W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa mam 28.07 wizytę normalną z USG, a później to nie wiem. Najbliższą wizytę muszę mieć zrobiona morfologię i zbadany mocz. Pewnie jest duża szansa, że następna wizyta to dopiero na polowkowe czyli tak jak sobie liczyłam to 01.09.
Dziewczyny współczuję wam tego samopoczucia ☹️ ja od dwóch dni piję kisielek z siemienia lnianego i mam nadzieję, że mi trochę pomoże na żołądek. -
Prosze o wpisanie wizyty 26 lipca 😍 idę zobaczyć serduszko wtedy.
Jejku powiem Wam , że mam urlop już 5 dni i nie mam siły wracać do pracy 😁😁 jak pomyślę że będę musiała wstać o 5:30 to mi słabo. A jutro juz niestety wracam. Byle do sierpnia i następnego urlopu. W którym tyg idziecie na l4 ? Ja planuje dopiero w październiku iść.
A jak to jest z tymi nifty i sanoco ? To lekrzarze zalecaja ? Czy samemu warto zrobic. Nigdy nie słyszałam o tym. Czuje się w tyle, chyba muszę zacząć czytać tylko wiecznie czasu brakuje 🙈🙈🙈
Eve, Ariadne002 lubią tę wiadomość
-
Alis96 wrote:Prosze o wpisanie wizyty 26 lipca 😍 idę zobaczyć serduszko wtedy.
Jejku powiem Wam , że mam urlop już 5 dni i nie mam siły wracać do pracy 😁😁 jak pomyślę że będę musiała wstać o 5:30 to mi słabo. A jutro juz niestety wracam. Byle do sierpnia i następnego urlopu. W którym tyg idziecie na l4 ? Ja planuje dopiero w październiku iść.
A jak to jest z tymi nifty i sanoco ? To lekrzarze zalecaja ? Czy samemu warto zrobic. Nigdy nie słyszałam o tym. Czuje się w tyle, chyba muszę zacząć czytać tylko wiecznie czasu brakuje 🙈🙈🙈
Ja planuje pracować do końca września 😊
Niestety to są badania prywatne
🙋🏽♀️ 25l.
🙋🏽 27l.
+ 🐈🐈⬛
-
Ja w zwiazku z niezadowoleniem z luxmedu bede chodzic z doskoku prywatnie i wtedy w cenie wizyty mam usg, wiec jak tylko bedzie mi za dlugo, to lece 😅 oczywiscie w granicach rozsadku.
Ja na l4 chce isc w polowie sierpnia, max koniec sierpnia, ale raczej ta polowa, bo juz mnie denerwuja i mi sie nie chce 🤷🏼♀️
Kasiekkk kciuki za wizyte!
Dziewczyny, wspolczuje nocnych horrorow, u mnie chyba objawy ustepuja, tfu, tfu, ale od niedzieli czuje sie dobrze ☺ jutro jade na krotki urlop do rodzicow, wiec bedzie relaks w basenie 😊 chociaz czas do prenatalnych szybciej zleci, bo juz 2 tygodnie zostaly, skonczy sie urlop to bedzie tydzien z groszem, nie moge sie doczekac, zeby zobaczyc malucha 😍 ja nabralam jakiejs pewnosci, ze wszystko bedzie dobrze i chyba jednak zrobimy najpierw pappe i jak cokolwiek wzbudzi watpliwosc to wtedy niftyDip88, Alis96 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny bardziej rozeznane mam pytanie.
Bo czytam o tych wszystkich testach dna (nifty, sanco, panorama) i zastanawiam się czy one też daja tylko prawdopodobieństwo urodzenia chorego dziecka? Wiem, że są dokładniejsze niż pappa ale wyczytałam dziś ze w razie złego wyniku nifty i tak zaleca się amniopunkcje. To moja pierwsza ciąża więc jakby któraś bardziej obeznana w temacie mi to bliżej nakreśliła byłabym bardzo wdzięczna 😅Alis96 lubi tę wiadomość
🙋🏽♀️ 25l.
🙋🏽 27l.
+ 🐈🐈⬛
-
Ja pracuję do końca września - już nawet mam to umówione z kierowniczką więc nawet dnia dłużej nie będę 😁😁😁 myślę że problemów z L4 nie będzie skoro już teraz chciała mi je doktor wystawić 😁
Marryna, sama się zgłaszałam że przejmę je od Ciebie na trochę więc korzystaj
Ja wizyty u doktor mam co miesiąc i na każdą mam morfologie zlecaną ale usg mam tylko 3 i to wykonywane przez innych lekarzy na specjalnych wizytach 😂Alis96 lubi tę wiadomość
-
Martyna33 wrote:Kasiek, dziś piękny dzień! Zobaczysz malucha 🧡 hormony w ciąży dają popalić
Ja już lżejsza o kilka ml krwi i moczu, zmieniam opony bo wczoraj porwałam oponę wjeżdżając w bramę 🤦🏼♀️🤦🏼♀️ w piątek wyjeżdżamy w długą trasę wiec pilnie zmieniamy.
Popołudniu mam wizytę
Nie chce zapeszyć, ale chyba u mnie troszkę odpuściły wymioty tfu tfu tfuuuuu
A kiedy macie dziewczyny po prenatalnych kolejne usg? U mnie chyba dopiero w 20tc będzie połówkowe, w międzyczasie nic
Ja usg będę mieć jeszcze 24 lipca, bo zapisałam się na to prywatne rozpoznanie płci, a tak to wizytę mam 28 lipca, ale bez usg, kolejne dopiero 1 września na połówkowych. Ale będzie ciężko tyle czasu wytrzymać 🤭😅 -
Rosalie wrote:Ja w zwiazku z niezadowoleniem z luxmedu bede chodzic z doskoku prywatnie i wtedy w cenie wizyty mam usg, wiec jak tylko bedzie mi za dlugo, to lece 😅 oczywiscie w granicach rozsadku.
Ja na l4 chce isc w polowie sierpnia, max koniec sierpnia, ale raczej ta polowa, bo juz mnie denerwuja i mi sie nie chce 🤷🏼♀️
Kasiekkk kciuki za wizyte!
Dziewczyny, wspolczuje nocnych horrorow, u mnie chyba objawy ustepuja, tfu, tfu, ale od niedzieli czuje sie dobrze ☺ jutro jade na krotki urlop do rodzicow, wiec bedzie relaks w basenie 😊 chociaz czas do prenatalnych szybciej zleci, bo juz 2 tygodnie zostaly, skonczy sie urlop to bedzie tydzien z groszem, nie moge sie doczekac, zeby zobaczyc malucha 😍 ja nabralam jakiejs pewnosci, ze wszystko bedzie dobrze i chyba jednak zrobimy najpierw pappe i jak cokolwiek wzbudzi watpliwosc to wtedy nifty
Tez bym z chęcią szła juz w sierpniu 😅 trzyma mnie jedynie ogłoszenie awansów na początku września i to, że i tak pracuje z domu 😅
Mam to samo podejście, jak pappa wyjdzie źle to wtedy będziemy myśleć co dalej 😊
Mi zostal równiutki tydzień do prenatalnych 🙈 na caly weekend jedziemy na wesele więc może oderwę myśli od tego wyczekiwania 😁
🙋🏽♀️ 25l.
🙋🏽 27l.
+ 🐈🐈⬛
-
Alis96 wrote:Prosze o wpisanie wizyty 26 lipca 😍 idę zobaczyć serduszko wtedy.
https://badanienifty.pl/
Kasienka te badania dają ponad 99% pewności, a Pappa to już bardziej statystyka i poprostu oceniane jest ryzyko. A gdy wyjdą źle to amniopunkcję chyba robi się po to żeby postawić 100% trafną diagnozę co dokładnie się dzieje
Alis96 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKasienka, co do nifty, sanco i innych badań genetycznych, to to nie jest prawdopodobieństwo. Badanie polega na wyizolowaniu dna płodu z krwi matki i sprawdzeniu, w przypadku trisomii, czy w danej parze chromosomów wystąpił dodatkowy chromosom odpowiedzialny za wadę genetyczną.
Tak przynajmniej zrozumiałam to z opisu badania, ale Dipp miała Nifty, to może dokładniej coś napisze 😊
Zrobiłam sobie na pocieszenie zdjęcie brzuszka. Wydaje mi się, że jest coraz większy i że pępek mi się spłyca, bo widzę jego dno, stojąc przed lustrem 😁 Zawsze byłam ciekawa co tam jest w tych ciemnościach 😂😂😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2021, 09:58
Eve, Alis96 lubią tę wiadomość
-
Kasiekkk dokładnie jest tak jak piszesz, wyżej wrzuciłam link dziewczynom, tam jest dokładnie opisane co i jak 😉
Rozbawiłaś mnie tym pępkiem 🤣🤣🤣Kasiekkk lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDip88 wrote:Kasiekkk dokładnie jest tak jak piszesz, wyżej wrzuciłam link dziewczynom, tam jest dokładnie opisane co i jak 😉
Rozbawiłaś mnie tym pępkiem 🤣🤣🤣
Okazało się, że jest tam taki mały ślimak ze skóry tylko, nic ciekawego 🤷😂
Zemściłam się na komarze, który mnie gryzł całą noc! On mi zepsuł sen, to ja mu odebrałam zycie, jestem okropna 😁
Wstawię Wam jeszcze brzucha, najwyżej napiszecie, że to wzdęcia, ale w takim razie są coraz gorsze, bo rośnie 😂Dip88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kasiekkk widzę, że ci humor dopisuje 😂 Ale to dobrze.
Ślimaka ze skóry bym się nie spodziewała 🤣🤣🤣
Brzuszek cudny ❤️ A czy to wzdęcia ?? 🤔 Może w połowie 😂😂
Ja złapałam z 2 dni temu taki brzuch u siebie 🤭 Ale tylko raz i to pod wieczór, więc same się domyślcie czemu taki 🙈😂😂 Teraz mam 1/3 z tego, prawie nic nie widać 🤷🏻♀️
Kasiekkk, Marcelq, Eve, Alis96 lubią tę wiadomość
-
Martyna33 wrote:Kasiek, dziś piękny dzień! Zobaczysz malucha 🧡 hormony w ciąży dają popalić
Ja już lżejsza o kilka ml krwi i moczu, zmieniam opony bo wczoraj porwałam oponę wjeżdżając w bramę 🤦🏼♀️🤦🏼♀️ w piątek wyjeżdżamy w długą trasę wiec pilnie zmieniamy.
Popołudniu mam wizytę
Nie chce zapeszyć, ale chyba u mnie troszkę odpuściły wymioty tfu tfu tfuuuuu
A kiedy macie dziewczyny po prenatalnych kolejne usg? U mnie chyba dopiero w 20tc będzie połówkowe, w międzyczasie nicKasiekkk lubi tę wiadomość
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
nick nieaktualnyTak Kasieńka, ja źle wyjdą to robi się amniopunkcję. Wiele dziewczyn boi się amniopunkcji, a tak naprawdę ryzyko, że coś się stanie jest bardzo małe.
Kasiek, fajny ten brzuszek i tak ładnie na dole tylko☺️Tak typowo ciążowy. Ja też miałam płaski brzuch, a teraz mam takiego rozlańca na całości, nie tylko na dole🤣
Kasiekkk lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDip88 wrote:Kasiekkk widzę, że ci humor dopisuje 😂 Ale to dobrze.
Ślimaka ze skóry bym się nie spodziewała 🤣🤣🤣
Brzuszek cudny ❤️ A czy to wzdęcia ?? 🤔 Może w połowie 😂😂
Ja złapałam z 2 dni temu taki brzuch u siebie 🤭 Ale tylko raz i to pod wieczór, więc same się domyślcie czemu taki 🙈😂😂 Teraz mam 1/3 z tego, prawie nic nie widać 🤷🏻♀️
Tak, ten humor to chyba reakcja obronna na stres 😁 To Twój brzuszek na wieczór i tak jest malutki, mój robi się naprawdę gigantyczny, jakbym zaraz rodzić miała. Ale może to dlatego mocniej go wypycha, bo ja mam bardzo słabe mięśnie brzucha, żeby nie powiedzieć, że są w zaniku...Dip88 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jakie macie cudne brzuszki,mojego jeszcze brak, może czasem wieczorem się rysuje. Ale ja jestem z tych wysokich i nie najchudszych😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2021, 10:42
Kasiekkk lubi tę wiadomość
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
Kasienka22 wrote:Okej to już trochę więcej rozumiem, ale tak czy siak żeby mieć 100% pewnpsci trzeba zrobić amniopunkcje?
Kasienka22 lubi tę wiadomość