X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
Odpowiedz

W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro kciuki ✊✊✊

Caro lubi tę wiadomość

• Ves Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🤞🤞 Caro 🙂 jeszcze tylko parę godzin - to że się poprawiło to chyba dobry znak 😏

Rosalie a jak tam u Ciebie? Trzymasz się?

Kalcia no w tym tygodniu to już na pewno będą wyniki! Może dziś 😉

Ja dziś byłam na morfologii - ciekawe czy żelazo wystarczyło... Wczoraj zauważyłam wypadanie włosów u siebie.... Bardzo! Nawet takie kępki były - miała tak któraś? Co pomogło? Mam nadzieję że to tylko hormony.

Wstawiam swoją listę wyprawkową jakby ktoś był ciekawy 🙂 oczywiście stworzona pode mnie, więc każdy może mieć trochę inne potrzeby😉

https://naforum.zapodaj.net/b7682431843e.jpg.html
    https://naforum.zapodaj.net/c88420fa8f41.jpg.html
    https://naforum.zapodaj.net/07e6eee1fa39.jpg.html

Alis96, Caro lubią tę wiadomość

Starania od 8.2019
    12.2019 - cb
    5.2020 - 8tc - puste jajo
    11.2020 - cb
    28.06.21 - 💓

3-5.2021 Aromek 2x1
    Od 5.2021 Neoparin 1x1

Kariotypy ✔️
    🧖‍♀️
    PAI-1 heterozygotyczny
    MTHFR A1298C i C677T heterozygotyczny
    TSH, Glikemia, PRG, Immunofenotyp ✔️
    💊Pregna Plus, Pregna DHA, Acard, Neoparin, Sorbifer
    f2w3tqywqeqf09uu.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro kciuki za wizytę i oby było już tylko lepiej ✊

Ves z włosami nie pomogę 😕 Mi takimi kępkami włosy wypadały, ale zawsze po ciąży, dosłownie w dłoniach zostawały 😳 Tylko po, to zazwyczaj normalne i raczej nie ma na to złotego środka, po kilku miesiącach samo mijało i później te wszędzie sterczące, nie do ujarzmienia na głowie baby hair 🤦🏼‍♀️😖 A w ciąży to nie wiem, może faktycznie czegoś brakuje w organizmie albo hormony 🤷🏻‍♀️ Mam nadzieje, że to przejściowe.

Ves, Caro lubią tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ves, wielu kobietom w ciąży wypadają włosy. U mnie wypadły po poronieniu, garściami. Teraz jest ok

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Alis96 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ves wrote:

Ja dziś byłam na morfologii - ciekawe czy żelazo wystarczyło... Wczoraj zauważyłam wypadanie włosów u siebie.... Bardzo! Nawet takie kępki były - miała tak któraś? Co pomogło? Mam nadzieję że to tylko hormony.

Wstawiam swoją listę wyprawkową jakby ktoś był ciekawy 🙂 oczywiście stworzona pode mnie, więc każdy może mieć trochę inne potrzeby😉

Ja miałam kiedyś problem z wypadaniem włosów. I bardzo pomógł mi wtedy vitapil mama polecil mi go dermatolog 😊 dziala cuda.

Ja mam znowu problem z trądzikiem na czole i głowie. Nigdy nie miałam tego problemu, nawet w okresie dojrzewania . A tu teraz taki klops 😵

preg.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To z problemów ja mogę powiedzieć, że zrobiła mi się mega sucha skóra … wszędzie 🙈 Dłonie, ręce, nogi, nawet na twarzy potrafi mi skóra schodzić z nosa i czoła 🤦🏼‍♀️ Żadne kremy nie pomagają, ostatnio już zamówiłam z Pl emolienty i to samo, nic nie działa 🤷🏻‍♀️

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jesteście takie bez życia? Nie dość że praca wykańcza to jeszcze ta szarobura pogoda i deszcz 😟

Alis, u Ciebie sprawdzają się przesądy i Ala kradnie Ci urode 😂

Ves, mi włosy wypadają w takiej ilości jak przed ciąża ale nie mogę zwalczyć łupieżu który mi się przypałętał :( już sama nie wiem czym dziada leczyć 🥺

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a może peeling do skóry głowy ? Ostatnio często polecany, tak czytam i jest dobry i przy wypadaniu włosów i przy łupieżu. Zresztą same poczytajcie 😉

https://triny.pl/blog/peeling-skory-glowy/

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Alis96 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Też jesteście takie bez życia? Nie dość że praca wykańcza to jeszcze ta szarobura pogoda i deszcz 😟

Alis, u Ciebie sprawdzają się przesądy i Ala kradnie Ci urode 😂

Ves, mi włosy wypadają w takiej ilości jak przed ciąża ale nie mogę zwalczyć łupieżu który mi się przypałętał :( już sama nie wiem czym dziada leczyć 🥺

I tak pewnie będzie podobna do taty 😂 a co do przesądów to powinien być u nas chłopak bo brzuszek mam caly we wlosach mam nadzieję, że to minie 😂

Też dzisiaj jakoś pogoda nie sprzyja , już niestety mamy chyba jesień . Mogłoby chociaż nie padać 😊 uwielbiam jesienne spacery, a tu ciągle pada

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2021, 14:56

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do samopoczucia to mi się same oczy zamykają dzisiaj. Taka pogoda...

W weekend u nas w rodzinie były urodziny i był tort z alkoholem. Miałam takiego nosa, że wydawało mi się na oko, że tort z alkoholem i na szczęście go nie zjadłam. Ale też się trochę nasłuchałam, że moge go jeść bo ten alkohol już na pewno wywietrzał, a w ogóle jest tam jego mało...
    Kurcze naprawdę trzeba uważać...

• Ves Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam, że może tak być niestety, ale na pewno czymś można fo chociaż załagodzić. Dzięki za rady dziewczyny ☺️- sprawdzę chyba ten vitapil i ew zapytam jutro swojej prowadzącej czy coś radzi.
    Energię mam, a ponoć lato ma jeszcze wrócić 😉

Starania od 8.2019
    12.2019 - cb
    5.2020 - 8tc - puste jajo
    11.2020 - cb
    28.06.21 - 💓

3-5.2021 Aromek 2x1
    Od 5.2021 Neoparin 1x1

Kariotypy ✔️
    🧖‍♀️
    PAI-1 heterozygotyczny
    MTHFR A1298C i C677T heterozygotyczny
    TSH, Glikemia, PRG, Immunofenotyp ✔️
    💊Pregna Plus, Pregna DHA, Acard, Neoparin, Sorbifer
    f2w3tqywqeqf09uu.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och taka złota polska jesień mogłaby się zacząć... Te kolorowe liście, słońce które nie grzeje a jedynie świeci... I te wieczory z książką i herbatką pod kocem 😍 ciesze się że L4 będę miała właśnie jesienią 😂

Belie, akurat moja i męża rodzina na szczęście podchodzi do alko w ciąży bardzo rozsądnie i pewnie by nawet nie wpadli na pomysł dania mi nasączonego tortu ale babcia męża uważa że jak się ma zachciankę na alkohol to trzeba pić 🤦‍♀️ nie wiem skąd to myślenie, chyba ma zapamiętane stare czasy jakieś :( i co u niej jestem to proponuje mi kieliszek nalewki na spirytusie.

Alis, niestety często jest tak że kobieta się namęczy a dzoecko to wykapany tata... Ah ta sprawiedliwość :(

Dip, poczytam bo już wariować zaczynam. A noszę jeszcze żałobę więc łupież i czarne ubrania to najgorsze połączenie na świecie :(

Kasienka22 lubi tę wiadomość

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ves wrote:

U nas dzisaj wolne pewnie jutro będą . Babka mi mówiła ze ostateczny termin maja do wtorku … A w sobotę na wizycie lekarz stwierdził ze moje łożysko jest trochę za nisko . Czytałam na stronie mamy ginekolog ze ponoć nie powinno się oceniać przed 20 tygodniem łożyska . Ale kolejna myślowe mi za fundował lekarz . Od dziś schodzę z proga powoli 🥴😊

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • wariancja Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ves wrote:
    Czytałam, że może tak być niestety, ale na pewno czymś można fo chociaż załagodzić. Dzięki za rady dziewczyny ☺️- sprawdzę chyba ten vitapil i ew zapytam jutro swojej prowadzącej czy coś radzi.
    Energię mam, a ponoć lato ma jeszcze wrócić 😉

Brałam vitapil mama jak niemal łysiałam po ciaży z córką i jest super. Polecam 😊

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Och taka złota polska jesień mogłaby się zacząć... Te kolorowe liście, słońce które nie grzeje a jedynie świeci... I te wieczory z książką i herbatką pod kocem 😍 ciesze się że L4 będę miała właśnie jesienią 😂

Belie, akurat moja i męża rodzina na szczęście podchodzi do alko w ciąży bardzo rozsądnie i pewnie by nawet nie wpadli na pomysł dania mi nasączonego tortu ale babcia męża uważa że jak się ma zachciankę na alkohol to trzeba pić 🤦‍♀️ nie wiem skąd to myślenie, chyba ma zapamiętane stare czasy jakieś :( i co u niej jestem to proponuje mi kieliszek nalewki na spirytusie.

Alis, niestety często jest tak że kobieta się namęczy a dzoecko to wykapany tata... Ah ta sprawiedliwość :(

Dip, poczytam bo już wariować zaczynam. A noszę jeszcze żałobę więc łupież i czarne ubrania to najgorsze połączenie na świecie :(

Też się cieszę z jesiennego l4 😍 ile zostało Ci do l4? To już jakoś zaraz? 😊

Ja bym tylko bardzo nie chciała żeby córka miała nos po mężu 😂

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • Nunakala Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny mam tak paskudna cerę ze szok 😅 w poprzedniej miałam super. Włosy na razie ok sle wiem, że po ciąży wypadną. Tak już po prostu jest.

8.2019 👦
    10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
    Niespodziewanie ⏸ 17.06
    ❤️7.07

11.08 będzie 👧 test panorama 👌

34bw43r8hka2lxc7.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka dokładnie 6 dni, na przyszły wtorek zapisałam się na telekonsultacje po zwonienie. Mam nadzieję że dostanę :)

• Eve Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam energię, choć senność też mnie dopada i potrzebuje więcej czasu niż zwykle w łóżku.
    Wracamy do domu,pogoda nawet sprawia,że jakos mniej żal. W planach na jutro sprzątanie pokoju i biurka chłopaków i jakieś przygotowanie do szkoły. Więc energia musi być,żeby zmotywować małych leni😁
    Gdzieś tam jestem pełna obaw o to jak ten rok szkolny będzie wyglądał, czy znowu nie będzie zamykania szkół i zdalnego. O Szymona się nie martwię, on już ogarnia się doskonale w tym systemie, ale Olek dopiero idzie do pierwszej klasy i oby jak najdłużej chodził stacjonarnie,poznał panią,dzieci i ogólnie to zupełnie inna nauka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2021, 18:39

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    59a014d7d40b.jpg 69527e60ad33.jpg 51ddc0c842b8.jpg Jak tam wasze brzuszki ja to myśle ze koło 3 kg poszłam do góry od początku ciąży narazie nie wchodzę na wagę 🙈🥴

Ariadne002, Ves, Dip88, Eve, wariancja, Caro lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • Ariadne002 Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja skoczyłam od początku póki co 2kg :) brzuch powoli się pokazuje dzis 19+2 wg obliczeń mojego giną (nie umiem zaktualizować paseczka 😂)
    0b233746df83.jpg

Dip88, Eve, kalcia64, wariancja, Caro, Ves lubią tę wiadomość

2nn3xzkr9nr4vkgp.png
‹‹ 183 184 185 186 187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ