Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
Odpowiedz

W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣

Oceń ten wątek:
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2021, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nunakala wrote:
    Dziewczyny mam dziś wizytę, trzymajcie kciuki!
    Trzymam kciuki ✊❤️

Iskra za Ciebie też ✊❤️

Iskra444 lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2021, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za wizyty!

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Paulina95 Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2021, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizycie! ❤️

oar843r8e9ikr3dd.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2021, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna to Ty tak z pamięci soboe radzisz? Mój mózg to takie sitko że bez suwaczka zginę 😂😂 co prawda na wynikach PAPP-A mam podane że dziecko jest starsze o 4 dni i termin porodu też jest wcześniej ale ignoruje to żeby nie mieszać sobie 😂
    Mów babcią! Babcie mają super reakcje! Moje co prawda są już prababciami (dla jednej to będzie już 20 prawnuk) więc przyjęły to bez szału ale u męża to będzie pierwszy. Jedna babcia która nigdy nie okazuje emocji zaczęła klaskać i skakać 😂

Kasiekkk, Dip88, Eve, Axon, Kasienka22, Rosalie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2021, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodko! Moja babcia się rozpłakała 😊

Dziewczyny, kciuki za wizyty! Na pewno wszystko będzie dobrze! ❤️

Nulka, gratuluję drugiego trymestru!

Martyna, odpoczęłaś już po podróży?

U mnie ostatnie podrygi pierwszego trymestru: od 3 dni mdłości jak na złość, przeokropne zmęczenie i zawroty głowy... Raczej nieprędko dzisiaj wstanę z łóżka.

nulka_23 lubi tę wiadomość

• Eve Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2021, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za wizyty!
    Nulka witaj w II trymestrze.
    U mnie mdłości jak były tak są,jedynie energii więcej, więc korzystam i z chłopakami działamy sobiezto wycieczka , to działaczka, to trochę ogarnę w domu.
    Na wadze na razie -1 kg bardziej mnie to cieszy niż martwi 😉 zaczynam widzieć na dole brzuszek😁

Kasiekkk, Dip88, nulka_23 lubią tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2021, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka, a ostatnio gin mi powiedziała ze datę porodu bierzemy z prenatalnych, wiec jakby wiek dziecka tez mam brać z prenatalnych, ale później jak już dzidziuś będzie do przodu to już się tym nie sugerujemy 🤷🏼‍♀️
    Babcie są super, a u mnie jedna z babć pierwszy raz zostanie prababcią 🙈 Ale jakoś się stresuje przed powiedzeniem im 😂 a bo wiecie, jak babcie wiedzą to już i pół ich miasta wie xD
    No ale myśle ze w tym tygodniu powiem :)

Kasiekkk, odpoczęłam, aż za bardzo, mam już dość tej kwarantanny 🤣🤣 a to dopiero 2 dzień z 10.
    Siedzę i tylko szaleje z zakupami (więcej już w Polsce nie będę, a u mnie na Ukrainie jest większość rzeczy albo brzydka albo sprowadzana z polski a wiec droga). Wiec zamówiłam już kokon, rożek, poduszkę do gondoli, kocyk, otulacze bambusowe, poduszkę ciążową i takie tam. Dopiero się rozkręcam 😂 Niedługo powinni zacząć spływać kurierzy z tym wszystkim ✊🏻

Eve lubi tę wiadomość

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2021, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna to szalejesz 😃 Ale jak trzeba to trzeba 😅

U mnie dziś samopoczucie lepiej, od 3 dni nie mam żadnych mdłości, ale żeby nie było za pięknie to cały weekend głowa mało co mi nie pękła 😣 Także wiecznie coś 🤷🏻‍♀️

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2021, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Martyna to szalejesz 😃 Ale jak trzeba to trzeba 😅

U mnie dziś samopoczucie lepiej, od 3 dni nie mam żadnych mdłości, ale żeby nie było za pięknie to cały weekend głowa mało co mi nie pękła 😣 Także wiecznie coś 🤷🏻‍♀️

No ja bym bardzo chętnie te zakupy rozłożyła w czasie, ale nie mam jak :( Dlatego tryb „wyprawka” włączony na maksa 😂
    Jestem na etapie poszukiwania niedrogich koszul do karmienia do szpitala i na poród. Myśle ze kupię jakieś byle jakie, a do domu jakąś ładną ze szlafroczkiem☺️

Co do wymiotów- zaczęłam tracić nadzieje ze one się skończą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2021, 08:41

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2021, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk, u Ciebie to jeszcze tak sobie myślę że może być zmęczenie po weekendzie :( mam nadzieję że szybko Ci przejdzie ✊

Eve mi niestety chyba wrócił apetyt więc brzuszek widac ale chyba nie ciążowy 😂😂

O nieeee... Martyna nie mów mi tak bo się całkiem zgubię 😂co prawda na pierwszym usg potwierdzającym ciążę maleństwo było mlodsze niż wynikało z OM więc teraz by tak jakby nadrobiło ale to by znaczyło że dziś nie mogę świętować początku drugiego trymestru więc zostane sobie przy mojej dacie porodu którą mam 😂 poza tym jak zaczynał się mój najbardziej pechowy rok w całym życiu to rozpoczął się on właśnie od daty kiedy by wypadała data porodu z prenatalnych - nie podoba mi się 😂😂
    Ooo to szalejesz! Ale masz rację bo jaki byłby sens wydawać później więcej kasy jak można teraz oszczędniej!
    Mi mama wczoraj powiedziała że na strychu nawet ciuszki są po moim chrześniaku i mi się smucej zrobiło bo pewnie nie poszaleje aż tak z zakupami :(

Martyna33 lubi tę wiadomość

• Axon Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2021, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 😉 dobrego tygodnia bez wymiotów wam życzę 😉 ja w tym tyg na wyczekanym urlopie więc będzie mnie tu mniej. Proszę o przepisanie wizyty z 26 na 29.07. Będzie zakładana karta ciąży 😍

nulka_23, Dip88, Eve, Alis96 lubią tę wiadomość

preg.png
    age.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2021, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Kasiekkk, u Ciebie to jeszcze tak sobie myślę że może być zmęczenie po weekendzie :( mam nadzieję że szybko Ci przejdzie ✊

Eve mi niestety chyba wrócił apetyt więc brzuszek widac ale chyba nie ciążowy 😂😂

O nieeee... Martyna nie mów mi tak bo się całkiem zgubię 😂co prawda na pierwszym usg potwierdzającym ciążę maleństwo było mlodsze niż wynikało z OM więc teraz by tak jakby nadrobiło ale to by znaczyło że dziś nie mogę świętować początku drugiego trymestru więc zostane sobie przy mojej dacie porodu którą mam 😂 poza tym jak zaczynał się mój najbardziej pechowy rok w całym życiu to rozpoczął się on właśnie od daty kiedy by wypadała data porodu z prenatalnych - nie podoba mi się 😂😂
    Ooo to szalejesz! Ale masz rację bo jaki byłby sens wydawać później więcej kasy jak można teraz oszczędniej!
    Mi mama wczoraj powiedziała że na strychu nawet ciuszki są po moim chrześniaku i mi się smucej zrobiło bo pewnie nie poszaleje aż tak z zakupami :(

Eee tam, właśnie fajnie masz! Tego potrzebna naprawdę sporo, nawet nie licząc ciuszków. I kasy idzie w cholerę. Ja niestety od nikogo w rodzinie nic nie dostanę, wiec zamówiłam tez na vinted taki nieduży zestaw używanych ciuszków. Zawsze to jakaś oszczędność :)
    Kokon, rożek i poduszkę kupiłam firmy sleepee za 165 zł całość, jakbym kupowała nowe to by prawie 600 zł za to poszło… także polecam vinted, jeśli ktoś jak ja nie ma na strychu rzeczy po dzieciach z rodziny :D

• Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2021, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty 🤞

Wczoraj wróciłam z dwudniowego wesela, więc dzis padam a jak na złość nie mogłam wziąć wolnego w pracy bo koleżanka miała awarie mieszkaniowa i musiała wziąć urlop 😪

Nulka - gratuluję wejścia w drugi trymestr!
    Ja póki co mam ustawiony suwaczek pod date om, na pierwszym usg dzieciaczek o 2 dni młodszy, na drugim o 1 dzień więc po prostu czekam na środę i wtedy ewentualnie przestawię 😅

Nam została tylko jedna babcia, ale postanowiliśmy ze powiadomimy ją po prenatalnych, bo jak ona się dowie to dowie się już każdy 😅

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2021, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Eee tam, właśnie fajnie masz! Tego potrzebna naprawdę sporo, nawet nie licząc ciuszków. I kasy idzie w cholerę. Ja niestety od nikogo w rodzinie nic nie dostanę, wiec zamówiłam tez na vinted taki nieduży zestaw używanych ciuszków. Zawsze to jakaś oszczędność :)
    Kokon, rożek i poduszkę kupiłam firmy sleepee za 165 zł całość, jakbym kupowała nowe to by prawie 600 zł za to poszło… także polecam vinted, jeśli ktoś jak ja nie ma na strychu rzeczy po dzieciach z rodziny :D
    A mi się zrobiło smutno bo pamiętam ciuszki mojego chrześniaka :( a teraz jest tyle pięknych 🥺🥺

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2021, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nunakala, Iskra kciuki za wizyte ✊✊✊

Nulka, gratuluje 2 trymestru! 🥳 ja zmienilam wlasnie sposob liczenia, po ostatniej wizycie i wkurza mnie to mocno, bo zaczynalam nowy tydzien zawsze w poniedzialek, a teraz dopiero w srode 🙄 i tak to zawsze wiedzialam na jakim etapie jestem, a teraz musze sprawdzac w aplikacji 😔

Martyna, ja tez zaczelam zamawiac ciuszki i sie troche rozkrecilam, musze przystopowac 😂 ale to daje taka radosc, ze ciezko! A jak faktycznie pozniej gorzej, to kupuj i ciesz sie z tego! 😀 co do koszul - zerknij na divatex, ceny nie sa kosmiczne, a produkty ladne i porzadne. Ja kupilam czerwony szlafrok i biala koszulke w czerwone kwiatki, na razie duze, ale jak brzuch zacznie rosnac to bedzie akurat 😊

Alis, co do zaparc, ja nie znalazlam sposobu, wczesniej zawsze kawa mi to regulowala, a jak mnie odrzucilo to byl dramat... plus jest taki, ze od jakiegos czasu funkcjonuje juz bardziej regularnie, chociaz nadal rzadziej niz przed ciaza.

Kasiekkk mam nadzieje, ze puszcza Cie te objawy, u mnie od tygodnia jest dobrze, jak kiedys i mam nadzieje, ze na razie nic nie wroci, korzystam poki co, wcinam na co mam ochote i pije kawe, poki moge 😂

Malo mnie bylo, ale pojechalam na dlugi weekend do rodzicow i cudownie odpoczelam. Jedynie ten dentysta, to stary sadysta, ktory oczywiście nie uznaje znieczulen w ciazy i robil mi na zywca... a pozniej sie dziwia, ze ludzie sie boja chodzic... zalepil mi czyms tymczasowo, powygrazal kanaloka. W sierpniu mam wizyte umowiona w moim miescie, gdzie uznaja znieczulenie to tam obgadam tego zeba. Plus jest taki, ze reszta zdrowa, tylko ta jedna dziura jest...
    U mnie na stanie bodziaki na dlugi rekaw, a w drodze na krotki i spiochy 😅 musze zrobic liste i zgodnie z lista zaczac kupowac, bo zaraz utone i zgubie sie w tym wszystkim! 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2021, 09:05

Iskra444, Martyna33, Alis96 lubią tę wiadomość

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2021, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    A mi się zrobiło smutno bo pamiętam ciuszki mojego chrześniaka :( a teraz jest tyle pięknych 🥺🥺
    Nulka, no ale przeciez nikt nie moze Cie zmusic, zebys z nich korzystala? Poki co najwyzej mow, ze zapomnialas, a potem jakos to bedzie! Albo nakupuj i powiedz, ze dostalas od jakiejs przyjaciolki! A tamte najwyzej wziac, zeby byly awaryjne, jak wszystko inne bedzie brudne 🤷🏼‍♀️
    Tyle jest pieknych rzeczy, ze kazda z nas powinna ubierac dzieciatko wlasnie tak, jak jej sie podoba! 😊

Dip88, Eve lubią tę wiadomość

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Iskra444 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2021, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:

Wiesz co, mój gin mówi ze wiek ciąży można określać do 12tc bo potem już maluchy rosną dość indywidualnie. Moja np po 12tc wystrzeliła z długością ;) a urodziła się w terminie z usg w 8tc

Iskierka - 2018👧🏼
    11.2020 - cb
    02.2021 - cb
    03.2021 - diagnostyka 🧔🏻- teratospermia, asentospermia, testosteron⬇️ - rozpoczęcie leczenia
    07.2021 - ⏸ 💖
    Iskiereczka - 2022😍

f2w3skjodu7e6olv.png
  • Nunakala Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2021, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już po! Uwielbiam tak na rano chodzić! Chyba już zdecydowałam, gdzie będę chodzić do lekarza. Mój lekarz jest super, wszystko dokładnie tłumaczy. Można mu zadać pytania bez krępacji. Wizyty są w poradni przyszpitalnej wiec wszystko na NFZ.
    Dzidzia żywa, w macicy, wiek ciąży odpowiada OM. Serducho wali, udawałam, że nigdzie nie byłam 😆
    Wizytę mam na 30. 07, wtedy umówimy prenatalne i lekarz obiecał że będą refundowane mimo, że nie mam wskazań 😀 cieszę się bo to kilka stówek do przodu. Mam skierowanie na usg piersi i iść skontrolować zęby. W poprzedniej ciąży to nikt mi nie mówił o usg, a jak spytałam to ze w ciąży się nie robi :p mega nowoczesne podejście ale co się dziwić lekarz młody z chęciami do pracy.
    Moja tarczyca bez leków wzorowa, inne wyniki tez. Schudłam 2kg na mojej diecie wiec jestem zadowolona.
    Trzymam kciuki za inne wizyty✊✊✊

Rosalie, Kasienka22, Paulina95, Osama, Dip88, Eve, Kasiekkk, Kasiekkk, AnnWer, Axon lubią tę wiadomość

8.2019 👦
    10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
    Niespodziewanie ⏸ 17.06
    ❤️7.07

11.08 będzie 👧 test panorama 👌

34bw43r8hka2lxc7.png
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2021, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nunakala rewelacja! Gratuluje serducha, ciesze sie, ze wszystko jest w porzadku, i ze lekarz fajny, bo o to ciezko niestety!
    Jak wizyta rano, to mozna sie cieszyc caly dzien! Ja po ostatniej o 20, nie moglam zasnac chyba do polnocy z emocji 😅

Nunakala lubi tę wiadomość

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2021, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    Nulka, no ale przeciez nikt nie moze Cie zmusic, zebys z nich korzystala? Poki co najwyzej mow, ze zapomnialas, a potem jakos to bedzie! Albo nakupuj i powiedz, ze dostalas od jakiejs przyjaciolki! A tamte najwyzej wziac, zeby byly awaryjne, jak wszystko inne bedzie brudne 🤷🏼‍♀️
    Tyle jest pieknych rzeczy, ze kazda z nas powinna ubierac dzieciatko wlasnie tak, jak jej sie podoba! 😊
    Nieee, mnie zmuszać nikt nie będzie ale ja mam fioła na punkcie oszczędzania więc boje się że mi będzie szkoda wydawać na ubranka skoro są 😂😂

‹‹ 69 70 71 72 73 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ