W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Belie - ja się nawet nie kłócę czy zaszkodzi czy nie zaszkodzi, bo szczerze mówiąc picie alkoholu w ciąży to dla mnie taka abstrakcja że nawet nie czytałam nic na ten temat 😅 ale proponowanie ciężarnej alkoholu, a w moim przypadku to było wręcz namawianie, wydaje mi się po prostu niesmaczne.
Dziewczyny zazdroszczę dobrych kontaktów z teściowymi. U mnie to nie jest tak że się kłócimy co po prostu nie mam potrzeby widywania się z moją teściową bo jej teksty mnie irytują. No i jeszcze to, że jestem z bardzo rodzinnej rodziny, a teściowie ani trochę rodzinni nie są 🤷🏽♀️
🙋🏽♀️ 25l.
🙋🏽 27l.
+ 🐈🐈⬛
-
U mnie TP wg owulacji, bo miałam cały czas monitoring itp wychodzi 29 styczeń, a od prenatalnych mam wyznaczoną datę porodu na 22 styczeń. W sumie już w 9tc malutki wychodził na tydzień starszy i tak do tej pory się utrzymuje 🤷🏻♀️ W poprzedniej ciąży też miałam podobnie, urodziłam niby 1,5 tygodnia po wyznaczonym terminie z prenatalnych, ale wtedy wg moich osobistych obliczeń i owulacji wyszłoby, że urodziłam tak naprawdę 2 dni po TP 😅
Co do teściowych to u mnie też jazda, ostatnie wizyty teściowej u nas za każdym razem kończyły się krzykami i kłótniami 🤦🏼♀️ Ale tak na maxa 🙄 Wkońcu w poprzedni weekend mój powiedział, że ma nie przychodzić do nas jak on będzie w domu, bo ma dość tego wszystkiego i nie życzy sobie takich sytuacji i zachowań, a że w tygodniu teściowa długo pracuje, a w weekendy mój jest ciągle w domu to w ogóle nie przychodzi. Ja się nie wtrącałam w ich kłótnie, nawet jak przychodziła to prawie nie rozmawiałam, bo stwierdziłam, że szkoda mojego czasu i nerwów na takie rzeczy. Także ten … 🤷🏻♀️ -
Oooo i Alis kciuki za wizytę, bo teraz dopiero zerknęłam 😉
-
Alis, kciuki!
Ja na temat teściowej się nie wypowiem, bo nie mam😔 Ale była bardzo fajną babeczką…
Jutro mam krzywą cukrową i kuźwa No chyba cud się zdarzy jeśli jej nie zwymiotuje, bo wymiotuje codziennie… 😭 a jak nie zjem rano to już w ogóle będzie masakra25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
nick nieaktualny
-
Alis kciuki! ✊
Martyna a wcześnie masz tą krzywą? Jakbyś poszła o razu na 7 to może w ytrzymasz do 9 z jedzeniem? I wtedy od razu jakaś kanapeczka.
Mi z prenatalnych pokazuje dzień wcześniej niż z OM, także z taką różnicą generalnie mówię że w połowie lutego - a i tak czas pokaże, bo przecież najczęściej nie w termin porodu się trafia😏
Ja rzadko widuję się z teściową - mieszkamy 600km od siebie, więc może dlatego jest dobrze? Ale jak już się widzimy jest miła, kochana jak własna matka - czasem równie nadopiekuńcza i nieba by przychyliła. Zawsze jak się sprzeczamy z mężem staje po mojej stronie 😉
Także naprawdę zależy od osobowości... Współczuję Wam bardzo tych przykrych przeżyć 😔Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2021, 09:40
Starania od 8.2019
12.2019 - cb
5.2020 - 8tc - puste jajo
11.2020 - cb
28.06.21 - 💓
3-5.2021 Aromek 2x1
Od 5.2021 Neoparin 1x1
Kariotypy ✔️
🧖♀️
PAI-1 heterozygotyczny
MTHFR A1298C i C677T heterozygotyczny
TSH, Glikemia, PRG, Immunofenotyp ✔️
💊Pregna Plus, Pregna DHA, Acard, Neoparin, Sorbifer
-
Alis wagą bym się aż tak bardzo nie przejmowała. Ja też startowałam z 58 kg, aktualnie wazę 66 kg 😅 U mnie położna mówi, że jest ok, bo szczypior jestem, a tych kg też nie widać… No oprócz brzucha 😂😂 Ja w każdej ciąży dużo tyje i zaraz wracam do wagi z przed ciąży, taki chyba mój urok, myśle że nie można aż mocno trzymać się tabelek.
Co do wizyty, to faktycznie nie fajnie, ale serduszko obowiązkowo chociaż powinno być sprawdzone i uważam, że powinni kazać przyjść sprawdzić jeszcze raz, tymbardziej że to ich wina 🙄Ves lubi tę wiadomość
-
Alis jestem tego samego zdania co Dip.
Ja to samo - start 58, a teraz 63, widać tylko większy brzuszek. Jest między nami niewiele różnicy, a wiadomo że każdy przybiera na wadze inaczej także uważam że nie powinni tak mówić...
Zgadzam się że to nie jest ok w stosunku do Ciebie - na karcie ciąży też przecież lekarz zaznacza czy jest akcja ❤️ na każdej wizycie. I co wpisał Ci z czystym sumieniem że jest? Ja bym chyba spokoju nie miała puszczać tak ciężarną - a już w ogóle o Tobie nie wspominając...Starania od 8.2019
12.2019 - cb
5.2020 - 8tc - puste jajo
11.2020 - cb
28.06.21 - 💓
3-5.2021 Aromek 2x1
Od 5.2021 Neoparin 1x1
Kariotypy ✔️
🧖♀️
PAI-1 heterozygotyczny
MTHFR A1298C i C677T heterozygotyczny
TSH, Glikemia, PRG, Immunofenotyp ✔️
💊Pregna Plus, Pregna DHA, Acard, Neoparin, Sorbifer
-
Cześć dziewczyny. Ja się witam z potwornym bólem pęcherza ale na szczęście lekarz przyjął mnie ma cito i już mam antybiotyk. Jak nie przejdzie to w środę mM przyjść. Kupiłam tez sok z żurawina i będę się kurować 😊8.2019 👦
10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
Niespodziewanie ⏸ 17.06
❤️7.07
11.08 będzie 👧 test panorama 👌
-
Alis niby tak, jestem kawałeczek dalej niż ty, ale też mam 2 kg więcej niż ty 😅 Na spokojnie. Ja w pierwszej ciąży z 60 kg przytyłam do 81 kg, a w drugiej z 59 kg do 83kg 🙈 W ciągu kilku dni po porodzie wszystko szybko leciało w dół, po miesiącu miałam z 2/3 kg na plusie, które potem też spadały. A i śladu po ciąży i tych kilogramach też nie mam 🤷🏻♀️ Ja wychodzę z założenia, że jak się nie obżeramy na potęgę i nie też niewiadomo jakim syfem, słodyczami itp itd to nie mamy na to wpływu, widocznie organizm tak ma i tyle. Jak jesz normalnie to nie ma czym się martwić, a głodować przecież nie będziesz 😉
A i na twoim miejscu naciskałabym na powtórzenie wizyty 🤨
Martyna będę jutro mocno trzymać kciuki, mam nadzieje że jakoś dasz radę 🥺Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2021, 10:39
-
Alis96 wrote:Dip ale ty masz 25 tydzień a ja 20 , może rzeczywiście jestem jakaś gruba 😥😥 wgl siedzę i płacze bo czekałam na tą wizyte bardzo , boję sie że coś sie stało złego, a dzisiaj mialam straszny sen.02.2021 ⏸
03.2021 7 tydz 💔
15.06.2021⏸ 12 dpo
21.06.2021 18 dpo beta hcg 3134,14
24.06.2021 21 dpo beta hcg 12678,64
-
Zapisali mnie na następny poniedziałek, ale w sobote mam to wesele. A ruchy czylam, a lekarz do mnie jeszcze tekst no ale ruchy Pani czuje to wszystko ok. A ja mówię ze nie czuje z3 tez tylko poczułam a on takie galy zrobił ze plakac sie tylko chce. Załamana jestem totalnie 😥😥😥
Nie wiem co mam zrobic? prywatnie nie ma miejsca żeby wcześniej zrobić polowkowe nawet -
Alis przykro mi z powodu wizyty. Nie powinna tak wyglądać to na pewno. Chodzisz na NFZ ?
Snem się nie przejmuj! Sny działają na opak! Mi się śniło że na teście dwie kreski to zawsze były negatywne 😆 a jak śniło mi się że test negatywny i że mam córkę to był pozytywny i mam syna 😆😆
Z przedwczoraj na wczoraj śniło mi się, że idę siku, a tam krew. Zbudzilam się i mało się nie posikalam tak miałam pełny pęcherz, krwi oczywiście na szczęście nie było. Więc dobrze że śniło Ci się źle
Nie masz możliwości podejść później do samej pielegniarki czy położnej chociaż żeby spróbowała jeszcze raz ten detektor ?
Edit: co do Wagi. Ja przytyłam mniej ale startuje z dużo wyższej wagi. Ważyłam prawie 68 przy zajściu w ciążę. Byłaś szczupła, więc zebralas więcej. Mi dziecię z zapasów zjada u Ciebie ich nie byłoWiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2021, 10:51
-
Ale jestem wściekła na H&M 😡 Wyświetlały mi się w apce dwa takie same kombinezony(czy nie wiem jak to nazwać 😅), chciałam do fotelika, bo mam po małym ale 62 i były dużo za duże na początku i chciałam dokupić na 56. No i kliknęłam w pierwszy lepszy, zdziwiona że są dwie takie same rzeczy i zamówiłam. Okazało się, że to był jakiś ich błąd i teraz zmienili zdjęcie na to które powinno być, a to co zamówiłam to nie to co chciałam tylko jakiś inny, który mi się nie podoba. Wszystko byłoby ok gdyby nie to, że już są wykupione, bo jak to zobaczyłam to odrazu tamten chciałam zamówić 😡 Niby na Zalando też są takie, ale chciałam akurat w tym kolorze, a nie ma 🙄
Zamawiałam ten pierwszy, a po ich poprawieniu na stronie okazało się że kupiłam ten na dole 🤬🤬
-
nick nieaktualny
-
Alis, przykro mi z powodu wizyty... Tekstem o tyciu serio się nie przejmuj bo każdy organizm jest inny. Ty na dodatek jesteś chudziutka więc nie dziwne że tyjesz, przecież to dziecko musi się gdzieś tam u Ciebie zmieścić! Może idź na ip powiedz że masz bóle? Oni wtedy chyba muszą sprawdzić?
Kasienka, to ja Cię doskonale rozumiem z tą teściową. Ja się też nie kłócę ale czasami mam ochotę przy jej tekstach wyjść. Swoją drogą ja ostatnio dostałam od niej nalewkę na spirytusie bo jest tak słaba że nawet ja mogę ją pić...
Martyna, w Twoim wypadku najlepiej by było pobrać krew i wlać w Ciebie glukoze jak śpisz... Trzymam kciuki żebyś jakoś przetrwała jutrzejszy poranek