W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
-
WIADOMOŚĆ
-
No to ja właśnie skończyłam generalne porządki w sypialni 😃 Moje dziecko też postanowiło w tym czasie posprzątać w swoim pokoju 🤦🏼♀️ Także ten …
Już nie mogę się doczekać kiedy pokój będzie mieć gotowy, bo zwariuje w tym bałaganie 🙉
Martyna33, Iskra444, Kasiekkk, Eve, nulka_23, Alis96 lubią tę wiadomość
-
Hmm...życie bym powiedziała...😁😉
Dip88 lubi tę wiadomość
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
Kasiekk, piękny brzuszek! Mój wieczorem tez jest ogromny 😩 Jest mi strasznie niewygodnie spać, wiec zamówiłam już poduszkę ciążową..
A wypukły pępek to dla mnie straszny sen!!! Ja nie chce żeby mój wychodził 😭😭Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2021, 11:23
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Kasiekkk wrote:Tak, ten humor to chyba reakcja obronna na stres 😁 To Twój brzuszek na wieczór i tak jest malutki, mój robi się naprawdę gigantyczny, jakbym zaraz rodzić miała. Ale może to dlatego mocniej go wypycha, bo ja mam bardzo słabe mięśnie brzucha, żeby nie powiedzieć, że są w zaniku...
-
Eve wrote:Hmm...życie bym powiedziała...😁😉
Eve lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIskra444 wrote:Nie masz tam jakiegoś fizjo specjalisty żeby się przyjrzał? ja byłam w 18tc i naprawdę pomoglo
Z tego co ogarniam, to u mnie co najwyżej lekka lordoza lędźwiowa jest i znam ćwiczenia na jej korygowanie. A brzuch to tylko i wyłącznie wina mojego lenistwa i braku aktywności. Tak to jest jak się pracuje tylko przez pół roku i to głównie przed komputerem z domu. Nawet pobiegać na przystanek autobusowy nie trzeba, a i wiadomo, że nawet przy chodzeniu mięśnie utrzymujące postawę w tym te brzucha pracują.
Ale mam silne postanowienie, że się za siebie jeszcze kiedyś wezmę 😂 bo ile wagowo jest spoko, tak zdecydowanie trzeba u mnie popracować nad proporcjami mięśnie / tłuszczyk -
nick nieaktualnyMartyna33 wrote:Kasiekk, piękny brzuszek! Mój wieczorem tez jest ogromny 😩 Jest mi strasznie niewygodnie spać, wiec zamówiłam już poduszkę ciążową..
A wypukły pępek to dla mnie straszny sen!!! Ja nie chce żeby mój wychodził 😭😭
Ja sobie radzę jeszcze z kołdrą, bo jak tak gorąco to do przykrywania się nie jest potrzebna, ale też budzę się i wiercę w nocy coraz częściej.
Co do pępka tak pośrednio, to kiedyś w jakiejś głupiej komedii usłyszałam cytat "śmiejmy się z tego, co czyni nas ludźmi". Też mi się nie podobają wystające pępki, ale co mi innego zostaje, niż się z tego śmiać 😁Eve lubi tę wiadomość
-
Dip88 wrote:Bardziej chodzi o to, że amniopunkcja to już badanie diagnostyczne i wtedy można postawić diagnozę. A testy jak Nifty to badanie przesiewowe, wiesz tylko że np jest wada w tym lub innym chromosomie i na podstawie tego nikt nie może postawić diagnozy, dlatego trzeba zrobić amniopunkcję, wtedy jest już jest stawiana diagnoza, że jest np zespół Downa czy inny. Czułość badania mają prawie taką samą.
Dzięki! Teraz już wszystko jasne 😁Dip88 lubi tę wiadomość
🙋🏽♀️ 25l.
🙋🏽 27l.
+ 🐈🐈⬛
-
Kasiekkk wrote:Z tego co ogarniam, to u mnie co najwyżej lekka lordoza lędźwiowa jest i znam ćwiczenia na jej korygowanie. A brzuch to tylko i wyłącznie wina mojego lenistwa i braku aktywności. Tak to jest jak się pracuje tylko przez pół roku i to głównie przed komputerem z domu. Nawet pobiegać na przystanek autobusowy nie trzeba, a i wiadomo, że nawet przy chodzeniu mięśnie utrzymujące postawę w tym te brzucha pracują.
Ale mam silne postanowienie, że się za siebie jeszcze kiedyś wezmę 😂 bo ile wagowo jest spoko, tak zdecydowanie trzeba u mnie popracować nad proporcjami mięśnie / tłuszczyk
-
Dip88 wrote:Iskra a co u Ciebie? Jak samopoczucie ?
Dip88 lubi tę wiadomość
-
Ja dostalam poduche ciazowa od siostry, jakies 2 tyg temu i bardzo polecam 😊 przydaje sie do zarzucenia nogi, jedyne co, to upierdliwe jest przewracanie sie z nia z boku na bok, wiec poki cieplo, to poducha pod jedna nige, a jak na drugi bok, to koldra pelni funkcje poduchy 😅
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny!
Nie jestem w stanie Was nadrobić, a trochę mnie tu nie było 😅
Chciałam się mężem nacieszyć🙂 pojechał wczoraj do Danii😞
Miałam też jechać, ale niestety mam cienką bliznę po cc i odczuwam ból brzucha dość często na dole..😐
Wizytę mam 4 sierpnia dopiero, a 19 sierpnia echo serca dzieciątka 🙂 oby wszystko było w porządku ✊ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNieeee, TSH lubi się chwiać, więc żeby zaobserwować tendencje, czy wzrasta, czy maleje, to badanie powinno się powtarzać co 3-4 tygodnie, bo tak z dnia na dzień to to mogą być losowe wartości.
Ale jeśli się martwisz tym wynikiem, to skonsultuj to z endokrynologiem, pewnie przepisze Ci euthyrox.