Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
Odpowiedz

W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣

Oceń ten wątek:
  • Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 11 października 2021, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis współczuję takiej wizyty. Dobrze, że zaproponowali wizytę za tydzień. Głowa do góry, wytrzymasz! W ciąży niestety trzeba mieć ogromne pokłady cierpliwości 🙈 w sumie mogli zadzwonić do Ciebie żeby przełożyć wizytę bo sprzęt się zepsuł. A co do wagi, to ja ogólnie w ciągu roku bardzo dużo przytyłam a teraz w ciąży też tyje, ale trudno, odchudzaniem zajmę się po ciąży 😅 moja mama w ciąży wyglądała jak wieloryb 🐳

Nulka ja się nie kłócę, ale mam taki charakter i zero zahamowań że zawsze mówię co myślę i bronie swojego zdania bez względu na to z kim rozmawiam. Dlatego babcia męża za mną nie przepada 😂

Kasiekkk lubi tę wiadomość

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • Alis96 Autorytet

Wysłany: 11 października 2021, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie, mogli zadzwonić chociaż bym wiedziała że nie sprawdza nic. I juz wcześniej bym próbowała przełożyć prywatną wizytę, a jeszcze naprawdę mnie zirytowali tym ze podsumowali ze zw duzo utylam , a naorawde nie wiadomo ile idzidza waży. A mi rośnie tez brzuch watpie zeby mi sie 4 kg tłuszczu nagle tak zebralo w okrolicy brzuszka i to na dole.

Jak nie bylo sprzętu to sie czepili mojej wagi. Żenada taka służba zdrowia masakra.

Spróbuje przełożyć polowkowe na ten czwartek , ale watpie ze sie uda

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 11 października 2021, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Też nienawidzę palaczy. Nawet jak odejdą ode mnie to i tak jak wrócą to śmierdzą... Osama, wcale się nie dziwię że nerwy Cię biorą. Ja mimo że ochłonęłam już jako tako przez noc to nadal mam do tej kobiety żal. Wkurza mnie jak mało kto. A jak jej się zwróci uwagę to zaczyna ryczeć. Grrr ekstra argument na dyskusje.

Oo Rosalie a to są te ręczniczki co jakiś czas temu Kasiekkk wrzucała?

Alis, kciuki za wizyte! O której wizytujesz?

Jesli mnie pamiec nie myli, to sa dokladnie te same 😃 takie z misiem na kapturku

nulka_23, Kasiekkk lubią tę wiadomość

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • maciejka Autorytet

Wysłany: 11 października 2021, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis nie przejmuj się. Ja tylko raz czułam ruchy a to wszystko przez to ze mam łożysko na przedniej ścianie. Tez się denerwuje czemu niektóre tak szybko czuja ruchy a ja nic. Ja mam połówkowe za 2 tyg to może wtedy będę mieć tak dokładne usg ze będę spokojna

02.2021 ⏸
    03.2021 7 tydz 💔
    15.06.2021⏸ 12 dpo
    21.06.2021 18 dpo beta hcg 3134,14
    24.06.2021 21 dpo beta hcg 12678,64

w57vs65gi8metzy8.png
  • Alis96 Autorytet

Wysłany: 11 października 2021, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny ♥️♥️♥️ trochę mi lżej jak mnie rozumiecie ♥️

• Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 11 października 2021, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maciejka wrote:
    Alis nie przejmuj się. Ja tylko raz czułam ruchy a to wszystko przez to ze mam łożysko na przedniej ścianie. Tez się denerwuje czemu niektóre tak szybko czuja ruchy a ja nic. Ja mam połówkowe za 2 tyg to może wtedy będę mieć tak dokładne usg ze będę spokojna

Nie martw się, ja dopiero niedawno zaczęłam regularnie odczuwać ruchy właśnie przez łożysko na przedniej ścianie. Ginekolog mi powiedzial że przy łożysku na przedniej ścianie to niestety normalne.

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 11 października 2021, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka ja się jednak hamuje bo nienawidze jak ona mi z płaczem wyskakuje... Ehhh a w weekend będę się musiała z nią na weselu spotkać 🤦‍♀️

Alis, wiem że to nie pocieszy ale moja mama po ciąży z moją siostrą wyglądała jak szkieletor (całą ciążę wymiotowała), moja siostra była nieodkladalnym dzieckiem przy piersi więc widać było u niej każdą kosteczkę (nie pozwolono jej przyjechać na pogrzeb babci bo co ludzie powiedzą). Zaledwie po pół roku od urodzin mojej siostry zaszła w ciążę ze mną. Odstawiła cyca i... Przytyła ponad 35 kg🙈 nie czuje się winna jakby coś 😂

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 11 października 2021, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ruchów. Moja siostra się mnie wczoraj zapytała czy mnie nie denerwuje jak mnie mały kopie bo ją to złościło 😲 aż mi kopara opadła bo ja każdy kopniaczek analizuje, czy to dlatego że coś się spodobało czy nie spodobało, a czemu teraz, a jak teraz mały leży... Uwielbiam zabawę w pukanie do siebie... I aż mi się przykro zrobiło że jej to nie sprawiało przyjemności

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 11 października 2021, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis, ja tez nie mam na wizytach usg, tylko jak mam badania prenatalne. Głowa do gory, za chwile połówkowe :) a co do wagi, sama najlepiej wiesz jak się odżywiasz i czy faktycznie dużo jesz. Jeśli jesz w miarę zdrowo i jak jesteś głodna, No to widocznie taka twoja uroda :)
    Ja mam w tej chwili 5,5 kg na plusie i lekarka powiedziała na ostatniej wizycie „hmm, 3 kg to przodu, czyli wczasy się udały” 🤣

Ves, mam na 8, niestety nie mogę iść na 7. Z gory przydzielili mi godzinę…
    Z resztą to by nic nie dało- niezależnie o której wstaje po 15 minutach bez jedzenia jest mi niedobrze.. także jutro albo przeżyje albo nie 🥺

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 11 października 2021, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis, wspolczuje. Ja na poczatku ciazy na wizycie nie mialam zrobionego usg, ale nawciurala mi o tyciu itp i gowno wiedziala, bo nie dosc, ze schudlam, to dalej to utrzymuje. Ale to wlasnie dlatego, ze mialam nadprogramowe kg ;) im sie jest szczuplejszym tym wiecej sie odklada, bo cialo sie szykuje na karmienie itp i robi zapasy. Nic sie nie martw, zrzucisz wszystko tym bardziej, ze jestes zawzieta w tym temacie! Co do ruchow, to ja pierwsze mialam wlasnie w 19+6 chyba, potem jakas przerwa i dopiero od okolo 21 regularnie, ALE sa dni, w ktorych mala sie malo rusza,a sa w dni, w ktorych dyskoteka jest non stop jak tylko siade 😂
    Z ciekawostek - dziecko sie u mnie mniej rusza albo i prawie wcale, gdy jestem zla lub bardzo smutna. Gdy mialam mega ciezkie dni w zeszlym tygodniu, to niemal jej nie czulam przez 3 dni! Zaczynalam sie juz martwic, ale w koncu zlapalam dystans, odpoczelam psychicznie i ruchy wrocily. Pewnie nie kazde dziecko tak reaguje, ale moje akurat tak, wiec wiecej spokoju nam trzeba! 🙂

Mnie ostatnio tez kuzynka pytala, czy sobie pozwalam na lampke wina, a jak jej zaczelam mowic, ze kazda ilosc szkodzi i jak nie FAS to moze byc chociazby problem z koncentracja i nauka, to stwierdzila, ze za duzo czytam i sie wkrecam 🥴 a starsza jest ode mnie. Nie ukrywam, lubilam sobie poimprezowac przed ciaza, ale od pozytywnego testu ani łyka! Dla nas tylko łyk, a dziecko takie malenkie, ze calkiem inaczej sie to rozklada w takim cialku. No ale kazdy jest odpowiedzialny sam za siebie i podejmuje wlasne decyzje 🤷🏼‍♀️

Ja w ogole w srode ide na powtorke polowkowego do luxmedu, spoko tylko, ze jestem juz 'przeterminowana' 🤣 tak kazala mi sie umowic, to tak ma 😂 ciekawe czy w ogole cos sprawdzi

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 11 października 2021, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna, a jakbys zwymiotowala przed krzywa? 😅 jak dlugo wtedy moglabys wysiedziec? Moze to bedzie jakas metoda

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 11 października 2021, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka - jakby mi moja miała płakać to też bym się pewnie nie odzywała 😅
    Mnie kopniaczki jeszcze cieszą, ale tak sobie myślę, że może pod koniec ciąży część z nas będzie mieć takie samo zdanie jak Twoja siostra? 😂 Zwłaszcza jak potem maluch daje koncert po żebrach na przykład 🙈

Martyna kupowałaś smakowa glukoze? Bede trzymać kciuki! Mnie też czeka w tym lub przyszłym tygodniu glukoza 😑

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 11 października 2021, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    Martyna, a jakbys zwymiotowala przed krzywa? 😅 jak dlugo wtedy moglabys wysiedziec? Moze to bedzie jakas metoda

Ale przed krzywą nie będę miała czym, wiec zwymiotuje jak tylko coś zjem , czyli właśnie glukozę 😂

• Alis96 Autorytet

Wysłany: 11 października 2021, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    20211011-121303.jpg

Mój wykres wagi w normie pokazuje wszystko.

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 11 października 2021, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis, ja Ci mowie, sa lekarze hitlerowcy od wagi, tez taka trafilam. Bardziej byla zainteresowana pocisnieciem mi z tytulu wagi niz sama ciaza. Omijac z daleka albo nawciskac im, zeby sie odczepili. Wszystko jest z Toba w porzadku! ☺

Ajajaj Martyna... a jakbys wypila troche wody?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2021, 12:28

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 11 października 2021, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie, mi tez wszyscy mówią ze ja za dużo wiem 🤣 Nie zaprzeczam, że przez to ciężej mi się żyje haha
    wydaje mi się ze nic mnie jutro nie uratuje od zwracania 🤣
    A w ogóle można pic wodę przed krzywą?

• Alis96 Autorytet

Wysłany: 11 października 2021, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna chyba można, bo jak jest coś na czczo to wode można. Ale lepiej dopytać w laboratorium

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 11 października 2021, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak i tak ta wode wyrzygasz, to co za roznica? 😅 woda nie powinna zaburzyc wyniku przeciez. Pytalam ostatnio poloznej, u ktorej bede miec badanie - ona rozpuszcza glukoze w mniejszej ilosci wody niz zalecana i daje reszte tej widy w osobnym kubeczku do przepicia, zeby babki nie zrzygaly sie wlasnie 😃 ponoc dziala
    Tylko jak juz to pare lykow, nie wielka szklane 😀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2021, 12:35

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 11 października 2021, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze pije wodę przed badaniami, woda nie zmienia wyniku a i krew łatwiej pobrać 😊

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 11 października 2021, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mogłam pić wodę przed krzywą, a przy piciu glukozy zawsze dostawałam od nich cały kubek wody do popijania w razie czego 😉 Dopiero później już przez te 2 godz nie mogłam pić już nic.

Martyna33 lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
‹‹ 271 272 273 274 275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ