeje a jedynie świeci... I te wieczory z książką i herbatką pod kocem 😍 ciesze się że L4 będę miała właśnie jesienią 😂

Belie, akurat moja i męża rodzina na szczęście podchodzi do alko w ciąży bardzo rozsądnie i pewnie by nawet nie wpadli na pomysł dania mi nasączonego tortu ale babcia męża uważa że jak się ma zachciankę na alkohol to trzeba pić 🤦‍♀️ nie wiem skąd to myślenie, chyba ma zapamiętane stare czasy jakieś :( i co u niej jestem to proponuje mi kieliszek nalewki na spirytusie.

Alis, niestety często jest tak że kobieta się namęczy a dzoecko to wykapany tata... Ah ta sprawiedliwość :(

Dip, poczytam bo już wariować zaczynam. A noszę jeszcze żałobę więc łupież i czarne ubrania to najgorsze połączenie na świecie :(

Też się cieszę z jesiennego l4 😍 ile zostało Ci do l4? To już jakoś zaraz? 😊

Ja bym tylko bardzo nie chciała żeby córka miała nos po mężu 😂

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • Nunakala Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny mam tak paskudna cerę ze szok 😅 w poprzedniej miałam super. Włosy na razie ok sle wiem, że po ciąży wypadną. Tak już po prostu jest.

8.2019 👦
    10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
    Niespodziewanie ⏸ 17.06
    ❤️7.07

11.08 będzie 👧 test panorama 👌

34bw43r8hka2lxc7.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka dokładnie 6 dni, na przyszły wtorek zapisałam się na telekonsultacje po zwonienie. Mam nadzieję że dostanę :)

• Eve Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam energię, choć senność też mnie dopada i potrzebuje więcej czasu niż zwykle w łóżku.
    Wracamy do domu,pogoda nawet sprawia,że jakos mniej żal. W planach na jutro sprzątanie pokoju i biurka chłopaków i jakieś przygotowanie do szkoły. Więc energia musi być,żeby zmotywować małych leni😁
    Gdzieś tam jestem pełna obaw o to jak ten rok szkolny będzie wyglądał, czy znowu nie będzie zamykania szkół i zdalnego. O Szymona się nie martwię, on już ogarnia się doskonale w tym systemie, ale Olek dopiero idzie do pierwszej klasy i oby jak najdłużej chodził stacjonarnie,poznał panią,dzieci i ogólnie to zupełnie inna nauka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2021, 18:39

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    59a014d7d40b.jpg 69527e60ad33.jpg 51ddc0c842b8.jpg Jak tam wasze brzuszki ja to myśle ze koło 3 kg poszłam do góry od początku ciąży narazie nie wchodzę na wagę 🙈🥴

Ariadne002, Ves, Dip88, Eve, wariancja, Caro lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • Ariadne002 Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja skoczyłam od początku póki co 2kg :) brzuch powoli się pokazuje dzis 19+2 wg obliczeń mojego giną (nie umiem zaktualizować paseczka 😂)
    0b233746df83.jpg

Dip88, Eve, kalcia64, wariancja, Caro, Ves lubią tę wiadomość

2nn3xzkr9nr4vkgp.png
‹‹ 183 184 185 186 187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ