Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
Odpowiedz

W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2021, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 28.07 wizytę normalną z USG, a później to nie wiem. Najbliższą wizytę muszę mieć zrobiona morfologię i zbadany mocz. Pewnie jest duża szansa, że następna wizyta to dopiero na polowkowe czyli tak jak sobie liczyłam to 01.09.

Dziewczyny współczuję wam tego samopoczucia ☹️ ja od dwóch dni piję kisielek z siemienia lnianego i mam nadzieję, że mi trochę pomoże na żołądek.

• Alis96 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prosze o wpisanie wizyty 26 lipca 😍 idę zobaczyć serduszko wtedy.

Jejku powiem Wam , że mam urlop już 5 dni i nie mam siły wracać do pracy 😁😁 jak pomyślę że będę musiała wstać o 5:30 to mi słabo. A jutro juz niestety wracam. Byle do sierpnia i następnego urlopu. W którym tyg idziecie na l4 ? Ja planuje dopiero w październiku iść.

A jak to jest z tymi nifty i sanoco ? To lekrzarze zalecaja ? Czy samemu warto zrobic. Nigdy nie słyszałam o tym. Czuje się w tyle, chyba muszę zacząć czytać tylko wiecznie czasu brakuje 🙈🙈🙈

Eve, Ariadne002 lubią tę wiadomość

• Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis96 wrote:

Jejku powiem Wam , że mam urlop już 5 dni i nie mam siły wracać do pracy 😁😁 jak pomyślę że będę musiała wstać o 5:30 to mi słabo. A jutro juz niestety wracam. Byle do sierpnia i następnego urlopu. W którym tyg idziecie na l4 ? Ja planuje dopiero w październiku iść.

A jak to jest z tymi nifty i sanoco ? To lekrzarze zalecaja ? Czy samemu warto zrobic. Nigdy nie słyszałam o tym. Czuje się w tyle, chyba muszę zacząć czytać tylko wiecznie czasu brakuje 🙈🙈🙈

Ja planuje pracować do końca września 😊
    Niestety to są badania prywatne

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w zwiazku z niezadowoleniem z luxmedu bede chodzic z doskoku prywatnie i wtedy w cenie wizyty mam usg, wiec jak tylko bedzie mi za dlugo, to lece 😅 oczywiscie w granicach rozsadku.
    Ja na l4 chce isc w polowie sierpnia, max koniec sierpnia, ale raczej ta polowa, bo juz mnie denerwuja i mi sie nie chce 🤷🏼‍♀️
    Kasiekkk kciuki za wizyte!
    Dziewczyny, wspolczuje nocnych horrorow, u mnie chyba objawy ustepuja, tfu, tfu, ale od niedzieli czuje sie dobrze ☺ jutro jade na krotki urlop do rodzicow, wiec bedzie relaks w basenie 😊 chociaz czas do prenatalnych szybciej zleci, bo juz 2 tygodnie zostaly, skonczy sie urlop to bedzie tydzien z groszem, nie moge sie doczekac, zeby zobaczyc malucha 😍 ja nabralam jakiejs pewnosci, ze wszystko bedzie dobrze i chyba jednak zrobimy najpierw pappe i jak cokolwiek wzbudzi watpliwosc to wtedy nifty

Dip88, Alis96 lubią tę wiadomość

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardziej rozeznane mam pytanie.
    Bo czytam o tych wszystkich testach dna (nifty, sanco, panorama) i zastanawiam się czy one też daja tylko prawdopodobieństwo urodzenia chorego dziecka? Wiem, że są dokładniejsze niż pappa ale wyczytałam dziś ze w razie złego wyniku nifty i tak zaleca się amniopunkcje. To moja pierwsza ciąża więc jakby któraś bardziej obeznana w temacie mi to bliżej nakreśliła byłabym bardzo wdzięczna 😅

Alis96 lubi tę wiadomość

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pracuję do końca września - już nawet mam to umówione z kierowniczką więc nawet dnia dłużej nie będę 😁😁😁 myślę że problemów z L4 nie będzie skoro już teraz chciała mi je doktor wystawić 😁

Marryna, sama się zgłaszałam że przejmę je od Ciebie na trochę więc korzystaj :)

Ja wizyty u doktor mam co miesiąc i na każdą mam morfologie zlecaną ale usg mam tylko 3 i to wykonywane przez innych lekarzy na specjalnych wizytach 😂

Alis96 lubi tę wiadomość

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Kasiek, dziś piękny dzień! Zobaczysz malucha 🧡 hormony w ciąży dają popalić :/

Ja już lżejsza o kilka ml krwi i moczu, zmieniam opony bo wczoraj porwałam oponę wjeżdżając w bramę 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ w piątek wyjeżdżamy w długą trasę wiec pilnie zmieniamy.
    Popołudniu mam wizytę :)

Nie chce zapeszyć, ale chyba u mnie troszkę odpuściły wymioty tfu tfu tfuuuuu

A kiedy macie dziewczyny po prenatalnych kolejne usg? U mnie chyba dopiero w 20tc będzie połówkowe, w międzyczasie nic :/
    Oby mdłości i wymioty odpuściły już na dobre 😉

Ja usg będę mieć jeszcze 24 lipca, bo zapisałam się na to prywatne rozpoznanie płci, a tak to wizytę mam 28 lipca, ale bez usg, kolejne dopiero 1 września na połówkowych. Ale będzie ciężko tyle czasu wytrzymać 🤭😅

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    Ja w zwiazku z niezadowoleniem z luxmedu bede chodzic z doskoku prywatnie i wtedy w cenie wizyty mam usg, wiec jak tylko bedzie mi za dlugo, to lece 😅 oczywiscie w granicach rozsadku.
    Ja na l4 chce isc w polowie sierpnia, max koniec sierpnia, ale raczej ta polowa, bo juz mnie denerwuja i mi sie nie chce 🤷🏼‍♀️
    Kasiekkk kciuki za wizyte!
    Dziewczyny, wspolczuje nocnych horrorow, u mnie chyba objawy ustepuja, tfu, tfu, ale od niedzieli czuje sie dobrze ☺ jutro jade na krotki urlop do rodzicow, wiec bedzie relaks w basenie 😊 chociaz czas do prenatalnych szybciej zleci, bo juz 2 tygodnie zostaly, skonczy sie urlop to bedzie tydzien z groszem, nie moge sie doczekac, zeby zobaczyc malucha 😍 ja nabralam jakiejs pewnosci, ze wszystko bedzie dobrze i chyba jednak zrobimy najpierw pappe i jak cokolwiek wzbudzi watpliwosc to wtedy nifty

Tez bym z chęcią szła juz w sierpniu 😅 trzyma mnie jedynie ogłoszenie awansów na początku września i to, że i tak pracuje z domu 😅
    Mam to samo podejście, jak pappa wyjdzie źle to wtedy będziemy myśleć co dalej 😊
    Mi zostal równiutki tydzień do prenatalnych 🙈 na caly weekend jedziemy na wesele więc może oderwę myśli od tego wyczekiwania 😁

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis96 wrote:

To badanie robi się prywatnie, ja akurat robiłam ten Nifty Pro. Tu masz link możesz poczytać co i jak 😉
    https://badanienifty.pl/

Kasienka te badania dają ponad 99% pewności, a Pappa to już bardziej statystyka i poprostu oceniane jest ryzyko. A gdy wyjdą źle to amniopunkcję chyba robi się po to żeby postawić 100% trafną diagnozę co dokładnie się dzieje

Alis96 lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2021, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka, co do nifty, sanco i innych badań genetycznych, to to nie jest prawdopodobieństwo. Badanie polega na wyizolowaniu dna płodu z krwi matki i sprawdzeniu, w przypadku trisomii, czy w danej parze chromosomów wystąpił dodatkowy chromosom odpowiedzialny za wadę genetyczną.

Tak przynajmniej zrozumiałam to z opisu badania, ale Dipp miała Nifty, to może dokładniej coś napisze 😊

Zrobiłam sobie na pocieszenie zdjęcie brzuszka. Wydaje mi się, że jest coraz większy i że pępek mi się spłyca, bo widzę jego dno, stojąc przed lustrem 😁 Zawsze byłam ciekawa co tam jest w tych ciemnościach 😂😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2021, 09:58

Eve, Alis96 lubią tę wiadomość

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk dokładnie jest tak jak piszesz, wyżej wrzuciłam link dziewczynom, tam jest dokładnie opisane co i jak 😉

Rozbawiłaś mnie tym pępkiem 🤣🤣🤣

Kasiekkk lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2021, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Kasiekkk dokładnie jest tak jak piszesz, wyżej wrzuciłam link dziewczynom, tam jest dokładnie opisane co i jak 😉

Rozbawiłaś mnie tym pępkiem 🤣🤣🤣

Okazało się, że jest tam taki mały ślimak ze skóry tylko, nic ciekawego 🤷😂

Zemściłam się na komarze, który mnie gryzł całą noc! On mi zepsuł sen, to ja mu odebrałam zycie, jestem okropna 😁

Wstawię Wam jeszcze brzucha, najwyżej napiszecie, że to wzdęcia, ale w takim razie są coraz gorsze, bo rośnie 😂

Dip88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2021, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki o bąbel, kiedyś miałam płaski brzuch ❤️IMG-20210714-093454.jpg

Dip88, Kasienka22, Belie, Eve, Marcelq, Rosalie, AnnWer, Martyna33, Caro, Ariadne002, Nunakala, Alis96 lubią tę wiadomość

• Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okej to już trochę więcej rozumiem, ale tak czy siak żeby mieć 100% pewnpsci trzeba zrobić amniopunkcje?

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk widzę, że ci humor dopisuje 😂 Ale to dobrze.
    Ślimaka ze skóry bym się nie spodziewała 🤣🤣🤣
    Brzuszek cudny ❤️ A czy to wzdęcia ?? 🤔 Może w połowie 😂😂

Ja złapałam z 2 dni temu taki brzuch u siebie 🤭 Ale tylko raz i to pod wieczór, więc same się domyślcie czemu taki 🙈😂😂 Teraz mam 1/3 z tego, prawie nic nie widać 🤷🏻‍♀️

96ae1ba6966b.jpg

Kasiekkk, Marcelq, Eve, Alis96 lubią tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Eve Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Kasiek, dziś piękny dzień! Zobaczysz malucha 🧡 hormony w ciąży dają popalić :/

Ja już lżejsza o kilka ml krwi i moczu, zmieniam opony bo wczoraj porwałam oponę wjeżdżając w bramę 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ w piątek wyjeżdżamy w długą trasę wiec pilnie zmieniamy.
    Popołudniu mam wizytę :)

Nie chce zapeszyć, ale chyba u mnie troszkę odpuściły wymioty tfu tfu tfuuuuu

A kiedy macie dziewczyny po prenatalnych kolejne usg? U mnie chyba dopiero w 20tc będzie połówkowe, w międzyczasie nic :/
    Ja mam planowo połówkowe w 22 tc następne ale dokupie sobie wizytę z USG po prostu jako rutynowa w sierpniu przed urlopem żeby zajrzeć do malucha 😁

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2021, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Kasieńka, ja źle wyjdą to robi się amniopunkcję. Wiele dziewczyn boi się amniopunkcji, a tak naprawdę ryzyko, że coś się stanie jest bardzo małe.

Kasiek, fajny ten brzuszek i tak ładnie na dole tylko☺️Tak typowo ciążowy. Ja też miałam płaski brzuch, a teraz mam takiego rozlańca na całości, nie tylko na dole🤣

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2021, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Kasiekkk widzę, że ci humor dopisuje 😂 Ale to dobrze.
    Ślimaka ze skóry bym się nie spodziewała 🤣🤣🤣
    Brzuszek cudny ❤️ A czy to wzdęcia ?? 🤔 Może w połowie 😂😂

Ja złapałam z 2 dni temu taki brzuch u siebie 🤭 Ale tylko raz i to pod wieczór, więc same się domyślcie czemu taki 🙈😂😂 Teraz mam 1/3 z tego, prawie nic nie widać 🤷🏻‍♀️

96ae1ba6966b.jpg

Tak, ten humor to chyba reakcja obronna na stres 😁 To Twój brzuszek na wieczór i tak jest malutki, mój robi się naprawdę gigantyczny, jakbym zaraz rodzić miała. Ale może to dlatego mocniej go wypycha, bo ja mam bardzo słabe mięśnie brzucha, żeby nie powiedzieć, że są w zaniku...

Dip88 lubi tę wiadomość

• Eve Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie macie cudne brzuszki,mojego jeszcze brak, może czasem wieczorem się rysuje. Ale ja jestem z tych wysokich i nie najchudszych😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2021, 10:42

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka22 wrote:
    Okej to już trochę więcej rozumiem, ale tak czy siak żeby mieć 100% pewnpsci trzeba zrobić amniopunkcje?
    Bardziej chodzi o to, że amniopunkcja to już badanie diagnostyczne i wtedy można postawić diagnozę. A testy jak Nifty to badanie przesiewowe, wiesz tylko że np jest wada w tym lub innym chromosomie i na podstawie tego nikt nie może postawić diagnozy, dlatego trzeba zrobić amniopunkcję, wtedy jest już jest stawiana diagnoza, że jest np zespół Downa czy inny. Czułość badania mają prawie taką samą.

Kasienka22 lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

‹‹ 58 59 60 61 62 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ