Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
Odpowiedz

W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣

Oceń ten wątek:
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2021, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnWer, amcik amcik! Sama robiłaś? Wyglądają smakowicie 😍😍😍

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2021, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnWer, nie mam zupełnie tego objawu. Ani razu nie zatrzymywaliśmy się specjalnie na siku, raczej bo tankowanie/jedzenie. Ja w ogóle mam wrażenie ze pęcherz mi się zwiększył bo rzadziej chodzę do toalety 😂😂
    Ale wypieki! Pyszka☺️ jedz póki masz ochotę ;)

Nulka, nie ma tragedii, jestem wdzięczna ze w podróży mnie na wymioty nie brało, a w galerii była toaleta wiec spoko :) No trochę się nazbierało tych zakupów, sama jestem zdziwiona 😂 ale jeszcze duuuuzo brakuje

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2021, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może będziesz miała małego kierowcę i w podróży mu dobrze 😂 takie śmieszki ale moja mama w ciąży z moją młodszą siostrą jeździła samochodem do samego rozwiązania (a to była zima taka że pojechała nawet założyć łańcuchy na koła bo śnieg i lód wszedzie). Teraz moja mlodsza siostra jako jedyna z nas ma taką smykałkę do samochodów i po zrobieniu prawka zdecydowała się na zakup auta 😂

Martyna33 lubi tę wiadomość

• AnnWer Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2021, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    AnnWer, amcik amcik! Sama robiłaś? Wyglądają smakowicie 😍😍😍
    Tak, sama. Ja lubię piec ciacha, bardziej jak gotować 😃 a później rozdaje bo zjem kawałek i koniec, już mi się nie chce 😂🙈
    Eh kurka wczoraj i dziś wieczorkiem jak idę siku i się podcieram to tam przy samym ujściu mam ślad brązowy, tak jak w tej pierwszej plamienia to teraz właśnie taki brązowy śluz. Czy to nie może być bez tego, na spokojnie? A ja się zaraz stresuje. Przez cały dzień, noc nic. Tylko jak się podetre i jakby tam mocniej przycisnę. I są to na prawdę bardzo małe ilości. Jakbym wzrok miała gorszy to może bym nie zauważyła 😂

relgh371eque54k9.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2021, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnWer ja lubię zarówno gotować jak i piec tylko że odkąd jestem w ciąży mam z tym problem nie mały. Najpierw mnie odrzucało od zapachów a teraz jest tak gorąco że cokolwiek robię w kuchni to mam wrażenie jakbym razem z ciastem w piekarniku siedziała.
    W ogóle dziś doszłam do wniosku, że mam straszny problem z odpoczynkiem. Jak tylko się położę żeby chwile odpocząć to zaraz mam myśli że jestem taka leniwa. To samo z myślą o zwolnieniu. Już przeżywam że będę w pracy oceniona jako ta która krótko pracowała, co jest dalekie od prawdy bo planuje pracować dłużej niż koleżanki z zespołu które zachodziły w ciążę. Nie mam pojęcia skąd mi się te zmartwienia biorą 😳

AnnWer, chciałabym powiedzieć że może nie masz się czym martwić ale wiem że to mało pomocny tekst, tym bardziej że przez to przechodziłaś już. Mam tylko nadzieję że plamienie minie

• AnnWer Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2021, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    AnnWer ja lubię zarówno gotować jak i piec tylko że odkąd jestem w ciąży mam z tym problem nie mały. Najpierw mnie odrzucało od zapachów a teraz jest tak gorąco że cokolwiek robię w kuchni to mam wrażenie jakbym razem z ciastem w piekarniku siedziała.
    W ogóle dziś doszłam do wniosku, że mam straszny problem z odpoczynkiem. Jak tylko się położę żeby chwile odpocząć to zaraz mam myśli że jestem taka leniwa. To samo z myślą o zwolnieniu. Już przeżywam że będę w pracy oceniona jako ta która krótko pracowała, co jest dalekie od prawdy bo planuje pracować dłużej niż koleżanki z zespołu które zachodziły w ciążę. Nie mam pojęcia skąd mi się te zmartwienia biorą 😳

AnnWer, chciałabym powiedzieć że może nie masz się czym martwić ale wiem że to mało pomocny tekst, tym bardziej że przez to przechodziłaś już. Mam tylko nadzieję że plamienie minie
    Jak masz siłę i ochotę coś robić to rób, ale jak Ci się nie chce to masz jak najbardziej prawo żeby nie robić nic, jesteś w ciąży w końcu i organizm robi tam w środku więcej niż Ty na zewnątrz 😃 takze nie miej wyrzutów sumienia. Ale niektórzy są właśnie takimi typami, że jak się położą to się nudzą i myślą co mogą zrobić, żeby tak bezczynnie nie leżeć 😂
    Zawsze jak jestem u rodziców w domu, to oni sobie oglądają po obiadku film, myślę "jak im fajnie, czemu my tak nie możemy" no a dlatego że zaraz myślę "wstaw pranie", "sprzątnij w łazience", "wynieś śmieci", "oproznij zmywarkę" i jeszcze swojego gonię 😂

Staram się nie przejmować, bo przejmowaniem nie zatrzymam tego, dobrze o tyle, że normalnie na wkładce nie widać po tym śladu, no i skoro jest tylko jak się postaram to znaleźć to widocznie nie ma tego dużo 😊

relgh371eque54k9.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2021, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mmie właśnie rodzice są typu takiego że nie posiedzą i chyba stąd mam problem z odpoczynkiem. Mieszkamy z nimi i mam poczucie że oni widzą i oceniają bo ja odpoczywam🥺 to tak bardzo bez sensu a jednak glowa robi swoje

• maciejka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2021, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno się nie odzywałam bo nie miałam czasu. Byłam na wizycie. Jest zarodek prawie 2 cm, serduszko biło 157 uderzeń na min. Jak byłam na wizycie to było 7+6, a usg wskazało 8+5… ale to był inny lekarz inny sprzęt wiec chyba nie ma się czym przejmowac. Myśle ze będę chodzić na NFZ a nie prywatnie. Babka w porządku, wszystko tłumaczy. A pieniedze które bym wydała na wizyty i badania przeznacze na wózek i wyprawkę

Osama, nulka_23, Alis96, wariancja, Rosalie lubią tę wiadomość

02.2021 ⏸
    03.2021 7 tydz 💔
    15.06.2021⏸ 12 dpo
    21.06.2021 18 dpo beta hcg 3134,14
    24.06.2021 21 dpo beta hcg 12678,64

w57vs65gi8metzy8.png
  • Nunakala Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2021, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja zupełnie nie mam dylematów z lenistwem 😂 do sprzątania jestem ostatnia haha sle zawsze zazdrościłam innym, że im się chce po pracy jeszcze dom sprzątać 😂 co podkładam zabawki dziecka to za chwile jesteś wszystko wywalone 😅 dziewczyny nie przejmujcie się opinia w pracy, tam gdzie jest środowisko kobiet to naturalne, że będą one w ciąży. Ktoś te dzieci musi rodzic :) cieszmy się, że są takie rozwiązania jak zwolnienie w innych krajach dziewczyny musza pracować , nawet fizycznie, do samego rozwiązania. Jeszcze się w życiu napracujecie. Wyobraźcie sobie jak ciężko bedzie takim roczniakiem czy 2 latkiem wrócić do pracy. A to choroby, nie przespane noce, po pracy jeszcze wyjść na dwór i biegać za dzieciakami :) odpoczywajcie póki możecie🥰

Alis96 lubi tę wiadomość

8.2019 👦
    10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
    Niespodziewanie ⏸ 17.06
    ❤️7.07

11.08 będzie 👧 test panorama 👌

34bw43r8hka2lxc7.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2021, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejka, super że wszystko dobrze :)

Zbyt wieloma rzeczami się przejmuję. Muszę trochę odpuścić

• Iskra444 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2021, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnWer pycha ❤️❤️❤️

Na mnie się mąż denerwuje ze za mało odpoczywam 🤣 dziś zabrał Iskierkę na rower a ja miałam odpoczywać… wstawiłam pranie, zmywarkę, ogarnelam pokój….

Alis96 lubi tę wiadomość

Iskierka - 2018👧🏼
    11.2020 - cb
    02.2021 - cb
    03.2021 - diagnostyka 🧔🏻- teratospermia, asentospermia, testosteron⬇️ - rozpoczęcie leczenia
    07.2021 - ⏸ 💖
    Iskiereczka - 2022😍

f2w3skjodu7e6olv.png
  • Alis96 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2021, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzisiaj cały dzień przespalismy 😂😂 z przerwa na obiad .
    Mam takie pytanko czy Was też męczą zaparcia ? 😢 mam mega wzdety brzuch przez to i nie mam ochoty na jakies aktywności 😥

Iskra444 lubi tę wiadomość

202505142751.png
  • Iskra444 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2021, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis96 wrote:
    A my dzisiaj cały dzień przespalismy 😂😂 z przerwa na obiad .
    Mam takie pytanko czy Was też męczą zaparcia ? 😢 mam mega wzdety brzuch przez to i nie mam ochoty na jakies aktywności 😥
    Tak 🤭

Bebu lubi tę wiadomość

Iskierka - 2018👧🏼
    11.2020 - cb
    02.2021 - cb
    03.2021 - diagnostyka 🧔🏻- teratospermia, asentospermia, testosteron⬇️ - rozpoczęcie leczenia
    07.2021 - ⏸ 💖
    Iskiereczka - 2022😍

f2w3skjodu7e6olv.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2021, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja spędziłam dzień z książką ale teraz piekę bułeczki 😂

Alis, mnie co prawda nie męczą ale ostatnio mi położna powiedziała co robić jakby zaczęły :) po pierwsze pić dużo wody, najlepiej z cytryną a jak masz mdłości to i z imbirem. Ważne żeby woda nie była zimna tylko albo temperatura pokojowa albo nawet trochę ciepła. Nie pić hurtem tylko małymi łyczkami. Po drugie kazała wieczorem jeść kisiel. A po trzecie jak idziesz do toalety to korzystaj ze stołeczka tj stawiasz na nim stopy żeby ułatwić sobie życie. Przyznaje że nie musiałam wypróbowywać sposobów więc nie wiem czy działają

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2021, 19:08

• Alis96 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2021, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    A ja spędziłam dzień z książką ale teraz piekę bułeczki 😂

Alis, mnie co prawda nie męczą ale ostatnio mi położna powiedziała co robić jakby zaczęły :) po pierwsze pić dużo wody, najlepiej z cytryną a jak masz mdłości to i z imbirem. Ważne żeby woda nie była zimna tylko albo temperatura pokojowa albo nawet trochę ciepła. Nie pić hurtem tylko małymi łyczkami. Po drugie kazała wieczorem jeść kisiel. A po trzecie jak idziesz do toalety to korzystaj ze stołeczka tj stawiasz na nim stopy żeby ułatwić sobie życie. Przyznaje że nie musiałam wypróbowywać sposobów więc nie wiem czy działają

Właśnie Dzisiaj rano tak robiłam i pomogło 😊 ale tylko na chwilke, bo potem znowu wróciło to uczucie 🙄 mam nadzieję, że minie po 1 trymestrze.

202505142751.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2021, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis, ja miałam na początku ciąży, pomagało jedzenie dużych ilości warzyw ze względu na błonnik i picie dużo wody, żeby trochę rozmiękczyć to, co zalega w jelitach. Mam nadzieję, że tak jak u mnie, przejdzie Ci dużo szybciej, niż dopiero na koniec trymestru 😊

Alis96 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2021, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i głupie, ale jak pomaga to się dzielę: przy korzystaniu z toalety, trochę łatwiej wychodziło to co miało wyjść, jak się kołysałam na kibelku do przodu i do tyłu.

Alis96 lubi tę wiadomość

• Nunakala Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2021, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam dziś wizytę, trzymajcie kciuki!

Alis96, Kasiekkk, Eve, nulka_23, wariancja, Paulina95, Dip88, Osama, Kasienka22, Rosalie, Ariadne002 lubią tę wiadomość

8.2019 👦
    10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
    Niespodziewanie ⏸ 17.06
    ❤️7.07

11.08 będzie 👧 test panorama 👌

34bw43r8hka2lxc7.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2021, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nunakala, oczywiście! O której wizyta?
    Iskra, za Ciebie też kciuki!

To w tym tygodniu już na prawdę: drugi trymestr 651d5042e49e2eea63ea94c09e119716_w200.gif

Dip88, Kasiekkk, Iskra444, Kasienka22, Rosalie, Ariadne002 lubią tę wiadomość

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2021, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yeahhh, Nulka, drugi trymestr! Gratuluje!
    U mnie drugi jutro, bo suwaczek trochę się spóźnia ✊🏻
    Z tej okazji może się ośmielę powiedzieć o ciąży babciom 😂

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
‹‹ 68 69 70 71 72 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ