W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
-
WIADOMOŚĆ
-
Dip88 wrote:Kalcia ja nie wiem jak w Pl to się odbywa wszystko 😅 Ja u swojej położnej miałam do wyboru zwykłe Nifty, które obejmowało tylko 3 podstawowe trisomie (21,18, 13), albo rozszerzone, w Pl widzę że to jest to Pro i tam jest badanych 6 trisomii, mikrodelecje itp. Ja robiłam to rozszerzone, łącznie na 94 choroby. Tylko u mnie płci nie badają, bo prawo tego zabrania 🤦🏼♀️
Dokładnie miałam to badane jak w tym linku:
https://badanienifty.pl/
Mi położna wystawiła po wyborze skierowanie i z tym musiałam pójść do punktu pobierania krwi, wynik został do niej wysłany i tyle 😅 Co do usg to mi moja położna robiła poprostu pozatym zwykłe prenatalne. Nie wiem czy coś ci pomogłam, ale jakby coś to pytaj 😉
https://www.thisismy.co.uk/non-invasive-prenatal-testing-nipt/nipt-non-invasive-prenatal-testing/the-nifty-test-for-pregnant-women-non-invasive-prenatal-testing/Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2021, 08:17
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Hej brzuchatki, piękne są te wasze maluszki😍
Wpadłam tutaj bo mam pytanie do Martyny. Widzę, że masz w stopce napisane problemy z nadnerczami i chciałam sie wypytać jak to u Ciebie zdiagnozowano i jakie badania robiłaś. U mnie prawdopodobnie jest to samo i chciałabym wiedzieć co sie z tym robi i czy można to jakoś leczyć😊24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨👩👧👧❤
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️ -
kalcia64 wrote:Ja mieszkam w Anglii. Znalazlam firme ktora robi to badanie co w polsce ale na stronie nie podaja ceny.Wyslalam email napewno sie zemna skontsktua . Tu jesli z papy wyjdzue wysokie ryzyko wtedy cie kieruja na darmowe Nifty . Podstawowe kosztuje kolo 400funtow .No nic bede musiala podzwonic i popytac o dokladne ceny . Dzieki kochana ❤️❤️
https://www.thisismy.co.uk/non-invasive-prenatal-testing-nipt/nipt-non-invasive-prenatal-testing/the-nifty-test-for-pregnant-women-non-invasive-prenatal-testing/
Z tego linku co wysłałaś to ja miałam mniej więcej to badanie które masz w tabelce po prawej stronie, bo to Simply Nifty nie sprawdza mikrodelecji i tych dodatkowych chromosomów 😉 Tylko widzę, że tam masz dopłatę 100 £ za to.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2021, 08:38
-
Maciejka kciuki za wizytę ✊❤️
Martyna jak dziś się czujesz ?? Mam nadzieje, że chociaż trochę lepiej jest. -
Jak dziś u mnie chłodno i deszczowo ❤️ nawet zatkane uszy i brak możliwości mówienia mnie nie załamują
Mam obawy że Martyna może dalej czuć się źle bo mnie tylko mdli ale wymiotów nie mam
Alis, a jak Ty? Przechodzi cokolwiek?
Byłam wczoraj w Pepco przelotem i są piękne i fajne jakościowo ubranka. Tylko najmniejsze jakie znalazłam były na 62 cm. No i byłam z siostrą i mnie wyśmiała że chcę kupować tak wcześnie więc się nie skusiłam -
nulka_23 wrote:Jak dziś u mnie chłodno i deszczowo ❤️ nawet zatkane uszy i brak możliwości mówienia mnie nie załamują
Mam obawy że Martyna może dalej czuć się źle bo mnie tylko mdli ale wymiotów nie mam
Alis, a jak Ty? Przechodzi cokolwiek?
Byłam wczoraj w Pepco przelotem i są piękne i fajne jakościowo ubranka. Tylko najmniejsze jakie znalazłam były na 62 cm. No i byłam z siostrą i mnie wyśmiała że chcę kupować tak wcześnie więc się nie skusiłam
u mnie już lepiej
chociaż wczoraj w nocy nawet wymiotowałam
Ale dzisiaj rano przy mdłościach starałam się powoli wstać, wypiłam zimne mleko i przeszło w miarę czekolada też dobrze działa na moje mdłości, dziwne to jest strasznie. a na zapachy jestem tak wyczulona, że wszystko mnie drażni.
Raz np. mam na coś straszną ochotę do zjedzenia a za godzinę jak o tym pomyślę to aż mnie mdli
Zatkane uszy? dobry jest ucholek , przed ciążą miałam zapalenie ucha i bardzo pomogło ewentualnie acustone spray
Ja nawet na razie nie myślę o ubrankach, ale muszę się wziąć za czytanie lektur- mam już mamy dla mamy i chcę kupić coś dla męża żeby troszkę się oswoił z tematem też i nie był totalnie zielony . Wgl jak sobie pomyślę jak ja ubiorę takie maleństwo to mnie to przeraża mam nadzieję, że po porodzie wszystko jakoś przyjdzie , bo to takie maleństwa są a jak patrzę na ubranka teraz to już mnie tak nie urzekają wyglądem tylko raczej się zastanawiam jak to założyć na takie maleństwoAxon lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnynulka_23 wrote:Byłam wczoraj w Pepco przelotem i są piękne i fajne jakościowo ubranka. Tylko najmniejsze jakie znalazłam były na 62 cm. No i byłam z siostrą i mnie wyśmiała że chcę kupować tak wcześnie więc się nie skusiłam
Oooo, to u mnie w pepco nie było nic ciekawego, za to w kiku zatrzęsienie ładnych ubranek w rozmiarach od 50cm nawet.
-
Alis wrażliwość na zapachy jest straszna! Ja długo nie byłam wstanie otworzyć lodówki bo tam było za dużo wszystkiego 😂 a że pracuje zdalnie z kuchni to jak mąż przychodził robić sobie śniadanie to ja wychodziłam 😂 początkowo miałam też odrzut od mięsa właśnie przez to że zbyt je czułam 😂 żeby nie było, nadwrażliwość nie minęła ale jakoś łatwiej mi z nią żyć
Uszy mam zatkane bo mam katar, stąd problem... Ale już i tak jest chyba lepiej niż rano 🤔
A jak sprawy z mężem? -
Alis96 mnie zawsze rozczulaly malutkie buciki 😂 u mnie w rodzinie jest dużo dzieci, jestem najmłodsza wiec juz w gimnazjum zajmowałam się dziećmi rodzeństwa wiec nie pomyślałam mawet że bobas bedzie taki malutki 😂
A powiedzcie mi doswiadczonym okiem który wymiar to jest wymiar bobasa? 😂 czy to w ogóle któryś z tych? Czy za mały na mierzenie?
-
nick nieaktualnyAxon wrote:Alis96 mnie zawsze rozczulaly malutkie buciki 😂 u mnie w rodzinie jest dużo dzieci, jestem najmłodsza wiec juz w gimnazjum zajmowałam się dziećmi rodzeństwa wiec nie pomyślałam mawet że bobas bedzie taki malutki 😂
A powiedzcie mi doswiadczonym okiem który wymiar to jest wymiar bobasa? 😂 czy to w ogóle któryś z tych? Czy za mały na mierzenie?
To co jest tutaj zmierzone, to są 3 różne pomiary pęcherzyka ciążowego, bo na podstawie średniej z 3 pomiarów (wiadomo, nie jest idealnie okrągły) wylicza się rozmiar pęcherzyka i wiek ciąży
Tam na dole w tabelce są d1, d2, d3 to są te odcinki i pod spodem GS, czyli rozmiar pęcherzyka ciążowego wyliczony jako średnia z tych trzech odcinków.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2021, 11:53
Axon lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA tak, co do tego, że za wcześnie, to ja ładnie ujmując ignoruję takie komentarze, to moja i męża sprawa, kiedy kupujemy rzeczy dla malucha. I w sumie mamy już dosyć sporo Wczoraj cały dzień sprzątaliśmy pokój, który do tej pory był składzikiem "przydasiów" rodziców. Matko, ile oni niepotrzebnych rzeczy nazbierali... Cały dzień tam sprzątaliśmy i jeszcze myślę, że z jeden cały przed nami i będzie można wziąć się za malowanie.
Dip88 lubi tę wiadomość
-
Ja niestety z tych co biorą pod uwagę zdanie innych... Tym bardziej że to było uświadomienie trochę ze strony siostry że mam nie szaleć bo mamy ciężki miesiąc pod względem wydatków i by mnie chyba mąż prześwięcił gdybym wróciła do domu z ciuszkami 😂
Oo to bierzecie się już za pokój dla maleństwa? Wczoraj rozmawiałam z koleżanką która stwierdziła że kobiety w ciąży w 8 miesiącu dostają szaleństwa z odnawianiem. Mówiła że sama mimo że miała odnowione całe mieszkanie to się upierała żeby jeszcze raz remontować, twierdzi że dookoła niej ciężarne tak mają 😳😳 my niestety albo stety będziemy z maleństwem w jednym pokoju bo nie mamy żadnego dodatkowego, nawet się tym nie martwię tylko bardziej tym gdzie ja jego rzeczy zmieszczę 🤨🤨 -
Kasiekk i takie podejście jest najlepsze. Nie ma co patrzeć na innych, ma się ochotę coś kupić to się kupuje i tyle 😊 Ja np teraz meble do pokoju małego kupiłam w kwietniu, wszystko zaplanowałam też pod drugiego maluszka, mimo że w ciąży jeszcze nie byłam, no ale wkoncu kiedyś by się udało 😅 Teściowa mi marudziła, że po co mu taka wielka komoda na ubrania, ja prosto z mostu mówiłam, że ubranka maluszka tam też kiedyś będą itp 🤷🏻♀️ Wcześniej mój najstarszy syn miał tam pokój, bo jest największy, później urodził się mały i miał mniejszy pokój, a ja teraz zamieniłam ich na pokoje z myślą, żeby ten największy pokój maluchy miały razem, a starszak mniejszy ale będzie mieć sam. Teściowa tylko ciągle chodziła i w głowę się pukała co wyprawiam i wyszło na moje, bo się udało zajść w ciąże, a dzieciaki będą zadowolone, no i nie muszę na gwałt teraz nad wszystkim myśleć, kupować itp.
Teraz też czekam tylko aż będziemy mieć potwierdzoną płeć i albo biorę się za segregowanie i powoli szykowanie tego co mam albo przy dziewczynce sprzedaje i kupuje nowe, nie zamierzam z niczym czekać ani patrzeć na to kto co mówi 🙃Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2021, 12:35
-
Chyba muszę zmienić podejście bo aż mi nogi chodzą żeby zacząć kompletować wyprawkę 🤩🤩 tylko chyba powinnam poczekać do sierpnia bo w czasie urlopu zaplanowałam porządki w szafie bo jak na razie nie mam gdzie trzymać swoich rzeczy a co dopiero maluszka straszny zbieracz się ze mnie zrobił ostatnio 😂
Dip88 lubi tę wiadomość
-
nulka_23 wrote:Alis wrażliwość na zapachy jest straszna! Ja długo nie byłam wstanie otworzyć lodówki bo tam było za dużo wszystkiego 😂 a że pracuje zdalnie z kuchni to jak mąż przychodził robić sobie śniadanie to ja wychodziłam 😂 początkowo miałam też odrzut od mięsa właśnie przez to że zbyt je czułam 😂 żeby nie było, nadwrażliwość nie minęła ale jakoś łatwiej mi z nią żyć
Uszy mam zatkane bo mam katar, stąd problem... Ale już i tak jest chyba lepiej niż rano 🤔
A jak sprawy z mężem?
Z mężem lepiej, ale narazie nie bylo "okazji" do powtórzenia sie sytuacji także no zobaczymy.
To na zatkane uszy i katar ucholek jest super to jest olejek czosnkowy i jakieś inne, chociaż mdłości można od niego dostac bo jest intensywny. 😁
-
Nulka to prawda z tymi kobietami pod koniec ciąży. Sama z sąsiadka rozmawiałam. Ona właśnie niedługo rodzi i mówiła że włączył jej się syndrom "wicia gniazdka". Nawet z ciekawości sprawdziłam i rzeczywiście coś takiego jest.
U nas będzie to groźne o tyle że ja w chacie bez problemu posługuje się wiertarka i wkrętarka, a kto wie co wpadnie mi do głowy jak umysł będzie zaczadzony na ten cel 😂
Beta z 1135 po dwóch dniach 3145 przyrost 177% 😊nulka_23, Kasiekkk, Dip88, wariancja, Eve lubią tę wiadomość