W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa jeśli chodzi o tetry to kupiłam najzwyklejsze, jak najtańsze i jestem zadowolona. Oczywiście, rozciągnęły się w praniu, ale planuję je tylko używać do podłożenia pod przewijak taki ceratowy i do wycierania wymiocin, więc nie przeszkadza mi to. Za zaoszczędzone pieniądze na pewno coś się dokupi dla małego 😊 Tak samo prześcieradła - bawełniane, ale chyba najtańsze jakie znalazłam 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2021, 21:29
-
nick nieaktualny
-
Kasiekk piękna aktualizacja😍
Podrzuccie link do tych fajnych testowych pieluch
Dziewczyny właśnie wymacalam kulkę w piersi, jestem przerazona bo nienawidzę tam nic znajdywac. Możliwe, że coś przez ciążę w wyniku hormonów sobie niegroźnego urosło? 😬 Wiecie na necie to same raki od razu 😬 wizyte (połówkowe) mam 26, chyba skisne do tego czasu -
Annwer młode piersi podobno mają to do siebie że takie grudki nie są niczym niezwykłym 😁 weź sobie na wizycie skierowanie na usg i będziesz mieć spokój 😊 a na google to wiadomo - wpiszesz że masz katar i już wyskakuje że rak 😅
No ale piersi warto badać 👌
🙋🏽♀️ 25l.
🙋🏽 27l.
+ 🐈🐈⬛
-
nick nieaktualny
-
Kiedyś miałam USG i miałam niewielkie takie zmiany i mówił że mam piersi o charakterze gruczołowym i że takie stwardnienia mogą też wynikac z jakiś urazów. No i tamte już znam ale jak znajdę coś nowego, a jeszcze większego niż te pierdoły to mnie ściska 😬
-
Annwer nie denerwuj się na zapas, zrobię usg i będzie wiadomo 😊
Ja dawno temu sobie tak wyszukałam i nastraszyli mnie rakiem 🙊 najadłam się takiego stresu, że teraz po prostu staram się nie panikować jak coś wyczuje tylko iść na usg 🙂
🙋🏽♀️ 25l.
🙋🏽 27l.
+ 🐈🐈⬛
-
AnnWer wrote:Kiedyś miałam USG i miałam niewielkie takie zmiany i mówił że mam piersi o charakterze gruczołowym i że takie stwardnienia mogą też wynikac z jakiś urazów. No i tamte już znam ale jak znajdę coś nowego, a jeszcze większego niż te pierdoły to mnie ściska 😬
Ja żyje po szczepieniu, póki co reka tylko boli zobaczymy co będzie dalej02.2021 ⏸
03.2021 7 tydz 💔
15.06.2021⏸ 12 dpo
21.06.2021 18 dpo beta hcg 3134,14
24.06.2021 21 dpo beta hcg 12678,64
-
Kasienka ja ze szczepieniem nie pomogę, bo nie wiem jak z tym jest w Pl, ale dziewczyny pewnie ci napiszą co i jak 😉
Co do piersi to ja mam w prawej mastopatie, mam w niej ok 20 malusieńkich torbieli, są niewyczuwalne, ale jest bardzo wrażliwa przez to, dowiedziałam się dopiero o tym na usg 🤷🏻♀️ I 5mm gruczolakowłókniaka. Jakieś 1,5 roku temu w jednej z tych torbieli zrobiło mi się zapalenie i w ciągu 2 dni urosła do 7 cm, ile strachu się najadłam to masakra, zaraz najgorsze myśli, a bolało jak nie wiem 🙄 Ale odrazu tego samego dnia onkolog zrobił mi punkcję z biopsją. Ogólnie to powiedział mi, że jakieś 90% kobiet ma zmiany w piersiach, z czego większość jest niegroźna, u jednych pojawiają się i znikają pod wpływem hormonów, a u drugich po prostu są. Lewą pierś mam czystą, ale raz w roku mam kontrole u onkologa i robione usg + mammografie.
W ciąży mogą pojawiać się różne zmiany pod wpływem hormonów, tak samo podczas karmienia piersią. I trzeba pamiętać, że ciąża i KP nie wyklucza robienia usg, normalnie się badamy 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2021, 23:49
-
nick nieaktualnyZgadzam się z Dip, w ciąży też się badamy 😊
Co do szczepienia na krztusiec, to nie wiem, czy któraś w naszym gronie mieszkająca w Polsce już się szczepiła. Nulka, Eve, ogarniałyście już temat?
Ja idę dopiero w przyszły piątek do internisty, bo muszę odczekać po szczepieniu na covid, ale przypuszczam, że będzie podobnie jak ze szczepieniem przeciwko grypie, że lekarz pierwszego kontaktu wystawi receptę do zrealizowania w aptece i ze szczepionką do przychodni z powrotem -
Krztusiec chyba normalnie tak wygląda,choć dla kobiet w ciąży jest refundowany i np w mojej poradni mają ta szczepionkę bez konieczności wizyty w aptece,ale co porodnia to zasady. Ale najprościej wizyta u internisty,recepta,apteka, powrót na szczepienie.
Martyna, trzymam kciuki za glukozę dzisiejsza, bądź twarda,dasz radę!
Ariadne kciuki za wizytę!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2021, 07:08
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
nick nieaktualny
-
A wiec w nocy budziłam się pierdyliard razy, bo mój mózg nie może spać jak mam budzik nastawiony 🤦🏼♀️
Jestem już po pobraniu naczczo, wypiłam tą glukozę. Ciągnie mnie na wymioty, ale narazie trzymam to w sobie😔 nie wiem czy wytrzymam jeszcze 1,5h
Ale za kciuki dziękuje25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
nick nieaktualny
-
Ariadne kciuki za wizytę ✊
Martyna a u Ciebie mocne kciuki żeby zawartość grzecznie siedziała sobie w żołądku 🤭✊ Mam nadzieje, że jakoś dasz radę.