Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
Odpowiedz

W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2021, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też słyszałam o syndromie wicia gniazda, ale ponoć niektóre kobiety po prostu szorują cały dom, żeby był czyściutki na pojawienie się malucha i jeśli mnie dopadnie, to tak mam zamiar spożytkować tę energię (jeśli tylko będę miała na to wpływ 😂) + chcę przygotować z mężem trochę obiadów i zamrozić na czas po powrocie ze szpitala, jak nie będziemy mieli siły, ani czasu na gotowanie.

Nulka, z tym pokojem, to dlatego, że tak jak pisałam kupiliśmy już trochę rzeczy, a nie mieliśmy ich gdzie trzymać. Wczoraj skręciliśmy łóżeczko i dzięki temu wszystkie drobiazgi, które już mamy dla malucha wylądowały w łóżeczku, zamiast walać się po naszym pokoju i sobie tam będą czekać, dopóki nie kupimy komody.

Poza tym sprawia mi to wszystko ogromną frajdę, więc czemu mam sobie tego odmawiać i czekać na ostatnie miesiące? Teraz w ogóle nie chcę spędzać czasu w naszym pokoju, ciągle przesiaduję w tym dziecięcym, tak przytulnie tutaj, chociaż jeszcze mnóstwo pracy.

Dip88, Eve, Paulina95 lubią tę wiadomość

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2021, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnWer super przyrost ❤️

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2021, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Kasiekk i takie podejście jest najlepsze. Nie ma co patrzeć na innych, ma się ochotę coś kupić to się kupuje i tyle 😊 Ja np teraz meble do pokoju małego kupiłam w kwietniu, wszystko zaplanowałam też pod drugiego maluszka, mimo że w ciąży jeszcze nie byłam, no ale wkoncu kiedyś by się udało 😅 Teściowa mi marudziła, że po co mu taka wielka komoda na ubrania, ja prosto z mostu mówiłam, że ubranka maluszka tam też kiedyś będą itp 🤷🏻‍♀️ Wcześniej mój najstarszy syn miał tam pokój, bo jest największy, później urodził się mały i miał mniejszy pokój, a ja teraz zamieniłam ich na pokoje z myślą, żeby ten największy pokój maluchy miały razem, a starszak mniejszy ale będzie mieć sam. Teściowa tylko ciągle chodziła i w głowę się pukała co wyprawiam i wyszło na moje, bo się udało zajść w ciąże, a dzieciaki będą zadowolone, no i nie muszę na gwałt teraz nad wszystkim myśleć, kupować itp.
    Teraz też czekam tylko aż będziemy mieć potwierdzoną płeć i albo biorę się za segregowanie i powoli szykowanie tego co mam albo przy dziewczynce sprzedaje i kupuje nowe, nie zamierzam z niczym czekać ani patrzeć na to kto co mówi 🙃

I bardzo dobrze! Ale zobacz, udało Ci się pewnie szybciej, niż myślałaś! Meble w kwietniu, a w maju już ciąża 😁

Ale spoko, mój tata też gada, że zwariowałam, że już ubranka kupuję, to mu mówię "chwalmy niebiosa, że chociaż Ty zostałeś normalny" i robię dalej swoje.

Dip88 lubi tę wiadomość

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2021, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie boicie się że polecicie za bardzo w zakupy? Powiem szczerze że wczoraj w tym pepco to bym połowę asortymentu wykupiła 😂😂

https://pepco.pl/produkty/2-pak-body-100-bawelny-organicznej-p42-323231_1/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2021, 14:36

Dip88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2021, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    A nie boicie się że polecicie za bardzo w zakupy? Powiem szczerze że wczoraj w tym pepco to bym połowę asortymentu wykupiła 😂😂

https://pepco.pl/produkty/2-pak-body-100-bawelny-organicznej-p42-323231_1/

Śliczne są te body! <3

Ja mam (chyba) dosyć dobrze przemyślaną listę potrzebnych rzeczy i kupuję tylko to, co jest na liście. O ubranka obawiam się tylko o tyle, że moja mama szaleje z zakupami ubrankowymi i szczerze to nawet nie wiem, ile tych ubranek już mam, ale schowanych u niej w szafce. A najgorsze jest to, że mamy kompletnie różne gusta 😂

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2021, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swego czasu miałam hopla na punkcie jeży więc dla mnie są genialne 😂

Oo to i mama szaleje 😂 chociaż powiem Ci że jak sobie przypomne dziwne ubranka które dostawał synek mojej siostry po urodzeniu to chyba współczuję 😂😂 chociaż zarówno moja mama kak i teściowa nadal wierzą że będzie dziewczynka więc nasze maleństwo może chodzić w sukienkach 😂

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2021, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka ja w poprzedniej ciąży trochę za bardzo poleciałam z zakupami 🙈 Ale teraz przynajmniej jak coś to prawie wszystko mam jak nowe 😅
    U mnie to działało na tej zasadzie, że zobaczyłam coś ładnego i zaraz bez zastanowienia kupowałam, za miesiąc znowu pokazało się coś super ładnego i znowu i tak przez całą ciąże 🙈🤣🤣
    Dlatego dziewczyny uważajcie i nie szalejcie 😂😂 A jak chcecie poszaleć, bo naprawdę coś jest super to bierzcie w większych rozmiarach np 68-74 jak wiecie, że czegoś macie dużo 😉
    Ja i tak powinnam się najmniej wypowiadać na ten temat, bo do końca ciąży kupiłam wszystko do rozmiaru ok 74 🤭

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2021, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie jakąś super listę ile ubranek, jakich itp pokupować? Jeśli ktoś ma to może podkleimy na pierwszej stronie?
    Ja musze się wstrzymać z zakupami bo postanowiliśmy ze dopiero zaczniemy po przeprowadzce (czyli możliwe że nawet w grudniu 😂), i póki co nie kupilam jeszcze absolutnie nic 🙊

Kasiekkk lubi tę wiadomość

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2021, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka, gdzieś ktoś kiedyś wstawiał coś takiego, ale faktycznie jeśli chodzi o ubranka, to też chętnie bym na to zerknęła, bo mimo że tak tutaj straszycie, że za dużo się kupuje, to pamiętam, że tych ubranek to sporawo było trzeba, żeby nie robić prania co drugi dzień 😂

Kasienka22 lubi tę wiadomość

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2021, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem, żyje! Już jesteśmy w hotelu, przejechaliśmy dziś ponad 1000 km czyli 13h w drodze… padam! Jutro kolejne 500 km.

Kaja, widze, pamietam, pozwól ze odpowiem Ci jutro/w niedziele albo dodaj mnie do przyjaciółek 🧡

Dip88, Kasienka22, nulka_23, Kasiekkk, KaJa lubią tę wiadomość

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2021, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Kasienka, gdzieś ktoś kiedyś wstawiał coś takiego, ale faktycznie jeśli chodzi o ubranka, to też chętnie bym na to zerknęła, bo mimo że tak tutaj straszycie, że za dużo się kupuje, to pamiętam, że tych ubranek to sporawo było trzeba, żeby nie robić prania co drugi dzień 😂

Ja się właśnie boje ze za dużo kupie + nie wiem ile kupią mi nasze mamuśki 😅

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2021, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna podziwiam! Życzę dużo siły na dalszą podróż!

• KaJa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2021, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna dodałam ale napisz jak będziesz miała siłe a teraz odpoczywaj😊

24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
    13.10.22 ➡️ II kreski
    27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
    01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨‍👩‍👧‍👧❤
    08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
    11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
    17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️
  • Paulina95 Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2021, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z jednej strony dobrze, że siostra rodzi w sierpniu także dużo rzeczy będę miała po jej maleństwu 😀
    Druga siostra też już zbiera dla mnie ubranka
    Także tego będę miała od groma.

Kochane śpicie na brzuchu czy już jest wam niewygodnie?

oar843r8e9ikr3dd.png
  • Paulina95 Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2021, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu nie mogę u siebie widzieć, tego cudownego paseczka w którym tygodniu jestem w ciąży?
    Jak to zrobilyscie na babyboom.pl ?
    🙈

oar843r8e9ikr3dd.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2021, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, ja robiłam przez stronę https://www.suwaczki.com/
    Jak już stworzysz suwaczek to musisz się zalogować na owuf albo Belly friends ale przez aplikację, tam wchodzisz w ustawienia a później społeczność i wklejasz link który się wygeneruje po stworzeniu suwaczka

Ja śpię obecnie na boku bo dzięki temu nie mam kataru 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2021, 20:21

Paulina95 lubi tę wiadomość

• Paulina95 Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2021, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Paulina, ja robiłam przez stronę https://www.suwaczki.com/
    Jak już stworzysz suwaczek to musisz się zalogować na owuf albo Belly friends ale przez aplikację, tam wchodzisz w ustawienia a później społeczność i wklejasz link który się wygeneruje po stworzeniu suwaczka

Ja śpię obecnie na boku bo dzięki temu nie mam kataru 😂

Zaraz wejdę i sprawdzę 😀
    Ja uwielbiam spać na boku, ale już coraz bardziej mi to przeszkadza bo piersi jak kamienie takie twarde i bolące 🤦

Serio Ci to pomaga? 😂

oar843r8e9ikr3dd.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2021, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak😂 nie wiem jak bo to nielogiczne ale nie zastanawiam się aż tak nad tym póki to pomaga 😂 a jak nie choruje to sypiam różnie, często jestem taka padnięta wieczorem że zasypiam tak jak legnę na łóżko 😂

• Paulina95 Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2021, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Tak😂 nie wiem jak bo to nielogiczne ale nie zastanawiam się aż tak nad tym póki to pomaga 😂 a jak nie choruje to sypiam różnie, często jestem taka padnięta wieczorem że zasypiam tak jak legnę na łóżko 😂

To powiem Ci że to bardzo ciekawe 😀, ale w ciąży wszystkiego można się spodziewać 😂😂

oar843r8e9ikr3dd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2021, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buuuu... Zadzwonił do mnie lekarz, który robił mi usg i powiedział, że ma moje wyniki pappy i że "nie są złe", ale chciałby ze mną porozmawiać i żebym przyjechała. Matko, teraz będę się denerwować cały weekend...

Caro lubi tę wiadomość

‹‹ 66 67 68 69 70 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ