W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
-
WIADOMOŚĆ
-
Dobry pomysł, wezmę butelkę z wodą żeby to trochę popić i będę starała się przeżyć
Czekajcie jutro na relacje 😂Dip88, Rosalie, Ariadne002, Eve, Caro lubią tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Zapisałam się na szczepienie dziś o 17:00. Trzymajcie kciuki bo ja jestem posrana ze strachu
Kasiekkk, Alis96, Dip88, Rosalie, Ariadne002, Eve lubią tę wiadomość
02.2021 ⏸
03.2021 7 tydz 💔
15.06.2021⏸ 12 dpo
21.06.2021 18 dpo beta hcg 3134,14
24.06.2021 21 dpo beta hcg 12678,64
-
nick nieaktualnyTo widać co lab to inne zasady, bo u mnie babeczki po pierwszym pobraniu wszystkie siedzą z butelką wody i popijają co chwilę 🤷♀️
Alis, olej tą wagę! Jesteśmy ludźmi, każdy tyje inaczej i nie każdy będzie się wpasowywał w rubryczki. Ja początkowo w ogóle nie tyłam przez długi czas, a teraz skacze kilogram tygodniowo, mimo że teoretycznie zalecane jest 0,4 - 0,5. Dziewczyny mają rację, że najlepiej wiesz, jak się odżywiasz i serio, olej to co gadają inni. Nikt Ci nie jest w stanie przecież powiedzieć, ile z tego to krew, ile woda, ile piersi, ile łożysko, ile dzieciątko, ile płyn owodniowy a ile w końcu z tego wszystkiego to tłuszczyk.Dip88, Alis96, Eve lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Maciejka, wszystko zaczyna się w głowie! Także dobre nastawienie i heja 👌 będzie dobrze
Mnie po wczorajszej szczepionce na krztusiec leciuteńko boli miejsce szczepienia przy dotykaniu i tyle, także super ☺️Kasiekkk, Dip88, Eve lubią tę wiadomość
Mi po szczepieniu na krztusiec też totalnie nic nie było, tylko bardzo lekki ból ręki jak u Martyny 😉
A ja ogarniam kartony z ubrankami i toooonę 🙈 Jeszcze z małym obok który by to najchętniej rozniósł i wszystko chce mi zabierać 😂😂
Narazie udało mi się trochę dokopać do 50 i 56, ale widzę że jeszcze paru rzeczy mi brakuje 🤨
A tyle jeszcze przede mną 🤦🏼♀️🤣🤣🤣
Kasiekkk, Eve, Caro lubią tę wiadomość
-
Dip, wow! Ilość robi wrażenie! Ja okazało się ze mam sporo na 56 takich mniejszych ubranek, wiec mam nadzieje ze młody nie będzie za duży Z ubranek pozostało mi dokupić rajstopki i ciepłą czapkę, może jakiś misiowy kombinezonik.
Jak planujecie ubierać dzieci do wózka? Przeanalizowałam posty na fb i większość mam które ma śpiworek do wózka (konkretnie cottonmoose) nie kupuje typowego kombinezonu zimowego tylko właśnie jakiś taki misiowy (czyli chyba taki jak Dip wstawiała wyżej). Także ja chyba zrobię tak samo, a jakby kark był zimny to zastanowię się nad kupnem czegoś Bardziej zimowego.
Czy zimą z takim noworodziem codziennie się wychodzi na spacery?
Podobno styczeń ma być śnieżny 😬25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Martyna ja mam tu troszkę na 50, takie większe 50 i 56, z czego niektóre 56 jak np spodenki itp to takie bardziej 62 😅 Mały mi z miesiąc w tym chodził. A reszta kartonów to już 62,68 i może coś większego jeszcze tam się znajdzie, sama nie pamiętam 😂
Co do kombinezonów itp to jeszcze się nie dokopałam do nich, mam obydwa na 62, ale były za duże 😅
Także wrzucę ci zdjęciami małego 🙃
Przy np -5 wychodziliśmy tak, śpiworkiem nie otulałam go, tylko aby mniej więcej do połowy był przykryty.
Mam też taki gruby (nie znalazłam innego zdjęcia) ale może z 2-3 razy założyłam, bo te kombinezony 62 z H&M to giganty i mały dorósł do niego na wiosnę dopiero 😂 Wtedy w śpiworek go nie wkładałam, ewentualnie kocyk na nóżki.
A już tak powiedzmy taka bardziej chłodna wiosna do mniej więcej max 10 stopni tak :
Ogólnie to sama zawsze też miałam problem z tym ubieraniem i najlepiej sprawdzać czy nie za ciepło czy nie za zimno 🤷🏻♀️
Martyna33, Eve lubią tę wiadomość
-
Wiecie że za 11 tygodni moja ciąża będzie donoszona 😲 a dopiero co byłam w 10 tygodniu 😂 to takie moje przemyślenie ze spaceru z mężem. Oprócz kilku ubranek nie mam kompetnie nic z wyprawki. Jak zaczęłam to przeżywać mężowi to stwierdził że... "ale to coś jeszcze potrzeba?"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2021, 16:01
Kasiekkk, Ves, Caro lubią tę wiadomość
-
nulka_23 wrote:Wiecie że za 10 tygodni moja ciąża będzie donoszona 😲 a dopiero co byłam w 10 tygodniu 😂 to takie moje przemyślenie ze spaceru z mężem. Oprócz kilku ubranek nie mam kompetnie nic z wyprawki. Jak zaczęłam to przeżywać mężowi to stwierdził że... "ale to coś jeszcze potrzeba?"
Moja tez!! To jest tak niesamowite… ja się szykuje żeby urodzić niedługo po nowym roku 🤣
Brawa dla męża 🤣🤣🤣
Ja dziś zrobiłam zamowienie na wózek, ma być pod koniec miesiąca ☺️
nick nieaktualny
-
Uuu, to u mnie do donoszenia jeszcze 15 tygodni 😃
Ja nie kupuje spiworka zadnego, mam zamiar zawijac w otulacz od fotelika i tez sie zastanawiam nad jakims misiowym kombinezonem. W wozku mam miec w zestawie jakis spiworek, moze akurat spelni ta funkcje 😉 zobaczymy! Ja musze poczekać jeszcze z 3-4 tygodnie z kupowaniem wszystkiego, musimy pozalatwiac wszystko w banku w zwiazku z kredytem i remontem 🥴 ale juz mnie psychicznie boli, ze praktycznie nic nie mamy, odpala mi sie co raz mocniej potrzeba gromadzenia rzeczy -
Rosalie, ja tez myślałam ze obejdę się otulaczem, ale doświadczone mamy powiedziały ze tym nie otule dziecka tak dokładnie, żeby nie wiało… wiec postawiłam na śpiworek.
Dziewczyny poprałam dziś białe tetry- nie oszczędzajcie na tetrach. Te z Allegro są super a inne które tańsze kupiłam są bardzo średnieWiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2021, 18:00
Rosalie wrote:Martyna, ale z drugiej strony, wozek ma ten material na gorze, zapinany na zamek/rzepy, opuszczasz daszek i w wozku podobno nie wieje wcale, tak ja slyszalam od innych mam 😃 mysle, ze trzeba bedzie testowac i probowac
No całkiem możliwe, zawsze śpiworek będziesz mogła dokupić w razie czego ! będziemy się wszystkie uczyć na błędach 😂25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Alis ja jak bylam w ciąży z synem to przytyłam przez całą 7kg, (z 59kg na 66kg) a jak poszłam do ginekologa który zastępował mojego bo był chory, i powiedziałam że mam problemy z wymiotami w 8 miesiącu to usłyszałam że to dlatego bo za dużo jem i tyle się dowiedziałam 😂
Więc niektorzy ginekolodzy są niepoprawni 🤣 -
nick nieaktualnyMartyna33 wrote:Rosalie, ja tez myślałam ze obejdę się otulaczem, ale doświadczone mamy powiedziały ze tym nie otule dziecka tak dokładnie, żeby nie wiało… wiec postawiłam na śpiworek.
Dziewczyny poprałam dziś białe tetry- nie oszczędzajcie na tetrach. Te z Allegro są super a inne które tańsze kupiłam są bardzo średnie -
A ja mam taką rozkminę apropo tetr i w ogóle kocyków, rożków, ogólnie tekstyliów - mam dylemat: kupić takie ogólne, dobre jakościowo, ale średniawe wzory i kolory czy kupić takie, które serio mi się podobają? Niestety ceny tych ładnych są trochę kosmiczne i lekka złotówa sie we mnie odzywa i troche mi szkoda tej kasy 🙈 a z drugiej strony nie chcę mieć wokół dziecka jakiś tandetnych szmat, które po pierwszym praniu sie nie nadają do niczego, chciałabym, żeby wokół dziecka były piękne rzeczy. No i mam taką wojne w duszy, czy być praktyczną i bardziej oszczędną, czy jednak bardziej próżną 😅 ratunku! Niby to tylko szmatki do dzieciecych rzygow jakby nie patrzeć, no ale jednak po co mam kupować brzydkie, jak mogę ładne 🤷🏼♀️ miała któraś z Was taki dylemat? Jak podeszłyście do tego tematu? 🤔
-
Jeżeli chodzi o pieluszki tetrowe to ja kupiłam z allegro i po praniu mi się skurczyły, a jakoś pozostawiała wiele do życzenia 🤭 Potem zamówiłam w Smyku i o wiele lepsze. Mamy też tu w mieście taki sklep Smykoland, maja też stronę internetową i tam też super pieluszki. A do przytulania się Malucha miałam takie małe pieluszki bambusowe. Zazwyczaj karmiłam i miałam je blisko z Maluszkiem, a jak odkładałam do łóżeczka to razem z pieluszką, żeby czuła mój zapach 🥰
Ja też uważam, że śpiworek do wózka sprawdzi się lepiej. Z racji tego, że mam taki mały do gondoli i już większy do spacerówki to teraz kupię sobie otulacz do fotelika 😄 Ale to głównie z racji tego, że będę codziennie wychodzić rano do przedszkola z Małą.
W ogóle jakbyście szukały jakichś dobrych jakościowo kocyków, pieluszek itp to na FB polecam Poduszkowy zawrót głowy. Mam też od nich śpiworek do spacerówki. Kilka kocyków, otulacz bambusowy, poduszki. Jakoś i trwałość po praniu super 🙂początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)